Jump to content

Περίεργη συμπεριφορα.

Recommended Posts

Σε περίπτωση Fungus επιβάλεται απομόνωση, καλή οξυγόνωση, αλάτι, βιταμίνες και φάρμακο κατά των μυκήτων.
Μετρήσεις έχεις πάρει καθόλου τις τελευταίες μέρες; Τα νιτρικά σου σε τι επίπεδο είναι;

Sent from my iPhone using Tapatalk
Μηδέν

Στάλθηκε από το HUAWEI VNS-L31 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Οπότε το βλέπεις σε 1-2 μέρες πως θα πάει γιατί το χειρότερο από όλα είναι η βιασύνη θεωρώ. Και Fungus να είναι δεν έχει επεκταθεί σε απειλητικό βαθμό. Αν δεις αύριο και χειροτερεύει απομονωσέ το, αν είναι καλύτερα απλά μην κάνεις τίποτα άλλο. Τι σκεφτόσουν να κάνεις;

Οπότε το βλέπεις σε 1-2 μέρες πως θα πάει γιατί το χειρότερο από όλα είναι η βιασύνη θεωρώ. Και Fungus να είναι δεν έχει επεκταθεί σε απειλητικό βαθμό. Αν δεις αύριο και χειροτερεύει απομονωσέ το, αν είναι καλύτερα απλά μην κάνεις τίποτα άλλο. Τι σκεφτόσουν να κάνεις;

Μου φαίνεται οτι καλυτερεύει αλλά δεν θέλω να βιαδτω να μιλήσω. Σκεφτόμουν να συνεχίσω με μελαφιξ και να προσθέσω κι αλάτι και μετα να φωναξω κανέναν έμπειρο απο ενυδρειακο μαγαζί να το δει γιατί εγώ είμαι αρχαρια και δεν θέλω να παίξω την ζωή του κορώνα γραμματα. Απλά το έχω αγαπήσει πολυ...... Δεν θέλω να το χάσω με οποίο κοστος......

Φιλη Ρουλα, αν οντως το παρατηρεις οτι ειναι βαμβακι παρε το mykopur της σερα και ξεκινα αγωγη. Δεν ειναι τιποτα και θα καθαρισει αμεσως. Απ οτι θυμαμαι δεν επιβαρυνει καιχ την βιολογια. Αλλα παρατηρησε το αν οντως ειναι βαμβακι!

Φιλε αταχτουλη ( βρε συ που χαθηκες καιρο εχω να σε δω ) αν ειναι μυκητα εγω θα ελεγα σε ολο το ενυδρειο για να μην μεινει τιποτα μεσα. Στο θεμα βιταμινων θα συμφωνησω.

Δεν θα ειχε "επιτρεψει" το μελαφιξ οποιοδηποτε ειδος μυκητα ή βακτηριακης μετα απο τοσο καιρο που χρησιμοποιειται στο ενυδρειο..

Αυτη ειναι η γνωμη μου..

Ειναι μια πληγη που ξανανοιξε για καποιον λογο..

Ισως γιατι καποιο αλλο ψαρι το τσιμπησε στο ιδιο σημειο λιγο πριν κλεισει τελειως...

• Like 1

Φιλη Ρουλα, αν οντως το παρατηρεις οτι ειναι βαμβακι παρε το mykopur της σερα και ξεκινα αγωγη. Δεν ειναι τιποτα και θα καθαρισει αμεσως. Απ οτι θυμαμαι δεν επιβαρυνει καιχ την βιολογια. Αλλα παρατηρησε το αν οντως ειναι βαμβακι!
Φιλε αταχτουλη ( βρε συ που χαθηκες καιρο εχω να σε δω ) αν ειναι μυκητα εγω θα ελεγα σε ολο το ενυδρειο για να μην μεινει τιποτα μεσα. Στο θεμα βιταμινων θα συμφωνησω.
Βιταμίνη δίνω.microbe vitamino. Το ενυδρείο είναι νεοστημενο. Αν ρίξω φάρμακο δεν θ καταστρέφω την βιολογία που δεν έχει προλάβει καλά καλά να δημιουργηθεί? Εντάξει οι μετρήσεις μου είναι μηδενικές αλλά και τα νιτρικά μου επίσης πράγμα που με κάνει να απορω. Μια φορά μονο πήγαν στο 10 τα νιτρικά.

Φιλη Ρουλα ποσο καιρο τρεχει το ενυδρειο; γιατι τα νιτρικα ειναι μηδεν; για μενα μην φωναξεις κανεναν απο κανενα μαγαζι. Καλυτερα καντο μονη σου για να εξοικιωνεσαι κιολας! Στην τελικη ολο και καποιος απ το φορουμ θα μενει κοντα σου να ρθει να το δει!

Με είχε φάει η ξενιτιά και σιγά σιγά επαναπατρίζομαι οπότε η "αρρώστια" εξελίσσεται! [emoji14]

Ετοιμάζω αρκετά μεγαλύτερη γυάλα αυτή τη φορά (400-500lt) οπότε θα τα λέμε συχνά πλέον! [emoji4]

Εγώ τη Sera την εμπιστεύομαι πολύ, οπότε Ρούλα Fishtamin για λίγες μέρες.

Δυστυχώς στα πετ θέλουν απλά να πουλήσουν, οπότε αν έρθει κάποιος θα σου δώσει φάρμακα, ενδεχομένως άκυρα για την περίπτωση που τα χρειάζονται τα ψάρια σου, γι'αυτό καλύτερα να είσαι λίγο επιφυλακτική με τα petshops. Υπάρχουν πολύ έμπειροι χομπίστες εδώ και θα σου απαντήσουν μόλις δουν το θέμα σου. Όλα θα πάνε καλά

• Like 1

Φιλη Ρουλα ποσο καιρο τρεχει το ενυδρειο; γιατι τα νιτρικα ειναι μηδεν; για μενα μην φωναξεις κανεναν απο κανενα μαγαζι. Καλυτερα καντο μονη σου για να εξοικιωνεσαι κιολας! Στην τελικη ολο και καποιος απ το φορουμ θα μενει κοντα σου να ρθει να το δει!
2 μηνες. Εκανα στρώσιμο με special blend. Ξέρω είναι αμφιλεγομενα αλλά είδα οτι ξεκίνησε ο κύκλος του αζώτου. Ανεβηκε αμμωνία μετα μηδενίστηκε κι ανέβηκαν νιτρώδη και μετ μηδενίστηκαν κι αυτά αλλά που πήγαν τα νιτρικά οεο? Μια φορά μονο ανέβηκαν στο 10 μετα απο 15 μέρες απο την εισαγωγή ψαριών. Αμμωνία νιτρώδη σταθερά μηδέν. Το ίδιο και τα νιτρικά...... Τεστ της σέρα.

2 μηνες. Εκανα στρώσιμο με special blend. Ξέρω είναι αμφιλεγομενα αλλά είδα οτι ξεκίνησε ο κύκλος του αζώτου. Ανεβηκε αμμωνία μετα μηδενίστηκε κι ανέβηκαν νιτρώδη και μετ μηδενίστηκαν κι αυτά αλλά που πήγαν τα νιτρικά οεο? Μια φορά μονο ανέβηκαν στο 10 μετα απο 15 μέρες απο την εισαγωγή ψαριών. Αμμωνία νιτρώδη σταθερά μηδέν. Το ίδιο και τα νιτρικά...... Τεστ της σέρα.

Νιτρικά 0 ίσως από τις πολύ συχνές αλλαγές. Τα φυτά αναπτύσσονται κανονικά; Δεν είναι και τίποτα οι Ανούμπιες θα μου πεις αλλά και πάλι..

Νιτρικά 0 ίσως από τις πολύ συχνές αλλαγές. Τα φυτά αναπτύσσονται κανονικά; Δεν είναι και τίποτα οι Ανούμπιες θα μου πεις αλλά και πάλι..

Ακριβως. Αυτό όμως που παρατηρώ είναι οτι μου πιάνει λίγη άλγη στο τζαμί.....

Παρατηρησε σε παρακαλω και πες μας τι βλεπεις για να μην εχουμε εικασιες!

Θα σας στείλω κι αύριο φωτο και βίντεο. Μην με ξεχνάτε παιδιά γιατί έχω πελαγωσει.....

Παρατηρησε σε παρακαλω και πες μας τι βλεπεις για να μην εχουμε εικασιες!
Προσπαθώ πίστεψε με προσπαθώ να καταλάβω. Αλλά είναι αεικινητο το σκασμενο! Ετει μου έρχεται να το πιάσω στο χερι με μεγεθυντικο φακό( που λέει ο λογος βέβαια)

Κάτι φωτο που είχα βγάλει με φλας όταν σχεδόν είχε κλείσει τις ζουμαρισα και είδα οτι αυτό το γκριζαρισμα που έκανε ηταν τα λεπακια που δημιουργότούσαν απο μέσα. Πχ να σε αυτή την φωτο. Τώρα δεν μπορω να βγάλω άκρη.....1fc41baeb8079d998979eb0446acaed3.jpg

πριν 13 λεπτά, το μέλος roulamidi έγραψε:

Θα σας στείλω κι αύριο φωτο και βίντεο. Μην με ξεχνάτε παιδιά γιατί έχω πελαγωσει.....

Δεν σε ξεχναμε μην ανησυχεις και μην πελαγωνεις. Ολοι τα χουμε περασει.

Θεωρητικα το μελαφιξ οντως δεν θα ειχε επιτρεψει καποια βακτηριακη η καποια μυκητιακη. Θεωρητικα βεβαια δεν θα επρεπε να ειχε επιτρεψει και την μη επουλωση της πληγης. Οποτε πρεπει να το δεις και να μας πεις τι βλεπεις.

Δεν σε ξεχναμε μην ανησυχεις και μην πελαγωνεις. Ολοι τα χουμε περασει.
Θεωρητικα το μελαφιξ οντως δεν θα ειχε επιτρεψει καποια βακτηριακη η καποια μυκητιακη. Θεωρητικα βεβαια δεν θα επρεπε να ειχε επιτρεψει και την μη επουλωση της πληγης. Οποτε πρεπει να το δεις και να μας πεις τι βλεπεις.
Οκ. Αύριο θα σας ενημερωσω ξανά και θα στείλω κι αλλες φωτο.

πριν 38 λεπτά, το μέλος Δημοσθενης έγραψε:

Τι ώρα θα ξυπνήσει επιτέλους;  Περιμένουμε... 

θέλω και εγω φωτογραφίες,  οχι μόνο στον κύριο Sturm. 

ΥΓ rouketas@gmail.com 

Εννοεί πως θα τις ανεβάσει εδώ τις φωτο.Δημοσθένη οπότε μην ανησυχείς θα τις δεις και εσύ μαζί με εμάς. ;)

Τι ώρα θα ξυπνήσει επιτέλους;  Περιμένουμε... 
θέλω και εγω φωτογραφίες,  οχι μόνο στον κύριο Sturm. 
ΥΓ rouketas@gmail.com 
Ξύπνησα!!!! Κάτσε να πιω ενα καφέ καλέ! .πωπω ανυπομονησία!

Απλά επειδή είμαι πιο έξυπνος,  έμπειρος και σοφός από τον κύριο Sturm είπα να βοηθήσω.  Πάντα παρακολουθώ με ενδιαφέρον αυτά τα θέματα.
:nurse:
Μακάρι να μου βρεις μια λυση

Απλά επειδή είμαι πιο έξυπνος,  έμπειρος και σοφός από τον κύριο Sturm είπα να βοηθήσω.  Πάντα παρακολουθώ με ενδιαφέρον αυτά τα θέματα.
:nurse:
Λίγο υπομονή μονο γιατί είναι σβηστα τα φώτα ακόμα του ενυδρείου και τρομάζουν λίγο με το φλας

Παιδιά οτι καλυτερο μπόρεσα να κάνω μετα απο εκατό λήψεις! Περιμένω να ανέβει και το βίντεο να σας στείλω. Στις φωτο φαίνεται όντως σαν βαμβάκι ίσως λόγω φωτισμού απο κοντά δεν δείχνει σαν βαμβάκι. Σαν σπυράκι θα έλεγα...θα προσπαθήσω και για αλλες φωτο αν και ψιλοστρεσαρον τάι....cafceaaa53d829861594c866e397c0e8.jpgc34b8d4acf64c0164b493fcd01887dff.jpg4f0e153c2b2a555d3e1018de1209ccc3.jpg402f9516c1bdcd0681e9c0d1c95919da.jpgd3ac9cede7f261d73085ccd790f83e73.jpg

Καλημέρα Ρούλα. Εάν δεν είναι σαν βαμβάκι να το αφήσεις στην ησυχία του το ψαράκι και όλα θα πάνε καλά. Συνέχισε με τις βιταμίνες, παίρνε μετρήσεις ανά 2 μέρες, πρόσθετε και αλάτι στις αλλαγές σου και θα γίνει μια χαρά! Όντως σε αυτές τις φωτογραφίες φαίνεται σαν να γυαλίζει λες και ξέβαψε λίγο ή του έπεσαν τα λέπια. Μπορεί απλά να ξύθηκε κάπου και να γίνει σύντομα καλά. Λες να ξεφάβει;; :P

Χαλάρωσε και όλα θα πάνε καλά.

Έγινε επεξεργασία - ataktoulis

Καλημέρα Ρούλα. Εάν δεν είναι σαν βαμβάκι να το αφήσεις στην ησυχία του το ψαράκι και όλα θα πάνε καλά. Συνέχισε με τις βιταμίνες, παίρνε μετρήσεις ανά 2 μέρες, πρόσθετε και αλάτι στις αλλαγές σου και θα γίνει μια χαρά! Όντως σε αυτές τις φωτογραφίες φαίνεται σαν να γυαλίζει λες και ξέβαψε λίγο ή του έπεσαν τα λέπια. Μπορεί απλά να ξύθηκε κάπου και να γίνει σύντομα καλά. Λες να ξεφάβει;; [emoji14]
Χαλάρωσε και όλα θα πάνε καλά.
Δεν μπορω να το πω με σιγουριά... Είναι πολύ μικρο και δεν μπορω εύκολα να το διακρινω...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...