Constantinos_S 8 Οκτωβρίου 2017 #26 Share 8 Οκτωβρίου 2017 2 minutes ago, roulamidi said: Ναι το καταλαβαίνω αλλά έπρεπε να το κάνω γιατί η πληγή ηταν τεραστια. Εβδομαδιαία αλλαγή όμως δεν γίνεται γιατί το αλάτι θέλει σιγά σιγά να αφαιρεθεί μονο το 10% μπορω να αλλάξω. Για αυτό ρωταω συνέχεια για την αλλαγή. Γιατί για να το αφαιρεσω πρεπει να κάνω καθημερινές αλλαγές το 10%. Κι όχι εβδομαδιαίως μια μεγάλη. Αυτό ρωταω ρε παιδιά, Να μην αρχίσω να αφαιρω σιγά σιγά το αλάτι?Να τις αφήσω για αργότερα αυτές τις καθημερινές αλλαγές που χρειάζεται για φύγει? Μήπως όμως η τόσο μακριχρονια παραμονή τους στο αλάτι είναι που τα έχει στρεσαρει? Στάλθηκε από το HUAWEI VNS-L31 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Σου ξαναλεω εγω προσωπικα δεν θα πειραζα κατι αλλο. Το να κανεις μια εβδομαδιαια αλλαγη της ταξεως του 20-25% του νερου δεν ειναι δα και τοσο μεγαλη αλλαγη. Σε αυτην φευγει και αρκετο ποσοστο της αλατοτητας του νερου. Το τι τα στεσαρει το ειπες μονη σου 8 hours ago, roulamidi said: Δείχνουν σαν με φοβούνται. Οτάν είμαι μακρυά βγαίνουν. Περίεργο γιατί μέχρι στιγμής όταν με έβλεπαν ερχόντουσαν όλα καταπανω μου. Οποτε αφου τα πραγματα εχουν θετικη έκβαση αστα ετσι. Εαν το σκεφτεις και λογικά, πιο μεγαλη αλλαγη ειναι το 10% της καθημερινης αλλαγης...σε 5 μερες θα εχεις αλλαξει ηδη το 50% του νερου τους, σε μια εβδομαδα το 70%...δεν χρειαζεται να πηγαινεις κατα γραμμα σε οτι διαβαζεις στο internet. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Constantinos_S 8 Οκτωβρίου 2017 #27 Share 8 Οκτωβρίου 2017 6 minutes ago, roulamidi said: Δηλαδή συνεχιζω με μελαφιξ κι απλα κάνω εβδομαδιαία αλλαγή μονο το 10% έτσι? Ξέρεις τι με έχει μπερδέψει? Οτι το μελαφιξ στην εβδομαδα θέλει 25% αλλαγή. Το αλάτι μονο 10%. Καταλάβες που έχω χασει την μπάλα? Συνεχίζεις κανονικα την θεραπεία με melafix κλεινει ο κυκλος της και κανεις μια αλλαγη του 20% με 25% και το αφηνεις. Μαζι με αυτην θα φυγει και αρκετο αλατι. Για να σε καθησυχάσω να σου πω οτι πολλοι ειναι αυτοι που προληπτικά χρησιμοποιουν αλατι στις αλλαγες του νερου τους για προληψη ασθενειών (δεν συμφωνω) οποτε δεν θα παθουν κατι μην φοβασαι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
roulamidi 8 Οκτωβρίου 2017 Author #28 Share 8 Οκτωβρίου 2017 Οποτε αφου τα πραγματα εχουν θετικη έκβαση αστα ετσι. Εαν το σκεφτεις και λογικά, πιο μεγαλη αλλαγη ειναι το 10% της καθημερινης αλλαγης...σε 5 μερες θα εχεις αλλαξει ηδη το 50% του νερου τους, σε μια εβδομαδα το 70%...δεν χρειαζεται να πηγαινεις κατα γραμμα σε οτι διαβαζεις στο internet.Επειδή είμαι αρχαρια για αυτό το πάω κατα γράμμα μην κάνω καμμία βλακεία. Αυτό το 10% το διάβασα στο ίντερνετ γιατί αλλιως λέει οτι η απότομη αφαίρεση αλατιού μπορεί να δημιουργήσει μεγαλα προβλήματα. Ασε που λέει οτι το αλάτι θέλει παρα μα παρα πολλές αλλαγές για να φύγει τελείως. Απλα με καθημερινές αλλαγές σε μια εβδομαδα έχει φύγει το περισσότερο. Εγώ μπορω να το τρεναρω με εβδομαδιαίες αλλαγές αλλά απί την αλλη διαβάζω οτι η μεγάλη παραμονή τους στο αλάτι επίσης μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα δηλαδή.... Στάλθηκε από το HUAWEI VNS-L31 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Constantinos_S 8 Οκτωβρίου 2017 #29 Share 8 Οκτωβρίου 2017 2 minutes ago, roulamidi said: Επειδή είμαι αρχαρια για αυτό το πάω κατα γράμμα μην κάνω καμμία βλακεία. Αυτό το 10% το διάβασα στο ίντερνετ γιατί αλλιως λέει οτι η απότομη αφαίρεση αλατιού μπορεί να δημιουργήσει μεγαλα προβλήματα. Ασε που λέει οτι το αλάτι θέλει παρα μα παρα πολλές αλλαγές για να φύγει τελείως. Απλα με καθημερινές αλλαγές σε μια εβδομαδα έχει φύγει το περισσότερο. Εγώ μπορω να το τρεναρω με εβδομαδιαίες αλλαγές αλλά απί την αλλη διαβάζω οτι η μεγάλη παραμονή τους στο αλάτι επίσης μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα δηλαδή.... Στο internet γράφονται πολλα απο πολλους και χωρις προσωπικες υπογραφές. Το 25% του νερου ανα εβδομαδα δεν ειναι μεγαλη αλλαγη ισα ισα ειναι πιο ομαλη απο μια καθημερινη αλλαγη του 10%. Ακομα και οταν αναφερονται σε μεγαλη παραμονη στο αλατι, εννοουν μηνες και σε ακραίες περιπτώσεις. Δωσε εμφαση στο να τα ταιζεις, να τους εχεις καλη ποιοτητα νερού, να μην στρεσαρονται, παρε και καμμια βιταμινουλα και θα δεις που ολα καλα θα πανε και πιο πολυ θα το απολαμβανεις και εσυ και αυτα. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
roulamidi 8 Οκτωβρίου 2017 Author #30 Share 8 Οκτωβρίου 2017 Στο internet γράφονται πολλα απο πολλους και χωρις προσωπικες υπογραφές. Το 25% του νερου ανα εβδομαδα δεν ειναι μεγαλη αλλαγη ισα ισα ειναι πιο ομαλη απο μια καθημερινη αλλαγη του 10%. Ακομα και οταν αναφερονται σε μεγαλη παραμονη στο αλατι, εννοουν μηνες και σε ακραίες περιπτώσεις. Δωσε εμφαση στο να τα ταιζεις, να τους εχεις καλη ποιοτητα νερού, να μην στρεσαρονται, παρε και καμμια βιταμινουλα και θα δεις που ολα καλα θα πανε και πιο πολυ θα το απολαμβανεις και εσυ και αυτα.Οκ. Θα το κάνω έτσι. Σήμερα τους έβαλα κι αγγουράκι. Το τσακισανε.....Στάλθηκε από το HUAWEI VNS-L31 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Constantinos_S 8 Οκτωβρίου 2017 #31 Share 8 Οκτωβρίου 2017 2 minutes ago, roulamidi said: Οκ. Θα το κάνω έτσι. Σήμερα τους έβαλα κι αγγουράκι. Το τσακισανε..... Μια χαρα! Επικεντρωσου σε αυτα αλλα παρε τους και μια βιταμινουλα να τους δινεις μονο καλο θα τους κανει. Πολυ καλες βιταμινες ειναι οι Vitachem Fresh Formula, λιγο τσιμπημενες στην τιμη αλλα εξαιρετικες στην ενισχυση του ανοσοποιητικου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
roulamidi 8 Οκτωβρίου 2017 Author #32 Share 8 Οκτωβρίου 2017 Μια χαρα! Επικεντρωσου σε αυτα αλλα παρε τους και μια βιταμινουλα να τους δινεις μονο καλο θα τους κανει. Πολυ καλες βιταμινες ειναι οι Vitachem Fresh Formula, λιγο τσιμπημενες στην τιμη αλλα εξαιρετικες στην ενισχυση του ανοσοποιητικου.Ναι είχα σκοπό να πάρω τις Sera fshtamin αλλά δεν βρίσκω κι εύκολα εδώ στο Παγκράτι πολλά ενυδρειακα. Πρεπει να βρω λίγο χρονο να πάω στον ωκεανό.Στάλθηκε από το HUAWEI VNS-L31 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
roulamidi 8 Οκτωβρίου 2017 Author #33 Share 8 Οκτωβρίου 2017 Ναι είχα σκοπό να πάρω τις Sera fshtamin αλλά δεν βρίσκω κι εύκολα εδώ στο Παγκράτι πολλά ενυδρειακα. Πρεπει να βρω λίγο χρονο να πάω στον ωκεανό.Στάλθηκε από το HUAWEI VNS-L31 μου χρησιμοποιώντας TapatalkΑσπράδι αυγού κανει? Τα 3 απο τα 4 είναι μικρά και νομιζω χρειάζονται που και που πρωτεινη έτσι δεν ειναι?Στάλθηκε από το HUAWEI VNS-L31 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Constantinos_S 8 Οκτωβρίου 2017 #34 Share 8 Οκτωβρίου 2017 6 minutes ago, roulamidi said: Ασπράδι αυγού κανει? Τα 3 απο τα 4 είναι μικρά και νομιζω χρειάζονται που και που πρωτεινη έτσι δεν ειναι? Στάλθηκε από το HUAWEI VNS-L31 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Νομιζω με τις βιταμινουλες που σου ανεφερα μονο θα εισα καλυμμένη. Ειναι πολυ καλες βιταμινες εξου και το υψηλο κοστος τους σε σχεση με τις υπολοιπες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
roulamidi 8 Οκτωβρίου 2017 Author #35 Share 8 Οκτωβρίου 2017 Νομιζω με τις βιταμινουλες που σου ανεφερα μονο θα εισα καλυμμένη. Ειναι πολυ καλες βιταμινες εξου και το υψηλο κοστος τους σε σχεση με τις υπολοιπες.Αρκεί να τις βρω.....Στάλθηκε από το HUAWEI VNS-L31 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Constantinos_S 8 Οκτωβρίου 2017 #36 Share 8 Οκτωβρίου 2017 11 minutes ago, roulamidi said: Αρκεί να τις βρω..... Θα τις βρεις σιγουρα στο καταστημα που ανεφερες. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
roulamidi 8 Οκτωβρίου 2017 Author #37 Share 8 Οκτωβρίου 2017 Θα τις βρεις σιγουρα στο καταστημα που ανεφερες. [emoji4] Οκ. Σας ευχαριστώ παιδιά. Θα σας ενημέρωσω για τις εξελίξεις..... Στάλθηκε από το HUAWEI VNS-L31 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
stav 9 Οκτωβρίου 2017 #38 Share 9 Οκτωβρίου 2017 Οι αλλαγες του νερου για να αφαιρεθει το αλατι πρεπει να ειναι της ταξεως του 10% γιατι τα οταν βαζουμε αλατι τα ψαρια ανεχονται την αυξηση της οσμωτικης πιεσης ενω οταν αφαιρουμε αλατι δεν ανεχονται την αποτομη μειωση της οσμωτικης πιεσης.Κανενας δεν προτεινει θεραπεια με αλατι για μηνες,η διαρκεια πρεπει να ειναι περιπου 10 ημερες. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
roulamidi 9 Οκτωβρίου 2017 Author #39 Share 9 Οκτωβρίου 2017 Οι αλλαγες του νερου για να αφαιρεθει το αλατι πρεπει να ειναι της ταξεως του 10% γιατι τα οταν βαζουμε αλατι τα ψαρια ανεχονται την αυξηση της οσμωτικης πιεσης ενω οταν αφαιρουμε αλατι δεν ανεχονται την αποτομη μειωση της οσμωτικης πιεσης.Κανενας δεν προτεινει θεραπεια με αλατι για μηνες,η διαρκεια πρεπει να ειναι περιπου 10 ημερες.Οποτε τι να κάνω τελικά? Καθημερινές αλλαγές?Στάλθηκε από το HUAWEI VNS-L31 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
stav 9 Οκτωβρίου 2017 #40 Share 9 Οκτωβρίου 2017 πριν 8 ώρες, το μέλος roulamidi έγραψε: Οποτε τι να κάνω τελικά? Καθημερινές αλλαγέ Ναι. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
roulamidi 10 Οκτωβρίου 2017 Author #41 Share 10 Οκτωβρίου 2017 Ναι. Κάνω καθημερινές αλλαγές όπως ειπές και συνήλθαν. Δεν ξέρω αν τελικά έφταιγε το αλάτι γιατί τόσες μέρες δεν είχαν δειξει να τα ενοχλεί η αν τα στρεσαρε κάτι άλλο πάντως τώρα με τις αλλαγές είναι καλυτερα. Απλα ήθελα να ρωτησω με τις καθημερινές αλλαγές δεν φεύγει και το μρλαφιξ που τους ριχνω.? Συνέχιζε να ρίχνω αν κι εχει κλείσει η τερσστια πληγή που ειχε γιατί έχει μείνει ενα μικρο σημαδακι. Δες φωτο. Να συνεχίσω το μελαφιξ η παει χαμένο με τις αλλαγές? Χρειαζεται η θα φύγει μονο του σιγά σιγά το σημαδακι?Στάλθηκε από το HUAWEI VNS-L31 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
stav 11 Οκτωβρίου 2017 #42 Share 11 Οκτωβρίου 2017 Με τις καθημερινες αλλαγες νερου σαφως φευγει και το μελαφιξ,σταματησε το δεν χρειαζεται αλλο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathis spithas 11 Οκτωβρίου 2017 #43 Share 11 Οκτωβρίου 2017 On 8/10/2017 at 9:40 ΜΜ, το μέλος stathis spithas έγραψε: Αστο αλλες 3 μερες χρειαζεται περιπου για να κλεισει τελειως!! Εκλεισε το τριημερο και μοιαζει ενταξει το ψαρι... Τωρα ασε το ψαρι μονο του να ιαθει... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
roulamidi 11 Οκτωβρίου 2017 Author #44 Share 11 Οκτωβρίου 2017 Εκλεισε το τριημερο και μοιαζει ενταξει το ψαρι... Τωρα ασε το ψαρι μονο του να ιαθει...Εχει μείνει πάντως ενα σημαδακι..... Ανθρακα να βάλω να τα τραβήξει όλα συν της αλλαγές νερου και μετα να ρίξω καμια βιταμινουλα?Στάλθηκε από το HUAWEI VNS-L31 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathis spithas 11 Οκτωβρίου 2017 #45 Share 11 Οκτωβρίου 2017 πριν 31 λεπτά, το μέλος roulamidi έγραψε: Ανθρακα να βάλω να τα τραβήξει όλα συν της αλλαγές νερου και μετα να ρίξω καμια βιταμινουλα? Στάλθηκε από το HUAWEI VNS-L31 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Δεν ειναι αναγκαιο αλλα και κακο δεν κανει... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
roulamidi 13 Οκτωβρίου 2017 Author #46 Share 13 Οκτωβρίου 2017 Εκλεισε το τριημερο και μοιαζει ενταξει το ψαρι... Τωρα ασε το ψαρι μονο του να ιαθει... Κοιτά στην φωτο. Πανω που είχε κλείσει φαίνεται να μεγάλωσε λίγο παλι. Τι κάνω τώρα?Στάλθηκε από το HUAWEI VNS-L31 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathis spithas 13 Οκτωβρίου 2017 #47 Share 13 Οκτωβρίου 2017 (edited) Το απομωνονωνεις... Παραταρησε αν κατι το "χτυπαει"... Μου ειχε τυχει σε δισκο αυτη η υποτροπιαση αλλα δεν ειχε φτασει η πληγη να κλεισει τελειως οπως επισης υπηρχε αλλο ψαρι που τον χτυπουσε... Έγινε επεξεργασία 13 Οκτωβρίου 2017 - stathis spithas 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
roulamidi 13 Οκτωβρίου 2017 Author #48 Share 13 Οκτωβρίου 2017 Το απομωνονωνεις... Παραταρησε αν κατι το "χτυπαει"... Μου ειχε τυχει σε δισκο αυτη η υποτροπιαση αλλα δεν ειχε φτασει η πληγη να κλεισει τελειως οπως επισης υπηρχε αλλο ψαρι που τον χτυπουσε...Μα πως να το απομόνωσω το κακομοιρο σε καραντίνα 13 λίτρα? Το λυπάμαι.... Μα παρόλο την πληγή είναι τόσο χαρούμενο και ζωηρό.... Τρώει παιζει η πλεύση του τέλεια.... Ναι έχω παρατηρήσει οτι τσακώνεται με ενα άλλο αλλά μονο την ωρα του φαγητού. Το ενυδρείο το χω αδειάσει σχεδόν. Ρίζα κι ενα βράχο κοφτερό τα χω βγάλει. Εχω τώρα εναν βράχο με μια Άνουβια δεξια κι εναν βράχο επίσης με μια Άνουβις αριστερά. Αμα τα βγάλω κι αυτά θα μείνει τελείως άδειο το ενυδρείο.Τις αλλαγές νερου για να φύγει το αλάτι τις σταμάτησα για να συνεχίσω με μελαφιξ. Είναι το τρίτο μπουκάλι που αδειάζει....Στάλθηκε από το HUAWEI VNS-L31 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
roulamidi 13 Οκτωβρίου 2017 Author #49 Share 13 Οκτωβρίου 2017 Να το ενυδρειοΣτάλθηκε από το HUAWEI VNS-L31 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathis spithas 13 Οκτωβρίου 2017 #50 Share 13 Οκτωβρίου 2017 Πρεπει με καποιο τροπο να ειναι ασφαλες μεχρι να κλεισει η πληγη!! Βρες ενα τροπο να χωρισεις το ενυδρειο για να το απομονωσεις αλλιως μπορει να υποτροπιαζει συνεχεια!! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος