Jump to content

new nano reef

Recommended Posts

Οταν σου λένε να πας θάλασσα αλλά εσύ εχεις στο σπίτι.....
(είναι και sunday photo μην περιμένετε άλλη αύριο)

FJIMG_20200704_190115.jpg

• Like 1
  • love 2

Φίλε ο αστερίας πως σου πάει; Έκανε δουλειά; Γενικά έχω ακούσει ότι γρήγορα καταναλώνουν τα αποθέματα άλγης και χρειάζονται συμπληρωματικό ταίσμα για μακροχρόνια διατήρηση

.finding nemo starfish GIF

νομιζω πως η χαζομάρα που εχω κάνει ειναι που έβαλα και τον δεύτερο στο ιδιο ενυδρείο. Γενικά η τριχοειδή αλγη που εχω (μειώνεται συνεχώς) δεν νομίζω οτι ειναι στη διατροφή τους. Και δεν εχω άλλου ειδους αλγη.... φαντάσου και τζάμια καθε 2 βδομάδες καθαρίζω. Ζωηροί ειναι και οι δυο πάντως.
Τι είδους αλγη προσθέτουν σε τετοια περίπτωση???

• 1 month later...

πριν το φαγητό και την ώρα του φαγητού!

img_20200809_190817.jpg

FJ20200809_192035.jpg

• Like 4
  • love 1

με το που κλείνει η αντλία ξεκινάει το καθάρισμα.... είδατε σούζα τα έχω!

• Like 3
  • love 1

• 2 weeks later...

δοκίμασα πριν την αλλαγή νερου σήμερα να φραγκάρω και κάνα κεφάλι ζωανθο που λέγαμε για να δώσω στον @bbetta αλλά εχω την εντύπωση πως δεν τα πήγα και πολύ καλά.... εκοψα 2-3 κεφάλια πάντως. Νομίζω θα ήταν πολύ ευκολότερο αν ο συγκεκριμένος ζωάνθος ειχε ψηλότερο λαιμό.
Το βίντεο θα εχει ανέβει σε μισή ωρίτσα.
Θα δούμε σε κανα 2 μέρες αν θα ζήσουν τα "κλαδέματα"....

https://www.youtube.com/watch?v=LSt3MUhaFc8&feature=youtu.be

Έγινε επεξεργασία - Δημήτρης Tρεχαγυρευόπουλος
  • Like 2

Δημήτρη ευχαριστώ παρα πολύ για την προσπάθεια! Ήταν αρκετά πιο δύσκολος ο βράχος σου από ότι τον είχα στο μυαλό μου. Συνήθως τα zoas για να τα κάνουμε frag, ξύνουμε τον βράχο για να πάρουμε μαζί και την βάση τους. Τώρα το καλύτερο που έχεις να κανεις είναι να τα αφήσεις σε γεννηστρα χωρίς ροη και με κάτι από κάτω ώστε να κολλήσουν, αν τα καταφέρουν βέβαια 

Sunday photo.....

FJIMG_20200905_002248~2.jpg

• Like 4

• 4 weeks later...

Sunday photo....

120674362_894557491077595_5750290484905896388_n.jpg

• Like 3
  • love 2

ο ενας αστερίας μου έκοψε κάπως το ενα από τα πλοκάμια του και τώρα συνεχίζει και ζει κανονικά.... και ο αστερίας και το πλοκάμι!

• Like 2
  • Confused 1

δεν εχω φωτό ακομη, αλλά ειναι μεγάλο απο τη βάση του ακριβώς.... !

• Confused 1

• 4 weeks later...

Καλό μήνα!
Πρέπει να κάνω κάτι με τη ρικόρντια εχει γινει τεράστια και εχει μετακινηθεί και λίγο! Την κόβουμε ακριβώς στη μέση πιάνοντας και το μισό στόμα? βγάζει τίποτα περίεργο? μετά πρέπει να γίνει αλλαγή νερού?

ξέχασα να πώ οτι πρέπει να εχει αμολήσει ενα μωρό οταν μετακινήθηκε.... ειναι κατι κολλημένο στον βράχο σαν στόμα εκει που ήταν πρώτα!

Απο βιντεακια που βλέπω , το κάνουν όπως προανέφερες. Δεν το εχω επιχειρήσει όμως για να σου πω λεπτομέρειες. 

Εγω λεω να την αφήσεις ήσυχη, μην την χάσεις με το φραγκάρισμα. 

• Like 1

On 9/6/2020 at 4:08 PM, Δημήτρης Tρεχαγυρευόπουλος said:

Sunday photo.....

FJIMG_20200905_002248~2.jpg

:Dhalloween photo!

To αστεριάκι είναι πολύ χαριτωμένο!

• Like 2

2 hours ago, submarine1981 said:

Απο βιντεακια που βλέπω , το κάνουν όπως προανέφερες. Δεν το εχω επιχειρήσει όμως για να σου πω λεπτομέρειες. 

Εγω λεω να την αφήσεις ήσυχη, μην την χάσεις με το φραγκάρισμα. 

Αν δεν τη κόψω θα χάσω δυο αποικίες ζωάνθων που εχω στησει παραδίπλα, ηδη σκαλίζει συνέχεια τα bam bam orange και δεν τα αφηνει να ανοίξουν.... εχει μεγαλώσει υπερβολικά και στα 4 να τη κόψω καλα θα ηταν!

Ωραίο κοράλλι αλλά αν πάρει τα πάνω του γίνεται δίσκος και πιάνει όλο το βραχο. Έτσι είχα κ εγώ μια μεγάλη. Εξισα από κάτω το βραχο κ την έδωσα σε χομπιστα. Έτσι κ αλλιώς μου έχει άφησει 2 μωρά. Όλο αμολουσε. Βολεψα πολλούς φίλους. 

• Like 1

Αν σου εχει αφήσει μωρά, η καλύτερη λύση ειναι του Dimpol.  Δίνεις την μεγάλη, και δεν χάνεις το είδος απο το ενυδρειο σου. 

0000.jpg

• Like 1
  • love 1

έκοψα καμιά 20αρια κεφάλια water mellon σήμερα γιατί είχε σκεπάσει το utter chaos (βασικά είχαν μπλέξει τα μπούτια τους) και δεν πήγαινε άλλο.... Έφτιαξα και 2 plugs με τα κεφάλια και έχουν μείνει ακόμη 5-6 που βαριέμαι να τα κολλήσω κάπου και είμαι στο τσάκ να τα πετάξω. Κρίμα που δεν μένω Αθήνα να τα δώσω σε κάποιον να τα κολλήσει εκείνος και να τα κρατήσει.
Τη ρικόρντια δεν την έκοψα τελικά. έφτιαξα ένα μικρό τειχάκι με μισό πόντο ύψος απο DD aquascape πλαστελίνη και το έβαλα σαν τειχος ανάμεσα της και στο bam bam orange ώστε να μην το πλησιάζει με τα πλοκάμια της. Όταν η ρικο απλώνεται μέχρι αυτό το κρύβει κιόλας και δεν φαίνεται καθόλου. Θα το σκεπάσει σύντομα και ο ζωάνθος και μια χαρά. (και έτσι δεν χτυπάει στο μάτι πολύ)

Επίσης επειδή τις μισές μέρες του χειμώνα δεν πάω για πολλές ώρες σπίτι δεν ανάβω καλοριφέρ πάντα με αποτέλεσμα το σπίτι να έχει θερμοκρασίες αρκετά κάτω των 10 βαθμών.  σε αυτό το ενυδρείο πάντα έχω ένα φόβο μη τυχόν και δεν δουλέψει για κάποιο λόγο ο θερμοστάτης, ο STC ή η αντλία επιστροφής του sub. Σε οποιαδήποτε από αυτές τις περιπτώσεις ή συνδυασμό τους η πτώση της θερμοκρασίας του νερού είναι ραγδαία εξαιτίας του περιβάλλοντος όπως καταλαβαίνετε.
Έχω βάλει θερμόμετρο για να μου δείχνει τη θερμοκρασία στο κινητό μπας και προλάβω τίποτα αν γίνει η στραβή αλλά επειδή θέλω να έχω το κεφάλι μου ήσυχο πρόσθεσα μια δεύτερη αντλία επιστροφής στο sub και τη σύνδεσα με έναν sonoff που μετράει και θερμοκρασίες. Επάνω του σύνδεσα και έναν ακόμη μικρότερο θερμοστάτη 50w και σετάρισα το sonoff να ανάβει αντλία και θερμοστάτη στους 23,5 βαθμούς που θα φτάσει το νερό εάν αστοχήσει κάπου το κύριο σύστημα. (ο STC με τον δικό του θερμοστάτη είναι στους 24 και η κανονική αντλία φυσικά μόνιμα αναμένει). Τέλος ρύθμισα τον sonoff να ανάβει και για 1 λεπτο 3 φορές την ημέρα για να μη μαζέψει τίποτα περίεργο η φτερωτή και δεν δουλέψει ούτε αυτό την επίμαχη στιγμή.  (πλήρης έλεγχος χειροκίνητα μπορεί να γίνει και απο το κινητό) Just in case.....
Για να δούμε τι άλλο θα έχω προλάβει να κάνω μέχρι να τελειώσει η καραντίνα!

• Like 3

• 1 month later...

"sunday" photo....

130826313_10224678035089208_3705789900252759534_o.jpg

• Like 5
  • love 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...