agelikalpf_Senpai 18 Σεπτεμβρίου 2017 #1 Share 18 Σεπτεμβρίου 2017 Καλησπέρα, Θα ήθελα να ρωτήσω αν είναι καλό (?) να αφήσει κάποιος ένα ενυδρείο χωρίς να βάλει χαλίκι η άμμο ή οποιοδήποτε υποστρώμα. Κανονικά δεν είναι απαραίτητο να βάλεις κάτι? Η ακομη κίαν βάλεις πέτρες, κρυψώνες κλπ είναι οκ να το αφήσεις έτσι? Ευχαριστώ εκ των προτέρων : ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
KostasGr 18 Σεπτεμβρίου 2017 #2 Share 18 Σεπτεμβρίου 2017 Τι ψάρια θα βάλεις; Link to comment Share on other sites More sharing options...
agelikalpf_Senpai 18 Σεπτεμβρίου 2017 Author #3 Share 18 Σεπτεμβρίου 2017 Βασικά ρωτάω και απο περιέργεια αλλά έχω έναν γνωστό ο οποίος έχει 3 blood parrots και το ενυδρείο του είναι έτσι. Πρώτη φορά είδα ενυδρείο χωρίς χαλίκι η άμμο και απορεσα χΔ Γι'αυτό ψάχνω τώρα για να τον συμβουλεύσω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
νικολας86 18 Σεπτεμβρίου 2017 #4 Share 18 Σεπτεμβρίου 2017 Καλησπέρα απο μένα Το υπόστρωμα έχει να κανει ανάλογα με το ειδος ψαριού που επιλέγουμε..το ενυδρείο του γνωστού σου πες του οτι είναι ακατάλληλο απο όλες τις απόψεις Φιλικά παντα!αλλά σε γενικές γραμμές δεν είναι ζωτικής σημασίας το υπόστρωμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
agelikalpf_Senpai 18 Σεπτεμβρίου 2017 Author #5 Share 18 Σεπτεμβρίου 2017 Το ξέρω ότι είναι ακατάλληλο το κατάλαβα μέχρι και εγώ χΔ Γι'αυτό του είπα να βάλει χαλίκι η άμμο κάτω και να βάλει φυτά και αν μπορεί να βγάλει το ένα ψάρι χΔ Αλλά ρωτούσα γενικά για το υπόστρωμα επειδή δεν είχα σκεφτεί ποτέ ένα ενυδρείο χωρίς αυτό. Άρα το υπόστρωμα δεν προσφέρει κάτι στα ψάρια? Είναι μόνο για διακοσμητικούς λόγους και για τα φυτά? Δεν βοηθάει ούτε στην γενική βιολογία? Με έπιασε οίστρος ερωτήσεων χΔ Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathis spithas 19 Σεπτεμβρίου 2017 #6 Share 19 Σεπτεμβρίου 2017 Καθε τι χρειαζεται για καποιο λογο.. Ο βυθος δεν ειναι αναγκαιος .. Τον χρησιμοποιουμε συνηθως οταν θελουμε να βαλουμε φυτα ή ψαρια που παιζουν με αυτον... Κατα τα αλλα πολλα ενυδρεια ειναι "bare bottom" χωρις κανενα θεμα.. Αντιθετα οσοι τα εχουν ετσι δυσκολα μετα μπαινουν στην διαδικασια να στησουν ενυδρειο με βυθο γιατι τους βοηθαει σε αρκετες εργασιες με αρχικη τον ευκολο καθαρισμο της γιαλας!! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 19 Σεπτεμβρίου 2017 #7 Share 19 Σεπτεμβρίου 2017 Δεν ξέρω τη λέτε και τη πιστεύεται αλλά αν το ενυδρείο δεν έχει έστω και μια απλή τυπική φυσιολογική αισθητική δεν είναι ενυδρείο αλλά γυάλα με ψάρια. Δεν ξέρω πως αντιλαμβάνονται κάποιοι το χόμπι και δεν μπορώ να καταλάβω πως αρέσκονται μόνο στην κατοχή των ψαριών αφήνοντας και αγνοώντας όλα τα άλλα απο έξω. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
agelikalpf_Senpai 19 Σεπτεμβρίου 2017 Author #8 Share 19 Σεπτεμβρίου 2017 πριν 29 λεπτά, το μέλος Χρήστος έγραψε: Δεν ξέρω τη λέτε και τη πιστεύεται αλλά αν το ενυδρείο δεν έχει έστω και μια απλή τυπική φυσιολογική αισθητική δεν είναι ενυδρείο αλλά γυάλα με ψάρια. Δεν ξέρω πως αντιλαμβάνονται κάποιοι το χόμπι και δεν μπορώ να καταλάβω πως αρέσκονται μόνο στην κατοχή των ψαριών αφήνοντας και αγνοώντας όλα τα άλλα απο έξω. Εντάξει καταλαβαίνω αυτό που λες και έχεις ένα δίκιο αλλά και πάλι έχει μια αισθητική. Μπορεί να μην είναι το κλασσικό "φυσιολογικό" ενυδρείο που βλεπουμε αλλα αυτο δεν σημαίνει ότι ενυδρεία τέτοιου τύπου δεν μπορούν να έχουν ένα επίπεδο. Όπως είπα και πριν , πρώτη φορά είδα τέτοιο ενυδρείο (δεν έχω κάποια εμπειρία) αλλά πιστεύω ότι και τα bare bottom μπορούν να είναι και καλαίσθητα και ένα καλό περιβάλλον για τα ψάρια. Εξάλλου, (όπως λέει η λογική μου εμένα τώρα) δεν μένουν όλα τα ψάρια στο πάτο της θάλασσας. Κάποια μένουν πιο ψηλά όπου έχει πχ μόνο πέτρες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnsin 19 Σεπτεμβρίου 2017 #9 Share 19 Σεπτεμβρίου 2017 Δεν είναι μόνο θέμα αισθητικής αλλά και θέμα αναγκών των ψαριών τα χρυσόψαρα που βλέπω αρέσκονται να καθαρίζουν τα βράγχια τους σε άμμο η να ψάχνουν για τροφή π.χ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
agelikalpf_Senpai 19 Σεπτεμβρίου 2017 Author #10 Share 19 Σεπτεμβρίου 2017 πριν 4 ώρες, το μέλος johnsin έγραψε: Δεν είναι μόνο θέμα αισθητικής αλλά και θέμα αναγκών των ψαριών τα χρυσόψαρα που βλέπω αρέσκονται να καθαρίζουν τα βράγχια τους σε άμμο η να ψάχνουν για τροφή π.χ. Βασικά μιλάω γενικά και δεύτερον αυτά δεν είναι χρυσόψαρα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
agelikalpf_Senpai 19 Σεπτεμβρίου 2017 Author #11 Share 19 Σεπτεμβρίου 2017 Και τελικά τα ψάρια που έχει ο γνωστός μου είναι του εργαστηρίου...... Ψάρια εργαστηρίου.... Great sh*t X_X Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnsin 19 Σεπτεμβρίου 2017 #12 Share 19 Σεπτεμβρίου 2017 38 minutes ago, agelikalpf_Senpai said: Και τελικά τα ψάρια που έχει ο γνωστός μου είναι του εργαστηρίου...... Ψάρια εργαστηρίου.... Great sh*t X_X Αυτό δεν τα κάνει αντικείμενα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 21 Σεπτεμβρίου 2017 #13 Share 21 Σεπτεμβρίου 2017 Μια διευκρίνηση για να μην μείνουμε με λανθασμένη διατύπωση. Όταν λέμε βυθό εννοούμε το σύνολο των υλικών που βρίσκονται στον πυθμένα του ενυδρείο μας. Όταν λέμε υπόστρωμα εννοούμε το "ενυδρειακό λίπασμα" που βάζουμε στον πυθμένα του ενυδρείου μας και φυσικά βοηθάει στην ανάπτυξη των φυτών. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
agelikalpf_Senpai 23 Σεπτεμβρίου 2017 Author #14 Share 23 Σεπτεμβρίου 2017 Εννοούσα βυθό ( το χαλίκι η την άμμο που βάζουμε κάτω).... Αλλά και πάλι η λέξη βυθός έχει λίγο γενική έννοια χΔ 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnsin 23 Σεπτεμβρίου 2017 #15 Share 23 Σεπτεμβρίου 2017 Είναι βασικά καθαρά υποκειμενικό για τον καθένα το πως βλέπει το ενυδρείο,άλλος βάζει πλαστικά φυτά κάνα βουλιαγμένο καράβι και διάφορα αξεσουαρ που κυκλοφορούν και άλλοι φτιάχνουν μια μικρογραφία της φύσης που έχουν επιλέξει κοινωνικό, κυχλιδες ,φυτεμένο ,θαλασσινού.....10 να ρωτήσεις θα σου πουν διαφορετικές γνώμες. Ξέρω άτομο που έχει στο δωμάτιο του πράσινο νερό και έχει χρυσόψαρα γιατί ζουν σε πράσινο νερό εγώ δεν θα το έβαζα στο σπίτι μου δεν μου αρέσει οπτικά για το ψάρι είναι τέλεια.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
agelikalpf_Senpai 23 Σεπτεμβρίου 2017 Author #16 Share 23 Σεπτεμβρίου 2017 Καταλαβαίνω, λογικό ειναι : ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος