Jump to content

stress test στο 1000αρι... και ένα μικρό εμποδιάκι

Recommended Posts

Κοντεύουμε 24ώρο και όλα καλά... καμία διαρροή... στην αρχή βέβαια όλα τα τζάμια είχαν υγρασία... την υγρασία που πχ έχει ενα ποτήρι που του βάζεις παγωμένο νερό... κανα 4ωρο ήταν έτσι. τα σκούπισα καλά και μέχρι τώρα τίποτα.

Το μόνο πρόβλημα είναι σε ένα σημείο στο εσωτερικό φίλτρο έχει "φύγει" η σιλικόνη και παίρνει από εκεί νερό... Οπότε σκέφτομαι να κάνω ένα μπάλωμα όπως φαίνεται στην τελευταία "ζωγραφιά" θα πιάσει? τι πάχος γυαλιού να πάρω?

21584241_260318217821921_445077537_o.jpg

21585863_260663891120687_1008237166_o.jpg

21618541_260663741120702_897753718_o.jpg

Untitled.png

10 χρόνια.

Εννοώ αυτό, σαν sump μέσα όμως... άσε ήμουν άσχετος κ μου έπιασαν τον κ@λο οι A&M που μου το έφτιαξαν. δυσλειτουργικό ΦΟΥΛ , κάκιστα καπάκια(τζάμι με σιλικόνη κολημένο πάνω στο ενυδρείο... καπάκι τζαμένιο κολλημένο με σιλικόνη!) και άλλα που θα τα δεις τώρα...

21584049_260738264446583_1348586063_o.jpg

21584282_260735451113531_43237994_o.jpg

21585505_260735357780207_2143937277_o.jpg

21585684_260735377780205_87986958_o.jpg

Νομίζω αν βάλεις κατευθείαν σιλικόνη και την τραβήξεις με το δάχτυλο σου θα κάνεις δουλειά.Αν κατάλαβα καλά η διαρροή είναι κι που τέμνονται τα τζάμια στην τελευταία φώτο πριν το σχέδιο. 

@chriskousis δεν χρειάζεται να βάλεις γυαλί στο συγκεκριμένο σημείο. Καλό ξύρισμα και γέμισμα μπρος-πίσω με σιλικόνη.

Είχε σιλικόνη κανονικά στο σημείο και "έφυγε" ή υπήρχε κενό;

Έγινε επεξεργασία - kadmos

Έφυγε... λες και μάζεψε στο συγκεκριμένο σημείο...

Φοβάμαι μήπως έχει κουραστεί η σιλικόνη αυτά τα 10 χρόνια....

Στη θέση σου πιθανότατα να προχωρούσα σε ξύρισμα και ξανακόλλημα όλης της γυάλας... Καταλαβαίνω ότι είναι φασαρία αλλά τα λίτρα είναι πολλά και παράγοντες όπως η 10ετία και η παραπάνω αστοχία, δημιουργούν μια κάποια ανησυχία. Δεν είναι απόλυτα σίγουρη ένδειξη το παραπάνω σημείο, αλλά δεν μπορώ να ξεχάσω ότι στο διαχωριστικό έφυγαν οι πρώτες σιλικόνες, στο 600άρι που είχα, πριν ξεκολλήσει όλος ο πάτος. Ο λόγος εκεί βέβαια ήταν η πολύ κακή ποιότητα σιλικόνης που χρησιμοποίησε το μαγαζί που το έφτιαξε, αφού το ενυδρείο ήταν μόλις δύο-τριών ετών. Δύσκολες κουβέντες, δύσκολες αποφάσεις...

Έγινε επεξεργασία - kadmos

Δεν πρόκειται να μπω μόνος μου σε αυτή την διαδικασία να μπλέξω με 300 κιλά γυαλιά. θα το αφήσω μερικές μέρες έτσι... γεμάτο και βλέποντας και κάνοντας. δεν είναι θέμα φασαρίας που λες.. είναι θέμα μη εμπιστοσύνης στον εαυτό μου με κάτι που δεν ξέρω αν μπορώ να το κάνω , κ αν τα κάνω σκ@τ@ 3000 στον κάδο τον αχρήστων :P

Nαι ναι... 3Κ απο τους Α&Μ για αυτό το ΠΡΑΓΜΑ. Βρίστε ελεύθερα.

Έγινε επεξεργασία - chriskousis

Εγώ πιστεύω ότι το μέσο τζάμι δεν το κόλλησαν καλά όπως και μεις στα sub τα χωρίσματα βάζουμε σιλικόνη μόνο στο πλάι φαίνεται και με ένα οπτικό έλεγχο.

57 minutes ago, chriskousis said:

Δεν πρόκειται να μπω μόνος μου σε αυτή την διαδικασία να μπλέξω με 300 κιλά γυαλιά. θα το αφήσω μερικές μέρες έτσι... γεμάτο και βλέποντας και κάνοντας. δεν είναι θέμα φασαρίας που λες.. είναι θέμα μη εμπιστοσύνης στον εαυτό μου με κάτι που δεν ξέρω αν μπορώ να το κάνω , κ αν τα κάνω σκ@τ@ 3000 στον κάδο τον αχρήστων :P

Nαι ναι... 3Κ απο τους Α&Μ για αυτό το ΠΡΑΓΜΑ. Βρίστε ελεύθερα.

Ναι βέβαια αν δεν έχεις παρέα για να βοηθήσει μην το κάνεις βάλε την σιλικόνη γέμισε το και άστο μερικές μέρες και αν είσαι οκ ξεκίνα το πρότζεκτ. 

Όπτικα αυτό φαίνεται ότι δεν το κόλλησαν καλά... να ήταν αυτό το μόνο πρόβλημα του ενυδρείου θα ήταν τούμπανο ... θα το αφήσω 2-3 μέρες ακόμα γεμάτο να δω ότι όλα οκ στις γενικές κολλήσεις (τώρα περάσα 24ώρο καμία διαρροή απο πουθενά...) και θα το αδειάσω , να το περάσω σιλικόνη σε εκείνο το σημείο.

Πόσες μέρες περιμένω την σιλικόνη για να γίνει το bonding?

Νομίζω σε ένα 24 ρο είσαι εντάξει αν θυμάμαι καλά αλλά για σιγουριά άστο λίγο παραπάνω. 

βαλε 5-7 μερες να ξεθυμανει η σιλικονη, δεν σε κυνηγαει κανεις αλλωστε....

παντως συμφωνω με τον Χρηστο, θα σκευτομουν πολυ σοββαρα το ξεκολλημα και το κολλημα απ την αρχη.

α) είμαι μόνος μου. β) δεν έχω ιδέα. το είπα παραπάνω...

θα το αφήσω παραπάνω μέρες , όπως λες και εσύ δεν με κυνηγάει κανείς. better "safe" than sorry :P

• Like 1

@chriskousis αυτό που προτείνει ο Άγγελος @Akridas66 ( ξεκόλλημα και ξανακόλλημα της γυάλας) είναι σίγουρα η καλύτερη λύση αλλά απαιτεί καλή γνώση του αντικειμένου και σχετική εμπειρία, ειδικά για τόσο μεγάλη γυάλα. Αυτό που πρότεινα εγώ είναι να αφαιρέσεις τις σιλικόνες που φαίνονται (όχι αυτές στις επαφές μεταξύ των τζαμιών) και να ξαναπεράσεις σιλικόνη από πάνω. Αν δε νοιώθεις σίγουρος να το κάνεις,  προχωράς όπως λες. Αυτά προς αποφυγή "παρεξηγήσεων".

Εύχομαι να πάνε όλα καλά και να δούμε το τερατάκι σου στολισμένο. Θέματα όπως καπάκια κλπ λύνονται και ας μην είναι τέλεια. Ότι έγινε έγινε και μην χαλάς τη διάθεσή χωρίς να υπάρχει όφελος. Άσε τη χαρά του χόμπυ μας να σε παρασήρει και πάμε γι' άλλα.;)

• Like 4

Αδερφέ... είμαι σκασμένος... γιατί δεν έχω καταπιαστεί ποτέ με κατασκευές (εκτός Η/Υ :P ) και δεν ξέρω κατά πόσο πιάνουν τα χέρια μου... γενικά το καλύτερο θα ήταν να υπήρχε κανένα άτομο να γνωρίζει και να βοηθήσει (με το αζημίωτο φυσικά) να το ξεκολλήσουμε και να το πάρουμε απο την αρχή.. ακόμα και έτσι δεν ξέρω κατά πόσο αξίζει... καθώς φαίνεται να έχει φτιαχτεί μπελαλίδικα πολύ... άπειρες κόντρες... νομίζω 15άρι γυαλί... διπλές κόντρες πάνω κάτω (με τρελό περιορισμό στο μέγεθος πραγμάτων που μπορώ να βαλώ σε ένα τέρας 2.50 χ 70 ) αν δεν το δει κάποιος απο κοντά δεν μπορεί και να καταλάβει... καλά να πάθω

Είναι ούτως ή άλλως ζόρικο εγχείρημα, και όπως περιγράφεις την κατασκευή χρειάζεται άνθρωπος με όρεξη και εμπειρία.

Αν επιτρέπεται, γιατί δεν έχω καταλάβει καλά, το αγόρασες πριν 10 χρόνια ή το πήρες τώρα μεταχειρισμένο; 

Πρίν 10 χρόνια... -.- άσε ... είμαι να σκάσω. Πάνω στις "ταύλες" μου... άσχετος.. χωρίς την ίδια πληροφόρηση και ευκολία στην πρόσβαση αυτής... μου έπιασε τον λωκο και είπα και ευχαριστώ πολύ! 

Τα ίδια έπαθα κι εγώ αλλά δεν φύγαν τόσα πολλά καθότι μικρότερο το ενυδρείο, ήμουν καλός πελάτης, φίλος, και ήταν και δώρο για το γάμο μου..... Βέβαια όπως προείπα το δικό μου σούρωσε όλο από τον πάτο μετά από 2-3 χρόνια αλλά ευτυχώς ήμουνα σπίτι και γλύτωσα τα ψάρια ( 16 φρέσκα stendker +πλεκο+++) Τεσπα.

Το ενυδρείο δούλευε αυτά τα 10 χρόνια ή το είχες παροπλισμένο;

3-4 χρόνια είναι Off. ήταν η περίοδος που είπα να ασχοληθώ με δίσκους... έδωσα πολλά να το στοκάρω κτλ... και εσκασε μια αρρώστια (παράσιτα Κ χεξαμίτα) και τα έχασα ΟΛΑ. Εκείνη την ημέρα βγήκα τελείως. Χάρισα όλα τα άλλα ψάρια απο τα άλλα 4-5 ενυδρεία που είχα και έτρεχαν και τα παράτησα. Μου ρήμαξε την ψυχολογία. Αλλα το μικρόβιο του ενυδρείου δεν φεύγει... ποτέ!

Ρε φίλε δε θέλω να σε χαλάσω, αλλά 3-4 χρόνια άδειο, οι σιλικόνες ξεραίνονται. Προσωπικά το φοβάμαι να το κρατήσεις έτσι όπως είναι αυτή τη στιγμή. Το ότι δεν θα βγάλει νερό τώρα δεν μου λέει πολλά πράγματα. Ελπίζω και εύχομαι να αποδειχθώ απλά απαισιόδοξος, αν προχωρήσεις.

πάντως ΄τεσταρα και μετα δάχτυλα τις πίεσα παντού μαλακές ήταν ακόμα... και με τα νύχια πήγα να τις ξύσω και δεν φεύγανε... θα δείξει λοιπόν χαχα

Πάντως επειδή σκέφτηκα σοβαρά μετά απο διάφορα βιντεάκια που είδα να κάνω αυτό που πρότεινες ... δηλαδή να ξύσω όλες τις μέσα σιλικόνες και να κάνω re-seal στην ουσία... αλλά με τον τρόπο που είναι κλεισμένο το ενυδρείο δεν το λες και πολύ εφικτό.. θα πρέπει να γίνω spiderman και μόνος μου δεν μπορώ να το κουνήσω ούτε εκατοστό (αλήθεια. το δοκίμασα και άδειο λολ)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...