Νικολας5508 13 Σεπτεμβρίου 2017 Author #51 Share 13 Σεπτεμβρίου 2017 Αυτο το σωληνάκι δοκίμασα να το βάλω αλλά ακούγεται περισσότερος θόρυβοε. Θα δοκιμάσω και το βαμβάκι όπως είπες. Τέστ δεν έκανα ακόμα μου ειπαν απο το καταστημα να κάνω 10 μέρες μετα που αγόρασα τα πρώτα ψαράκια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kadmos 13 Σεπτεμβρίου 2017 #52 Share 13 Σεπτεμβρίου 2017 Δε χρειάζεται το σωληνάκι με τη ροή που έχεις στην επιφάνεια. Ανέβασε λίγο και το κλαπέτο που έχει στην έξοδο του φίλτρου ώστε και να οξυγονώνει αλλά μπας και κόψει λίγο τη ροή. Αν έχεις τεστ, μέτρα να δούμε που βρισκόμαστε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Νικολας5508 13 Σεπτεμβρίου 2017 Author #53 Share 13 Σεπτεμβρίου 2017 (edited) Δεν μου εδωσαν τεστ γιατι λέει αν δεν περάσουν 10 μέρες δεν θα δείξουν. Δεν ξέρω καν πως γίνονται αυτά τα τέστ καθόλου!:) Έγινε επεξεργασία 13 Σεπτεμβρίου 2017 - Νικολας5508 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kadmos 14 Σεπτεμβρίου 2017 #54 Share 14 Σεπτεμβρίου 2017 Είσαι στη βδομάδα Νικόλα. Αν μπορούν να στο μετρήσουν στο μαγαζί, πήγαινέ τους ένα δείγμα σήμερα- αύριο. H πιο δοκιμασμένη επιλογή για τεστ είναι αυτή. Αν αποφασίσεις για αγορά το συζητάμε πάλι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Νικολας5508 14 Σεπτεμβρίου 2017 Author #55 Share 14 Σεπτεμβρίου 2017 (edited) Θα πάρω τηλ να ρωτησω. Εν το μεταξύ φαγητό μία φορα την ημέρα είναι οκ ή περισσοτερο? Μου εδωσαν αυτό Έγινε επεξεργασία 14 Σεπτεμβρίου 2017 - Νικολας5508 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kadmos 14 Σεπτεμβρίου 2017 #56 Share 14 Σεπτεμβρίου 2017 (edited) Είναι προτιμότερο δύο φορές σε μικρότερες ποσότητες. Με φειδώ αυτό το καιρό και ξεκινάς και τις μετρήσεις για να παρακολουθείς την εξελίξεις. Τα tiger barb πάντως δεν είναι και η καλύτερη επιλογή για ξεκίνημα και έχει μεγάλη σημασία ο αριθμός των ατόμων. Όταν στρώσει το ενυδρείο και μπουν σιγά σιγά και τα υπόλοιπα ψάρια, θα νοιώθουν καλύτερα και θα τα χαρείς κι εσύ. Έχεις υπ' όψη σου τις τιμές για ph και gh/kh του νερού; Έγινε επεξεργασία 14 Σεπτεμβρίου 2017 - kadmos Link to comment Share on other sites More sharing options...
Νικολας5508 14 Σεπτεμβρίου 2017 Author #57 Share 14 Σεπτεμβρίου 2017 (edited) Αλήθεια? Στο καταστημα μου ειπαν τα tiger barb να βάλω για ξεκίνημα!! Και μου φάνηκε έμπειρη για ένυδρεία ειχε αρκετες γνώσεις. Ειναι μεγάλο κατάστημά και εχει υπάλληλο ειδικό στα ενυδρεία. Γιατι κατα τη γνώμη σου δεν κάνουν για ξεκίνημα? Πήρα 4 προς το παρόν, μετα θα βάλω και αλλα όμως δεν θυμάμαι τις ονομασίες. Σήμερα τα ειδα πιο ήρεμα νομίζω τους αρέσει! Δεν έχω ιδέα για το ph !! Ομως αυτή μου ειπε ξεκάθαρα οτι πρεπει να γίνει βιότοπος με τα ψάρια πρώτα και τα φυτα και μετα να κάνουμε τα τέστ. Έγινε επεξεργασία 14 Σεπτεμβρίου 2017 - Νικολας5508 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kadmos 14 Σεπτεμβρίου 2017 #58 Share 14 Σεπτεμβρίου 2017 Ως είδος δεν θεωρείται δύσκολο, αλλά λόγω των αναπαραγωγών που γίνονται στις φάρμες για δεκαετίες, παρουσιάζονται συχνά με γενετικά προβλήματα και ευαισθησία σε ασθένειες. Έχει να κάνει ουσιαστικά με την ποιότητα που επιλέγει να έχει το κάθε μαγαζί και συνήθως σε είδη σαν αυτό οι εκπτώσεις που γίνονται στην ποιότητα είναι μεγάλες. Όταν έγραψα παραπάνω για αριθμό ψαριών, εννοώ του ίδιου είδους. Για τα tiger barb δηλαδή. Είναι ψάρια με νεύρο και συνηθίζουν να τσιμπάνε τις ουρές άλλων ψαριών (fin nippers) ή να αρπάζονται μεταξύ τους. Αυτή η επιθετικότητα ελαττώνεται σημαντικά όταν ο αριθμός του κοπαδιού είναι μεγάλος. Κατά τη γνώμη μου ο ελάχιστος αριθμός είναι 8 ψάρια. Διάβασε και αυτό! Για πιο λόγο να μετρήσεις το νερό, όταν έχεις γεμίσει ήδη το ενυδρείο με ψάρια χωρίς να ξέρεις αν είναι έτοιμο να τα δεχθεί; Αν η βιολογία σου δεν έχει στρώσει για τους χ-ψ λόγους, απλά θα έχεις ψάρια να καίγονται από αμμωνία ή νιτρώδη. Αυτό σημαίνει απώλειες, προβλήματα και έξοδα.... Η εμπειρία που μπορεί να έχει ένας πεπειραμένος χομπίστας σχετικά με το θέμα, απουσιάζει από το σενάριό μας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν χρειάζονται τα τεστ και σ' αυτή ακόμα την περίπτωση. Το σημαντικό αλλά και η χαρά του χόμπυ είναι να καταλαβαίνουμε μόνοι μας, με το καιρό, τι συμβαίνει στη γυάλα μας και για ποιό λόγο. Έτσι δε θα έχεις στο σπίτι σου απλά ένα διακοσμητικό αντικείμενο, αλλά ένα ζωντανό κομμάτι της φύσης. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Νικολας5508 14 Σεπτεμβρίου 2017 Author #59 Share 14 Σεπτεμβρίου 2017 Σε ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές φίλε μου! Αγχώθηκα λίγω τωρα όμως γιατι τα 2 πρωτα ψαράκια τα επιασα απο το πρωτο καταστημα το μεγάλο που ειναι και πιο ακριβό και τα άλλα 2 απο ένα δίπλα στο σπίτι μου που τα βάζει συνέχεια 60% έκπτωση.. αρα αν είναι όπως τα λές ίσως η ποιότητα δεν είναι καλή και αν έχουν κάποια ασθένεια ίσως κολλήσουν και τα άλλα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kadmos 14 Σεπτεμβρίου 2017 #60 Share 14 Σεπτεμβρίου 2017 Η υψηλή τιμή του ενός μαγαζιού δε συνδέεται απαραίτητα με την ποιότητα. Στη θέση σου, ειδικά για τέτοιου "τύπου" ψάρια θα το έψαχνα σε εισαγωγές που γίνονται από Ευρώπη, και από οίκους που είναι πιθανό να έχεις μια πιο σίγουρη απάντηση για την καταγωγή και την ποιότητα του ψαριού. Είναι όμως κάπως ψιλά γράμματα νομίζω αφού μιλάμε για την πρώτη σου εμπειρία με το αντικείμενο. Το ότι βρίσκεσαι στην Κύπρο επίσης πιθανόν να δυσκολεύει περισσότερο τα πράγματα. Δεν γνωρίζω τους εμπορικούς διαύλους εκεί. Ας μην φέρνουμε τη καταστροφή όμως. Αφού σ' αρέσουν και τα έχεις ξεκινήσει ήδη, προχωράς και βλέπουμε για τη συνέχεια. Αφού τα ψαράκια που έχεις ήδη είναι σε καλή κατάσταση, πάρε από τα ίδια και μη σκέφτεσαι την έκπτωση για λίγα ψαράκια αφού δεν έχει ιδιαίτερο νόημα. Πιστεύω ότι με υπομονή και σχετική επιμέλεια όλα θα πάνε μια χαρά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Νικολας5508 14 Σεπτεμβρίου 2017 Author #61 Share 14 Σεπτεμβρίου 2017 Ναι σίγουρα έχεις δίκαιο.. τα ψαράκια τα βλέπω μια χαρά. Ομως τωρα εχω θέμα με τις λάμπες.. για οση ωρα ειναι αναμμένες τα ψάρια κάθονται κάτω απο το φίλτρο ακίνητα. Μόλις τα σβήσω βγαίνουν και κολυμπούν. Σίγουρα κάτι τα ενοχλεί μήπως είναι δυνατό το φως. Εχει 2 λάμπες 18w η κάθε μία Link to comment Share on other sites More sharing options...
kadmos 15 Σεπτεμβρίου 2017 #62 Share 15 Σεπτεμβρίου 2017 Τα ψαράκια ακόμα είναι στρεσαρισμένα και το ενυδρείο ακόμα στρώνει... Τα ψάρια που νοιώθουν καλά, δε φοβούνται το φως εκτός και αν είναι από τη φύση τους ψάρια που κρύβονται (νυκτόβια πχ). Τα φώτα που έχεις δεν είναι τόσο δυνατά για να οδηγήσουν ένα στρωμένο ψάρι στη κρυψώνα. Επειδή όμως είναι αρχή και γι' αυτά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη μία από τις δύο λάμπες ώστε να νοιώσουν πιο άνετα. Τα φυτά που έχεις δεν θα πάθουν ζημιά αν έχουν λιγότερο φως για μικρό χρονικό διάστημα. Στη συνέχεια μπορείς να βάλεις κάποια φυτά τα οποία απλώνουν στην επιφάνεια. Δημιουργούν αίσθημα ασφάλειας και μια πιο φυσική εικόνα στο ενυδρείο. Ρίξε μια ματιά κι εδώ όπου έχω χρησιμοποιήσει valisneria (πίσω) και hydrocotyle leucocephala. Κλαδεμένα στη συγκεκριμένη φάση. Για να έχεις και μια αίσθηση του χώρου, η γυάλα είναι 80χ50χ50, με tiger barb, zebra danio, kuhli loach και sewelia lineolata. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Νικολας5508 15 Σεπτεμβρίου 2017 Author #63 Share 15 Σεπτεμβρίου 2017 Καλημέρα kadmos. Το πρόβλημα με το δικό μου ενυδρείο είναι οτι το φίλτρο δεν θα αφήσει τίποτα στην επιφάνεια αφού η ροή του είναι αρκετά δυνατή:). Ίσως αν έβαζα εξωτερικό φίλτρο όμως αυτά είναι πολύ πιο ακριβα και προς το παρόν δεν μπορώ να κάνω περισσότερα έξοδα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnsin 15 Σεπτεμβρίου 2017 #64 Share 15 Σεπτεμβρίου 2017 Αργότερα θα κάνεις μια τέτοια αγορά είναι καλύτερη λύση αλλά και αυτό μια χαρά είναι βαλε να χτυπάει στην πλευρά του ενυδρείου για να μην έχεις πολύ πρόβλημα. όσο βρομίζει το σφουγγάρι η ροή του θα ελαττώνεται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kadmos 15 Σεπτεμβρίου 2017 #65 Share 15 Σεπτεμβρίου 2017 πριν 47 λεπτά, το μέλος Νικολας5508 έγραψε: Καλημέρα kadmos. Το πρόβλημα με το δικό μου ενυδρείο είναι οτι το φίλτρο δεν θα αφήσει τίποτα στην επιφάνεια αφού η ροή του είναι αρκετά δυνατή:). Ίσως αν έβαζα εξωτερικό φίλτρο όμως αυτά είναι πολύ πιο ακριβα και προς το παρόν δεν μπορώ να κάνω περισσότερα έξοδα. Συμφωνώ με τον @johnsin και θα πρότεινα να βάλεις στο οικονομικό σου πρόγραμμα την αγορά εξωτερικού φίλτρου σχετικά σύντομα. Ο χώρος που έχει το φίλτρο που δουλεύεις τώρα, για βιολογικό υλικό, είναι μικρός και θα περιορίσει τις επιλογές σου στη συνέχεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 18 Σεπτεμβρίου 2017 #66 Share 18 Σεπτεμβρίου 2017 Νικόλα πως πάνε τα ψαράκια ?? Προσαρμόστηκαν ή ακόμα κρύβονται με τον φωτισμό ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Νικολας5508 2 Οκτωβρίου 2017 Author #67 Share 2 Οκτωβρίου 2017 (edited) Καλημέρα παιδιά! Τελικά το ενυδρείο προχωρα μια χαρά εστρωσε και οι μετρήσεις είναι ολα μια χαρα και τα ph και η αμμονία.. εβαλα μέσα 6 τιγράκια και πάνε μια χαρά. Rastaman τα φώτα δεν τα ανάβω επειδή κρύβονταν και θα πάρω σήμερα το καπάκι σε ηλεκτρολόγο να μου κανονίσει να ανάβει μόνο η μία λάμπα για να μειωθεί λίγο ο φωτισμός. Το θέμα ειναι οτι προχτες αγόρασα 3 γκουράμι golden και το ένα απο αυτά ειναι πολύ επιθετικό κυνηγά συνεχώς τα αλλα δύο και αναγκαστηκά κρύβονται συνέχεια! Γιατι συμβαίνει αυτό? Σκεφτομαί να το πάρω πίσω.. τι λέτε? Έγινε επεξεργασία 2 Οκτωβρίου 2017 - Νικολας5508 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Νικολας5508 2 Οκτωβρίου 2017 Author #68 Share 2 Οκτωβρίου 2017 (edited) Χρειάζομαι τα φώτα σας!! Να το επιστρέψω το γκουραμι πίσω ή υπάρχει κάποια λύση για την επιθετικότητα? Εχει και τα πιο φωτεινά χρώματα και λυπάμαι να το επιστρέψω Έγινε επεξεργασία 2 Οκτωβρίου 2017 - Νικολας5508 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antonis K 2 Οκτωβρίου 2017 #69 Share 2 Οκτωβρίου 2017 Αν τα γκουραμι είναι όλα αρσενικά (Που μάλλον ειναι, συνήθως αρσενικά βρίσκεις στα καταστηματα) τότε η επιθετικότητα είναι αναμενόμενη συνηθως μεταξύ τους. Χρειάζεσαι πολλές κρυψώνες για να τα κρατήσεις. Επιπλέον ο συνδυασμός με τα τιγρακια δεν είναι κ ο καλύτερος μιας κ αυτά έχουν την τάση να τσιμπάνε μακριά πτερύγια από αλλά ψάρια (Όπως αυτά που έχουν τα γκουραμι) Σχεδόν όλοι έχουμε περάσει από τη φάση που θέλουμε στο ενυδρείο μας ότι ψάρι δούμε κ μας αρέσει. Για μένα καλύτερα θα ήταν να επενδύσεις λίγο στη διακοσμιση δίνοντας στα ψαράκια κρυψώνες και μια πιο φυσική αίσθηση, ώστε και αυτά θα νιώθουν πιο άνετα και εσύ θα τα χαίρεσαι χωρίς προβλήματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Νικολας5508 2 Οκτωβρίου 2017 Author #70 Share 2 Οκτωβρίου 2017 Καλησπέρα και ευχαριστώ για την απάντηση Αντώνη. Τελικά επέστρεψα το γκουράμι γιατί δεν μπορούσα να το κρατήσω. Με τα tiger δεν ειχαν κανένα πρόβλημα σαν να μην υπάρχουν. Τώρα πήρα 2 paradise όμως πρόσεξα ότι τα χρώματα τους δεν ειναι έντωνα οπως φωτογραφίες που είδα. Μπορώ να κάνω κάτι για να αναδείξουν τα χρώματα τους? Σχετικά με τη διακόσμηση τί με συμβουλεύετε να βάλω? Περιμένω τις απαντησεις σας! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antonis K 3 Οκτωβρίου 2017 #71 Share 3 Οκτωβρίου 2017 Για την ανάδειξη των χρωμάτων παίζουν πολλά πράγματα ρολό. Όπως η τροφή, η ποιότητα του νερού, ακόμα και η "ποιότητα" των ψαριών. Όσο αφορά στη διακόσμηση θα πρότεινα να βάλεις μερικά ακόμα εύκολα φυτά γρήγορης ανάπτυξης όπως αυτό . Τραβάει νιτρικά και μεγαλώνει αρκετά ώστε να σκιασει λίγο το βυθό. Επίσης μπορείς να βάλεις ένα μαύρο χαρτόνι στην πλάτη του ενυδρείου. Και το εσωτερικό θα αναδείξει και τα ψαράκια μάλλον θα το εκτιμήσουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Νικολας5508 3 Οκτωβρίου 2017 Author #72 Share 3 Οκτωβρίου 2017 (edited) Εψαξα το φυτό που μου πρότεινες και επειδή δεν το ειχαν σε στοκ το παράγγειλα. Ελπίζω να κάνει χωρις υπόστρομα. Λέτε να βάλω και καμιά ρίζα ή ξύλο? Τι αρεσει σε αυτα τα ψάρια που εχω? Αγόρασα ακόμα ενα γκουράμι και ευτυχώς είναι φιλικό με τα άλλα. Τωρα εχω: 6 tiger barb, 3 gurami, 2 paradise και 2 algen eater gold (δεν ξέρω αν εγραψα σωστά την ονομασία) Στο καταστημα μου αρεσαν πολύ και οι μονοδάχτηλοι και σκεφτομαι να βάλω και 2 απο αυτά. Τι λετε θα χωρανε ολα μαζί? Θα ειναι σύνολο 15 Έγινε επεξεργασία 3 Οκτωβρίου 2017 - Νικολας5508 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Νικολας5508 3 Οκτωβρίου 2017 Author #73 Share 3 Οκτωβρίου 2017 Το ενυδρείο ειναι 120 λίτρα και το φιλτρο αρκετά δυνατό (εσωτερικό) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.Angelos 3 Οκτωβρίου 2017 #74 Share 3 Οκτωβρίου 2017 Μία ώρα πριν, το μέλος Νικολας5508 έγραψε: Εψαξα το φυτό που μου πρότεινες και επειδή δεν το ειχαν σε στοκ το παράγγειλα. Ελπίζω να κάνει χωρις υπόστρομα. Λέτε να βάλω και καμιά ρίζα ή ξύλο? Τι αρεσει σε αυτα τα ψάρια που εχω? Αγόρασα ακόμα ενα γκουράμι και ευτυχώς είναι φιλικό με τα άλλα. Τωρα εχω: 6 tiger barb, 3 gurami, 2 paradise και 2 algen eater gold (δεν ξέρω αν εγραψα σωστά την ονομασία) Στο καταστημα μου αρεσαν πολύ και οι μονοδάχτηλοι και σκεφτομαι να βάλω και 2 απο αυτά. Τι λετε θα χωρανε ολα μαζί? Θα ειναι σύνολο 15 οι μονοδαχτυλοι ειναι για αλμηρο νερο... επισης νομιζω το παρακανες με την ιχθυοφορτηση θα σου ελεγα να κρατησεις ή τα κανονικα gourami ή τα paradise Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 3 Οκτωβρίου 2017 #75 Share 3 Οκτωβρίου 2017 πριν 22 λεπτά, το μέλος Νικολας5508 έγραψε: Εψαξα το φυτό που μου πρότεινες και επειδή δεν το ειχαν σε στοκ το παράγγειλα. Ελπίζω να κάνει χωρις υπόστρομα. Λέτε να βάλω και καμιά ρίζα ή ξύλο? Τι αρεσει σε αυτα τα ψάρια που εχω? Αγόρασα ακόμα ενα γκουράμι και ευτυχώς είναι φιλικό με τα άλλα. Τωρα εχω: 6 tiger barb, 3 gurami, 2 paradise και 2 algen eater gold (δεν ξέρω αν εγραψα σωστά την ονομασία) Στο καταστημα μου αρεσαν πολύ και οι μονοδάχτηλοι και σκεφτομαι να βάλω και 2 απο αυτά. Τι λετε θα χωρανε ολα μαζί? Θα ειναι σύνολο 15 Λογικά θα εννοείς για monodactylus argenteus. Σμηνόψαρο που χρειάζεται να είναι ενταγμένο σε ομάδα τουλάχιστον 4-5 ψαριών. Χρειάζεται υφάλμυρο νερό αφού η κράτηση του σε γλυκό νερό μειώνει το προσδόκιμο όριο ζωής του και κάνει το ψάρι ευάλωτο σε ασθένειες. Η γνώμη μου είναι ξεκάθαρα όχι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος