Νικολας5508 7 Σεπτεμβρίου 2017 #1 Share 7 Σεπτεμβρίου 2017 Καλησπέρα και απο μένα. Στήνω τώρα το ενυδρείο μου 80×35×45 και εχει δυο λάμπες 18w η κάθε μία. Θα βάλω ψέυτικα φυτά και ψάρια tetra tiger για αρχή. Είναι αρκετός ο φωτισμός; Τι αλλο με συμβουλεύετε; Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 7 Σεπτεμβρίου 2017 #2 Share 7 Σεπτεμβρίου 2017 Καλησπέρα φίλε μου και καλώς ήρθες στην παρέας μας !! Αρχικά θα σε συμβούλευα να διαβάσεις τα θέματα που υπάρχουν στον παρακάτω σύνδεσμο Από εκεί και πέρα δεν υπάρχει κανένας λόγος να βάλεις ψευτικα φυτά στο ενυδρείο σου. Πέρα από τα χρήματα που θα πετάξεις για να τα αγοράσεις δεν θα σου προσφέρουν κάτι τόσο αισθητικα όσο και πρακτικά!! Υπαρχουν πολλά ευκολα φυτάκια που μπορείς να βάλεις για αρχή τα οποία δεν χρειάζονται σχεδόν τίποτα και θα ωφελήσουν στην λειτουργία του ενυδρείου σου!! ps Μετέφερα την απάντηση σου σε ξεχωριστό θέμα για να μην μπερδευόμαστε με το θέμα του φίλου... Αν δεν σου αρέσει ο τίτλος πολύ ευχαρίστως να τον αλλάξουμε Link to comment Share on other sites More sharing options...
Νικολας5508 8 Σεπτεμβρίου 2017 Author #3 Share 8 Σεπτεμβρίου 2017 Καλώς σας βρήκα!! Ο λογος που έβαλα ψεύτικα φυτά είναι επειδή έτσι μου πρότειναν από το pet shop επειδή αυτά τα ψάρια τρώνε τα αληθινά!! Τώρα είδη εβαλα το χαλίκι και τα φυτα, το φαρμακο για το χλωριο και αυτο με τα βακτήρια. Σήμερα θα βάλω και το φίλτρο με το κεραμικό μέσα έτσι που ειπαν και σε 4-5 μέρες τα ψάρια. Οπως ειπα ξανα θα βάλω τα tetra tiger ύπαρχει κάτι αλλο που πρεπει να γνωρίζω για αυτα μου ειπαν οτι για αρχή αυτα είναι καλά Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bill Koulosousas 8 Σεπτεμβρίου 2017 #4 Share 8 Σεπτεμβρίου 2017 Απλα να βαλεις τα ψαρια λιγα λιγα π.χ 2-3 tiger και σε μια εβδομαδα παλι , και να προσεξεις τα ταισματα να ειναι λιγη η τροφη για να μην μενει και εχεις θεμα με την αμμωνια , τουλαχιστον οσο ειναι αρχη και δεν εχεις επαρκεις αποικιες βακτηριων. Για ψαρακια δες και corydoras ειναι ανθεκτικα και καθαριζουν το ενυδρειο απο αφαγωτες τροφες, και θα εχεις και κινηση στον βυθο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Irakles 8 Σεπτεμβρίου 2017 #5 Share 8 Σεπτεμβρίου 2017 (edited) Φιλε μου εφοσον θελεις να βαλεις γρηγορα ψαρακια θα σου προτεινα να παρεις βιολογικο υλικο απο ενα στρωμενο ενυδρειο καποιου συνχομπιστα γιατι η βιολογια σου δεν φτιαχνει τοσο γρηγορα οσο σου ειπαν στπ πετ σοπ τα ψευτικα φυτα δεν σου προσφερουν κατι και επίσης καλο ειναι πρωτα να ρωτας εδω που υπαρχουν παιδια για να σε καθοδηγήσουμε γιατι τα πετ σοπ χωρις να θελω θίξω καποιον δεν ξερουμε αν θελουν απλα να πουλήσουν ή αν εχουν γνώσεις.... Και εφοσον εχεις ενα ψαρακι το Puntigrus tetrazona θα πρέπει να κατσεις να διαβασεις για αυτο και να δεις τι αναγκες εχει σε υπόστρωμα-φυτα-διατροφή και συνθηκες νερου... υπαρχουν έγκυρες πηγες νομιζω κςι εδω στο φορουμ μας για το ψαρακι αυτο... εφοσον ομως δεν εχεια εμπειρία εστω αρχαριου με το ενυδρειο καλο ειναι να διαβασεια τα λινκ που σου ειπαν πιο πανω.... αυτα στα λεω για μην απογοητευτεις απο θανατους ψαριων και να μην χανεις χρηματα τσαμπα... τα ευκολα φυτα θα σε βοηθήσουν πολυ και δεν ειναι δυσκολα καθολου.... ασε που θα σου αρεσει πιο πολυ και με τα ψευτικα δεν ξερεις ποτε τι ουσιες θα ελευθερώσουν στο νερό... Έγινε επεξεργασία 8 Σεπτεμβρίου 2017 - Irakles Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnsin 8 Σεπτεμβρίου 2017 #6 Share 8 Σεπτεμβρίου 2017 Μην βάλεις ψάρια ακόμα στρώσε το ενυδρείο πρώτα σωστά θα πας να πάρεις τεστ για αμόνια ,νιτρώδη και νιτρικά που θα χρειαστούν για αρχή στις μετρήσεις σου άλλαξε και τα ψεύτικα φυτά με αληθινά αν θες και μην κάνεις βιαστικές κινήσεις. διάβασε,διάβασε και διάβασε ξανά και θα αποκτήσεις ένα όμορφο και υγείες ενυδρείο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Νικολας5508 8 Σεπτεμβρίου 2017 Author #7 Share 8 Σεπτεμβρίου 2017 (edited) Σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές! Ειμαι εντελώς ασχετος η αλήθεια:) Μπορω τώρα που ήδη εβαλα το χαλίκι να βάλω αληθηνά φυτά? Το υπόστρομα πως θα το βάλω? Έγινε επεξεργασία 8 Σεπτεμβρίου 2017 - Νικολας5508 Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnsin 8 Σεπτεμβρίου 2017 #8 Share 8 Σεπτεμβρίου 2017 Αν δεν βαριέσαι βγάλε το χαλίκι που έβαλες βάλε το υπόστρωμα πρώτα και μετά το χαλίκι από πάνω με κοκκομετρία 3mm περίπου για να μπορείς να φυτέψεις χωρίς να τραυματίσεις τις ρίζες των φυτών. Είναι φασαρία φίλε μου αλλά να γίνει σωστή δουλειά. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Irakles 8 Σεπτεμβρίου 2017 #9 Share 8 Σεπτεμβρίου 2017 Τωρα που ειναι αρχη και δεν εχεις ψαρια κανεις οτι θελεις άφοβα.... δες τι ψαρακια θελεις πρωτα για να δεις τι βυθο θέλουν.... και μετα παμε βήμα βήμα για το στρώσιμο.... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Νικολας5508 8 Σεπτεμβρίου 2017 Author #10 Share 8 Σεπτεμβρίου 2017 Ψαράκια θα βάλω οπως είπα και πριν τα Tiger barb. Επειδή δεν εχω όρεξη να βγάλω ξανα χαλίκι για να βάλω υπόστρομα θα το αφήσω με τα ψέυτικα φυτα προς το παρόν. Υπάρχει μια θολούρα εντο μεταξύ στο νερό αυτή θα φύγει? Ακομα να βάλω το φίλτρο γιατι πρεπει να αγορασω το κεραμικό.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NeonBetta 8 Σεπτεμβρίου 2017 #11 Share 8 Σεπτεμβρίου 2017 (edited) Υπαρχουν και τα πολυ ευκολα φυτα οπως anubia και microsorum που δεν χρειαζονται υποστρωμα,και ειναι πολυ δυσκολο να τα φανε τα ψαρια,αλλα οτι φυτο και να βαλεις θα βοηθησει πολυ τα ψαρια σου.Πριν κανεις το οτιδηποτε ψαξε καλα ωστε να χεις καλο αποτελεσμα και να μην πεταξεις λεφτα.Δες και τι αναγκες εχουν τα ψαρια που θες να παρεις πρωτα. Έγινε επεξεργασία 8 Σεπτεμβρίου 2017 - NeonBetta Link to comment Share on other sites More sharing options...
Irakles 8 Σεπτεμβρίου 2017 #12 Share 8 Σεπτεμβρίου 2017 Η θολουρα ειναι τα βακτήρια που δεν βρισκιυν που θα κατοικήσουν γιατο δεν εχεις βαλει φιλτρο με κεραμικό κακος ξεκινησες να ριχνεις αφου δεν εχεια φιλτρο.... τσαμπα το εκανες.... τι φίλτρο θα βαλεις?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
billaus 8 Σεπτεμβρίου 2017 #13 Share 8 Σεπτεμβρίου 2017 Οπως σου ειπε ο ηρακλης η θολουρα ειναι απο τα βακτηρια. Το χαλικι το επλυνες πριν το βαλεις; γιατι και απο εκει μπορει να εχεις θολουρα. Οταν λες οτι δεν εχεις βαλει το φιλτρο εννοεις οτι το νερο ειναι στασιμο μεχρι στιγμης; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Νικολας5508 8 Σεπτεμβρίου 2017 Author #14 Share 8 Σεπτεμβρίου 2017 Ναι τζάμπα το έκανα εβαλα χτες τα βακτήρια και σήμερα το φίλτρο.. το φιλτρο και ειναι αυτό.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Νικολας5508 8 Σεπτεμβρίου 2017 Author #15 Share 8 Σεπτεμβρίου 2017 (edited) Α επίσης ακούγεται ένας θόρυβος απο το φίλτρο.. ετσι είναι ή επειδη δεν ειναι καλής ποιοτητας? Βασικά το ενυδρείο το φίλτρο και τη θερμάστρα τα αγορασα μεταχειρισμένα πολύ φτηνά. Αν δεν ειναι καλό θα πάρω άλλο Έγινε επεξεργασία 8 Σεπτεμβρίου 2017 - Νικολας5508 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 8 Σεπτεμβρίου 2017 #16 Share 8 Σεπτεμβρίου 2017 Πιθανόν να ακουμπάει κάπου και να συντονίζει ή να τρίζει ακόμη και το καπάκι. Γενικά τα φίλτρα κάνουν έναν ανεπαίσθητο θόρυβο.... Κεραμικό έβαλες ?? Μπορείς να μας βάλεις καμια φώτο ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Irakles 8 Σεπτεμβρίου 2017 #17 Share 8 Σεπτεμβρίου 2017 Καλο ειναι να παρεις ενα εξωτερικό φιλτρο για να ειναι ευκολο στην συντήρηση και να κανεις και πιο σωστη δουλεια... και απο αποψη ποσοτητας βιολογικου αλλα και να μην βαζεια μεσα τα χερια σου και σου πιανει χωρο απο το ενυδρείο.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Νικολας5508 8 Σεπτεμβρίου 2017 Author #18 Share 8 Σεπτεμβρίου 2017 Η θολούρα αρχισε να καθαρίζει.. αυριο θα ριξω νέα βακτήρια. Αυτο ειναι το ενυδρείο. Φυσικά ειναι αδειο ακόμα θα βάλω κάτι μεγάλο στη μέση και μερικά ζωντανά φυτά Link to comment Share on other sites More sharing options...
Νικολας5508 8 Σεπτεμβρίου 2017 Author #19 Share 8 Σεπτεμβρίου 2017 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Irakles 8 Σεπτεμβρίου 2017 #20 Share 8 Σεπτεμβρίου 2017 Μπορεις να βαλεις ξυλα πέτρες και πανω τους να δεσεις ανουμπιες που ειναι ενα φυτο που παει μονο του και δεν θελει κατι ιδιαίτερο... θα γινει ποκυ φυσικό και θα σου αρεσει σε σχεση με τωρα... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Νικολας5508 9 Σεπτεμβρίου 2017 Author #21 Share 9 Σεπτεμβρίου 2017 Παιδιά η θολούρα εφυγε εντελώς σήμερα έβαλα και τα υπόλοιπα βαχτήρια τα οποία θα βάζω για 9 μέρες οπως μου ειπαν στο pet shop. Την 4η μέρα θα βάλω 2 ψαρια και αν ολα πάνε καλά σε 10 μέρες και τα υπόλοιπα. Ομως μου ειπε να περασω να μου δεξει πως να κάνω τα τεστ. Αυτά τα τεστ πότε ακριβώς θα τα κάνω; Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 9 Σεπτεμβρίου 2017 #22 Share 9 Σεπτεμβρίου 2017 Για αρχή , μπορείς να κάνεις τα τέστ , κάθε εβδομάδα πριν από την αλλαγή νερού. Link to comment Share on other sites More sharing options...
invisiblesurfer 10 Σεπτεμβρίου 2017 #23 Share 10 Σεπτεμβρίου 2017 Σε ποιο pet shop σου πρότειναν να αγοράσεις ψεύτικα φυτά; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Νικολας5508 10 Σεπτεμβρίου 2017 Author #24 Share 10 Σεπτεμβρίου 2017 Το πρώτο που ρώτησα πρεπει να ήταν ασχετη η κοπέλα οταν της ειπα ποια ψαρια θα βάλω μου λέει αυτα θελουν ψευτικα φυτά. Ετσι εβαλα μόνο χαλίκι και 2-3 ψευτικά που μυρίζουν και ασχημα. Μετα ρωτησα σε αλλο και η υπάλληλος είχε πολλές γνώσεις μου εξήγησε πολλά πράγματα. Μου ειπε μπορω να βάλω και ζωντανά φυτά και να πάω να μου εξηγήσει να κάνω καποια τεστ νερού. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eleftherios Sairidis 10 Σεπτεμβρίου 2017 #25 Share 10 Σεπτεμβρίου 2017 Ετσι σου ειπε η κοπελα; τα ψαρια αυτα θελουν ψευτικα φυτα; ΝΑ ΚΛΑΙΣ...ανοιγουν το στομα τους και πουλανε προλογο στο καθε πελατη κ του λενε οτι τους κατεβει στο κεφαλι μονο και μονο για να οικονομησουν κανα φραγκο παραπανω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος