Jump to content

Τι ειδος ψαριου ειναι αυτο?

Recommended Posts

Καλησπερα σε ολους σας,ειμαι καινουριος στο forum και στο χομπυ,ενας γνωστος μου εφερε το παρακατω ψαρι ,εψαξα και μονος μου μηπως βρω τι ειναι ,μου μοιαζει λιγο για καποιο ειδος razbora αλλα δεν ειμαι σιγουρος.Ξερεις κανεις? ..συγνωμη για την κακη φωτογραφιση αλλα το ψαρι δεν καθεται σε ενα σημειο ποτε και ειναι πολυ γρηγορο.Προσωρινα δυστυχως το κραταω σε ενα 'ενυδρειο' (ο θεος να το κανει) 10 λιτρων το οποιο θα χρησιμοποιησω σε λιγο καιρο για να βαλω 2-3 θυληκα γκαπυ για να γεννησουν εκει.Η αλλη μου επιλογη ειναι να το βαλω μαζι με τα γκαπυ μου αλλα δεν γνωριζω το ειδος μηπως προκληθουν προβληματα,ειναι και καπως μεγαλουτσικο αυτο.

Screenshot_9.png

καλημέρα και καλως ήλθες.

αν βλέπω καλά είναι Zebra Danio....είναι κοπαδόψαρο και είναι τρομερά κινητικό 

Νομιζω κι εγω ειναι zebra danio και αν ειναι πολυ δραστήριο.... και υπάρχει το ιδιο ψαρακι με λιγο πιο μακριά πτερύγια που ειναι πιο ομορφο ακομα το ειχα παλιά και τρεχει  σαν τρελο αλλα πηδάει κιολας!!!

https://www.google.gr/search?client=ms-android-samsung&ei=tBCxWaKsNYP2aKbplfgF&q=zebra+danio+longfin&oq=zebra+danio+lo&gs_l=mobile-gws-serp.1.0.0i19k1l4j0i22i30i19k1.2022.4845.0.6331.9.9.0.0.0.0.197.1313.0j8.8.0....0...1.1j4.64.mobile-gws-serp..4.5.849...0j0i22i30k1j35i39k1.m8NQI8x5dQw#imgdii=Zvr7ROwhQgoylM:&imgrc=zcjaECO2QIF17M:

Ευχαριστω πολυ ! 

@NeonBettaΤα zebra danio (για leopard ποικιλία φαίνεται) είναι αρκετά γρήγορα και συχνά τσιμπάνε ουρές άλλων ψαριών (fin nippers). Ειδικά αν δεν είναι κοπάδι, αυτές οι συμπεριφορές είναι πιο συνηθισμένες. Θα πρότεινα να μην το βάλεις με τα guppy και αν δεν υπάρχει η δυνατότητα/διάθεση να φτιάξεις ένα καλό κοπάδι, ίσως θα ήταν καλύτερο να το δώσεις.

• Like 2

kadmos εχεις  δικιο,με το που εμαθα τι ειδος ειναι διαβασα πως μπορει να ταιριαξει και με γκαπυ και το δοκιμασα αλλα τελικα τα κυνηγουσε και το εβγαλα ξανα....Θα βρω την λυση παντως, ωστε το ψαρι να μη διατρεχει κινδυνο.Ειτε θα φτιαξω ενα αλλο ενυδρειο που σκοπευα να παρω ειτε θα το δωσω καπου οπου θα το προσεχουν.

Έγινε επεξεργασία - NeonBetta
  • Like 1

@NeonBettaΕίναι πολύ ωραία ψαράκια και καθόλου δύσκολα. Τα χρώματα που βγάζουν όταν στρώσουν στο ενυδρείο, είναι απίστευτα. Έχουν μεταλλική υφή και δεν έχουν σχέση με τις περισσότερες φωτογραφίες. Ρίξε μια ματιά και στο πιο ενδιαφέρον γι' αυτό το ψαράκι

Έγινε επεξεργασία - kadmos

Είχα και εγώ ένα κοπάδι κοντά στα 20 είχαν πολύ ωραία κίνηση και όπως λέει και ο @kadmos βγαζαν ωραίες αποχρώσεις. 5 από αυτά ήταν έντονο πορτοκαλί.

Με αφορμή όσα λέμε, είδα κι ένα ενυδρείο που είχα καιρό να δω.:D Φιλοξενούσε τα zebra danio (classic) και άλλα ασιατικά ψαράκια. Το συγκεκριμένο ενυδρείο το ονόμασα "το απωθημένο"...

P1280137a.jpg

P1280140a.jpg

P1280142a.jpg

P1280145.jpg

P1280146.jpg

Έγινε επεξεργασία - kadmos
  • Like 1

Σας ευχαριστω πολυ για την γρηγορη ανταποκριση.Πολυ ωραιο το ενυδρειο,εμενα μ αρεσε πολυ αυτο το ψαρι απ την αρχη,σε 2 εβδομαδες θα παρω ενα ενυδρειο 160 λιτρων  και θα φτιαξω κατι παρομοιο με αυτο που εστειλες,μεχρι τοτε θα το εχω σε ενα δεκαλιτρο με 2 ανουμπια ,θα αντεξει πιστευω..απ οτι ξερω απ τον γνωστο μου..το ειχε 2 μηνες μονο του και χωρις φυτα....απορω πως αντεξε το καημενο.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...