kadmos 11 Σεπτεμβρίου 2017 #51 Share 11 Σεπτεμβρίου 2017 Μια χαρά είναι και τα δύο @Argiro Valvi. Mε τη ροή και την ιχθυοφόρτιση που έχει το ενυδρείο, δεν θα αντιμετωπίσεις προβλήματα με ιζήματα στο βυθό. Είσαι έτοιμη όμως για όταν χρειαστεί, να επέμβεις. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 11 Σεπτεμβρίου 2017 #52 Share 11 Σεπτεμβρίου 2017 Θα συμφωνήσω με τον προλαλήσαντα!! Η συγκεκριμένη σκούπα ακόμα και τον βυθό να μην καθαρίζεις βολεύει αρκετά να την χρησιμοποιείς στο άδειασμα του ενυδρείου γιατί έχει χοντρά σωληνάκια και αδειάζει πολύ γρήγορα το νερό !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
bbetta 11 Σεπτεμβρίου 2017 #53 Share 11 Σεπτεμβρίου 2017 Έχω ακριβώς τον ίδιο τύπο σκούπας (προφανώς όχι Eheim αφού την αγόρασα 4 ευρώ), και με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο τουλάχιστον 6-7 χρόνια τώρα. Μακράν η καλύτερη επιλογή, πίστεψέ με έχω δοκιμάσει αρκετές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 11 Σεπτεμβρίου 2017 #54 Share 11 Σεπτεμβρίου 2017 Bill eheim είναι η αντλία . . . η σκούπα είναι ζίου κίτσου btw με ευλαβικές κινήσεις αποσυναρμολογούνται όλα τα σωληνακια και μόλις μπουν σε λεκανάκι με χλωρίνη γίνονται σαν καινούρια 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Argiro Valvi 12 Σεπτεμβρίου 2017 Author #55 Share 12 Σεπτεμβρίου 2017 Ερώτηση...διάβαζα στο φόρουμ οτι πολλοί κάνουν τις αλλαγές με λίγο νερό βρύσης και το υπόλοιπο Α/Ο?! Απιονισμένο εννοουν?Κερδίζεις κάτι μα αυτό?Εγώ κάνω με νερό βρύσης όπου προσθέτω αντιχλώριο(και λίγα βακτήρια όσο έχω το μπουκάλι). Link to comment Share on other sites More sharing options...
bbetta 12 Σεπτεμβρίου 2017 #56 Share 12 Σεπτεμβρίου 2017 Για τα ψάρια που έχεις δεν χρειάζεσαι μαλακό νερό (άρα δεν χρειάζεσαι Α/Ο = Αντίστροφη όσμωση) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Argiro Valvi 12 Σεπτεμβρίου 2017 Author #57 Share 12 Σεπτεμβρίου 2017 πριν 3 ώρες, το μέλος bbetta έγραψε: Για τα ψάρια που έχεις δεν χρειάζεσαι μαλακό νερό (άρα δεν χρειάζεσαι Α/Ο = Αντίστροφη όσμωση) Είπα και εγώ....ευχαριστώ!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Argiro Valvi 14 Σεπτεμβρίου 2017 Author #58 Share 14 Σεπτεμβρίου 2017 (edited) Να ενημερώσω οτι μέτρησα επιτέλους ΝΟ3(δεν είχα χρόνο να βρώ τέστ ΑΡΙ και έκανα JBL)!Επίσης τα νέα σαλιγκαράκια(που μάλλον βγήκαν απο τα φυτά) μεγαλώνουν.Τα ψαράκια δείχνουν μια χαρά... Έγινε επεξεργασία 14 Σεπτεμβρίου 2017 - Argiro Valvi Προσθήκη φώτο Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 14 Σεπτεμβρίου 2017 #59 Share 14 Σεπτεμβρίου 2017 Μια χαρα λοιπον!!! Μερικα ευκολα φυτακια σιγα σιγα να ομορφυνει και να οργανωσεις λιγο τα χαρεμια σου και εισαι κομπλε 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Argiro Valvi 3 Οκτωβρίου 2017 Author #60 Share 3 Οκτωβρίου 2017 (edited) Τελικά το φίλτρο μου μάλλον αποδείχτηκε "λίγο" και ανέβηκε η αμμωνία και τα ΝΟ2....έχασα 2 ψαράκια και το πήρα χαμπάρι.Αφού άλλαξα νερό αρκετές φορές,τάιζα ελάχιστα και αγόρασα νέο μεγαλύτερο φίλτρο το πρόβλημα λύθηκε και οι μετρήσεις επανήλθαν πάλι στο φυσιολογικό.Πλέον έχω ένα Aquanova NCF - 1200 για μέχρι 300 λίτρα.(1200lt/h) και εκτός απο λίγο περισσότερο θόρυβο όλα δείχνουν πολύ καλύτερα.Επίσης κάποιο γκάπυ γέννησε και έκανε 3 μωρά...αλλά έμεινε μόνο 1 που μεγαλώνει.Τα άλλα δύο δεν έχω ιδέα τι έγιναν... Επίσης άλλαξα το φωτισμό σε 1 λάμπα λέντ Τ5 7βατ και 4000Κ...αγόρασα 2 αλλά νομίζω οτι η μία φτάνει. Έγινε επεξεργασία 3 Οκτωβρίου 2017 - Argiro Valvi Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnsin 3 Οκτωβρίου 2017 #61 Share 3 Οκτωβρίου 2017 Τώρα είσαι οκ θα δεις διαυγέστατο νερό θα οξυγονώνεται καλύτερα το ενυδρείο είναι αντιγραφή του eheim από ότι βλέπω. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Argiro Valvi 4 Οκτωβρίου 2017 Author #62 Share 4 Οκτωβρίου 2017 Μήπως ξέρετε αν η Μπαλουνίτσα μου είναι έγκυος? Link to comment Share on other sites More sharing options...
KostasGr 4 Οκτωβρίου 2017 #63 Share 4 Οκτωβρίου 2017 Έτσι φαίνεται. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Argiro Valvi 19 Μαρτίου 2020 Author #64 Share 19 Μαρτίου 2020 Μετά απο χρονια είπα να ξαναμπώ μιας και ασχολούμαι πλέον πιο ενεργά με τα ενυδρεια!!Αφου πέρασε απο διάφορες ψαροσυνθεσεις πλέον εχει cherry barbs,corydoras sterbai και γαρίδες red cherry!Επισης εχω βάλει υποστρωμα για φυτεμένο και οδεύω προς τα εκει!!Σειρα εχει ο φωτισμός,το CO2 και νέα φυτά!Για φωτισμό μαλλον κλείνω προς το chihiros rgb60...αν έχετε καμία άλλη πρόταση ευχαριστως! Επισης έφτιαξα και ένα 30λιτρο γαριδαδικο για να μη βαριέμαι!! Καλως σας ξαναβρήκα λοιπον!! 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Argiro Valvi 19 Μαρτίου 2020 Author #65 Share 19 Μαρτίου 2020 Να και το γαριδαδικο! 3 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 19 Μαρτίου 2020 #66 Share 19 Μαρτίου 2020 Καλώς ξανάρθες, αναμένουμε την εξέλιξη των ενυδρείων σου, όσο για το chichiros για τα λεφτά του είναι καλή επιλογή ακόμη καλύτερη είναι αν δεν σε τσουζουν τα χρήματα το Chihiros WRGB 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Argiro Valvi 19 Μαρτίου 2020 Author #67 Share 19 Μαρτίου 2020 (edited) πριν 28 λεπτά, το μέλος Χρήστος έγραψε: Καλώς ξανάρθες, αναμένουμε την εξέλιξη των ενυδρείων σου, όσο για το chichiros για τα λεφτά του είναι καλή επιλογή ακόμη καλύτερη είναι αν δεν σε τσουζουν τα χρήματα το Chihiros WRGB Αξίζει η χρηματική διαφορα ή ειναι μικρή η διαφορά στα φυτά;Τα λουμεν ειναι 2450 στο ένα και 3500 στο αλλο...να πω οτι εχω ήδη ένα φωτιστικό aquael slim leddy plant 650 λουμεν...Μήπως 2 rgb ειναι καλύτερα απο 1 wrgb?Προβληματιζομαι για να εχω σωστό αποτέλεσμα πχ. για μοντε καρλο και για κόκκινα φυτά.. Έγινε επεξεργασία 19 Μαρτίου 2020 - Argiro Valvi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 19 Μαρτίου 2020 #68 Share 19 Μαρτίου 2020 και με τα δυο θα έχεις καλή ανάπτυξη φυτών απλά το μεγάλο + του wrgb είναι ότι μπορείς να αλλάξεις τα χρώματα όπως εσύ γουστάρεις και ανάλογα με τα φυτά να μπουστάρεις κάποια χρώματα, μπορείς να κανείς ανατολή και δύση ηλίου ντιμάροντας και αλλάζοντας τα χρώματα και όλα αυτά μέσο του κινητού σε συνδυασμό με το commander 4. τέλος πάντων για να μην εξηγώ πουλά δες τα παρακάτω βίντεο και πιστεύω θα καταλάβεις 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Argiro Valvi 19 Μαρτίου 2020 Author #69 Share 19 Μαρτίου 2020 Ναι τα εχω δει τα βίντεο,εχω διαβάσει πολλαααααα σχόλια και ειδικά για το commander 4 και τα προβλήματα του.Το rgb ντιμαρεται αν και δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα προς το παρόν τόσο αυτό,όσο η σωστή ανάπτυξη και χρωμα των φυτών!Sent from my iPhone using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 19 Μαρτίου 2020 #70 Share 19 Μαρτίου 2020 όπως είπα και με τα δυο θα έχεις καλή ανάπτυξη φυτών απλά το wrgb έχει δυο τικ καλύτερο χρώμα ποιο κοντά στο φυσικό ενώ το rgb είναι λίγο ψυχρό. Διαλέγεις και παίρνεις εγώ απλά σου ανέφερα της διαφορές. Αν και δεν έχω ψαχτεί πάρα πολύ στα έτυμα led φωτιστικά θεωρώ πως τα chichiros αυτήν την στιγμή είναι τα καλύτερα για τα λεφτά τους. Μπορεί κάποιος άλλος να γνωρίζει κάτι παραπάνω και να σου δώσει μια πιο οικονομική λύση, μιλώ πάντοτε για τα έτυμα φωτιστικά και όχι για DIY. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Argiro Valvi 19 Μαρτίου 2020 Author #71 Share 19 Μαρτίου 2020 Το rgb60 το εχω βρει γύρω στα 90€ απο εξωτερικό και το wrgb60 γύρω στα 180€ με το κοντρολερ(με όλα τα έξοδα στις τιμές).Δεν εχω αποφασίσει ακόμα αν αξίζει να πληρώσω το διπλάσιο ή όχι...Sent from my iPhone using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Argiro Valvi 1 Μαίου 2020 Author #72 Share 1 Μαίου 2020 (edited) Ας ενημερώσω λίγο το θέμα....έδωσα τα corydoras και χάρισα cherry barbs(την έπεφταν στις γαρίδες και στον εντλέρ),αγόρασα σύστημα CO2,παρήγγειλα φωτιστικό και το περιμένω(chihiros wrgb60) και σιγά σιγά βάζω φυτάκια(από καμιά χορηγία) μιας και το ταμείο είναι μείον μετά απο τόσες μαζεμένες αγορές!? Μέσα έμειναν οι γαρίδες,τα σαλιγκάρια και ο εντλεράκος που έχω χρόνια... Έγινε επεξεργασία 1 Μαίου 2020 - Argiro Valvi 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MK1977 4 Μαίου 2020 #73 Share 4 Μαίου 2020 Στο greenaqua έχεις δει τι έχει; φέρνει στην Ελλάδα τα chihiros Link to comment Share on other sites More sharing options...
Argiro Valvi 5 Μαίου 2020 Author #74 Share 5 Μαίου 2020 On 4/5/2020 at 9:00 ΜΜ, το μέλος MK1977 έγραψε: Στο greenaqua έχεις δει τι έχει; φέρνει στην Ελλάδα τα chihiros Το γνωρίζω...απλά επέλεξα να το φέρω απ'έξω ? 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MK1977 5 Μαίου 2020 #75 Share 5 Μαίου 2020 Είναι ποιό οικονομικα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος