dimosgs 4 Σεπτεμβρίου 2017 #1 Share 4 Σεπτεμβρίου 2017 Ενυδρείο 100Μ/50Π/55Υ(275lit) Φίλτρα: 2 εξωτερικά fluvall 306 Φωτισμός: 2 ταινίες led 40cm λευκό Βυθός: μαύρο χαλίκι με ξύλα και πέτρες.Καταρχήν καλησπέρα. Τα παραπάνω είναι αυτά που έχω. Είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαι με πιράνχας. Έχω αποφασίσει να βάλω 4-5 Pygocentrus Nattereri Red Belly . Θα ήθελα βοήθεια όσον αφορά α)τις ιδανικές συνθήκες νερού, β) τα είδη φυτών που μπορώ να βάλω, γ) ώρες φωτισμού, δ) είδη ξύλων και πετρών που μπορώ να βάλω από το φυσικό περιβάλλον και ε) συχνότητα τάισματος και είδος τροφής. Κάθε άλλη βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη. Επίσης θα ήθελα να μου προτείνετε από πού είναι καλύτερα να πάρω τα ψαράκια μου. Συγγνώμη και ευχαριστώ για τον χρόνο σας. Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonis t83 4 Σεπτεμβρίου 2017 #2 Share 4 Σεπτεμβρίου 2017 καλως ηρθες! καλη επιλογη τα pygocentrus μικρο κοπαδακι 5-7 ατομα σου προτεινω, να ξερεις οτι μεγαλωνουν σχετικα γρηγορα και μετα απο 1 - 1,5 χρρονο ή θα ανεβεις σε λιτρα ή θα αποχωριστεις καποια για να αραιωσουν. πιθανο να εχεις 1-2 απωλειες στο μεγαλωμα τους. σε μικρη ηλικα θελουν 2 -3 ταισματα ανα μερα, pellet , sticks και κατεψυγμενα σκουλικι , γαριδα , αθερινα.... τρωνε σχεδον τα παντα. απο φιλτρανση και φωτισμο θα εισαι οκ. φως ανετα 8ωρο. μαυρο χαλικι ή μπεζ αμμο επισης καλη επιλογη. ξυλα θα σου προτεινα τυπου moorwood κλαδια που να μην πιανουν πολυ χωρο. πετρες μη ασβεστολιθικες. φυτα anubia ή valisneria για να αντεξουν σε χαμηλο φωτισμο και τα δαγκωματα.. νερο βρυσης με αντιχλωριο με συχνες αλλαγες νερου. δεν ειναι απαραιτητη η οσμοση. θα τα βρεις σε μαγαζια της αθηνας που ειναι στην κατηγορια <<καταστηματα>> σε μικρα μεγεθη 10-12 ευρω /ψαρι θεωρω καλη τιμη. οτι χρειαστεις εδω ειμαστε. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonis t83 4 Σεπτεμβρίου 2017 #3 Share 4 Σεπτεμβρίου 2017 διαβασε και αυτο το αρθρο λεει σχεδον τα παντα για αυτα τα ψαρια παρε ιδεες για το στησιμο του ενυδρειου απο ενυδρεια μελων μας με πιρανχα 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimosgs 4 Σεπτεμβρίου 2017 Author #4 Share 4 Σεπτεμβρίου 2017 Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια. Θα επανέλθω με νεότερα.Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimosgs 8 Σεπτεμβρίου 2017 Author #5 Share 8 Σεπτεμβρίου 2017 Καλημέρα. Βρήκα στο πρακτικερ χαλίκι χοντρό λάβας. Να βάλω αυτό για βυθό ή μαύρο;Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonis t83 11 Σεπτεμβρίου 2017 #6 Share 11 Σεπτεμβρίου 2017 On 8/9/2017 at 11:21 ΠΜ, το μέλος dimosgs έγραψε: Καλημέρα. Βρήκα στο πρακτικερ χαλίκι χοντρό λάβας. Να βάλω αυτό για βυθό ή μαύρο; Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Γουστα ειναι αυτα. εγω θα εβαζα μπεζ ψιλη αμμο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimosgs 13 Σεπτεμβρίου 2017 Author #7 Share 13 Σεπτεμβρίου 2017 ΤΙ γνωμη εχετε γι αυτο; http://www.ebay.com/itm/322040216391 Link to comment Share on other sites More sharing options...
xostel77 14 Σεπτεμβρίου 2017 #8 Share 14 Σεπτεμβρίου 2017 Δεν χρειαζετε κάτι τετοιο στο ενυδρειο θα το κανει πλυντήριο. Μια καλή αεραντλία και η ροή απο τα εξωτερικά φίλτρα και εισαι οκ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimosgs 16 Σεπτεμβρίου 2017 Author #9 Share 16 Σεπτεμβρίου 2017 Μπορείτε να μου προτείνετε από την εμπειρία σας μια σειρά από κατάλληλα φυτά τα οποία να είναι σκληρά και να μην έχουν υψηλές απαιτήσεις;Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimosgs 16 Σεπτεμβρίου 2017 Author #10 Share 16 Σεπτεμβρίου 2017 Επίσης εάν σας είναι εύκολο θα ήθελα κάποιες προτάσεις για αεραντλία. Ευχαριστώ για τον χρόνο σαςΣτάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonis t83 16 Σεπτεμβρίου 2017 #11 Share 16 Σεπτεμβρίου 2017 Φυτά θα σου πρότεινα μόνο anubia και valisneria. Τίποτα άλλο δεν θα αντέξει. Μπορείς να βάλεις και φυτά επιφάνειας. Αεραντλία βάλε μια δυνατή αρκεί να μην κάνει θόρυβο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 16 Σεπτεμβρίου 2017 #12 Share 16 Σεπτεμβρίου 2017 Στο δικο μου ανουμπιες,κερατοφυλλο και φακη την εχουν παλέψει.Εκτος απο αεραντλία μπορείς να βάλεις και κάποιον κυκλοφορητή να δωσεις ροή,τα δικά μου την εχουν ευχαριστηθεί πολύ.Εχω μια 6025 σε 1.80 μηκος και 0.65 πλάτος Link to comment Share on other sites More sharing options...
kadmos 18 Σεπτεμβρίου 2017 #13 Share 18 Σεπτεμβρίου 2017 Για αεραντλίες οικιακής χρήσης, μόνο schego για μένα. Αξιόπιστες, αθόρυβες και με δυνατότητα εύρεσης ανταλλακτικών. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimosgs 1 Νοεμβρίου 2017 Author #14 Share 1 Νοεμβρίου 2017 Καλημέρα. Το έργο λίγο πριν την ολοκλήρωση....Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimosgs 1 Νοεμβρίου 2017 Author #15 Share 1 Νοεμβρίου 2017 Και μία με τα πρώτα φυτά...Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimosgs 1 Νοεμβρίου 2017 Author #16 Share 1 Νοεμβρίου 2017 Βίντεο πώς ανεβαίνει;Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 1 Νοεμβρίου 2017 #17 Share 1 Νοεμβρίου 2017 Ανεβαζεις το βιντεο στο youtube και στην συνεχεια βαζεις εδω το λινκ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 1 Νοεμβρίου 2017 #18 Share 1 Νοεμβρίου 2017 Tελικά τι ψάρια θα βάλεις;Γιατι βλέπω το puntius denisoni και κατι ακόμη Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimosgs 1 Νοεμβρίου 2017 Author #19 Share 1 Νοεμβρίου 2017 Περιμένω το Σάββατο να μου απαντήσουν για τα πιράνχας. Μέχρι τότε έχω βάλει μερικά για την βιολογία.Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimosgs 1 Νοεμβρίου 2017 Author #20 Share 1 Νοεμβρίου 2017 (edited) Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Έγινε επεξεργασία 1 Νοεμβρίου 2017 - argy1 Διορθωση λινκ Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 1 Νοεμβρίου 2017 #21 Share 1 Νοεμβρίου 2017 Διορθωσα το ποστ ωστε να παιζει εδω το βιντεο. Για να ξερεις,οταν γραφεις εδω πας απο κατω εκει που λεει εισαγωγη πολυμεσων-εισαγωγη απο url και προσθετεις το λινκ του βιντεο. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimosgs 8 Νοεμβρίου 2017 Author #22 Share 8 Νοεμβρίου 2017 ΗΡΘΑΝ , μπήκαν και .... κρύφτηκαν !!!Προσεχώς φωτογραφίες και βίντεο.Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonis t83 9 Νοεμβρίου 2017 #23 Share 9 Νοεμβρίου 2017 ποσα?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
beast 9 Νοεμβρίου 2017 #24 Share 9 Νοεμβρίου 2017 ????????????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimosgs 9 Νοεμβρίου 2017 Author #25 Share 9 Νοεμβρίου 2017 Ήρθαν 4 σε μέγεθος ευρώ, ελπίζω τον επόμενο μήνα να έρθει και ένα ακόμα. https://m.youtube.com/watch?v=cnKeRw5S0N8/URL] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος