chriskousis 29 Αυγούστου 2017 #1 Share 29 Αυγούστου 2017 Παίδες... έγινε η επιστροφή στο χόμπι... πρώτη φορά σε φυτεμένο... (όχι δύσκολα φυτά προφανώς) και βγήκε και το πρώτο πρόβλημα στην φόρα! με το καλημέρα , έτσι για το καλώς ήρθες ρε παιδί μου... πήρα το eheim pro 3 250... αφου γέμισα το ενυδρείο τελικά... ξεκίνησα το Pumping για να κάνει prime... Και τίποτα... πρίστηκαν τα δικέφαλα μου απο το πίεσε πίεσε πίεσε... και ΤΙΠΟΤΑ... καμία ιδέα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Irakles 29 Αυγούστου 2017 #2 Share 29 Αυγούστου 2017 Τσεκαρε συνδσμολογια πρώτα βαλε εν αναγκη λιγο νερο πρωτα στο φιλτρο και μετα ξεκινα το.... το pumping το εκανες με γεματο ενυδρείο ετσι??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
chriskousis 29 Αυγούστου 2017 Author #3 Share 29 Αυγούστου 2017 Ναι εννοείται με γεμάτο... οι συνδέσεις ειναι 2... κ ειναι όπως πρέπει... ρούφηξα κιόλας και τίποτα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonis t83 29 Αυγούστου 2017 #4 Share 29 Αυγούστου 2017 (edited) Καινούριο το πήρες και δεν δουλεύει ? Ακούγεται κάποιος θόρυβος? Έγινε επεξεργασία 29 Αυγούστου 2017 - antonis t83 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Irakles 29 Αυγούστου 2017 #5 Share 29 Αυγούστου 2017 Δεν λειτουργεί σαν συγκηνονουντα δοχεια??? Τοτε ειναι αναποδα και κλεινει η βαλβίδα ή καπου ειναι μπουκομενο 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
chriskousis 29 Αυγούστου 2017 Author #6 Share 29 Αυγούστου 2017 (edited) Μου βγήκε η παναγία μέχρι να πάρει... γεμάτο ήταν απο νερό... τι ρουφούσα (τι κατάπια αντιχλώρια βακτήρια τα πάντα όλα) , τι φυσούσα , τι έβαλα τάπα στη μία μεριά και στην άλλη γέμιζα με χωνί... και ΑΦΟΥ τελικα ξεκινάει να δουλεύει και λέω ΔΟΞΑ ΤΟΝ ΘΕΟ... η αυτού μεγαλιώτης ο λαλάκαρος είχε βάλει ανάποδα τις σωληνώσεις... την είσοδο στην έξοδο και τούμπαλιν... και ξανά μάνα απο την αρχή. Τέλος καλό όμως όλα καλά... δουλεύει πλέον.. ευχαριστώ για το ενδιαφέρον παιδιά! Κύκλος τώρα να μπουν οι ψάρηδες σε κάνα μηνάκι! Quote Καινούριο το πήρες και δεν δουλεύει ? Ακούγεται κάποιος θόρυβος? Ναι καινούριο... ακουγόταν θόρυβος κανονικά! Έγινε επεξεργασία 29 Αυγούστου 2017 - chriskousis Link to comment Share on other sites More sharing options...
Irakles 30 Αυγούστου 2017 #7 Share 30 Αυγούστου 2017 Χαχαχαχαα!!! Στο ειπα αμέσως "συνδεσμολογία" κοιταξες??? Αντε ολα καλα!!! Καλη συνέχεια να δούμε και καμια φώτο καληηη εεε??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
chriskousis 30 Αυγούστου 2017 Author #8 Share 30 Αυγούστου 2017 Έχω θέμα με την ροή... τα φυτά δεξιά τα ξεπατώνει... στο σπρώξιμο... θα τους αλλάξω μέρος... και κάτι πρέπει να κάνω και για την ροή... Link to comment Share on other sites More sharing options...
fwtini 30 Αυγούστου 2017 #9 Share 30 Αυγούστου 2017 αν εχεις πολυ δυνατη ροη μπορεις να βαλεις περισσοτερο ενυδρειακο βαμβακι στο φιλτρο σου αυτο το φυτο κατω κ στη μεση που δειχνει η τελευταια φωτο πως λεγεται? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Irakles 30 Αυγούστου 2017 #10 Share 30 Αυγούστου 2017 Μπορεις απλα να αυξησεις τις τρυπες στο σπρει μπαρ ή να προσθεσεις μηκος στο σπρει μπαρ ωστε να σπασει η πίεση χωρις να κοψεις την αποδοση στο φιλτρο... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 30 Αυγούστου 2017 #11 Share 30 Αυγούστου 2017 Μία ώρα πριν, το μέλος fwtini έγραψε: αν εχεις πολυ δυνατη ροη μπορεις να βαλεις περισσοτερο ενυδρειακο βαμβακι στο φιλτρο σου αυτο το φυτο κατω κ στη μεση που δειχνει η τελευταια φωτο πως λεγεται? Είναι φυτό υδρόφυλο με κοινό όνομα δράκαινα (dracaena variegated ή dracaena sanderiana). Όμορφο φυτό για paludarium, vivarium αλλά όχι για ενυδρείο. Δυστυχώς το πιθανότερο είναι σε λίγο διάστημα να σαπίσει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 30 Αυγούστου 2017 #12 Share 30 Αυγούστου 2017 Αφού τακτοποιήσεις το θέμα με τη ροή του φίλτρου, καλό θα ήταν να αλλάξεις λίγο τη διάταξη των φυτών. Η egeria και ο εχινόδορος είναι φυτά μεγάλα που είναι προτιμότερο να πηγαίνουν στην πίσω ζώνη του ενυδρείου. Και η βαλισνέρια καλό είναι να πάει σε ένα σημείο προς την άκρη του ενυδρείου. Μην τη βλέπεις μόνο τώρα που είναι μόνο ένα βλαστάρι. Όταν θα αρχίσει να πετάει δρομείς θα είναι σαν κουρτίνα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chriskousis 30 Αυγούστου 2017 Author #13 Share 30 Αυγούστου 2017 (edited) Είναι στην to do list , δεν έχω χώρο θαρρώ, όλη η πλάτη είναι γεμάτη τούφες βαλισνέριας , για την ώρα κρύβονται απο τις ρίζες. Ο Εχινόδορος και η egeria θα μετακομίσουν... είναι στο πρόγραμμα και αυτό! Πολύ θωλούρα το νερό! Σώτο... την είχαν μαζί με τα άλλα φυτά που είναι για ενυδρεία... (για την δράκαινα λέω) μου είπε οτι είναι Low tech φυτό καταπληκτικό για ενυδρείο , μου άρεσε και πολύ και την πήρα... Έγινε επεξεργασία 30 Αυγούστου 2017 - chriskousis Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 30 Αυγούστου 2017 #14 Share 30 Αυγούστου 2017 πριν 9 λεπτά, το μέλος chriskousis έγραψε: Πολύ θωλούρα το νερό! Σώτο... την είχαν μαζί με τα άλλα φυτά που είναι για ενυδρεία... (για την δράκαινα λέω) μου είπε οτι είναι Low tech φυτό καταπληκτικό για ενυδρείο , μου άρεσε και πολύ και την πήρα... Προς το παρών η θολούρα είναι κάτι φυσιολογικό. Τι υλικά έχεις στο φίλτρο? Όσον αφορά τη δράκαινα δεν είσαι ο μόνος που την πάτησε, μπορεί και ο ίδιος ο πωλητής να μην ξέρει ακριβώς για τι φυτό πρόκειται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chriskousis 30 Αυγούστου 2017 Author #15 Share 30 Αυγούστου 2017 Μου μιλούσε με στόμφο πάντως... ότι είναι φοβερό φυτό και πολύ εύκολο απλά θέλει πολύ φως. λολ Ότι είχε μέσα το φίλτρο μαμά , το μπλε σφουγγάρι πάνω πάνω , μετα υαλοβάμβακα και substrat pro και τελευταιο department mech pro. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ 31 Αυγούστου 2017 #16 Share 31 Αυγούστου 2017 πριν 21 ώρες, το μέλος chriskousis έγραψε: Μου μιλούσε με στόμφο πάντως... ότι είναι φοβερό φυτό και πολύ εύκολο απλά θέλει πολύ φως. λολ Ότι είχε μέσα το φίλτρο μαμά , το μπλε σφουγγάρι πάνω πάνω , μετα υαλοβάμβακα και substrat pro και τελευταιο department mech pro. Τι είναι το department mech pro.? Link to comment Share on other sites More sharing options...
chriskousis 31 Αυγούστου 2017 Author #17 Share 31 Αυγούστου 2017 department εννοώ το τελευταίο τμήμα του φίλτρου ! Το mech pro είναι αυτό https://www.eheim.com/en_GB/products/filter-media/mechanical/mechpro Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ 31 Αυγούστου 2017 #18 Share 31 Αυγούστου 2017 πριν 1 ώρα, το μέλος chriskousis έγραψε: department εννοώ το τελευταίο τμήμα του φίλτρου ! Το mech pro είναι αυτό https://www.eheim.com/en_GB/products/filter-media/mechanical/mechpro Ααααααα, κατάλαβα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fwtini 31 Αυγούστου 2017 #19 Share 31 Αυγούστου 2017 η σειρα με μπερδεψε λιγο γτ κ εγω σχετικα ασχετη ειμαι.. μπλε σφουγγαρι, ενυδρειακο βαμβακι, βιολογικο υλικο κ μετα το mech pro? κανω κατι λαθος που εχω μπλε σφουγγαρι βιολογικο υλικο κ μετα ενυδρειακο βαμβακι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 1 Σεπτεμβρίου 2017 #20 Share 1 Σεπτεμβρίου 2017 πριν 14 ώρες, το μέλος fwtini έγραψε: η σειρα με μπερδεψε λιγο γτ κ εγω σχετικα ασχετη ειμαι.. μπλε σφουγγαρι, ενυδρειακο βαμβακι, βιολογικο υλικο κ μετα το mech pro? κανω κατι λαθος που εχω μπλε σφουγγαρι βιολογικο υλικο κ μετα ενυδρειακο βαμβακι? Η προταση της εταιρείας για την σειρα των υλικών του φίλτρου όπως φαίνεται στη φωτογραφία είναι η παρακάτω. http://www.petmart.com.sg/product/eheim-professional-3-filter-series/ Όμως κάθε ενυδρείο έχει τις δικές του ανάγκες για διαφορετικου είδους φίλτρανση οπότε ( κατά τη γνώμη μου) μπορούμε να παραλλάξουμε και τα υλικά και τη σειρά τους, αρκεί το αποτέλεσμα να είναι αυτό που πρέπει. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος