egmajo 9 Σεπτεμβρίου 2017 Author #51 Share 9 Σεπτεμβρίου 2017 Τροφή δεν ρίχνω καθόλου πλέον Link to comment Share on other sites More sharing options...
egmajo 17 Σεπτεμβρίου 2017 Author #52 Share 17 Σεπτεμβρίου 2017 Μετά από μια τεράστια αλλαγή και ένα πάρα πολύ καλό καθάρισμα της άμμου.. Έχω Νο3 5ppm No2 0ppm Ammonia 0.25 Kh 135ppm Τα σφουγγαρια δεν τα καθάρησα. Πώς να κινηθώ τώρα? Kh Gh πώς θα τα στρώσω? Ammonia πώς θα μηδενήσω? Μσα στην γυάλα έχω μόνο την άμμο. Δεν έχω στήσει ακόμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 17 Σεπτεμβρίου 2017 #53 Share 17 Σεπτεμβρίου 2017 Εχεις μετρησει το νερο της βρυσης για αμμωνια? Και οταν λεω βρυσης εννοω επο εκει που παιρνεις για παραδειγμα το λαστιχο του κηπου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
egmajo 17 Σεπτεμβρίου 2017 Author #54 Share 17 Σεπτεμβρίου 2017 (edited) Μέτρησα και παίρνω ίδιο χρωματισμό. Το δύσκολο είναι ότι ανάλογα με την οπτική γωνία μπερδεύομαι με τα χρώματα. Τώρα μου φαίνονται σαν μηδέν και το δείγμα της βρύσης και του ενυδρείου Έγινε επεξεργασία 17 Σεπτεμβρίου 2017 - egmajo Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 17 Σεπτεμβρίου 2017 #55 Share 17 Σεπτεμβρίου 2017 Παρσ λιγο νερο βρυσης σε ενα ποτηρι και ριξε μεσα λιγο τροφη.Μετα απο 3 ωρες μετρα να δεις αν ο χρωματισμος εχει διαφορα. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
egmajo 17 Σεπτεμβρίου 2017 Author #56 Share 17 Σεπτεμβρίου 2017 Με ΚΗ και GH τί κάνω? Τώρα που τα Νο3 χαμήλωσαν αρκετά τί να κάνω? Να αρχίσω ξανά τροφή? Πιστεύω ότι άν καθαρίσω και τα σφουγγάρια θα μηδενίσω No3. Αλλαγές? Link to comment Share on other sites More sharing options...
egmajo 17 Σεπτεμβρίου 2017 Author #57 Share 17 Σεπτεμβρίου 2017 3 hours ago, argy1 said: Παρσ λιγο νερο βρυσης σε ενα ποτηρι και ριξε μεσα λιγο τροφη.Μετα απο 3 ωρες μετρα να δεις αν ο χρωματισμος εχει διαφορα. Το πείραμα έγινε. Το αποτέλεσμα της μέτρησης ίδιο με τα προηγούμενα νομίζω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
egmajo 18 Σεπτεμβρίου 2017 Author #58 Share 18 Σεπτεμβρίου 2017 Ξανα έκανα το πείραμα και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το τεστ δουλεύει. Αυτή την φορά έβαλα περισσότερη τροφή και την άφησα για πάνω από 24 ώρες. Τώρα πείρα δείγμα και το νερό του ποτηριού μου έδωσε αμμωνία 1ppm. Παρακαλώ πολύ τα φώτα σας με Kh Gh και Αμμωνία. Τροφή να ρίχνω ή όχι? Πότε να κάνω αλλαγή? Να προχωρήσω με το στήσιμο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 19 Σεπτεμβρίου 2017 #59 Share 19 Σεπτεμβρίου 2017 Να στήσεις μπορείς αλλά όχι ακόμα αλλαγή, άσε να ανέβουν τα νιτρικά. Ρίξε 2 φιλαράκια και δες πως θα αντιδράσει το σύστημα. Kh gh μην σε απασχολούν ακόμα. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
egmajo 20 Σεπτεμβρίου 2017 Author #60 Share 20 Σεπτεμβρίου 2017 On 19/9/2017 at 0:37 PM, adlib said: Να στήσεις μπορείς αλλά όχι ακόμα αλλαγή, άσε να ανέβουν τα νιτρικά. Ρίξε 2 φιλαράκια και δες πως θα αντιδράσει το σύστημα. Kh gh μην σε απασχολούν ακόμα. Μου έρχεται να πάω να πάρω τέστ με στικάκια μπας και βγάλω άκρη. Νο2 σίγουρα 0 Νο3 παρόλο που έρριξα τροφή ακόμα έμεινε στα 5.0ppm Kh 8 σταγώνες άρα 140ppm Αμμωνία έχω ή 0 ή 0.25. Έκανα σύγκριση με την βρύση και έχω ακριβώς ίδιο χρωματισμό. Έριξα και λίγη τροφή σε ένα πλαστικό ποτηράκι με νερό βρύσης και μετά από 12 ώρες πήρα 0.5ppm Ph είμαι 7,8 (ηλεκτρονικό) με 8.2 (υγρά της API) Δεν θέλω τα φώτα σας... αλλά τους προβολείς σας.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnsin 20 Σεπτεμβρίου 2017 #61 Share 20 Σεπτεμβρίου 2017 Σήμερα είναι 20/9 και το αρχικό σου ποστ είναι 20/8 γιατί να μην έχει στρώσει το ενυδρείο έχεις χαμηλά νιτρικά γιατί με την τροφή(μικρή ποσότητα) θα πάρεις τα αντίστοιχα νιτρώδη και κατά επέκταση νιτρικά.Δεν έχω στρώσει ποτέ μου με τροφή ενυδρείο και δεν είμαι απόλυτα σίγουρος (όλα μου τα ενυδρεία τα έχω στρώσει με υγρή αμμωνία 5% σε 20 - 25 μέρες είναι ok Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnsin 20 Σεπτεμβρίου 2017 #62 Share 20 Σεπτεμβρίου 2017 Η αμμωνία σου είναι 0 δεν νομίζω το δίκτυο νερού να έχει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
egmajo 20 Σεπτεμβρίου 2017 Author #63 Share 20 Σεπτεμβρίου 2017 Σωστό και αυτό. Kh και Gh τί κάνω? Σίγουρα οι πέτρες μου θα με βοηθήαουν εκεί. Δλδ λές να προχωρήσω στο να βάλω τα πρώτα μου ψάρια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
egmajo 20 Σεπτεμβρίου 2017 Author #64 Share 20 Σεπτεμβρίου 2017 37 minutes ago, johnsin said: Η αμμωνία σου είναι 0 δεν νομίζω το δίκτυο νερού να έχει. Σωστό και αυτό. Kh και Gh τί κάνω? Σίγουρα οι πέτρες μου θα με βοηθήαουν εκεί. Δλδ λές να προχωρήσω στο να βάλω τα πρώτα μου ψάρια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
egmajo 21 Σεπτεμβρίου 2017 Author #65 Share 21 Σεπτεμβρίου 2017 Ο συνδιασμός mbamba με hongi κρύβει κινδύνους για υβρίδια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
KostasAnaz 21 Σεπτεμβρίου 2017 #66 Share 21 Σεπτεμβρίου 2017 Παντα υπαρχει ο κινδυνος υβριδισμου ειδικα αν τα χαρεμια σου δεν ειναι σωστα αριθμητικα. Αν το αρσενικο του καθε ειδους εχει 4-5 θηλυκα του ειδους του να ασχοληθει τοτε οι πιθανοτητες μειωνονται. Οσο για τη συγκεκριμενη ψαροσυνθεση επειδη τα 2 ειδη δεν μοιαζουν μεταξυ τους οι πιθανοτητες μειωνονται ακομα περισσοτερο. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
egmajo 21 Σεπτεμβρίου 2017 Author #67 Share 21 Σεπτεμβρίου 2017 Link to comment Share on other sites More sharing options...
egmajo 23 Σεπτεμβρίου 2017 Author #68 Share 23 Σεπτεμβρίου 2017 (edited) Οι πρώτοι άποικοι ήρθαν από τον καλό συνχομπίστα kkgr και μάλλον έχουν δώρο έκπληξη. 4x pseudotropheus elongatus mpanga Έγινε επεξεργασία 23 Σεπτεμβρίου 2017 - egmajo 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
KostasGr 23 Σεπτεμβρίου 2017 #69 Share 23 Σεπτεμβρίου 2017 Τελεια! Χαιρομαι που βρηκαν καλο σπιτι. Ευχομαι να πανε ολα καλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 23 Σεπτεμβρίου 2017 #70 Share 23 Σεπτεμβρίου 2017 Το kh γιατι σε αγχωνει? 8 σταγονες σημαινει kh 8.. Το ppm τι ειναι και που κολαει με την ανθρακικη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
egmajo 23 Σεπτεμβρίου 2017 Author #71 Share 23 Σεπτεμβρίου 2017 6 hours ago, argy1 said: Το kh γιατι σε αγχωνει? 8 σταγονες σημαινει kh 8.. Το ppm τι ειναι και που κολαει με την ανθρακικη? Το τεστ της API μεταφραζει τις 8 σταγωνες σε 140ppm. Γι'αυτό και το αναφέρω. Gh δυστυχως δςν μου βγαζει αποτελεσμα. Υ.Γ. Μπουκωμένη δεν μοιάζει η μικρούλα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnsin 24 Σεπτεμβρίου 2017 #72 Share 24 Σεπτεμβρίου 2017 Τα τεστ της Api χρησιμοποιώ, σταγόνα και γερμανικός βαθμός είναι όπως βλέπεις τον πίνακα στο manual που έχει αντιστοιχεί 8 βαθμούς στα 143,2 ppm Link to comment Share on other sites More sharing options...
KostasAnaz 24 Σεπτεμβρίου 2017 #73 Share 24 Σεπτεμβρίου 2017 Καλως τα δεχτηκες! Η μικρουλα οντως φαινεται μπουκωμενη. Σε λιγο καιρο θα το συνηθισεις, μπουκωνονται συνεχεια. Νομιζω δεν πρεπει να σε αγχωνουν τα kh gh. Μεγαλη προσοχη για αμμωνια-νιτρωδη που ειναι δηλητηρια και χαμηλα νιτρικα με τακτικες αλλαγες και λιγο ταισμα στην αρχη. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 25 Σεπτεμβρίου 2017 #74 Share 25 Σεπτεμβρίου 2017 Καλή αρχή αγορίνα !! Χαλάρωσε λοιπόν και άφησε το σιγά σιγά να πάρει το δρόμο του με τα ζωντανά του για να το ευχαριστηθείς και εσύ Link to comment Share on other sites More sharing options...
egmajo 6 Οκτωβρίου 2017 Author #75 Share 6 Οκτωβρίου 2017 Πήρα τον πρώτο απογωνο... από δύο μπουκωμένες τα κατάφερε μόνο ένα μικρό και το μάζεψα. Έτσι λοιπόν θέλω βοήθεια για να στήσω μια γεννήστρα. Μιλάμε για μία γυάλα 20λτ. Τί κάνω με φίλτρο και ρουτίνες? Αερόφιλτρο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος