Jump to content

60L Ενυδρείο - Χρυσόψαρα

Spiros_aqua

Recommended Posts

Γενική κατηγορία ενυδρείου
(Κρύου νερού, Χρυσόψαρα)

Γενικές Πληροφορίες
Διαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ): 59 x 33,5 x 49
Συνολικά Λίτρα: 60λίτρα
Sump (λίτρα): 0

Οργανισμοί
Φυτά: Όχι
Ψάρια: 1 Common, 1 Shubunkin, 1 Veiltail, 1 Comet και ένα μικρό που δεν γνωρίζω τί είναι (δείτε το στις φώτο που έχω και πέιτε μου και εμένα αν γνωρίζει κάποιος)
Άλλα είδη: Όχι

Διακοσμητικά υλικά
Φόντο: Όχι
Πέτρες: Όχι
Ξύλα: Ναι (1 Ξύλο)
Άλλα διακοσμητικά : Βαρέλι και 2 Φυτά (Δεν γνωρίζω τί είναι, αλλά είναι ψεύτικα)
Υπόστρωμα: Όχι
Βυθός: Χαλίκι

Φωτισμός
Πηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος): Λάμπα 24watt (Την είχε το ενυδρείο επάνω του)
Διάρκεια φωτισμού: 10ώρες (Συνήθως από τις 13:00 εώς τις 00:00)

Υποστήριξη οργανισμών 
Φίλτρανση: 1 HL-BT400 & 1 Project Uno Filter και αντί για το σφουγγάρι το μπλέ έχω βάλει Symec
Θέρμανση/ Ψύξη: Όχι
Λίπανση: Όχι
Παροχή CO2: Όχι
Άλλες τεχνικές ευκολίες ή/και παρεμβάσεις: Όχι
Διατροφή: Μία φορά την ημέρα τροφή ( Novo Pearl )

Παράμετροι
pH: Δεν έχει γίνει
Γενική σκληρότητα (GH): Δεν έχει γίνει
Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ): Δεν έχει γίνει
Αμμωνία (ΝΗ3): Δεν έχει γίνει
Νιτρώδη (ΝΟ2): Δεν έχει γίνει
Νιτρικά (ΝΟ3): Δεν έχει γίνει
Φωσφορικά (PΟ4): Δεν έχει γίνει 
Μέση Θερμοκρασία (°C): 25°C (Υπάρχει Θερμόμετρο)

Συντήρηση
Αλλαγές νερού: Δεν έχει γίνει ακόμα
Προετοιμασία νερού/πρόσθετα: bio nitrivec , aquaton
Άλλες ρουτίνες συντήρησης: Όχι

Φωτογραφίες:
Σύντομα....

Βίντεο:

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή πρόταση έχετε να δώσετε, ευπρόσδεκτη. Σας ευχαριστώ πολύ!!!

Έγινε επεξεργασία - Spiros_aqua

Παραθέτω φωτογραφίες από το ενυδρείο μου και τα χρυσόψαρα μου ;-)

S1050021.jpg S1050022.jpg S1050023.jpg S1050024.jpg S1050025.jpg S1050026.jpg S1050027.jpg S1050028.jpg S1050029.jpg S1050030.jpg S1050031.jpg S1050032.jpg S1050033.jpg S1050034.jpg S1050035.jpg S1050036.jpg S1050037.jpg S1050038.jpg

σπυρο δεν τα βγαζω 60 τα λιτρα σου.μηπως εχεις κανει καποιο λαθος?το προφιλ των ψαριων σου το διαβασες? η να σου στειλω εγω το λινκ?

βιολογικο εχουν τα φιλτρα?ποτε το εστησες?

Έγινε επεξεργασία - manos0000

πριν 15 λεπτά, το μέλος manos0000 έγραψε:

σπυρο δεν τα βγαζω 60 τα λιτρα σου.μηπως εχεις κανει καποιο λαθος?το προφιλ των ψαριων σου το διαβασες? η να σου στειλω εγω το λινκ?

βιολογικο εχουν τα φιλτρα?ποτε το εστησες?

Καλησπέρα Μάνο, κάτσε να σου πώ ένα ιστορικό πρώτα....λοιπόν το ενυδρείο μου το χάρισαν πριν 3τρείς μέρες, με όλα τα παρελκόμενα του. Το μόνο που έκανα εγώ επειδή ήταν πάρα πολύ βρώμικο άλλαξα νερό χθές. Τπτ άλλο. Ότιδήποτε για ενημέρωση και πληροφορία να μου το πείς για να μην κάνω λάθη. Το προφίλ των ψαριών όχι...στείλε link βεβαίως!!! Το φίλτρο το HL-BT400 έχει μαύρο σφουγγάρι που το καθάρισα χθές και μία θήκη που μπάινει ο άνθρακας αν μιλάω σωστά που χθές τον άλλαξα και αυτόν (Σαν καρβουνάκια είναι).

Δεν γνωρίζω από πότε είναι στημένο το ενυδρείο δυστυχώς. Όπως είπα μου το χάρισαν και δεν πήρα περισσότερες πληροφορίες. Δυστυχώς

Επίσης για το ενυδρείο μου είπε ότι είναι 60λίτρα

τα ψαρια ποτε μπηκαν μεσα.η στο δωσανε με τα ψαρια μεσα?

πριν 5 λεπτά, το μέλος manos0000 έγραψε:

τα ψαρια ποτε μπηκαν μεσα.

Λοιπόν τα ψάρια ήταν μέσα και κατά την μεταφορά που μου το έφερε το ενυδρείο, απλά είχε αδειάσει νερό εώς στη μέση περίπου. Μετά πήγα σε ένα pet και ρώτησα τί να κάνω και μου είπαν να συμπληρώσω νερό και να ρίξω από δύο μπουκαλάκια που μου έδωσαν (ένα κόκκινο bio nitrivec - liquid biofilter medium & ένα μπλέ aquatan water conditioner) περίπου 10 σταγώνες από το μπλέ και 8 σταγόνες από το κόκκινο. Τπτ παραπάνω.

αυτος ποσο καιρο τα ειχε τα ψαρια στο συγκεκριμενο ενυδρειο περιπου?θα σου στειλω καποια λινκ να διαβασεις.μεχρι να τα διαβασεις μην ταισεις τα ψαρια σου.

Στήνοντας Ένα Ενυδρείο Για Χρυσόψαρα 

Προφίλ Ψαριών Αλφαβητικά

Στρώσιμο ενυδρείου
Στρώσιμο με ψάρια και βακτήρια

Στρώσιμο με τροφή
Στρώσιμο με μπόλιασμα φίλτρου 

Ο κύκλος του Αζώτου

Μόλις τώρα, το μέλος manos0000 έγραψε:

αυτος ποσο καιρο τα ειχε τα ψαρια στο συγκεκριμενο ενυδρειο περιπου?θα σου στειλω καποια λινκ να διαβασεις.μεχρι να τα διαβασεις μην ταισεις τα ψαρια σου.

Κανά 6μηνο πρέπει να τα είχε σίγουρα, γιατί μου είπε κάτι για τον χειμώνα που πέρασε, οπότε τα είχε. Οκ περιμένω να διαβάσω. Σε ενημερώνω ότι τα τάισα προχθές βράδυ. :-(

• Like 1

πριν 21 λεπτά, το μέλος manos0000 έγραψε:

Αν είναι 60λίτρα το ενυδρείο πρέπει τουλάχιστον 2 ψάρια να έχω και έχω 5 σύνολο!!! Έτσι λέει...όσο αναφορά για το φίλτρο είμαι στην διαδικασία για εξωτερικό φίλτρο από την μέρα που πήγα στο pet "μου το πρότειναν" απλά τώρα είμαι άνεργος και μόνο την τροφούλα τους μπορώ να καλύψω...αλλά σύντομα όλα θα γίνουν. Τώρα όσο αναφορά που έχω 5 ψαράκια μέσα, τί κάνω; Επίσης για τις παραμέτρους του νερού μέσα στην εβδομάδα θα πάω να πάρω τα τέστ και αν έχεις να προτείνεις και κάποιο συγκεκριμένο τέστ θα ήταν ότι καλύτερο...

συνεχισε να διαβαζεις και θα τα πουμε

πριν 1 λεπτό, το μέλος manos0000 έγραψε:

συνεχισε να διαβαζεις και θα τα πουμε

οκ... εικόνες στο προφίλ των Ψαριών δεν υπάρχουν όμως, ισχύουν οι ονομασίες που αναφέρω για τα ψαράκια που έχω;

• Like 1

πριν 12 λεπτά, το μέλος Spiros_aqua έγραψε:

οκ... εικόνες στο προφίλ των Ψαριών δεν υπάρχουν όμως, ισχύουν οι ονομασίες που αναφέρω για τα ψαράκια που έχω;

Χρυσόψαρα

Μάνο διάβασα, τί κάνουμε τώρα; Θα πρέπει να βγάλω μερικά ή να πάρω μεγαλύτερο ενυδρείο... έτσι όπως είναι τώρα τί χρειάζεται λές άμεσα; 

προς το παρων ειναι μικρα δεν θα εχεις προβλημα.το σημαντικο ειναι να μαθουμε αν το ενυδρειο σου ειναι στρωμενο,πρεπει να δεις αν το φιλτρο σου εχει βιολογικο υλικο.πρεπει να παρεις υγρα τεστ αμμωνιας,νιτρωδη,και νιτρικα.διαφορετικα να πας σε ενα πετ να σου κανουν της μετρησεις.μεχρι τοτε καλα θα ηταν να μην ταισεις γιατι δεν ξερουμε μηπως κανεις ζημια.αλλα αφου λες οτι τα εχει απο το χειμωνα πιθανων εχει καποια βιολογια.αλλα μονο τα τεστ μπορουνε να μας το πουνε.

To φίλτρο το HL-BT400 έχει ένα μαύρο σφουγγάρι και τα "καρβουνάκια" activsted carbon, το άλλο το είχε ο πατέρας μου σε μια αποθήκη παλιό με ονομασία "Project Uno Filter" και αντί για το σφουγγάρι το μπλέ (είχε γίνει πέτρα και έδειχνε χαλασμένο) που είχε μέσα έχω βάλει Symec. Μου το πρότειναν από το pet. Να τα αφήσω ως έχει ή να το βγάλω το δέυτερο;

Symec. δεν το ξερω αυτο τι ειναι?

χρειαζεσαι ενα φιλτρο εξωτερικο.αν μπορεις να παρεις καλο θα ειναι γιατι ειναι μικρα τα φιλτρακια σου και δεν θα μπορεσουν να ανταπεξελθουν με τα χρυσοψαρα.κατα τα αλλα μην πειραζεις τιποτα γιατι πιστευω οτι εχεις καποια βιολογια αλλα δεν ξερουμε που.πιθανων καποια βακτηρια στο φιλτρο και καποια στο ενυδρειο.αλλα δεν ξερουμε αν επαρκουν.

• Like 1

πριν 10 λεπτά, το μέλος manos0000 έγραψε:

Symec. δεν το ξερω αυτο τι ειναι?

Είναι υαλοβάμβακας.

χρειαζεσαι ενα φιλτρο εξωτερικο.αν μπορεις να παρεις καλο θα ειναι γιατι ειναι μικρα τα φιλτρακια σου και δεν θα μπορεσουν να ανταπεξελθουν με τα χρυσοψαρα.κατα τα αλλα μην πειραζεις τιποτα γιατι πιστευω οτι εχεις καποια βιολογια αλλα δεν ξερουμε που.πιθανων καποια βακτηρια στο φιλτρο και καποια στο ενυδρειο.αλλα δεν ξερουμε αν επαρκουν.

Οκ. το αφήνω ώς έχει και αύριο να βάλω σε ένα δοχείο νερό από το ενυδρείο και να πάω να μου το κάνουν test; 

σωστα  να σου πουν της μετρησεις απο το καθενα και να μας της γραψεις.αν μπορεις να πας σε καταστημα μονο με ενυδρειακα θα ηταν ποιο αξιοπιστες οι μετρησης

• Like 1

σωστα  να σου πουν της μετρησεις απο το καθενα και να μας της γραψεις.αν μπορεις να πας σε καταστημα μονο με ενυδρειακα θα ηταν ποιο αξιοπιστες οι μετρησης

Τέλεια. Θα ψάξω να βρώ εδώ κοντά στην περιοχή μου κατάστημα με ενυδρειακά και θα πάω, θα σας αναφέρω τις τιμές μετά....Χίλια ευχαριστώ Μάνο!!!

• Like 1

Βάσει των διαστάσεων του ενυδρείου που μας δίνεις (ΜxΠxΥ): 59 x 33,5 x 49 cm, μας κάνουν 96,8 λίτρα καθαρά.

Το κάθε χρυσόψαρο θέλει 30 λίτρα νερό, άρα κρατάς τα 3. Πρέπει να δώσεις οπωσδήποτε το comet, γιατί θέλει πολύ χώρο για να κινείται, τουλάχιστον 1 μέτρο ενυδρείο (εξάλλου το λέει και τ'όνομά του, comet=κομήτης).

Επίσης προτείνω να βγάλεις τα ψεύτικα φυτά και το βαρελάκι, γιατί είναι παράγωγα πετρελαίου και κάποια στιγμή μπορεί να βγάλουν τοξικά στο νερό. Βάλε στη θέση τους φυτά ανούμπιες, κερατόφυλλο, πίστια και επεξεργασμένα ξύλα, ώστε να μπορέσεις να φέρεις το ενυδρείο σε πιο φυσική κατάσταση.

:welcomeXL: & Keep Reading :thumbsu:

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...