Spiros_aqua 30 Ιουλίου 2017 #1 Share 30 Ιουλίου 2017 (edited) Γενική κατηγορία ενυδρείου(Κρύου νερού, Χρυσόψαρα)Γενικές ΠληροφορίεςΔιαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ): 59 x 33,5 x 49Συνολικά Λίτρα: 60λίτραSump (λίτρα): 0ΟργανισμοίΦυτά: ΌχιΨάρια: 1 Common, 1 Shubunkin, 1 Veiltail, 1 Comet και ένα μικρό που δεν γνωρίζω τί είναι (δείτε το στις φώτο που έχω και πέιτε μου και εμένα αν γνωρίζει κάποιος)Άλλα είδη: ΌχιΔιακοσμητικά υλικάΦόντο: ΌχιΠέτρες: ΌχιΞύλα: Ναι (1 Ξύλο)Άλλα διακοσμητικά : Βαρέλι και 2 Φυτά (Δεν γνωρίζω τί είναι, αλλά είναι ψεύτικα)Υπόστρωμα: ΌχιΒυθός: ΧαλίκιΦωτισμόςΠηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος): Λάμπα 24watt (Την είχε το ενυδρείο επάνω του)Διάρκεια φωτισμού: 10ώρες (Συνήθως από τις 13:00 εώς τις 00:00)Υποστήριξη οργανισμών Φίλτρανση: 1 HL-BT400 & 1 Project Uno Filter και αντί για το σφουγγάρι το μπλέ έχω βάλει SymecΘέρμανση/ Ψύξη: ΌχιΛίπανση: ΌχιΠαροχή CO2: ΌχιΆλλες τεχνικές ευκολίες ή/και παρεμβάσεις: ΌχιΔιατροφή: Μία φορά την ημέρα τροφή ( Novo Pearl )ΠαράμετροιpH: Δεν έχει γίνειΓενική σκληρότητα (GH): Δεν έχει γίνειΑνθρακική σκληρότητα (ΚΗ): Δεν έχει γίνειΑμμωνία (ΝΗ3): Δεν έχει γίνειΝιτρώδη (ΝΟ2): Δεν έχει γίνειΝιτρικά (ΝΟ3): Δεν έχει γίνειΦωσφορικά (PΟ4): Δεν έχει γίνει Μέση Θερμοκρασία (°C): 25°C (Υπάρχει Θερμόμετρο)ΣυντήρησηΑλλαγές νερού: Δεν έχει γίνει ακόμαΠροετοιμασία νερού/πρόσθετα: bio nitrivec , aquatonΆλλες ρουτίνες συντήρησης: ΌχιΦωτογραφίες: Σύντομα....Βίντεο: Για οποιαδήποτε πληροφορία ή πρόταση έχετε να δώσετε, ευπρόσδεκτη. Σας ευχαριστώ πολύ!!! Έγινε επεξεργασία 30 Ιουλίου 2017 - Spiros_aqua Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spiros_aqua 30 Ιουλίου 2017 Author #2 Share 30 Ιουλίου 2017 Παραθέτω φωτογραφίες από το ενυδρείο μου και τα χρυσόψαρα μου ;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos0000 30 Ιουλίου 2017 #3 Share 30 Ιουλίου 2017 (edited) σπυρο δεν τα βγαζω 60 τα λιτρα σου.μηπως εχεις κανει καποιο λαθος?το προφιλ των ψαριων σου το διαβασες? η να σου στειλω εγω το λινκ? βιολογικο εχουν τα φιλτρα?ποτε το εστησες? Έγινε επεξεργασία 30 Ιουλίου 2017 - manos0000 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spiros_aqua 30 Ιουλίου 2017 Author #4 Share 30 Ιουλίου 2017 (edited) πριν 15 λεπτά, το μέλος manos0000 έγραψε: σπυρο δεν τα βγαζω 60 τα λιτρα σου.μηπως εχεις κανει καποιο λαθος?το προφιλ των ψαριων σου το διαβασες? η να σου στειλω εγω το λινκ? βιολογικο εχουν τα φιλτρα?ποτε το εστησες? Καλησπέρα Μάνο, κάτσε να σου πώ ένα ιστορικό πρώτα....λοιπόν το ενυδρείο μου το χάρισαν πριν 3τρείς μέρες, με όλα τα παρελκόμενα του. Το μόνο που έκανα εγώ επειδή ήταν πάρα πολύ βρώμικο άλλαξα νερό χθές. Τπτ άλλο. Ότιδήποτε για ενημέρωση και πληροφορία να μου το πείς για να μην κάνω λάθη. Το προφίλ των ψαριών όχι...στείλε link βεβαίως!!! Το φίλτρο το HL-BT400 έχει μαύρο σφουγγάρι που το καθάρισα χθές και μία θήκη που μπάινει ο άνθρακας αν μιλάω σωστά που χθές τον άλλαξα και αυτόν (Σαν καρβουνάκια είναι). Δεν γνωρίζω από πότε είναι στημένο το ενυδρείο δυστυχώς. Όπως είπα μου το χάρισαν και δεν πήρα περισσότερες πληροφορίες. Δυστυχώς Επίσης για το ενυδρείο μου είπε ότι είναι 60λίτρα Έγινε επεξεργασία 30 Ιουλίου 2017 - Spiros_aqua Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos0000 30 Ιουλίου 2017 #5 Share 30 Ιουλίου 2017 (edited) τα ψαρια ποτε μπηκαν μεσα.η στο δωσανε με τα ψαρια μεσα? Έγινε επεξεργασία 30 Ιουλίου 2017 - manos0000 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spiros_aqua 30 Ιουλίου 2017 Author #6 Share 30 Ιουλίου 2017 (edited) πριν 5 λεπτά, το μέλος manos0000 έγραψε: τα ψαρια ποτε μπηκαν μεσα. Λοιπόν τα ψάρια ήταν μέσα και κατά την μεταφορά που μου το έφερε το ενυδρείο, απλά είχε αδειάσει νερό εώς στη μέση περίπου. Μετά πήγα σε ένα pet και ρώτησα τί να κάνω και μου είπαν να συμπληρώσω νερό και να ρίξω από δύο μπουκαλάκια που μου έδωσαν (ένα κόκκινο bio nitrivec - liquid biofilter medium & ένα μπλέ aquatan water conditioner) περίπου 10 σταγώνες από το μπλέ και 8 σταγόνες από το κόκκινο. Τπτ παραπάνω. Έγινε επεξεργασία 30 Ιουλίου 2017 - Spiros_aqua Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos0000 30 Ιουλίου 2017 #7 Share 30 Ιουλίου 2017 (edited) αυτος ποσο καιρο τα ειχε τα ψαρια στο συγκεκριμενο ενυδρειο περιπου?θα σου στειλω καποια λινκ να διαβασεις.μεχρι να τα διαβασεις μην ταισεις τα ψαρια σου. Στήνοντας Ένα Ενυδρείο Για Χρυσόψαρα Προφίλ Ψαριών Αλφαβητικά Στρώσιμο ενυδρείουΣτρώσιμο με ψάρια και βακτήριαΣτρώσιμο με τροφήΣτρώσιμο με μπόλιασμα φίλτρου Ο κύκλος του Αζώτου Έγινε επεξεργασία 30 Ιουλίου 2017 - manos0000 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spiros_aqua 30 Ιουλίου 2017 Author #8 Share 30 Ιουλίου 2017 Μόλις τώρα, το μέλος manos0000 έγραψε: αυτος ποσο καιρο τα ειχε τα ψαρια στο συγκεκριμενο ενυδρειο περιπου?θα σου στειλω καποια λινκ να διαβασεις.μεχρι να τα διαβασεις μην ταισεις τα ψαρια σου. Κανά 6μηνο πρέπει να τα είχε σίγουρα, γιατί μου είπε κάτι για τον χειμώνα που πέρασε, οπότε τα είχε. Οκ περιμένω να διαβάσω. Σε ενημερώνω ότι τα τάισα προχθές βράδυ. :-( 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spiros_aqua 30 Ιουλίου 2017 Author #9 Share 30 Ιουλίου 2017 (edited) πριν 21 λεπτά, το μέλος manos0000 έγραψε: Στήνοντας Ένα Ενυδρείο Για Χρυσόψαρα Προφίλ Ψαριών Αλφαβητικά Αν είναι 60λίτρα το ενυδρείο πρέπει τουλάχιστον 2 ψάρια να έχω και έχω 5 σύνολο!!! Έτσι λέει...όσο αναφορά για το φίλτρο είμαι στην διαδικασία για εξωτερικό φίλτρο από την μέρα που πήγα στο pet "μου το πρότειναν" απλά τώρα είμαι άνεργος και μόνο την τροφούλα τους μπορώ να καλύψω...αλλά σύντομα όλα θα γίνουν. Τώρα όσο αναφορά που έχω 5 ψαράκια μέσα, τί κάνω; Επίσης για τις παραμέτρους του νερού μέσα στην εβδομάδα θα πάω να πάρω τα τέστ και αν έχεις να προτείνεις και κάποιο συγκεκριμένο τέστ θα ήταν ότι καλύτερο... Έγινε επεξεργασία 30 Ιουλίου 2017 - Spiros_aqua Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos0000 30 Ιουλίου 2017 #10 Share 30 Ιουλίου 2017 συνεχισε να διαβαζεις και θα τα πουμε Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spiros_aqua 30 Ιουλίου 2017 Author #11 Share 30 Ιουλίου 2017 (edited) πριν 1 λεπτό, το μέλος manos0000 έγραψε: συνεχισε να διαβαζεις και θα τα πουμε οκ... εικόνες στο προφίλ των Ψαριών δεν υπάρχουν όμως, ισχύουν οι ονομασίες που αναφέρω για τα ψαράκια που έχω; Έγινε επεξεργασία 30 Ιουλίου 2017 - Spiros_aqua 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos0000 30 Ιουλίου 2017 #12 Share 30 Ιουλίου 2017 πριν 12 λεπτά, το μέλος Spiros_aqua έγραψε: οκ... εικόνες στο προφίλ των Ψαριών δεν υπάρχουν όμως, ισχύουν οι ονομασίες που αναφέρω για τα ψαράκια που έχω; Χρυσόψαρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spiros_aqua 30 Ιουλίου 2017 Author #13 Share 30 Ιουλίου 2017 Μάνο διάβασα, τί κάνουμε τώρα; Θα πρέπει να βγάλω μερικά ή να πάρω μεγαλύτερο ενυδρείο... έτσι όπως είναι τώρα τί χρειάζεται λές άμεσα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos0000 30 Ιουλίου 2017 #14 Share 30 Ιουλίου 2017 προς το παρων ειναι μικρα δεν θα εχεις προβλημα.το σημαντικο ειναι να μαθουμε αν το ενυδρειο σου ειναι στρωμενο,πρεπει να δεις αν το φιλτρο σου εχει βιολογικο υλικο.πρεπει να παρεις υγρα τεστ αμμωνιας,νιτρωδη,και νιτρικα.διαφορετικα να πας σε ενα πετ να σου κανουν της μετρησεις.μεχρι τοτε καλα θα ηταν να μην ταισεις γιατι δεν ξερουμε μηπως κανεις ζημια.αλλα αφου λες οτι τα εχει απο το χειμωνα πιθανων εχει καποια βιολογια.αλλα μονο τα τεστ μπορουνε να μας το πουνε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spiros_aqua 30 Ιουλίου 2017 Author #15 Share 30 Ιουλίου 2017 (edited) To φίλτρο το HL-BT400 έχει ένα μαύρο σφουγγάρι και τα "καρβουνάκια" activsted carbon, το άλλο το είχε ο πατέρας μου σε μια αποθήκη παλιό με ονομασία "Project Uno Filter" και αντί για το σφουγγάρι το μπλέ (είχε γίνει πέτρα και έδειχνε χαλασμένο) που είχε μέσα έχω βάλει Symec. Μου το πρότειναν από το pet. Να τα αφήσω ως έχει ή να το βγάλω το δέυτερο; Έγινε επεξεργασία 30 Ιουλίου 2017 - Spiros_aqua Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos0000 30 Ιουλίου 2017 #16 Share 30 Ιουλίου 2017 Symec. δεν το ξερω αυτο τι ειναι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos0000 30 Ιουλίου 2017 #17 Share 30 Ιουλίου 2017 χρειαζεσαι ενα φιλτρο εξωτερικο.αν μπορεις να παρεις καλο θα ειναι γιατι ειναι μικρα τα φιλτρακια σου και δεν θα μπορεσουν να ανταπεξελθουν με τα χρυσοψαρα.κατα τα αλλα μην πειραζεις τιποτα γιατι πιστευω οτι εχεις καποια βιολογια αλλα δεν ξερουμε που.πιθανων καποια βακτηρια στο φιλτρο και καποια στο ενυδρειο.αλλα δεν ξερουμε αν επαρκουν. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spiros_aqua 30 Ιουλίου 2017 Author #18 Share 30 Ιουλίου 2017 πριν 10 λεπτά, το μέλος manos0000 έγραψε: Symec. δεν το ξερω αυτο τι ειναι? Είναι υαλοβάμβακας. πριν 1 λεπτό, το μέλος manos0000 έγραψε: χρειαζεσαι ενα φιλτρο εξωτερικο.αν μπορεις να παρεις καλο θα ειναι γιατι ειναι μικρα τα φιλτρακια σου και δεν θα μπορεσουν να ανταπεξελθουν με τα χρυσοψαρα.κατα τα αλλα μην πειραζεις τιποτα γιατι πιστευω οτι εχεις καποια βιολογια αλλα δεν ξερουμε που.πιθανων καποια βακτηρια στο φιλτρο και καποια στο ενυδρειο.αλλα δεν ξερουμε αν επαρκουν. Οκ. το αφήνω ώς έχει και αύριο να βάλω σε ένα δοχείο νερό από το ενυδρείο και να πάω να μου το κάνουν test; Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos0000 30 Ιουλίου 2017 #19 Share 30 Ιουλίου 2017 σωστα να σου πουν της μετρησεις απο το καθενα και να μας της γραψεις.αν μπορεις να πας σε καταστημα μονο με ενυδρειακα θα ηταν ποιο αξιοπιστες οι μετρησης 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spiros_aqua 30 Ιουλίου 2017 Author #20 Share 30 Ιουλίου 2017 πριν 1 λεπτό, το μέλος manos0000 έγραψε: σωστα να σου πουν της μετρησεις απο το καθενα και να μας της γραψεις.αν μπορεις να πας σε καταστημα μονο με ενυδρειακα θα ηταν ποιο αξιοπιστες οι μετρησης Τέλεια. Θα ψάξω να βρώ εδώ κοντά στην περιοχή μου κατάστημα με ενυδρειακά και θα πάω, θα σας αναφέρω τις τιμές μετά....Χίλια ευχαριστώ Μάνο!!! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
worldiver 30 Ιουλίου 2017 #21 Share 30 Ιουλίου 2017 Βάσει των διαστάσεων του ενυδρείου που μας δίνεις (ΜxΠxΥ): 59 x 33,5 x 49 cm, μας κάνουν 96,8 λίτρα καθαρά. Το κάθε χρυσόψαρο θέλει 30 λίτρα νερό, άρα κρατάς τα 3. Πρέπει να δώσεις οπωσδήποτε το comet, γιατί θέλει πολύ χώρο για να κινείται, τουλάχιστον 1 μέτρο ενυδρείο (εξάλλου το λέει και τ'όνομά του, comet=κομήτης). Επίσης προτείνω να βγάλεις τα ψεύτικα φυτά και το βαρελάκι, γιατί είναι παράγωγα πετρελαίου και κάποια στιγμή μπορεί να βγάλουν τοξικά στο νερό. Βάλε στη θέση τους φυτά ανούμπιες, κερατόφυλλο, πίστια και επεξεργασμένα ξύλα, ώστε να μπορέσεις να φέρεις το ενυδρείο σε πιο φυσική κατάσταση. & Keep Reading 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος