Jump to content

mixalisdarras reef

Recommended Posts

Φίλε Μιχάλη όπως είπα και παραπάνω το ψάρι είναι ένα ενυδρείο μόνο του !

Όμως η ταπεινή μου άποψη είναι να περιμένεις λίγο ακόμα να στρώσει το ενυδρείο!

Έχεις ψαράκια που δίνουν χρώμα και κινηση .

Πριν κλείσεις 6μηνο δεν θα έβαζα ένα ψάρι των 300-400€ .

• Like 1

1 minute ago, fishbone! said:

Φίλε Μιχάλη όπως είπα και παραπάνω το ψάρι είναι ένα ενυδρείο μόνο του !

Όμως η ταπεινή μου άποψη είναι να περιμένεις λίγο ακόμα να στρώσει το ενυδρείο!

Έχεις ψαράκια που δίνουν χρώμα και κινηση .

Πριν κλείσεις 6μηνο δεν θα έβαζα ένα ψάρι των 300-400€ .

Φυσικά Διονύση μιλάμε για πιο μετά απλώς θέλω να έχω μια σφαιρική εικόνα που πατάω και που βρίσκομαι προς το καλοκαίρι λέω να τον παρω

• Like 1

πριν 58 λεπτά, το μέλος fishbone! έγραψε:

Γιατί θεωρείς ότι η χρήση χαλκού είναι λάθος?

Εγώ θα πλήρωνα παραπάνω λεφτά για να πάρω ένα ψάρι καθαρό από παράσιτα!

Πριν από 2 μήνες αγόρασα έναν Ιάπωνα που θεωρώ ότι έχει πρώτου βαθμού συγγένεια με το ικ, το μαγαζί τον είχε σε χαλκό άλλα θεώρησα ότι δεν ήταν αρκετό και έφαγε και από μένα άλλες 15 μερούλες χαλκό στο 5 για να στρώσει!

Ό Ιάπωνας δεν είναι τόσο επιρρεπείς από όσο έχω διαβάσει από βιβλιογραφιες και από διάφορες αναφορές ευαίσθητος στο ικ.

Δεν θεωρώ λάθος την χρήση χαλκού απεναντίας απλά θεωρώ λάθος την υπερβολική και άσκοπη χρήση χαλκού γιατί όπως γνωρίζεις πολύ καλά επηρεάζει στα ζωτικά όργανα του ψαριού όπως είναι το συκώτι.

Γι'αυτό προτιμώ να πάρω ένα καλό ψάρι από καλό μαγαζί χωρίς να έχει φάει χαλκό και εάν το θεωρήσω εγώ σκόπιμο μετά από κρίση δική μου το χαλκονο.

Έχω κοντά έναν μήνα το λευκοστερνο που είναι ψάρι συνώνυμο του ικ χωρίς χαλκό και δεν μου έχει βγάλει Τίποτα απλά μπορεί να είμαι τυχερός ή μπορεί να φταίει οτι ήταν στρωμένο ψάρι και μπήκε σε δεξαμενή πρώτο και δεν ήρθε σε επαφή με αλλά ψάρια κυριαρχικά ώστε να τον στρεσαρουν.

• Like 1

πριν 3 λεπτά, το μέλος manos23 έγραψε:

Ό Ιάπωνας δεν είναι τόσο επιρρεπείς από όσο έχω διαβάσει από βιβλιογραφιες και από διάφορες αναφορές ευαίσθητος στο ικ.

Δεν θεωρώ λάθος την χρήση χαλκού απεναντίας απλά θεωρώ λάθος την υπερβολική και άσκοπη χρήση χαλκού γιατί όπως γνωρίζεις πολύ καλά επηρεάζει στα ζωτικά όργανα του ψαριού όπως είναι το συκώτι.

Γι'αυτό προτιμώ να πάρω ένα καλό ψάρι από καλό μαγαζί χωρίς να έχει φάει χαλκό και εάν το θεωρήσω εγώ σκόπιμο μετά από κρίση δική μου το χαλκονο.

Έχω κοντά έναν μήνα το λευκοστερνο που είναι ψάρι συνώνυμο του ικ χωρίς χαλκό και δεν μου έχει βγάλει Τίποτα απλά μπορεί να είμαι τυχερός ή μπορεί να φταίει οτι ήταν στρωμένο ψάρι και μπήκε σε δεξαμενή πρώτο και δεν ήρθε σε επαφή με αλλά ψάρια κυριαρχικά ώστε να τον στρεσαρουν.

Επέτρεψε μου να διαφωνήσω με το καλό ψάρι και το καλό μαγαζί. 

Ένα ψάρι που έχει ένα παράσιτο δεν είναι κακό.  Απλά έχει το παράσιτο που στην φύση δεν θα το επηρέαζε. 

Το καλό μαγαζί πάλι δεν είμαι σίγουρος τι σημαίνει? Το να έχει ικ ένα ζωντανό δεν έχει να κάνει με το μαγαζί που συνήθως επειδή είμαστε και βιαστικοί το μαγαζί μπορεί να μην το έχει δει καν ! Κακο μαγαζι ειναι αυτο που το εχει δει και δεν σε προειδοποιεί. 

Όσο για το δικό μου ψάρι ( Ιάπωνα) είχε το παράσιτο και το μαγαζί του έκανε θεραπεία. 

Εγώ προσωπικά κάνω προληπτική θεραπεία χαλκού σε όλα (σχεδον) τα ψάρια πόσο μάλλον ακανθουρους και γενικά τανγκακια!

• Like 3

πριν 1 λεπτό, το μέλος fishbone! έγραψε:

Επέτρεψε μου να διαφωνήσω με το καλό ψάρι και το καλό μαγαζί. 

Ένα ψάρι που έχει ένα παράσιτο δεν είναι κακό.  Απλά έχει το παράσιτο που στην φύση δεν θα το επηρέαζε. 

Το καλό μαγαζί πάλι δεν είμαι σίγουρος τι σημαίνει? Το να έχει ικ ένα ζωντανό δεν έχει να κάνει με το μαγαζί που συνήθως επειδή είμαστε και βιαστικοί το μαγαζί μπορεί να μην το έχει δει καν ! Κακο μαγαζι ειναι αυτο που το εχει δει και δεν σε προειδοποιεί. 

Όσο για το δικό μου ψάρι ( Ιάπωνα) είχε το παράσιτο και το μαγαζί του έκανε θεραπεία. 

Εγώ προσωπικά κάνω προληπτική θεραπεία χαλκού σε όλα (σχεδον) τα ψάρια πόσο μάλλον ακανθουρους και γενικά τανγκακια!

Δικό μου το Λάθος.

Όταν λέω καλό μαγαζί εννοώ ότι θα πας θα σου πει την αλήθεια Πόσο καιρό είναι στην δεξαμενή το ψάρι εάν τρώει τι τρώει εάν έχει βγάλει κάποιο παράσιτο και εάν είναι μόνιμα στον χαλκό ή όχι.

Όταν το μαγαζί είναι καλό θα σου εμφανίσει και θα σου πουλήσει ότι βλέπει εντάξει με την εμπειρία του.

Καλά κάνεις φίλε μου Διονύση και εγώ σε κάποια ψάρια που κουβαλάνε διάφορα παράσιτα όπως είναι τα αγγελοψαρα θα τα περάσω από καραντίνα με χαλκό σίγουρα.

• Like 1

πριν 2 λεπτά, το μέλος manos23 έγραψε:

Δικό μου το Λάθος.

Όταν λέω καλό μαγαζί εννοώ ότι θα πας θα σου πει την αλήθεια Πόσο καιρό είναι στην δεξαμενή το ψάρι εάν τρώει τι τρώει εάν έχει βγάλει κάποιο παράσιτο και εάν είναι μόνιμα στον χαλκό ή όχι.

Όταν το μαγαζί είναι καλό θα σου εμφανίσει και θα σου πουλήσει ότι βλέπει εντάξει με την εμπειρία του.

Καλά κάνεις φίλε μου Διονύση και εγώ σε κάποια ψάρια που κουβαλάνε διάφορα παράσιτα όπως είναι τα αγγελοψαρα θα τα περάσω από καραντίνα με χαλκό σίγουρα.

Τώρα αυτό δεν έπρεπε να μου το πεις !!!

Το μόνο ψάρι που δεν πέρασα χαλκό είναι ένα flame Angel που το φοβήθηκα.  Έχω χάσει τον ύπνο μου με αυτό το ψάρι αν κουβαλούσε κάτι.  

Φοβήθηκα το χαλκό λόγω της βιβλιογραφίας και των οδηγιών της seachem. Βρήκα και άλλοθι ότι ήταν De jong και ήταν τούμπανο και μετά απο μια εβδομάδα καραντίνα το έβαλα.

Δεν θα το ξανά έκανα!

Sorry Μιχάλη για το off topic!

• Like 2

Κανένα θέμα εγώ από αυτά που συζητάτε μαθαίνω εγώ από αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι όλα τα μαγαζιά χωρίς να θέλω να θίξω κάποιο μαγαζί ψωνίζουν σχεδόν από το ίδιο μαγαζί απλώς είναι αυτό που λέει ο @manos23 να σου πει την αλήθεια αν τρώει και αν είναι μέρες στη δεξαμενή 

• Like 1

πριν 35 λεπτά, το μέλος fishbone! έγραψε:

Τώρα αυτό δεν έπρεπε να μου το πεις !!!

Το μόνο ψάρι που δεν πέρασα χαλκό είναι ένα flame Angel που το φοβήθηκα.  Έχω χάσει τον ύπνο μου με αυτό το ψάρι αν κουβαλούσε κάτι.  

Φοβήθηκα το χαλκό λόγω της βιβλιογραφίας και των οδηγιών της seachem. Βρήκα και άλλοθι ότι ήταν De jong και ήταν τούμπανο και μετά απο μια εβδομάδα καραντίνα το έβαλα.

Δεν θα το ξανά έκανα!

Sorry Μιχάλη για το off topic!

Μην αγχώνεσαι συνήθως τα dwarf angel και ειδικά τα flame είναι καθαρά αυτά που είναι επιρρεπείς παρά πολύ σε διάφορα παράσιτα είναι τα μεγάλα Angel όπως imperator navarhus κτλπ. Να σου πω την αλήθεια ούτε εγώ θα πέρναγα το flame από χαλκό θεωρώ ότι δεν θα τον άντεχε.

πριν 29 λεπτά, το μέλος mixalisdarras92 έγραψε:

Κανένα θέμα εγώ από αυτά που συζητάτε μαθαίνω εγώ από αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι όλα τα μαγαζιά χωρίς να θέλω να θίξω κάποιο μαγαζί ψωνίζουν σχεδόν από το ίδιο μαγαζί απλώς είναι αυτό που λέει ο @manos23 να σου πει την αλήθεια αν τρώει και αν είναι μέρες στη δεξαμενή 

Οχι δεν ψωνίζουν όλοι από τους ίδιους εισαγωγής.

Συνήθως ποιοτικά ψάρια εχουν τα μαγαζιά που ψωνίζουν από ευρωπαϊκές καραντινες και είναι και λογικό γιατί έρχονται λιγότερο στρεσαρισμενα και λιγότερο ταλαιπωρίμενα λόγω μικρότερου χρονικά ταξιδιού από ότι θα έρθει μια εισαγωγή από Σιγκαπούρη πχ.

• Like 1

Αααααα συγγνώμη δεν το ήξερα οπότε λέω βλακειες με συνχωρητε ο Αχιλλέας συνήθως από που έρχεται? 

πριν 1 λεπτό, το μέλος mixalisdarras92 έγραψε:

Αααααα συγγνώμη δεν το ήξερα οπότε λέω βλακειες με συνχωρητε ο Αχιλλέας συνήθως από που έρχεται? 

Θα έρθει ανάλογα από ποιον εισαγωγέα θα κάνει παραγγελία το μαγαζί που θα ψωνίσεις.

Πάντως σαν ψάρι βρίσκεται Στο indo-Pacific ocean.

πριν 1 λεπτό, το μέλος mixalisdarras92 έγραψε:

Κατάλαβα ευχαριστώ πολύ. 

Τίποτα φίλε μου.

Να μάστε πάλι έχουμε καινούργιες προσθήκες μοντιπορα κόκκινη μια σεριατοπορα hystrix και μια bubble κόκκινη 

• Like 1

Σωραιοοοοοοοοοοοοοοοοοοος ρε!!!! 

• Like 1

Μπράβο Μιχάλη!
Να τα χαίρεσαι!
Πολύ ωραία η πιατάρα σου αλλά δεν είμαι κ πολύ σίγουρη για το μέρος που την έβαλες!

• Like 1

πριν 18 λεπτά, το μέλος mixalisdarras92 έγραψε:

Που λες να την βάλω μου άρεσε εκεί μπροστά? 

Χα.. χα..!! 
Αν σου αρέσει μην ακούς κανέναν!!!
Αλλά στο μυαλό σου πάντα να έχεις κ το "μετά"..
Νομίζω ότι εκεί που την έχεις θα σου φάει πολύ από την "φάτσα"!
Εγώ θα την έβαζα πίσω από την σεριατοπορα, εκεί που βλέπω να βγαίνει λίγο το βραχάκι παραέξω!
Θα κολλούσα την άκρη της εκεί με φορά προς το πίσω τζάμι!
Θα μου άρεσε να ακουμπήσει πίσω τζάμι κ να μεγαλώνει εκεί!

• Like 1

Βγάλε τα μανιτάρια από τα νησιά από χτες και βάλτε μακριά τους και αλλού.Την μοντιπορες θα την βάλε χαμηλα και σημείο που δεν ενοχλεί και να φωτιζετε μόνο.Καλοριζικα Μιχαλη.

Θα σας κάνω μια σύντομη και συνοπτική παρουσίαση τι έγινε χθες το βράδυ. Έφυγα για τη δουλειά το πρωί όπως και η γυναίκα κατά τις 12 το μεσημέρι το ενυδρείο όλα καλά και τέλεια τα ψαράκια έφαγαν μια χαρά ολα,  το βράδυ λοιπόν περνώντας έξω από το σπίτι δεν είδα το φως του ενυδρείου που βλέπω παντα ανοιχτό και ξεκλειδωνοντας ανχώθηκα ότι έχουμε διακοπη ρεύματος μακάρι να ήταν αυτό πατωταντας και οι δύο μας μέσα ακούσαμε πλατσ πλατσ και εκεί μου κόπηκαν τα πόδια, το ενυδρείο δυστυχώς άνοιξε αριστερά στη μέση και χηθηκε το μισό νερό,  έβαλα βράχο ζωντανά στο συμπ το ενυδρείο άδειασε και ανοίχτηκε το μπροστά τζάμι να καθαριστεί και να κολληθεί παλι δεν τα παρατάμε αγαπάμε το χόμπι και συνεχίζουμε keep reefing. Αυτό  που δεν μπορώ να καταλάβω είναι από τις 12 μέχρι τις 9 πως κατάφερε να ανοίξει το τζαμι μόνο αυτό δεν μπορώ κατά τα άλλα νιώθω περίεργα συναισθήματα όχι απαισιόδοξα για να σταματησω και να το αφήσω αλλά δεν ξέρω τι ακριβώς νιώθω. Από τη μια τρελάθηκα για το ενυδρείο μου από την άλλη δεν ξέρω όλα καλα. 

• Sad 5

Μία ώρα πριν, το μέλος mixalisdarras92 έγραψε:

Θα σας κάνω μια σύντομη και συνοπτική παρουσίαση τι έγινε χθες το βράδυ. Έφυγα για τη δουλειά το πρωί όπως και η γυναίκα κατά τις 12 το μεσημέρι το ενυδρείο όλα καλά και τέλεια τα ψαράκια έφαγαν μια χαρά ολα,  το βράδυ λοιπόν περνώντας έξω από το σπίτι δεν είδα το φως του ενυδρείου που βλέπω παντα ανοιχτό και ξεκλειδωνοντας ανχώθηκα ότι έχουμε διακοπη ρεύματος μακάρι να ήταν αυτό πατωταντας και οι δύο μας μέσα ακούσαμε πλατσ πλατσ και εκεί μου κόπηκαν τα πόδια, το ενυδρείο δυστυχώς άνοιξε αριστερά στη μέση και χηθηκε το μισό νερό,  έβαλα βράχο ζωντανά στο συμπ το ενυδρείο άδειασε και ανοίχτηκε το μπροστά τζάμι να καθαριστεί και να κολληθεί παλι δεν τα παρατάμε αγαπάμε το χόμπι και συνεχίζουμε keep reefing. Αυτό  που δεν μπορώ να καταλάβω είναι από τις 12 μέχρι τις 9 πως κατάφερε να ανοίξει το τζαμι μόνο αυτό δεν μπορώ κατά τα άλλα νιώθω περίεργα συναισθήματα όχι απαισιόδοξα για να σταματησω και να το αφήσω αλλά δεν ξέρω τι ακριβώς νιώθω. Από τη μια τρελάθηκα για το ενυδρείο μου από την άλλη δεν ξέρω όλα καλα. 

Τι είπες τώρα ρε φίλε...με χάλασες νυχτιάτικα πολύ....ευτυχως που δεν χτύπησε κάνεις.Μπραβο που δεν σε πείρε από κάτω,Μπράβο σου που δεν τα παρατάς.Θα σε δικαιώσει σίγουρα και θα γίνει καλύτερο από πριν.Ο βράχος?τα ψάρια?τα κοραλια?πως είναι?

Όχι ρε φίλε!!!

Μεγάλη ζημιά !!!

Τα πατώματα άλλες φθορές???

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...