Jump to content

60λίτρα νέος χομπίστας

Recommended Posts

Οκ ευχαριστώ!

Όπως είπα χθες ο αρσενικός απο την ώρα που μπήκε ήταν στρεσαρισμένος και είχε κάτσει σε μια γωνιά πίσω απο τα φυτά. Πλέον είναι πιο χαλαρός(αν και όταν με βλέπει μερικές φορές πάλι κρύβεται) αλλά κάνει κάτι περίεργο. Πάει στην έξοδο του νερού και κολυμπάει κόντρα στο ρεύμα για πολύ ώρα. Παραθέτω βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=tOaGmONMpO0&feature=youtu.be

Έγινε επεξεργασία - Siempre

Εδώ και 40 λεπτά, είναι κολλημένος εκεί! :mellow: Μέτρησα αμμωνία. Κανονικά στο 0.

Έγινε επεξεργασία - Siempre

Μια χαρά τον βλέπω όπως και το ενυδρειάκι σου !!

Απλά παίζει με το νεράκι . . .

Για να απαντήσω και στο ερώτημα που έκανες νωρίτερα . . .

Καλύτερα να βάλεις άλλο ένα χαρέμι platy παρα guppies. . .

Από άποψη ομοιομορφίας και μόνο ;)

• Like 1

Ευχαριστώ @rastaman. Είχα αγχωθεί για την ώρα! Οκ. Συνεχίζω με αυτά και στην πρώτη γέννα θα προσπαθήσω να κρατήσω ένα χαρέμι μόνο. (Που φαντάζομαι είναι απίθανο, αφού μέχρι να μεγαλώσουν δεν καταλαβαίνεις αν είναι αρσενικά ή θηλυκά).

Γενικα θα βλεπεις τα πλατυ συνεχως να καθονται εκει που ειναι η ροη του νερου. Το γουσταρουν οσο δεν παει μην απορρησεις αν τα δεις ολα μαζι στη σειρα να βρισκονται στη ροη του φιλτρου σου... Οπως σ ειπε και ο Βασιλης παιζουν με αυτον τον τροπο. Μην σε αγχωνει τπτ μια χαρα ειναι στο βιντεακι τα ψαρακια σου και εχουν προσαρμοστει μια χαρα. Και π κρυβοταν λογικο ειναι τις πρωτες δυο μερες. Μετα θα συνηθισουν αν δεν το εχουν κανει ηδη και μολις σε βλεπουν θα ερχονται κατα πανω σου γιατι θα νομιζουν οτι ειναι ωρα για :bigemo_harabe_net-56:. αχαχαχαχαχα

Έγινε επεξεργασία - gifil
  • Thanks 1

Καλησπέρα παίδες. Ο αρσενικός πέθανε τελικά. Σήμερα το μεσημέρι όταν τον είδα ήταν κάτω πολύ στρεσαρισμένος και δεν κουνιόταν. Μετά απο μία ώρα που γύρισα σπίτι ήταν γυρισμένος στο πλάι κάτω στο χαλίκι. Μετά απο τις οδηγίες και του @gifil τον έβαλα στην γεννήστρα μόνο του. Έβαλα μία δόση prime μήπως και βοηθήσει κάπως, και έβαλα σε λειτουργία την αεραντλία καθώς το ψάρι βαριανάσαινε. Μετά απο μία ώρα όμως σταμάτησε να αναπνέει.

Το συμπέρασμά μου είναι οτι εφόσον και οι μετρήσεις μου είναι μιά χαρά, το ψάρι πέθανε απο υπερβολικό στρές. Τα άλλα τρία ψάρια είναι μια χαρά με πολύ κινητικότητα και διάθεση!

Κρίμα για το ψαράκι γιατί φαινόταν μια χαρά..

Βέβαια μιας και το πήρες πρόσφατα μπορεί να είχε ήδη πρόβλημα και να μην έπαθε κάτι στο ενυδρείο σου...

Στην γεννηστρα μόνο το και με prime για ποιον λόγο το έβαλες ??

Δεν ξέρω ήταν σε άθλια κατάσταση και τα έχασα. Υποψιάστηκα πιθανή αύξηση αμμωνίας και του έβαλα prime μήπως και σωθεί! @rastaman

Κάτι άσχετο. Οι Red Cherry όσο είχα τα γκάπυ κυκλοφορούσαν κανονικά μέσα στο ενυδρείο κατά την διάρκεια της ημέρας. Πλέον με τα πλάτυ είναι κρυμμένες όλη μέρα κάτω απο το ξύλο σε μια φωλιά. Το βράδυ λογικά θα κυκλοφορούν?!?!

Υποψιαστηκες αυξηση αμμωνιας στο main και εβαλες το ψαρι στην καραντινα με prime?

Στο main τι εκανες ??

Οι γαριδες μηπως εχουν μειωθει ή μηπως τις κυνηγουν περισσοτερο τα platy ??

Φυσιολογικα οταν ταίζεις θα πρεπει να εμφανιζονται και αυτες μετα απο λιγο ...

Δεν ξέρω τι σκέφτηκα @rastaman. Το νερό περνάει απ την γεννήστρα στο main οπότε διασπάστηκε παντού φαντάζομαι. Κάνει κακό η χρήση prime χωρίς λόγο; Δεν ξέρω αν μειώθηκε ο αριθμός τους δεν εμφανίζονται ποτέ όσο είναι ανοιχτά τα φώτα και στην φωλιά τους δεν μπορώ να δω πόσες είναι. Δεν είδα ποτέ να τις κυνηγάνε!

Δεν κάνει κακό το prime απλά προσπαθούσα να καταλάβω την λογική με την γεννηστρα

γιατί δεν θυμόμουν οτι είναι κρεμαστή.

Γενικά το prime δεν κάνει κακό αλλά μάλλον στην προκειμένη δεν ήταν απαραίτητο κιολας . . . :)

Οι γαρίδες σου κρύβονται γιατί προφανώς καταλαβαίνουν από πάνω τους θηρευτές και δεν νιώθουν ασφάλεια. . .

Μόλις γεμίσεις φυτάκια το ενυδρείο σου φυσιολογικά θα τις βλέπεις περισσότερο. . .

Παρατήρησες να ενοχλούν τα πλατυ τις γαριδούλες σου; Δεν είναι και ότι καλύτερο για τις γαρίδες η ανασφάλεια. Το σωστό είναι να κυκλοφορούν άνετα χωρίς να φοβούνται διαρκώς.  Έτσι θα χαίρονται και αυτές και εσύ. 

Κατάλαβα  @rastaman. Δεν ξέρω η αλήθεια είναι οτι τα έχασα εκείνη την ώρα. Σαν να ήμουν χειρουργός και έκανα ανοιχτής καρδιάς :hehe

@theodor72 Όχι δεν το έχω παρατηρήσει. Δεν κυκλοφορούν καθόλου τώρα πια. Δεν ξέρω τί προτείνεται; Να κάνω ένα γαριδάδικο 10λιτρο; Δεν έχω και καθόλου χώρο στο σπίτι για οτιδήποτε άλλο!

Αν δεν τις ενοχλουν τα πλατυ τοτε πιθανον να ξεθαρεψουν σιγα σιγα. Εγω για την ωρα θα προτεινα υπομονη και παρακολουθηση.

• Thanks 1

Καλημέρα σε όλους. Την Δευτέρα παρατήρησα στο ενυδρείο 3 νεογέννητα ψαράκια. Δεν ξέρω 100% αν είναι πλάτυ ή τίποτα γκάπυ που μπορεί να ξέμειναν μέσα. Στην αρχή έπεσε πολύ κυνηγητό απο τα μεγάλα αλλά τώρα δεν βλέπω να τους δίνουν πολύ σημασία. 

Επίσης εδώ και 2 μέρες είδα νεογέννητες red cherry. Δεν έχω δει κάποιο ψάρι να ασχολείται μαζί τους! :jig:

πριν 1 ώρα, το μέλος Siempre έγραψε:

Καλημέρα σε όλους. Την Δευτέρα παρατήρησα στο ενυδρείο 3 νεογέννητα ψαράκια. Δεν ξέρω 100% αν είναι πλάτυ ή τίποτα γκάπυ που μπορεί να ξέμειναν μέσα. Στην αρχή έπεσε πολύ κυνηγητό απο τα μεγάλα αλλά τώρα δεν βλέπω να τους δίνουν πολύ σημασία. 

Επίσης εδώ και 2 μέρες είδα νεογέννητες red cherry. Δεν έχω δει κάποιο ψάρι να ασχολείται μαζί τους! :jig:

Μπραβο αγορινα συνεχισε ετσι!! μια χαρα σε όλα!!!!

• Thanks 1

Ευχαριστώ Γιάννη με βοηθάνε και οι συμβουλές σου!

Σχετικά με τον φωτισμό σκέφτομαι να ξηλώσω τον μετασχηματιστή και τις λεντοταινίες οι οποίες είναι 4,5w και να βάλω 6-7w(δεν θυμάμαι ακριβώς πόσα βάτ βγαίνουν) και εναν μετασχηματιστή που θα τις σηκώνει. Αξίζει να το κάνω; Θα έχει διαφορά; Μιλάμε για συνολικά περίπου 90cm ταινιών. Μπορώ να βάλω βέβαια και ακόμα 2 σειρές απλά φαντάζομαι θα θέλει και 2ο μετασχηματιστή. Γενικά μπορώ να βάλω σύνολο ΣΙΓΟΥΡΑ 1,5m ταινιών στο ενυδρείο. Ακούω προτάσεις. (Ψάχνομαι πάλι με τον φωτισμό γιατί νομίζω η μαύρη τριχοειδή που έχω είναι λόγο αυτού).

• Like 1

πριν 39 λεπτά, το μέλος Siempre έγραψε:

Ευχαριστώ Γιάννη με βοηθάνε και οι συμβουλές σου!

Σχετικά με τον φωτισμό σκέφτομαι να ξηλώσω τον μετασχηματιστή και τις λεντοταινίες οι οποίες είναι 4,5w και να βάλω 6-7w(δεν θυμάμαι ακριβώς πόσα βάτ βγαίνουν) και εναν μετασχηματιστή που θα τις σηκώνει. Αξίζει να το κάνω; Θα έχει διαφορά; Μιλάμε για συνολικά περίπου 90cm ταινιών. Μπορώ να βάλω βέβαια και ακόμα 2 σειρές απλά φαντάζομαι θα θέλει και 2ο μετασχηματιστή. Γενικά μπορώ να βάλω σύνολο ΣΙΓΟΥΡΑ 1,5m ταινιών στο ενυδρείο. Ακούω προτάσεις. (Ψάχνομαι πάλι με τον φωτισμό γιατί νομίζω η μαύρη τριχοειδή που έχω είναι λόγο αυτού).

αν μπορεις πες μας την αποψη σου @Bill Koulosousas

4 hours ago, gifil said:

Μπορεις ανετα να βαλεις και αλλες led ταινιες, η΄να πας σε πιο δυνατες,  εγω που αναβαθμησα τον δικο μου εβαλα 2μετρα  16w 6500κ(2500 lumen/m)  μαζι με 2 μετρα grow (4 κοκκινα-1 μπλε)  και το αποτελεσμα ειναι φοβερο , απλα προσεξε το θεμα με την υγρασια εκει πονανε οι ταινιες led, εγω παντως τις περασα και 3-4 χερια με σπρει σιλικονης.Δες χρωμα οι γεωφαγοι λες και ειναι θαλασσινο :P 

IMG_20171006_173615.jpg

• Like 1

4 hours ago, gifil said:

Την Led ταινια αυτη βεβαια δεν την βρηκα ελλαδα και την πηρα απο ebay, αλλα κανει δουλεια στα χρωματα , για τα φυτα θα δειξει.  

IMG_20171002_200939.jpg

• Like 2

Για μόνωση στις λεντοταινίες και όχι μόνο υπάρχουν ειδικά κανάλια ...

πχ

https://www.google.gr/search?q=καναλι+λεντοταινιας&client=firefox-b-ab&dcr=0&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj64M-w7tzWAhUBJMAKHY_gC8IQ_AUICygC&biw=1920&bih=916

• 2 weeks later...

@Bill Koulosousas @rastaman Ευχαριστώ πολύ. Τώρα τα είδα γιατί έχω μπλέξει με ένα θαλασσινό τελευταία. Βασίλη θα αναβαθμίσω τις ταινίες με πιο δυνατές. Δεν έχω θέμα με υγρασία καθώς το φως με το νερό δεν έχουν καμία επαφή!

• 2 weeks later...

Καλησπέρα φίλοι.

Σήμερα άνοιξα να καθαρίσω το σφουγγάρι του φίλτρου και είδα πάνω στο σφουγγάρι τουλάχιστον 2-3 νεογέννητες γαρίδες οι οποίες ζούσαν. Είχα δει καιρό οτι γέννησαν οι γαρίδες μου. Τί κάνω σε αυτές τις περιπτώσεις; Το μεγάλο μου θέμα δεν είναι αν ''χάνω και 4-5 γαρίδες σε κάθε γέννα, αλλά φοβάμαι μην προκαλέσει προβλήματα όλο αυτό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...