Jump to content

60λίτρα νέος χομπίστας

Recommended Posts

56 minutes ago, Fishermen1234 said:

Αν θέλεις να εξελίξεις την γενιά των χομπιστων, να μας βρεις ένα καλό σκεύασμα , πραγματικά μας χρειάζεται, εσύ ή κάποιος με γνώσεις από εδώ μέσα.

Υπάρχουν κάποια σκευάσματα 3-4 μου έρχονται στο μυαλό που όντως κάνουν αυτό που διαφημίζουν. Δεν θα τα αναφέρω για να μην κάνω διαφήμιση. :) Αναγκάστηκα να τα μάθω γιατί επί έναν μήνα δεν μπορούσα να βρω "μπολι". Ξαναλέω όμως οτι πρέπει να ακολουθούνται πιστά οι οδηγίες που αναγραφούν ασχέτως εαν αυτές ξεφεύγουν απο καθιερωμένους ή παραδοσιακούς τρόπους. Θέλει συνέπεια με λίγα λόγια από μέρους μας. Καλώς η κακώς πολλοί έχουν βρεθεί, βρίσκονται ή θα βρεθούν σε θέση να έχουν ψάρια και ενυδρείο χωρίς καν να γνωρίζουν την διαδικασία του κύκλου του αζώτου. Ειδικά σε αυτές τις περιπτώσεις θεωρώ απαραίτητο να υπάρχουν μπούσουλες καθιερωμένων αλλά και εναλλακτικών μεθόδων στρωσίματος και διατήρησης ενος ενυδρείου. Ο τρόμος και ο πανικός παντα φέρνει αντίθετα αποτελέσματα απο αυτα που ενίοτε προσδοκούμε. :)

Υπάρχουν κάποια σκευάσματα 3-4 μου έρχονται στο μυαλό που όντως κάνουν αυτό που διαφημίζουν. Δεν θα τα αναφέρω για να μην κάνω διαφήμιση. [emoji4] Αναγκάστηκα να τα μάθω γιατί επί έναν μήνα δεν μπορούσα να βρω "μπολι". Ξαναλέω όμως οτι πρέπει να ακολουθούνται πιστά οι οδηγίες που αναγραφούν ασχέτως εαν αυτές ξεφεύγουν απο καθιερωμένους ή παραδοσιακούς τρόπους. Θέλει συνέπεια με λίγα λόγια από μέρους μας. Καλώς η κακώς πολλοί έχουν βρεθεί, βρίσκονται ή θα βρεθούν σε θέση να έχουν ψάρια και ενυδρείο χωρίς καν να γνωρίζουν την διαδικασία του κύκλου του αζώτου. Ειδικά σε αυτές τις περιπτώσεις θεωρώ απαραίτητο να υπάρχουν μπούσουλες καθιερωμένων αλλά και εναλλακτικών μεθόδων στρωσίματος και διατήρησης ενος ενυδρείου. Ο τρόμος και ο πανικός παντα φέρνει αντίθετα αποτελέσματα απο αυτα που ενίοτε προσδοκούμε. [emoji4]

Συμφωνώ φιλε μου ψυχραιμία και υπομονη σύνθημα πρέπει να γίνει για τα ενυδρεία.

3 hours ago, Χρήστος said:

Για άλλη μια φορά έγραψες φίλε μου...

Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο 

• Like 1

Fishermen1234 εχεις βελτιωσει το τροπο της γραφης σου πολυ,δεν σε αναγνωριζω^_^

Επειδή ξεφύγαμε από το θέμα του φίλου @Siempre, ας περιοριστούμε σ' αυτό. Αν θέλετε, ας ανοίξει άλλο θέμα για τα περαιτέρω περί στρωσίματος.

Fishermen1234 εχεις βελτιωσει το τροπο της γραφης σου πολυ,δεν σε αναγνωριζω[emoji5]

Χαχα, σε ευχαριστώ πολύ [emoji6]. Χαίρομαι....

Εγώ παιδιά με 30-32 βαθμούς στο νερό μπορώ να βάλω γκάπι ή δεν έχουν ελπίδα; Περιμένω τα ανεμιστηράκια απο Κίνα εδώ κ έναν μήνα!

Έγινε επεξεργασία - Siempre

Εγώ παιδιά με 30-32 βαθμούς στο νερό μπορώ να βάλω γκάπι ή δεν έχουν ελπίδα; Περιμένω τα ανεμιστηράκια απο Κίνα εδώ κ έναν μήνα!

Πάρε από Σκρουτζ. 4€ 80 cfm. Σε τρεις μέρες θα έρθουν

πριν 16 ώρες, το μέλος Fishermen1234 έγραψε:

Για την τελευταία παράγραφο : τα ψάρια ΔΕΝ είναι στη φύση όποτε ΔΕΝ θα δουλέψει η φυση...  Είμαι σίγουρος ότι δε γνωρίζεις αυτόν που το είπε . Κάνεις λάθος αν δεν φτιάξουμε τη φύση στο ενυδρείο δεν θα έχουμε ενυδρείο .

Για τα ζουμια βακτηρίων μπορεί να έχεις δίκιο, μπορεί και όχι...  Έχουν γίνει πειράματα και βρέθηκαν αποτελεσματικότατα . Ρώτα το submarine1981 που είναι ιχθυολόγος και έχει κάνει και τα σχετικά πειράματα παρουσία ιχθυοπαθολόγου σε εργαστήριο . Υπάρχει και στο ΑΖ η σχετική πορεία του πειράματος .

Και το δηλητήριο ΘΑ ΕΧΕΙ ΦΥΓΕΙ ΟΤΑΝ ΜΠΟΥΝ ΤΑ ΨΑΡΙΑ.  Τα βακτήρια όμως δεν ξέρουμε τι θα έχουν γίνει αν καθυστερήσεις να βάλεις τα ψάρια . Το έχω ξαναγράψει ότι σε επίσκεψή μου σε ιχθυοκαλλιέργειες κλειστού κυκλώματος μου ανέφεραν ότι το σύστημα είχε κατασκευαστεί για να μπορεί να επεξεργαστεί 150 κιλά τροφής ημερησίως και τάιζαν με 100 κιλά τροφής την ημέρα . Μία ημέρα όμως την εβδομάδα δεν τάιζαν καθόλου την επόμενη μέρα της παύσης δεν μπορούσαν ταΐσουν με 100 κιλά διότι ανέβαινε η αμμωνία σε υψηλά επίπεδα . Αναγκαστικά έδιναν 50 κιλά και την επόμενη έδιναν τα 100 κιλά . Τι καταλαβαίνεις απο αυτό ; Εγώ αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι αν κάνω την ολική  αλλαγή νερού για να αφαιρέσω την αμμωνία και καθυστερήσω δύο ημέρες να βάλω τα ψάρια η αμμωνία και πάλι θα ανέβει . Δεν το καταλαβαίνεις ότι γίνετε πολύπλοκη η διαδικασία ;

Εάν μου έλεγες ότι η μέθοδος αυτή στο τέλος μας λέει ότι θα πρέπει να βάζουμε μια σταγόνα π.χ. και η αμμωνία μηδενίζει και απλά την ημέρα που θα βάλεις τα ψάρια δεν θα βάλεις τη σταγόνα , ίσως να το έβλεπα , αλλά υπάρχουν και άλλα πράγματα που μπορεί να συμβαίνουν σε μια τέτοια περίπτωση που μόνο με προσεκτική ολική αλλαγή νερού μπορείς να τα αποφύγεις .

Το στρώσιμο με ψάρια ΒΑΣΑΝΙΖΕΙ τα ψαρια emoji6.png και τα πνίγει και τους καίει το δέρμα και το εσωτερικό αναπνευστικό σύστημα. Θέλεις να πείς ότι κατα τη διαδικασία του στρωσίματος , αν δεν προσέξεις θα ανέβει η αμμωνία σε επίπεδα τέτοια που θα τα "κάψει " . Αν δεν προσέξεις όμως σε όλες τις περιπτώσεις θα κάψεις ψάρια .

Αν θεωρείς πως το να βάλεις ψάρια αφού δημιουργήσεις κατάλληλη βιολογία και ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ η αμμωνία που έριξες είναι χειρότερο από το να ρίξεις τα ψάρια ΜΕΣΑ στα δικά τους σκ@τα που θα γίνουν αμμωνία, ρε τότε τι να σου πω... Καλύτερα να παίρνετε μπόλι γιατί παρατραβηξε αυτή η ιστορία.  Σαφώς και είναι καλύτερο και ασφαλέστερο το μπόλι .

Επανέρχεσαι με επιμονή στο θέμα .

Επανέρχεσαι με επιμονή στο θέμα .

*Η βιολογία δεν χάνεται ούτε αποδυναμώνεται σε μια μέρα σε ένα ενυδρείο. Αν θεωρείς πως θα παιθανουν τα βακτήρια αν καθυστερήσουμε μια μέρα να βάλουμε ψαρια κανείς λάθος, και άσε που έγραψες τοσα που απλά ήταν σαν να έλεγες το αντίθετο από εμένα, δεν μπορώ να τα ξαναγράψω, οι απαντήσεις μου εννοούνται. ΕΛΑΧΙΣΤΑ ζουμια βακτηρίων είναι αποτελεσματικά. Και κανείς λάθος και στο σημειο που λες ότι το στρώσιμο με αμμωνία αποδυναμώνεται 50% σε μια μερα (σαν αυτό να μου έλεγες) και πως καίει τα ψάρια. θα ΔΙΑΦΩΝΗΣΩ. Αν έχουμε κάνει σωστά τη διαδικασία ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΤΠΤ. Και μου λες πως το στρώσιμο με ψάρια (που έχω πει ήδη πως είναι σα να βουτάμε τα ψάρια στα σκ@τα τους) είναι ΤΟ ΙΔΙΟ επιβλαβές με ένα κανονικότητα ΣΤΡΩΜΜΕΝΟ ενυδρείο [emoji44]. Δεν καταλαβαίνω τίποτα από τα τελευταία που έγραψες... Και επίσης αν υπολογίζουμε το γεγονός που καθυστερήσουμε πολύ να βάλουμε ψαρια, τότε να υπολογίσουμε και το γεγονός του να σπάσει το ενυδρείο ή να πέσει το ταβάνι πάνω του και να τα συζητήσουμε ΟΛΑ εδώ ΣΠΑΜΑΡΟΝΤΑΣ πλέον το θέμα. Ασ μη συνεχιστεί ο διάλογος αρχίζει να κουράζει τους αναγνώστες....  Ο τρόπος ΣΤΡΏΣΙΜΑΤΟΣ με ψάρια θα τα κάψει 90% γιατί πρέπει να έχεις πολλά κιλά υπομονή για να πετύχεις σωστό στρώσιμο με ψάρια. Πάντα φιλικά μην με παρεξηγησεις [emoji6]  ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙΣ ΑΛΟ ΘΕΜΑ ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΑΥΤΟ ΓΤ ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΣΠΑΜ...[emoji47]

Φιλικά δεν θέλω να προκύψει παρεξήγηση...

Μία ώρα πριν, το μέλος Siempre έγραψε:

Στον μήνα συνήθως έρχονται τα πράγματα από Κίνα. Αν τις επόμενες μέρες δεν έρθουν, πράξε όπως πρότεινε ο @Fishermen1234.

• Like 1

πριν 39 λεπτά, το μέλος Fishermen1234 έγραψε:

*Η βιολογία δεν χάνεται ούτε αποδυναμώνεται σε μια μέρα σε ένα ενυδρείο.  Αυτό τώρα το γνωρίζεις εσυ καλά ; Αν θεωρείς πως θα παιθανουν τα βακτήρια αν καθυστερήσουμε μια μέρα να βάλουμε ψαρια κανείς λάθος, και άσε που έγραψες τοσα που απλά ήταν σαν να έλεγες το αντίθετο από εμένα, δεν μπορώ να τα ξαναγράψω, οι απαντήσεις μου εννοούνται. ΕΛΑΧΙΣΤΑ ζουμια βακτηρίων είναι αποτελεσματικά. Εαν δέχεσαι ότι υπάρχουν αποτελεσματικά βακτήρια γιατί δεν τα συστήνουμε να πάψουν να παιδεύονται νέοι χομπίστες ;Και κανείς λάθος και στο σημειο που λες ότι το στρώσιμο με αμμωνία αποδυναμώνεται 50% σε μια μερα (σαν αυτό να μου έλεγες) και πως καίει τα ψάρια. θα ΔΙΑΦΩΝΗΣΩ. Με ποιά στοιχεία διαφωνείς ; Εγω σου παρέθεσα συγκεκριμένο παράδειγμα , εσύ πως το εξηγείς ; Αν έχουμε κάνει σωστά τη διαδικασία ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΤΠΤ. Ισχύει για όλες τις περιπτώσεις . Και μου λες πως το στρώσιμο με ψάρια (που έχω πει ήδη πως είναι σα να βουτάμε τα ψάρια στα σκ@τα τους) είναι ΤΟ ΙΔΙΟ επιβλαβές με ένα κανονικότητα ΣΤΡΩΜΜΕΝΟ ενυδρείο emoji44.png. Δεν καταλαβαίνω τίποτα από τα τελευταία που έγραψες... Ούτε κι εγω σε καταλαβαίνω . Και επίσης αν υπολογίζουμε το γεγονός που καθυστερήσουμε πολύ να βάλουμε ψαρια, τότε να υπολογίσουμε και το γεγονός του να σπάσει το ενυδρείο ή να πέσει το ταβάνι πάνω του Ωραίο παράδειγμα για συζήτηση !!! και να τα συζητήσουμε ΟΛΑ εδώ ΣΠΑΜΑΡΟΝΤΑΣ πλέον το θέμα. Ασ μη συνεχιστεί ο διάλογος αρχίζει να κουράζει τους αναγνώστες....  Εάν νομίζεις οτι σπαμάρουμε σταμάτα , γιατί εγω δεν το νομίζω με την εξέλιξη της κουβέντας όπως έχει γίνει .Ο τρόπος ΣΤΡΏΣΙΜΑΤΟΣ με ψάρια θα τα κάψει 90% γιατί πρέπει να έχεις πολλά κιλά υπομονή για να πετύχεις σωστό στρώσιμο με ψάρια. Το ότι δεν γνωρίζεις το τρόπο δε σημαίνει οτι δεν γίνετε . Πάντα φιλικά μην με παρεξηγησεις emoji6.png  ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙΣ ΑΛΟ ΘΕΜΑ ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΑΥΤΟ ΓΤ ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΣΠΑΜ...emoji47.pngΈχω ανοίξει πολλά θέματα αλλά δυστυχώς κάθε φορά παρουσιάζετε και κάποιος που κατηγορεί χωρίς να γνωρίζει τις άλλες μεθόδους και αναγνωρίζει μόνο τη μία "αλήθεια"  που θέλει να την επιβάλει κι όλας .

Φιλικά δεν θέλω να προκύψει παρεξήγηση...

Τέλος υπάρχουν και συντονιστές που μπορούν όλα αυτα τα άσχετα όπως λές πόστ να τα μαζέψουν σε ενα νέο θέμα με το κατάλληλο τίτλο .

• Like 1

Φτάνει ρε παιδιά με το στρώσιμο. Αυτά γνωρίζουμε τι μπορεί να είναι; Μοιάζουν με ιστό αράχνης.

Mz-S3rlrRNSmO4q7CrI9DA.png

P5gk1YpeStGPrMA1tyEQdg.png

Εμένα σαν κάποια μοργή τριχοειδής άλγης μου φαίνεται, αλλά λόγω της ποιότητας της φώτο θα μπορουσα να το θεωρήσω και σαν κάποιο είδος μήκυτα σαν αυτόν που αναπτυσσεται στα ξύλα σε νεα ενυδρεία. Δεν πρεπει να είναι κατι ανησυχητικό, όσο μπορείς αφαίρεσέ το. Βγήκε ξαφνικά;

Ναι ξαφνικά θα έλεγα @bbetta!

Για μύκητας φαίνεται. Όταν το πιάνεις, λιώνει ή είναι σκληρό;

Όπως είπε κι ο @bbetta πάντως δεν είναι κάτι ανησυχητικό.

Δεν λιώνει νομίζω @kadmos. Σαν τριχούλες είναι!

πριν 3 ώρες, το μέλος Siempre έγραψε:

Αν πιανουν τα χερια σου, θα μπορουσες να φτιαξεις ο ιδιος μια ψυξη στο ενυδρειο σου.

Με αγορα 80mm ανεμιστηρες απο Πλαισιο η publik η καταστημα ηλεκτρονικων.

Χωρις να περιμενεις ολο αυτο το διαστημα.

• Like 1

Τέλος υπάρχουν και συντονιστές που μπορούν όλα αυτα τα άσχετα όπως λές πόστ να τα μαζέψουν σε ενα νέο θέμα με το κατάλληλο τίτλο .

Σε π.μ. αν θες

Παιδιά πιστεύω αυτή την βδομάδα να έρθει η αντλία για να κάνω την αλλαγή νερού και να βάλω ψάρια. 

Έχω έναν Μονομάχο 14 μήνες σε γυάλα λόγο άγνοιας μην αρχίσετε και κράζετε. Λέω να τον βάλω μόνο του στο ενυδρείο για το υπόλοιπο της ζωής του. Ο προηγούμενος μου είχε ζήσει 18 μήνες σε γυάλα πάλι. 

Τι λέτε εσείς; Μπορώ να βάλω και γκαπυ μαζί ή θα τα τσακίσει;

Κριμα είναι, μην το πολυσκεφτεσαι. Αφου εχεις ηδη ετοιμο το ενυδρειο βγαλτον απο την γυαλα και βαλτον μεσα στο 60 αρι. 

Τα γκαπυ λογο του οτι εχουν μεγάλες ουρες μπορει να κυνηγήσει... αλλα ειναι θεμα ψαριου!!! Χαρακτήρας πανω από ολα!

Θα το βάλω μόνο του.

Μόλις εντόπισα μικρά άσπρα σαν σκουλικάκια. Είδα δύο με το μάτι μου. Τί μπορεί να είναι;

Πιο καθαρή φώτο δεν μπορούσα να βγάλω καθώς δεν εστίαζε.

tnbgvU1FQZirlsRrattgUw.png

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...