Jump to content

Θολο νερο σε νεο ενυδρειο

Recommended Posts

Παιδιά χρειάζομαι βοήθεια... Έχω ένα ενυδρείο 25 λίτρων το οποίο είναι ανοικτό(χωρίς καπάκι)  έχει χαλίκια και 4 διακοσμητικά... Μέσα έχω βάλει 2 γκαπυ.... Αρχικά ήταν μια χαρα...αλλα τώρα η το νερό είναι θολό η τα τζάμια... Μήπως χρειάζεται να πάρω γλυφτη? Χρειαζομαι βοήθεια... Ευχαριστώ πολύ.... 

Καλημέρα και καλώς ήρθες στην παρέα.

Άνοιξα καινούριο θέμα με το ερώτημά σου.

Τα 25 λίτρα μικτά είναι λίγα για τα ψαράκια που έβαλες. (είναι αρσενικά ή θηλυκά ; )

Πρέπει να μας δώσεις περισσότερες πληροφορίες για το ενυδρείο σου.

Ακολούθησες κάποιου είδους στρώσιμο ; Εχει φίλτρο το ενυδρείο ; Τι υλικά έχει μέσα ; 

Ρίξε μια ματιά στα θέματα που έχω κάτω στην υπογραφή μου.

Γεια σου Δημητρη...καλως σας βρηκα...πηγα σημερα στο pet shop που πηρα τα ψαρια και το ενυδρειο  και μου εδωσε η ιδιοκτητρια βιολογικο καρβουνο να βαλω....μου ειπε οτι σε λιγες μερες το νερο θα ειναι σαν κρυσταλλο....πριν βαλω τα διακοσμητικα το νερο ηταν πεντακαθαρο...πριν απο λιγες μερες που εβαλα 4 διακοσμητικα το νερο αρχισε να θολονει

Φίλε μου κατι δεν έχεις καταλαβει καλα και εχεις πεσει σε λαθη...

Θελεις να μας περιγράψεις τι εχεις ακριβώς σαν εξοπλισμό και σαν υλικα... γιατι μαλλον ο πετσοπας σε εχει βαλει σε λαθος δρομο... Επίσης για να μην αγχωθεις εδω ειμαστε για να σε βοηθήσουμε αν υπαρχει φώτο του ενυδρείου θα ηταν βοηθάει για να δουμε και να σε συμβουλεύουμε.

1. Εχεις το ενυδρείο

2. Εχει φως?  

3. Εχει θερμοστατη?

4. Εχει φίλτρο:?

5. Εχεις στρώσει το νερο με καποιον τροπο πριν βάλεις τα ψάρια??

6. Τι χαλικι ή αμμο έχεις? 

7. Τι διακοσμητικά εχεις? 

8. Τι υλικά έχεις στο φιλτρο μεσα???

Πες μας να μπορέσουμε να αρχίσουμε απο κάπου 

Καλησπερα....Λοιπον... εχω φως δεν εχω θερμοστατη εχω φιλτρο εχω στρωσει το ενυδρειο με χαλικια και εχω 4 διακοσμητικα(φυτα ψευτικα)....

Οταν λες το έστρωσες με τι τροπο?

Τα ψαρια που εχεις θελουν θερμο νερο που λογο εποχης μπορει να εχει σωστη θερμοκρασία το νερο καταλαθος όμως!!!

Τι φιλτρο εχεις κατι εχεις μεσα...?? 

επισης η ιδιοκτητρια μου ειπε οτι τωρα το καλοκαιρι δεν χρειαζεται να αναβω το φως και οτι τον χειμωνα που θα εχει κρυο αντι για θερμοστατη μου ειπε να το αναβω περιπου 5 ωρες την ημερα (το φως)

Το καταλαβαμε για αυτο θα τα πουμε ολα γιατι σύντομα θα δεις τα λαθη σου... και θα γινεις καλύτερος... το θεμα ειναι μην παθαίνουν τα ψαρακι...

Οτα εχουμε ενα νεο ενυδρείο πρεπει να εχουμε ολο το εξοπλισμό που χρειάζεται...

1. Ενυδρείο 

2. Καπακι-Φωτισμό 

3. Φιλτρο με βιολογικο υλικο και ενυδρειακο βαμβακι.

Τωρα το νερο θελει καποια υγρα... αντιχλωριο και βακτήρια...ψαυτα μπαινουν σε αναλογία με το νερο αναλογα την εταιρία... η διαδικασία στρωσιματος θελει περιπου 1 μηνα... αλλιως παιρνουμε μπολι ( βιολογικο υλικο απο ηδη στρωμένο και καθαρο ενυδρείο) για να μπορούμε να βαλουμε ψαράκια. 

Αποφεύγουμε χρωματιστο χαλικι και πλαστικα διακοσνητικα γιατι δεν προσφερουν κατι ισα ισα μπορει να κανουν και κακο...

πριν 6 λεπτά, το μέλος Ypoxthonios έγραψε:

τι εννοεις με τι τροπο το εστρωσα ( σορρυ κιολας ειμαι καινουριος και δεν εχω ιδεα)

Κάθε νέρο ενυδρείο πρέπει να "στρωθεί". Το φίλτρο , το οποίο θα περιέχει βιολογικό υλικό , πρέπει να περάσει τον κύκλο του αζώτου .

Ρίξε μια ματιά στα άρθρα που σου ανέφερα πιο πάνω σε παρακαλώ , θα σου λυθούν πολλές απορίες. :)

πριν 3 λεπτά, το μέλος Ypoxthonios έγραψε:

επισης η ιδιοκτητρια μου ειπε οτι τωρα το καλοκαιρι δεν χρειαζεται να αναβω το φως και οτι τον χειμωνα που θα εχει κρυο αντι για θερμοστατη μου ειπε να το αναβω περιπου 5 ωρες την ημερα (το φως)

Το φώς θα το ανάβεις για 6 ώρες τουλάχιστον , χειμώνα καλοκαίρι. Έτσι θα δημιουργήσεις μια προσομοίωση της φύσης.

Θερμοστάτη χρειάζεσαι επίσης χειμώνα καλοκαίρι. Θα τον ρυθμίσεις σε μια συγκεκριμένη θερμοκρασία και εκείνος αν χρειάζεται θα ανάβει.

Έχουμε πάρα πολλά άρθρα εδώ στο φόρουμ και πάρα πολλά θέματα ειδικά για αρχαρίους. 

Προτείνω να αρχίσεις το διάβασμα. :)

πριν 5 λεπτά, το μέλος Ypoxthonios έγραψε:

Καλα μπορεις να μου δωσεις το τηλέφωνο της να της πω το καλοκαιρι επίσης οταν κανει ζεστη να το βαζει στο ψυγείο ... τι ακου  ο άνθρωπος... 

Η κυρία θέλει καντήλια να ακουσει....

Απαράδεκτη...  σε ποια περιοχη βρίσκεσαι???

Το ενυδρειο επίσης που εχεις δεν κανει για αυτά τα ψαρια...

θα σου προτεινα ενα ωραιο μονομαχο με σωστο εξοπλισμό που δεν κοστίζει αν εχεις θεμα... και   θα εισαι και σωστος...

• Like 1

https://www.aquazone.gr/forums/forums/forum/13-γενικά-περί-γλυκού-νερού/

Για αρχη πηγαινε στο πρωτη επαφη με το ενυδρειο...

Έγινε επεξεργασία - Irakles

πριν 40 λεπτά, το μέλος blenaddict έγραψε:

φιλε θελω και γω να παρω μερικα ψαρια , απο που τα πειρες ??

υπαρχουν κατι μαγαζια που εχουν ψαρακια και λεγονται pet shop!!!!!! :bigemo_harabe_net-95: :hehe

On 18/6/2017 at 11:39 ΜΜ, το μέλος Ypoxthonios έγραψε:

Παιδιά χρειάζομαι βοήθεια... Έχω ένα ενυδρείο 25 λίτρων το οποίο είναι ανοικτό(χωρίς καπάκι)  έχει χαλίκια και 4 διακοσμητικά... Μέσα έχω βάλει 2 γκαπυ.... Αρχικά ήταν μια χαρα...αλλα τώρα η το νερό είναι θολό η τα τζάμια... Μήπως χρειάζεται να πάρω γλυφτη? Χρειαζομαι βοήθεια... Ευχαριστώ πολύ.... 

Εν ολιγης, πιθανοτατα το ενυδρειο σου ειναι αστρωτο και αυτη η θολουρα ειναι βακτηριακη εξαρση και λογικα εχεις αμμωνια στο νερο το οποιο θα σκοτωσει τα ψαρια σου εαν δεν κανεις κατι αμεσα....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...