In the pond 2 Μαίου 2007 #1 Share 2 Μαίου 2007 Στη φώτο 1 βλέπουμε ένα φυτό που συνήθως οι μαγαζάτορες πουλούν για πάπυρο. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΠΑΠΥΡΟΣ. Στη φώτο 2 βλέπουμε τον πάπυρο. Στη φώτο 3 λέπουμε την βάση με το ρίζωμα του φυτού. Μπορείτε να διακρίνετε ένα μπουμπούκι λουλουδιού νούφαρου καθώς και το πλούσιο ρίζωμα του φυτού (πάπυρου). Στη φώτο 4 τμήμα από το φυτό που έκοψα για σκοπούς του φόρουμ. Στη φώτο 5 κόβουμε από την βάση όλες τις ρίζες εκτός από τις πολύ μικρές (μέχρι 2-3εκ.) Στη φώτο 6 βλέπουμε την εξέλιξη. Στη φώτο 7 κόβουμε όλους τους μεγάλους βλαστούς του φυτού αφήνοντας όμως τους μικρούς νέους που είναι περίπου 4-5εκ. Στη φώτο 8 το αποτέλεσμα. Διακρίνονται όμως όλοι οι μικροί καινούργιοι βλαστοι. Στη φώτο 9 ο τεμαχισμός. Χωρίζουμε όπου μπορούμε να διακρίνουμε καινούργιο μικρό βλαστό. Στη 10 πρώτα πρώτα φυτεύουμε σε μικρή γλάστρα αφού πρώτα ανοίξουμε πολλές τρύπες στα τοιχώματα. Στην 11 μετά την φύτευση, γεμίζουμε το άνω μέρος της γλάστρας με όχι κοφτερές πέτρες για να κρατήσει το φυτό στην θέση του αλλά και να μην σκάβουν τα ψάρια. Στη 12 γεμίζουμε με νερό μέχρι το σημείο που βλέπουμε στη φώτο. Καλή επιτυχία. (Ο καταλληλότερος καιρός για αυτήν όλη την διαδικασία είναι τέλη φθηνοπώρου). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 2 Μαίου 2007 #2 Share 2 Μαίου 2007 Ωραίο και κατατοπιστικό. Αλλά τον πάπυρο πώς τον κάνουμε δεν μας αναφέρεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
elle 2 Μαίου 2007 #3 Share 2 Μαίου 2007 Και το πρώτο είναι πάπυρος απλά είναι άλλο είδος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Husky_Jim 2 Μαίου 2007 #4 Share 2 Μαίου 2007 Απίθανο!Αξίζει να γίνει ανακοίνωση!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
In the pond 2 Μαίου 2007 Author #5 Share 2 Μαίου 2007 Και το πρώτο είναι πάπυρος απλά είναι άλλο είδος. Το γνωρίζω γι, αυτό έχω και τα δύο είδη. Τον δεύτερο τον έχω βάλει δίπλα στη λίμνη εκεί όπου τρέχει το νερό. Η διαφορές των δύο είναι εμφανές στο μέγεθος/ανάπτυξη, την απορροφητικότητα τους αλλά ειδικά στον τρόπο φύτευσης τους και απλώματος τους στο νερό. Αυτός που έχω όμως αναφέρει υπερτερεί σε πλεονεκτήματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
In the pond 2 Μαίου 2007 Author #6 Share 2 Μαίου 2007 Ανοίκουν και τα δύο σε μια μεγάλη οικογένεια, αυτή των Сyperus όπου αριθμεί περίπου στα 600 είδη. Τα περισσότερα είναι υδρόφυτα. Έτσι μπορεί να βρεθούν πολλά διαφορετικά είδη. Ο Πάπυρος όμως με την σωστή ονομασία είναι αυτός που έχω αναφέρει. Έχω ήδη πει και πιο πριν ότι πολλά από τα είδη της οικογένειας αυτής πωλούνται από τα καταστήματα σαν πάπυροι. Γι' αυτόν τον λόγο κιόλας το έχω γράψει με κεφαλαία γράμματα για να λάβει την δέουσα προσοχή. Το φυτό στην φώτο αρ.1 ονομάζεται Cyperus Alternifolius Το φυτό στην φώτο αρ.2 ονομάζεται Сyperus Papyrus και ένας είναι ο πάπυρος. Δεν διαφωνώ βέβαια με την φίλη καθώς ανοίκουν και τα δύο όπως είπα στην ίδια οικογένεια. Είναι σαν να μιλάμε για τα δημητριακά και το σιτάρι συγκεκριμένα και να δείχνω φωτογραφία της βρώμης ή του κριθαριού!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
In the pond 3 Μαίου 2007 Author #8 Share 3 Μαίου 2007 Ωραίο και κατατοπιστικό. Αλλά τον πάπυρο πώς τον κάνουμε δεν μας αναφέρεις. Φίλε Χρήστο, χθες δεν είδα αυτήν σου την ερώτηση!!! Όταν πέσει στα χέρια σου όριμος βλαστός πάπυρου, να είσαι σίγουρος ότι θα καταλάβεις το πως!!! (Να αναφερθεί εδώ ότι ο κορμός του φυτού είναι τριγωνικός. Από μέσα δε, σαν σφουγγάρι). Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΟΣ 3 Μαίου 2007 #9 Share 3 Μαίου 2007 Πολύ ωραίο το θέμα σου!!! Θα μπορούσες να το εμπλουτίσεις και να το κάνεις άρθρο, ώστε να μην ξεχαστεί με την πάροδο του χρόνου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mal 3 Μαίου 2007 #10 Share 3 Μαίου 2007 ωραιο φιλε Βασιλη οταν παρω παπυρο θα το κανω κι εγω ετσι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoskon 3 Μαίου 2007 #11 Share 3 Μαίου 2007 Sticky now! Συγχαρητήρια κουμπάρε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΟΣ 6 Μαίου 2007 #12 Share 6 Μαίου 2007 Να αναφέρω και μία άλλη απλή μέθοδο, πολλαπλασιασμού πάπυρου. Κόβουμε ένα πλήρες φύλο πάπυρου μαζί με το κοτσάνι και το τοποθετούμε ανάποδα σε ένα βάζο με νερό. Λέγοντας ανάποδα, εννοώ τα φύλλα μέσα στο νερό και το κοτσάνι να εξέχει. Μετά από μερικές μέρες, αναπτύσσει ριζικό σύστημα, μέχρι που δημιουργείται νέο στέλεχος, το οποίο μπορούμε να φυτέψουμε. Τον παραπάνω τρόπο τον έχω εφαρμόσει προσωπικά, με απόλυτη επιτυχία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
In the pond 6 Μαίου 2007 Author #13 Share 6 Μαίου 2007 Να αναφέρω και μία άλλη απλή μέθοδο, πολλαπλασιασμού πάπυρου. Κόβουμε ένα πλήρες φύλο πάπυρου μαζί με το κοτσάνι και το τοποθετούμε ανάποδα σε ένα βάζο με νερό. Λέγοντας ανάποδα, εννοώ τα φύλλα μέσα στο νερό και το κοτσάνι να εξέχει. Μετά από μερικές μέρες, αναπτύσσει ριζικό σύστημα, μέχρι που δημιουργείται νέο στέλεχος, το οποίο μπορούμε να φυτέψουμε. Τον παραπάνω τρόπο τον έχω εφαρμόσει προσωπικά, με απόλυτη επιτυχία. Νίκο είσαι expert. Τί άλλο να πω!!! Μπορεί επίσης να πολλαπλασιαστεί και με σπόρους, αλλά δυσκολότερα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΟΣ 6 Μαίου 2007 #14 Share 6 Μαίου 2007 Νίκο είσαι expert. Τί άλλο να πω!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoscorfu 12 Ιουνίου 2008 #15 Share 12 Ιουνίου 2008 ΕΓΩ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 12 Ιουνίου 2008 #16 Share 12 Ιουνίου 2008 Μετα απο εδω http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=15171 και απο το πάρα πολύ σοβαρό εδώ http://www.aquazone.gr/forums/index.php?s=...st&p=127099 καταλαβαινεις ......!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoscorfu 15 Ιουνίου 2008 #17 Share 15 Ιουνίου 2008 καταλαβα ελπιζω να μην γινει ξανα Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagaman 17 Δεκεμβρίου 2008 #18 Share 17 Δεκεμβρίου 2008 για ποιες φωτο μιλας; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 18 Δεκεμβρίου 2008 #19 Share 18 Δεκεμβρίου 2008 Φίλε vagaman δώθηκε απάντηση εδω. Μετα απο εδω http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=15171 και απο το πάρα πολύ σοβαρό εδώ http://www.aquazone.gr/forums/index.php?s=...st&p=127099 καταλαβαινεις ......!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος