Jump to content

Αρχάριος για μονομάχο

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά... Μετά από 10 ημέρες με την προσθήκη μπολιασματος και stability, έγινε το αρχικό στρώσιμο του ενυδρείου... Μόνο το pH είναι στο 7.5...πηγαίνοντας σε ένα Pet Shop για έρευνα αγοράς μονομάχου είδα 1 μονομάχο μαζί με πολλά neon tetra... Χωρίς απόλυτος καμία διακόσμηση... Σκέτο γυαλί... Έτσι λοιπόν σκέφτομαι να φτιάξω μια μικρή ομάδα 7,8 ατόμων neo tetra και μετά να βάλω( εάν υπάρχει ακόμα) τον συγκεκριμένο μονομάχο... Καταλαβαίνω ότι όλα είναι σχετικά με τον μονομάχο αλλά από ότι είδα θα μπορούσε να συμβίωση μαζί τους... Να το επιχειρήσω...; 

image-0-02-05-f08518a0c5ada14ecae7721e823953886efc9bf025fb15d9791bc6e825f69e4e-V.thumb.jpg.f437d481baf84101dad333777018abbd.jpgimage-0-02-05-f08518a0c5ada14ecae7721e823953886efc9bf025fb15d9791bc6e825f69e4e-V.thumb.jpg.f437d481baf84101dad333777018abbd.jpg Να και μερικές εικόνες από το ενυδρειο μου image-0-02-05-1ca7f281735231b80fadb57160ae3b89c99921bef07728681e36674d3909eb3c-V.thumb.jpg.404949c158d23a39385795f0232a6270.jpgimage-0-02-05-ee70477914254c9b2e24ce8338cbe1cfc46d681653d5058b3a675db02fedfb9c-V.thumb.jpg.481b06504630ebb1a95791edf29ae1ef.jpgη

Έγινε επεξεργασία - Giannis stam
  • Like 1

πριν 1 ώρα, το μέλος Giannis stam έγραψε:

Καλησπέρα παιδιά... Μετά από 10 ημέρες με την προσθήκη μπολιασματος και stability, έγινε το αρχικό στρώσιμο του ενυδρείου... Μόνο το pH είναι στο 7.5...πηγαίνοντας σε ένα Pet Shop για έρευνα αγοράς μονομάχου είδα 1 μονομάχο μαζί με πολλά neon tetra... Χωρίς απόλυτος καμία διακόσμηση... Σκέτο γυαλί... Έτσι λοιπόν σκέφτομαι να φτιάξω μια μικρή ομάδα 7,8 ατόμων neo tetra και μετά να βάλω( εάν υπάρχει ακόμα) τον συγκεκριμένο μονομάχο... Καταλαβαίνω ότι όλα είναι σχετικά με τον μονομάχο αλλά από ότι είδα θα μπορούσε να συμβίωση μαζί τους... Να το επιχειρήσω...; 

Από άποψη ποιότητας νερού είναι συμβατά.

Πόσα λίτρα είναι το ενυδρείο?

Έχε υπόψιν σου πως τα λίτρα αυτά είναι οριακά για νέον, όχι απαγορευτικά για ένα μικρό κοπαδακι όμως. Το αν είναι συμβατός ο μονομάχος εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον χαρακτήρα του κάθε ψαριού. Πάντως σαν κανόνας, αν βάζουμε πρώτα τα μικρά ψάρια και μετά το μεγάλο, έχουμε περισσότερα ποσοστά επιτυχίας 

• Like 2

Καλημέρα παιδιά.... Ναι το ξέρω αυτό.... Για ένα κοπαδάκι 7 ψαριών σκεφτόμουν.... Και μονομάχο εάν τον βρω,έναν που συμβιωνει με αλλά neon tetras, στο μαγαζί.... Εννοείται ότι τα πρώτα ψάρια που θα βαλω θα είναι τα πιο μικροσωμα... (δεν με παίρνει και για πολλά)..σκεφτόμουν για σύνθεση.. 1 κοπαδάκι από 7 neon tetras, 1μονομάχο,  κάποιο ψάρι βυθού ίσως και λίγες γαρίδες... Αν γίνει κάτι τέτοιο ο μονομάχος θα μπει τελευταίος.. 

Απο άποψη αριθμού ψαριών εισαι καλα. Για τις γαρίδες που λες, να ξερεις οτι με τον καιρο μπορει να γίνουν φαγητό για τον μονομαχο. Μπορεις να βάλεις amano βεβαια που εχεις πολλες πιθανότητες να μην τις πειράξει. Βεβαια το ενυδρείο θα ειναι μεγάλο οποτε και οι μικρές μπορει να τη γλιτώσουν με τις κατάλληλες κρυψώνες.

Αν θες την άποψη μου δεν θα έβαζα μονομαχο με αλλα ψαράκια εκτος και αν το ενυδρείο ήταν πολυ μεγάλο και με πολλές κρυψώνες! Αλλα αυτο ειναι προσωπική άποψη οποτε δεν μου πέφτει και λόγος!:D Καλη συνεχεια...

Το ενυδρείο σου έχει ίδιες διαστασεις με το δικό μου, το οποίο τρέχει περίπου 7 χρόνια.

Οπως ειπώθηκε, neon και betta είναι συμβατά από άποψη συνθηκών. Αρκετοί από εμάς, και εγώ μέσα σε αυτούς, δεν θα το επιχειρούσαμε επειδή τα ψάρια ανήκουν σε διαφορετικές ηπείρους και μας καθετε "κάπως" στο ματι. Σαν εγχείρημα έχει μεγαλύτερη πιθανότητα να πετύχει πάντως, από το να βάλεις ένα κοπάδι νέον και ένα Ραμιρεζι ως "centerpiece", το οποίο ανήκει στην ίδια ήπειρο, αλλά  μπορεί να γίνει αρκετά επιθετικό, είναι λιγότερο ανθεκτικό κλπ. Επειδή βλέπω πως είσαι ακόμα στην αρχη του χόμπι αλλά έχεις κάνει αρκετά ορθες επιλογες και έχεις αποφύγει πολλά μικρά και μεγάλα λάθη, θα σου κάνω μερικες προτάσεις.

Αρχικά θέλω να μου πεις ποιο φίλτρο έχεις, βλέπω ότι είναι εξωτερικό και αυτό είναι τεράστιο πλεονέκτημα, καθώς και τι θερμοκρασία νερού έχεις.

Οπως πιστεύω ότι γνωρίζεις, το pH σου είναι αρκετά υψηλό και θα ήταν αρκετά προτιμότερο να μαλακώσεις λίγο το νερό σου. Τα ψάρια σου θα είναι πιο ανθεκτικά, μειώνεται η πιθανότητα να εμφανίσουν προβλήματα υγείας (τα οποία συνεπάγονται σπατάλη χρημάτων για θεραπείες, αγορά νέων ψαριών, έξτρα κόπο κλπ) και αυξάνεται το προσδόκιμο ζωής τους. Οι πιο κατάλληλες επιλογές είναι το φιλτράρισμα του νερού της αλλαγής νερού (30-40% ανά 7-10 μέρες) με ένα μικρό κινεζικό φιλτρακι γεμάτο με τύρφη (που θα αλλάζεις κοντά στον μήνα) ή/και η αγορά αντίστροφης όσμωσης.

Γενικά από ψάρια βυθού η καλύτερη επιλογή είναι ένας ancistrus sp3. Υπάρχει και η εναλλακτική τον nano corydoras (pygmaeus,hastatus,habrosus). Είναι όμως σχετικά απαιτητικά και ακριβότερα σαν ψαράκια. Έχω δοκιμασει στο δικό μου ενυδρείο Corydoras Aeneus και Sterbai, μόνα τους και με νέον, και μετά από έναν περίπου χρόνο τα έδινα σε μεγαλύτερα ενυδρεία επειδή ένιωθα ότι δεν χωρούσαν και μπουκωνε το σύστημα.

Γενικα όσο λιγότερο φορτωμένο είναι το ενυδρείο σου, τόσο περισσότερο θα το χαρείς σε βάθος χρόνου 

Δεν σου λεω να μην επιλέξεις νέον ούτε ότι η γενικότερη σύνθεση που προτείνεις είναι λαθος , αλλά μερικες άλλες επιλογές ψαριών είναι η οικογένεια Pseudomugil, τα Celestial Pearl Danio και πολλά ζωοτόκα, που δεν απαιτούν πιο μαλακό νερό από το δικό σου.

Ειδικοτερα από την κατηγορία των Tetra (Αμερικής) τα μόνα που προσωπικά θεωρώ πιο ιδανικά για τα λίτρα σου είναι τα Ember Tetra. 

Στην θέση σου, θα έβαζα ένα κοπάδι 8-9 Neon, χωρίς τον μονομαχο, αλλά με γαρίδες (Amano ή/και Red Cherry, χωρίς μονομαχο θα χαρεις γέννες) και ίσως έναν Ancistrus (albino ή κανονικός, δεν έχει σημασία).

Ολα αυτά σου τα λέω από προσωπική εμπειρία ακριβώς στις ίδιες διαστασεις.

Καλή αρχή από μένα,

Βασιλης :) 

Έγινε επεξεργασία - bbetta
  • Like 2

πριν 3 ώρες, το μέλος bbetta έγραψε:

Το ενυδρείο σου έχει ίδιες διαστασεις με το δικό μου, το οποίο τρέχει περίπου 7 χρόνια.

Οπως ειπώθηκε, neon και betta είναι συμβατά από άποψη συνθηκών. Αρκετοί από εμάς, και εγώ μέσα σε αυτούς, δεν θα το επιχειρούσαμε επειδή τα ψάρια ανήκουν σε διαφορετικές ηπείρους και μας καθετε "κάπως" στο ματι. Σαν εγχείρημα έχει μεγαλύτερη πιθανότητα να πετύχει πάντως, από το να βάλεις ένα κοπάδι νέον και ένα Ραμιρεζι ως "centerpiece", το οποίο ανήκει στην ίδια ήπειρο, αλλά  μπορεί να γίνει αρκετά επιθετικό, είναι λιγότερο ανθεκτικό κλπ. Επειδή βλέπω πως είσαι ακόμα στην αρχη του χόμπι αλλά έχεις κάνει αρκετά ορθες επιλογες και έχεις αποφύγει πολλά μικρά και μεγάλα λάθη, θα σου κάνω μερικες προτάσεις.

Αρχικά θέλω να μου πεις ποιο φίλτρο έχεις, βλέπω ότι είναι εξωτερικό και αυτό είναι τεράστιο πλεονέκτημα, καθώς και τι θερμοκρασία νερού έχεις.

Οπως πιστεύω ότι γνωρίζεις, το pH σου είναι αρκετά υψηλό και θα ήταν αρκετά προτιμότερο να μαλακώσεις λίγο το νερό σου. Τα ψάρια σου θα είναι πιο ανθεκτικά, μειώνεται η πιθανότητα να εμφανίσουν προβλήματα υγείας (τα οποία συνεπάγονται σπατάλη χρημάτων για θεραπείες, αγορά νέων ψαριών, έξτρα κόπο κλπ) και αυξάνεται το προσδόκιμο ζωής τους. Οι πιο κατάλληλες επιλογές είναι το φιλτράρισμα του νερού της αλλαγής νερού (30-40% ανά 7-10 μέρες) με ένα μικρό κινεζικό φιλτρακι γεμάτο με τύρφη (που θα αλλάζεις κοντά στον μήνα) ή/και η αγορά αντίστροφης όσμωσης.

Γενικά από ψάρια βυθού η καλύτερη επιλογή είναι ένας ancistrus sp3. Υπάρχει και η εναλλακτική τον nano corydoras (pygmaeus,hastatus,habrosus). Είναι όμως σχετικά απαιτητικά και ακριβότερα σαν ψαράκια. Έχω δοκιμασει στο δικό μου ενυδρείο Corydoras Aeneus και Sterbai, μόνα τους και με νέον, και μετά από έναν περίπου χρόνο τα έδινα σε μεγαλύτερα ενυδρεία επειδή ένιωθα ότι δεν χωρούσαν και μπουκωνε το σύστημα.

Γενικα όσο λιγότερο φορτωμένο είναι το ενυδρείο σου, τόσο περισσότερο θα το χαρείς σε βάθος χρόνου 

Δεν σου λεω να μην επιλέξεις νέον ούτε ότι η γενικότερη σύνθεση που προτείνεις είναι λαθος , αλλά μερικες άλλες επιλογές ψαριών είναι η οικογένεια Pseudomugil, τα Celestial Pearl Danio και πολλά ζωοτόκα, που δεν απαιτούν πιο μαλακό νερό από το δικό σου.

Ειδικοτερα από την κατηγορία των Tetra (Αμερικής) τα μόνα που προσωπικά θεωρώ πιο ιδανικά για τα λίτρα σου είναι τα Ember Tetra. 

Στην θέση σου, θα έβαζα ένα κοπάδι 8-9 Neon, χωρίς τον μονομαχο, αλλά με γαρίδες (Amano ή/και Red Cherry, χωρίς μονομαχο θα χαρεις γέννες) και ίσως έναν Ancistrus (albino ή κανονικός, δεν έχει σημασία).

Ολα αυτά σου τα λέω από προσωπική εμπειρία ακριβώς στις ίδιες διαστασεις.

Καλή αρχή από μένα,

Βασιλης :) 

Βασίλη κατ αρχάς σε ευχαριστώ για όλες τις ιδέες σου...το φίλτρο που έχω είναι το fluval 206..λίγο δυνατό αλλά το είδα σαν επένδυση για το μέλλον... Εννοείται ότι έχω μειώσει τη ροή στο ελάχιστο... Θερμοκρασία παίζω 26,5 με 27 βαθμούς C...Όσο για το νερό,,ήδη ψάχνω για τύρφη... Έχω ένα κινέζικο εσωτερικό φίλτρο και (δυστυχώς) ένα βαρέλακι 14 l...Σε λίγες ημέρες πιστεύω θα το έχω διορθώσει και αυτό το θέμα πιστεύω.. Όσο για τα ψάρια, για την ώρα έχω κολλήσει με τον μονομάχο οπότε καταλαβαίνεις... Σίγουρα όμως στο μέλλον εάν αποκτήσω και 2ο ενυδρείο ίσως προσπαθήσω βιοτοπο για ραμιρεζι... Είναι και αυτά πανέμορφα ψάρια.... Για αρχή θέλω κάτι σχετικά εύκολο και όχι απαιτητικό...άρα γέννες και διάφορα άλλα τα αφήνω για αργότερα..βασικά τώρα βλέπω τα ψάρια σαν κατοικίδια άρα δεν θα μπω στη διαδικασία με δύσκολες καταστάσεις και πράγματα που θέλουν γνώση και εμπειρία... Σε ευχαριστώ και πάλι για όλες τις συμβουλές σου... 

Μπορώ να βάλω τύρφη κατευθείαν στο φίλτρο... Γύρω στα 300 με 400 gr?.. Θα καταφέρω κάτι με αυτό...; Το δοχείο νερού που έχω είναι μόνο 14 litra..(Ξέρω ότι πρέπει να βρω μεγαλύτερο αλλά για λίγο καιρό θα έχω αυτό)... Στο φίλτρο χωράει δεν έχω θέμα χώρου... 

πριν 32 λεπτά, το μέλος Giannis stam έγραψε:

Μπορώ να βάλω τύρφη κατευθείαν στο φίλτρο... Γύρω στα 300 με 400 gr?.. Θα καταφέρω κάτι με αυτό...; Το δοχείο νερού που έχω είναι μόνο 14 litra..(Ξέρω ότι πρέπει να βρω μεγαλύτερο αλλά για λίγο καιρό θα έχω αυτό)... Στο φίλτρο χωράει δεν έχω θέμα χώρου... 

Είναι προτιμότερο να επεξεργαζόμαστε το νερό με την τύρφη και να το προσθέτουμε έτοιμο στο ενυδρείο, παρά να χρησιμοποιούμε την τύρφη μέσα στο φίλτρο.

• Like 1

πριν 9 ώρες, το μέλος Giannis stam έγραψε:

Κατάλαβα... Έχω ένα μικρό εσωτερικό φίλτρο... Επόμενος χρειάζομαι μια αεραντλία..σωστά...;οκ...πιστεύω ότι κατάλαβα τι πρέπει να κάνω....δεν ξέρω μόνο εαν μπορώ να καταφέρω το pH του ενυδρείου  να το κατεβάσω σταδιακά...και όχι απότομα... Θα δείξει στη πράξη..... Θα αργήσει να μπει ψάρι στο ενυδρείο μάλλον... Σε ευχαριστώ.. 

On 4/29/2017 at 2:32 AM, Giannis stam said:

Με το μικρό φιλτρακι στο νερό της αλλαγής δεν θα έχεις απότομες αλλαγές, μην ανησυχείς. Αφήνεις την τύρφη να φιλτράρει μέχρι να σκουρυνει κάπως το νερό. Όσο περισσότερο το αφήσεις τόσο πιο πολύ θα μαλακώσει. Τα νέον και ο μονομάχος θα ευχαριστηθούν blackwater, μην σε αγχώνει αν μαυρίσει πολύ. Είναι καθαρά αισθητικό το θέμα και εξαρτάται από εσένα πόσο θα το σκουρυνεις. Έχει και φυτα βέβαια, άρα μαύρο τσάι δεν μπορείς να το κανεις. Εννοείται είναι πολύ καλό να παρακολουθείς που και που τι γίνεται με μετρήσεις.

Για μονομαχο, προτείνω Plakat σχήμα ουράς (όλο και κάποιο κατάστημα θα μπορεί να φέρει) ή οποιοδήποτε θηλυκό. Έχουν φυσικό σχήμα, σαν άγρια ψάρια, και πιο φυσική κίνηση + μεγάλη ανθεκτικότητα σε φιν ροτ και παρόμοιες ασθένειες. Χωρίς να σημαίνει ότι ένας veiltail, halfmoon κλπ είναι κακή επιλογή.

Βασίλης :) 

Έγινε επεξεργασία - bbetta

Μία ώρα πριν, το μέλος bbetta έγραψε:

Με το μικρό φιλτρακι στο νερό της αλλαγής δεν θα έχεις απότομες αλλαγές, μην ανησυχείς. Αφήνεις την τύρφη να φιλτράρει μέχρι να σκουρυνει κάπως το νερό. Όσο περισσότερο το αφήσεις τόσο πιο πολύ θα μαλακώσει. Τα νέον και ο μονομάχος θα ευχαριστηθούν blackwater, μην σε αγχώνει αν μαυρίσει πολύ. Είναι καθαρά αισθητικό το θέμα και εξαρτάται από εσένα πόσο θα το σκουρυνεις. Έχει και φυτα βέβαια, άρα μαύρο τσάι δεν μπορείς να το κανεις. Εννοείται είναι πολύ καλό να παρακολουθείς που και που τι γίνεται με μετρήσεις.

Για μονομαχο, προτείνω Plakat σχήμα ουράς (όλο και κάποιο κατάστημα θα μπορεί να φέρει) ή οποιοδήποτε θηλυκό. Έχουν φυσικό σχήμα, σαν άγρια ψάρια, και πιο φυσική κίνηση + μεγάλη ανθεκτικότητα σε φιν ροτ και παρόμοιες ασθένειες. Χωρίς να σημαίνει ότι ένας veiltail, halfmoon κλπ είναι κακή επιλογή.

Βασίλης :) 

Μέσα στη εβδομάδα θα κάνω την πρώτη δοκιμη... Βέβαια με το 14 λίτρο βαρέλακι που έχω μην περιμένω και πολλά άλλα είναι μια αρχή... Θα αφήσω τουλάχιστον 24 ώρες την τύρφη στο νερό.. Θα κάνω και μετρήσεις βέβαια πριν το ρίξω στο ενυδρείο.. Και βλέπουμε..

Ξαφνικά βρέθηκα με 8 Neon tetras (4 δώρο από φίλη και πήρα την επόμενη και εγώ αλλά 4)όλα καλά πιστεύω.. Φαγητό 2,3 φορές την ημέρα τόσο όσο να μην περισσεύει... Flakes τις beta... Θα αλλάξω όμως... Παρατηρώ ότι σαν να κινηγουνται κάποια, και κάνουν και ένα περίεργο χορό... Σαν σβουρα (2 από αυτά), από ότι κατάλαβα είναι ερωτικό κάλεσμα.. Νομίζω... Το μόνο που αρχίζω να μετανιώνω είναι ότι έκανα κακή επιλογή στα Neon tetra.. Είναι πολύ μικρό το ενυδρειο για αυτά ψάρια και γενικά για κοπαδοψαρα..ενας μονομάχος και πολύ μου είναι... Αντε και καμια γαρίδα...

Είναι φυσιολογικό ότι πλέον το ενυδρειο μου μου φαίνεται σαν μινιατούρα ; ... Δυστυχώς έχω πρόβλημα χώρου για μεγαλύτερο...τελικά όσοι έγραφαν όσο μεγαλύτερο τόσο καλύτερο είχαν απόλυτο δίκιο... 

1. Μπορείς να κανεις και 2 αλλαγές Ανα βδομαδα με αυτόν τον κουβά, μέχρι να προμηθευτείς μεγαλύτερο ή έναν ακόμα.

2. Τα 70 λίτρα μπορεί να είναι μικρός χώρος, υπάρχουν αρκετες επιλογές ψαριών όμως. Όπως σου είπαμε, τα νέον είναι οριακά, αλλά όχι απαγορευτικά. Μπορείς μια μικρή ομαδούλα να την κρατήσεις αξιοπρεπώς σε αυτά τα λίτρα με σωστές ρουτίνες. Αδιαμφισβήτητα θα ήταν καλύτερα αν έμενες μόνο σε αυτά τα ψάρια. Ενημερωσε οικογένεια και φίλους ότι δεν δέχεσαι ψαράκια ως δώρο, μπορεί να έχεις πολλά και διαφορα προβλήματα.

Αν δεις με τι ψαρόσουπες ξεκινήσαμε όλοι εδώ περα, θα γελάς και θα κλαις:hehe.

3.Απο την φωτο μου φαίνεται πως ο φωτισμός σου είναι χαμηλός για τα φυτα σου. Βγάλε μια φωτο (να δούμε και τα νέον) με όλα τα αλλά φώτα κλειστά, ίσως είμαι λάθος (πες μας και τι λάμπες έχεις)

4. Το φλουβαλ, είναι εξαιρετικό για τα λίτρα σου, σε καμία περίπτωση υπερβολή.

5. Το κυνηγητό που βλέπεις μπορεί να είναι αυτό που λες, αλλά πιο πιθανό κάποια "αψιμαχία" μεταξύ τους. Τελείως φυσιολογική και μη ανησυχητική συμπεριφορά, το αντίθετο μάλιστα.

πριν 15 ώρες, το μέλος bbetta έγραψε:

1. Μπορείς να κανεις και 2 αλλαγές Ανα βδομαδα με αυτόν τον κουβά, μέχρι να προμηθευτείς μεγαλύτερο ή έναν ακόμα.

2. Τα 70 λίτρα μπορεί να είναι μικρός χώρος, υπάρχουν αρκετες επιλογές ψαριών όμως. Όπως σου είπαμε, τα νέον είναι οριακά, αλλά όχι απαγορευτικά. Μπορείς μια μικρή ομαδούλα να την κρατήσεις αξιοπρεπώς σε αυτά τα λίτρα με σωστές ρουτίνες. Αδιαμφισβήτητα θα ήταν καλύτερα αν έμενες μόνο σε αυτά τα ψάρια. Ενημερωσε οικογένεια και φίλους ότι δεν δέχεσαι ψαράκια ως δώρο, μπορεί να έχεις πολλά και διαφορα προβλήματα.

Αν δεις με τι ψαρόσουπες ξεκινήσαμε όλοι εδώ περα, θα γελάς και θα κλαις:hehe.

3.Απο την φωτο μου φαίνεται πως ο φωτισμός σου είναι χαμηλός για τα φυτα σου. Βγάλε μια φωτο (να δούμε και τα νέον) με όλα τα αλλά φώτα κλειστά, ίσως είμαι λάθος (πες μας και τι λάμπες έχεις)

4. Το φλουβαλ, είναι εξαιρετικό για τα λίτρα σου, σε καμία περίπτωση υπερβολή.

5. Το κυνηγητό που βλέπεις μπορεί να είναι αυτό που λες, αλλά πιο πιθανό κάποια "αψιμαχία" μεταξύ τους. Τελείως φυσιολογική και μη ανησυχητική συμπεριφορά, το αντίθετο μάλιστα.

Καλημέρα Βασίλη.... Όντως από φώτα είμαι μείον... Έχω μια λάμπα Led γύρω στα 20 εκατοστα... Το καλό είναι ότι με πατέντα μπορώ να βάλω και άλλη... Θα βγάλω φώτο και θα δεις...όσο για τα Neon αποτελείτε από 8 ψάρια... Μια χαρά τα βλέπω σχετικά... Αν και εμένα θα με έπιανε κλειστοφοβια εκεί μέσα.. Τέσ πα... Το κακό είναι ότι μάλλον θα πρέπει να επιλέξω σε μονομάχο η Neon... Θα τα αφήσω για κάνα μήνα έτσι και θα δω... Μπορείς να μου προτείνεις ένα ψάρι βυθού...;ΝΑ ΜΗΝ μεγαλώνει πολύ όμως... Δεν θα ήθελα να το δίωξω αργότερα... Γαρίδες να βάλω....; Όσο για σαλιγκάρια να πω την αλήθεια μου δεν μου αρέσουν.. Θα βάλω μόνο εαν πρέπει.. Αυτά για την ώρα... Βγάζω φωτογραφίες να δεις.. 

πριν 10 λεπτά, το μέλος Giannis stam έγραψε:

Ι

1493626676462-1825656367.jpg

14936267958001479580761.jpg

DSC_0011.JPG

DSC_0013.JPG

DSC_0009.JPG

πριν 16 λεπτά, το μέλος Giannis stam έγραψε:

DSC_0011.JPG

DSC_0013.JPG

DSC_0009.JPG

Εάν συγκρίνεις τις προηγούμενες φωτογραφίες που έβαλα  στην αρχή του θέματος, θα δεις ότι τα φυτά έχουν αναπτυχθεί αρκετά.. 

πριν 17 ώρες, το μέλος Giannis stam έγραψε:

Μέσα στη εβδομάδα θα κάνω την πρώτη δοκιμη... Βέβαια με το 14 λίτρο βαρέλακι που έχω μην περιμένω και πολλά άλλα είναι μια αρχή... Θα αφήσω τουλάχιστον 24 ώρες την τύρφη στο νερό.. Θα κάνω και μετρήσεις βέβαια πριν το ρίξω στο ενυδρείο.. Και βλέπουμε..

24 ωρες ειναι λιγες για να δεις διαφορες. Θα πρεπει να ξεκινησεις την πρωτη βδομαδα να δεις η ποσοτητα που εχεις ποσες μερες θελει για να πεσει εκει που θες. Υπολογιζε αοο 2 μερες και μετα να αρχισεις να βλεπεις διαφορα στο πχ. 

Δηλαδή αφήσω την τύρφη στο βαρέλι  μέχρι να πέσει το pH στο 6,5 που θέλω και μετά να κάνω την αλλαγή.... Αυτό κάθε εβδομάδα...;(βαρέλι θα πάρω 20 με 25 λίτρα) 

Ετσι ακριβως.

Θα δεις ποσες μερες θελει να παει στο 6.5 για να υπολογισεις ποτε θα ξεκινας την επεξεργασια.

Οσο πιο πολλα λιτρα νερο εχεις τοσο πιο αργα θα πεφτει το ph.

Για αρχη κανε αλλαγη τα 14 λιτρα που εχεις.

Τα 25 θελουν αρκετη τυρφη και δεν ξερω αν το φιλτρο σου που κανεις επεξεργασια θα την χωραει.

πριν 3 λεπτά, το μέλος billaus έγραψε:

Ετσι ακριβως.

Θα δεις ποσες μερες θελει να παει στο 6.5 για να υπολογισεις ποτε θα ξεκινας την επεξεργασια.

Οσο πιο πολλα λιτρα νερο εχεις τοσο πιο αργα θα πεφτει το ph.

Για αρχη κανε αλλαγη τα 14 λιτρα που εχεις.

Τα 25 θελουν αρκετη τυρφη και δεν ξερω αν το φιλτρο σου που κανεις επεξεργασια θα την χωραει.

Κατάλαβα... Όντως το φίλτρο είναι για γέλια... Θα ξεκινήσω από αύριο..μπορώ να κάνω και 2 αλλαγές στο 10ημερο εφόσον ο χρόνος επαρκεί για μείωση του ph στο νερό αλλαγής η θα πέσει απότομα το pH του ενυδρείου πράγμα που δεν θέλω...; 

πριν 3 λεπτά, το μέλος Giannis stam έγραψε:

Κατάλαβα... Όντως το φίλτρο είναι για γέλια... Θα ξεκινήσω από αύριο..μπορώ να κάνω και 2 αλλαγές στο 10ημερο εφόσον ο χρόνος επαρκεί για μείωση του ph στο νερό αλλαγής η θα πέσει απότομα το pH του ενυδρείου πράγμα που δεν θέλω...; 

Μην βιαζεσαι κανε μια αλλαγη καθε εβδομαδα. 

Το ph θα πεσει σιγα σιγα καθως ειναι το τελευταιο που πεφτει.

Ακομα και οταν εσυ θα βλεπεις το ph σταθερο, το gh και kh θα πεφτουν σταδιακα και στο τελος θα αρχισει να κατεβαινει το ph. 

Ολα θα πρεπει να γινουν ομαλα και σιγα σιγα για να εχεις τα ψαρακια σου υγειη χωρις να στρεσαριστουν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...