Skoti 27 Ιουνίου 2017 #351 Share 27 Ιουνίου 2017 Δες μην βρεις τίποτα σε τέτοιο στυλ και σου κάνει τη δουλειά.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karlos 27 Ιουνίου 2017 Author #352 Share 27 Ιουνίου 2017 @Skoti ευχαριστω για τις πληροφορίες. θα προσπαθησω να το καθαρίσω και βλέπουμε. από ροή πάντα του έχω στραμμενο πανω του ένα μικρο κυκλοφορητη...τι να πω θα δούμε Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karlos 28 Ιουνίου 2017 Author #353 Share 28 Ιουνίου 2017 (edited) Πηρα τεστ νιτρικων και εχω 50. Αλλαγη νερου έκανα χτες 20 λιτρα από τα 100κατι καθαρά που είναι το ενυδρειο.βέβαια είχα ταισει αρκετά σήμερα με αρτεμια και pellets.έριξα παλι βακτηρια γιατι ειχα να ριξω 2 και κατι εβδομαδες.πρέπει να κάνω καμιά αλλαγή νερού ακόμα? Εχώ και υαλοβάμβακα στο φιλτρο που ξέρω ότι ανεβάζει νιτρικά.να το βγάλω? @niknik? Έγινε επεξεργασία 28 Ιουνίου 2017 - Karlos Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 28 Ιουνίου 2017 #354 Share 28 Ιουνίου 2017 (edited) Τον υαλοβαμβακα βγαλε εξω σταματάς κατεψυγμένη τελείως αυξάνεις αλλαγή βακτήρια κανονικα τάισμα μέρα παρά μέρα σκιμαρισμα wet. Έγινε επεξεργασία 28 Ιουνίου 2017 - niknik Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karlos 28 Ιουνίου 2017 Author #355 Share 28 Ιουνίου 2017 (edited) Μία ώρα πριν, το μέλος niknik έγραψε: Τον υαλοβαμβακα βγαλε εξω σταματάς κατεψυγμένη τελείως αυξάνεις αλλαγή βακτήρια κανονικα τάισμα μέρα παρά μέρα σκιμαρισμα wet. Ok Έγινε επεξεργασία 28 Ιουνίου 2017 - niknik Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karlos 30 Ιουνίου 2017 Author #356 Share 30 Ιουνίου 2017 Έπεσα στο 25. Έκανα αυτά που είπαμε και επιπλέον έβαλα και purigen.τα αποτέλεσματα εμφανή από την πρώτη μέρα. 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karlos 30 Ιουνίου 2017 Author #357 Share 30 Ιουνίου 2017 Από βδομάδα θα ξήλωσω. ..προσεκτικά το εσωτερικό φίλτρο και θα βάλω εξωτερικό. ..Οι κυκλοφορητες της juwel απλά απαράδεκτοι. .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nasos 30 Ιουνίου 2017 #358 Share 30 Ιουνίου 2017 πριν 3 ώρες, το μέλος Karlos έγραψε: Από βδομάδα θα ξήλωσω. ..προσεκτικά το εσωτερικό φίλτρο και θα βάλω εξωτερικό. ..Οι κυκλοφορητες της juwel απλά απαράδεκτοι. .. Στα ελεγα να πω πώς δεν στα έλεγα!!!! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fishbone! 1 Ιουλίου 2017 #359 Share 1 Ιουλίου 2017 Πολυ ωραίο καρλος ! Εκτος απο του απαράδεκτους κυκλοφορητες βγάλε και το σαρκοφυτο απο εκει πανω και βάλτο χαμηλά ! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karlos 4 Ιουλίου 2017 Author #360 Share 4 Ιουλίου 2017 On 1/7/2017 at 0:20 PM, fishbone! said: Πολυ ωραίο καρλος ! Εκτος απο του απαράδεκτους κυκλοφορητες βγάλε και το σαρκοφυτο απο εκει πανω και βάλτο χαμηλά ! Χτες ξήλωσα προσεκτικά το εσωτερικό φίλτρο και έβαλα εξωτερικό το astro 2210. Και εγώ σκέφτομουν να το βάλω χαμηλά αλλά που?για πες καμιά ιδέα? ??τι να ανεβάσω πάνω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karlos 4 Ιουλίου 2017 Author #361 Share 4 Ιουλίου 2017 Επίσης μια ερώτηση. Τα skimmer κάθε πότε τα καθαρίζετε?δεν εννοώ το δοχείο συλλογής. Χτες το άνοιξα και το καθάρισα λίγο και σημερα έχει γεμίσει το νερο με φυσάλλιδές.πρέπει πάλι να στρώσει φαντάζομαι? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
submarine1981 4 Ιουλίου 2017 #362 Share 4 Ιουλίου 2017 Εγω περίπου κάθε 1-2 μήνες το λύνω όλο και το καθαρίζω. Για τις φυσαλίδες δεν ξέρω να σου πω, καθώς παίζουν πολλά ρόλο. Μερικές φορές σταματάει απο μόνο του. (στρώνει μόνο του) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karlos 6 Ιουλίου 2017 Author #363 Share 6 Ιουλίου 2017 On 4/7/2017 at 10:30 AM, Karlos said: Χτες ξήλωσα προσεκτικά το εσωτερικό φίλτρο και έβαλα εξωτερικό το astro 2210. Και εγώ σκέφτομουν να το βάλω χαμηλά αλλά που?για πες καμιά ιδέα? ??τι να ανεβάσω πάνω? Το ξήλωμα του εσωτερικού φίλτρου τελικά δεν αποδείχθηκε ανώδυνο. Πιθανότατα ανεβασα αμμωνία, νιτρικα στο 25 το ενυδρείο γέμισε φυσαλίδες από το skimmer και από το όλο στρεσάρίσμά έχασα τον ξανθοπτερο μου.κρίμα και ήταν καταπληκτικό και δυνατό ψάρι. Έκανα αλλαγές νερού μπουσταρισα με βακτηρια και αναμένω να δω εξελίξεις... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.Puff 6 Ιουλίου 2017 #364 Share 6 Ιουλίου 2017 πριν 2 ώρες, το μέλος Karlos έγραψε: Το ξήλωμα του εσωτερικού φίλτρου τελικά δεν αποδείχθηκε ανώδυνο. Πιθανότατα ανεβασα αμμωνία, νιτρικα στο 25 το ενυδρείο γέμισε φυσαλίδες από το skimmer και από το όλο στρεσάρίσμά έχασα τον ξανθοπτερο μου.κρίμα και ήταν καταπληκτικό και δυνατό ψάρι. Έκανα αλλαγές νερού μπουσταρισα με βακτηρια και αναμένω να δω εξελίξεις... Είχες κάποιο βιολογικό υλικό μέσα στο παλιό φίλτρο; Αν είχες το έβαλες στο καινούριο ή το πέταξες; Την αμμωνία την μέτρησες; 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karlos 6 Ιουλίου 2017 Author #365 Share 6 Ιουλίου 2017 5 hours ago, Loukas Agelopoulos said: Είχες κάποιο βιολογικό υλικό μέσα στο παλιό φίλτρο; Αν είχες το έβαλες στο καινούριο ή το πέταξες; Την αμμωνία την μέτρησες; Αυτό είναι το λάθος. Είχα λίγο βιολογικό υλικό siporax και μερικά πετραδάκια και ο λακαμας όταν έκανα την αλλαγή τα άφησα κάνενα μισάωρο εκτός νερού. Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 6 Ιουλίου 2017 #366 Share 6 Ιουλίου 2017 πριν 8 ώρες, το μέλος Karlos έγραψε: Το ξήλωμα του εσωτερικού φίλτρου τελικά δεν αποδείχθηκε ανώδυνο. Πιθανότατα ανεβασα αμμωνία, νιτρικα στο 25 το ενυδρείο γέμισε φυσαλίδες από το skimmer και από το όλο στρεσάρίσμά έχασα τον ξανθοπτερο μου.κρίμα και ήταν καταπληκτικό και δυνατό ψάρι. Έκανα αλλαγές νερού μπουσταρισα με βακτηρια και αναμένω να δω εξελίξεις... Εάν το κάνες με την μια σίγουρα ναι εάν ήσουν μεγαλύτερος σε λίτρα Ίσως να είχες μικρότερα θέματα. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 6 Ιουλίου 2017 #367 Share 6 Ιουλίου 2017 Κρίμα για το ψάρι ρε φίλε αλλά έμαθες τωρα σε λιγο χρονικό διάστημα ξαναβάλεις.Keep Reefing 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karlos 6 Ιουλίου 2017 Author #368 Share 6 Ιουλίου 2017 1 hour ago, niknik said: Κρίμα για το ψάρι ρε φίλε αλλά έμαθες τωρα σε λιγο χρονικό διάστημα ξαναβάλεις.Keep Reefing Thanks για την εμψύχωση ...keep reefing! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karlos 6 Ιουλίου 2017 Author #369 Share 6 Ιουλίου 2017 1 hour ago, niknik said: Εάν το κάνες με την μια σίγουρα ναι εάν ήσουν μεγαλύτερος σε λίτρα Ίσως να είχες μικρότερα θέματα. Ρε nik ο βράχος δεν έχει την βιολογία? Μπορεί να ηρθε τόση αναστάτωση από 300 gr βιολογικό υλικό? Θα μου πεις ότι όλα συντελεσαν στο αποτέλεσμα. .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karlos 17 Αυγούστου 2017 Author #370 Share 17 Αυγούστου 2017 (edited) Καλησπέρα παιδιά! Το ενυδρείο πλέον τρέχει 4 μήνες και ευτυχως δεν αντιμετώπισα σημαντικά προβλήματα.Το καλοκαίρι πέρασε σχετικά αναίμακτα (μετά απο 16 μερες απουσιας εχασα μια heliofungia), τα ανεμιστηρακια με τον stc-1000 και την αυτόματη αναπλήρωση δούλεψαν ρολόι. Οι μετρήσεις μου ειναι: - Αλατοτητα: 1,025 - KH: 7,5 - NO3:10 - NH4:0 - PO4:0 - θερμοκρασία: 26 - Αλάτί το reef της aquaforest - Νερό από Α.Ο. - βακτηρια της prodibio και της special blend Τις τελευταίες 2 εβδομάδες παρατηρώ ότι οι eyphylies δεν ανοίγουν όπως πάντα αλλά είναι πολύ "συγκρατημενες". Η ροή είναι ένταξη και δεν τις χτυπάει πολύ. Όλα τα υπόλοιπα κοράλλια είναι happy. Τι χάνω? Τι είναι αυτό που μπορεί να τις επηρεάζει? Έγινε επεξεργασία 17 Αυγούστου 2017 - Karlos 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karlos 17 Αυγούστου 2017 Author #371 Share 17 Αυγούστου 2017 Εδώ φαίνονται από την ip camera όταν έφυγα για διακοπες που είναι τούμπανο σε ανάπτυξη. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karlos 17 Αυγούστου 2017 Author #372 Share 17 Αυγούστου 2017 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.Puff 18 Αυγούστου 2017 #373 Share 18 Αυγούστου 2017 Στις φωτό από την κάμερα διακρίνω στο πίσω μέρος μεσογειακό σφουγκάρι ή κάνω λάθος; Αν το λέω σωστά μήπως κουβάλησε κάτι που μπορεί να πείραξε τις εφύλειες; Υπάρχει ακόμα γιατί δεν το βλέπω στην πρώτη φωτό που είναι και η ποιο πρόσφατη, έτσι δεν είναι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
nasos 18 Αυγούστου 2017 #374 Share 18 Αυγούστου 2017 πριν 3 ώρες, το μέλος Loukas Agelopoulos έγραψε: Στις φωτό από την κάμερα διακρίνω στο πίσω μέρος μεσογειακό σφουγκάρι ή κάνω λάθος; Αν το λέω σωστά μήπως κουβάλησε κάτι που μπορεί να πείραξε τις εφύλειες; Υπάρχει ακόμα γιατί δεν το βλέπω στην πρώτη φωτό που είναι και η ποιο πρόσφατη, έτσι δεν είναι; Καλημέρα , οχι το εχει βγαλει το σφουγγαρι , απανταω εγω γιατι ο @Karlos ξυπναει αργα !!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karlos 18 Αυγούστου 2017 Author #375 Share 18 Αυγούστου 2017 (edited) χαχα έχω στο πόδι μου τον @nasos. τα σφουγγάρια τα έβγαλα σύντομα γιατί παρατήρησα ότι είχαν αρχίσει να σκουραίνουν. Έγινε επεξεργασία 18 Αυγούστου 2017 - Karlos Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος