mhtsos23 4 Απριλίου 2017 #1 Share 4 Απριλίου 2017 (edited) Γεια σας και καλως σας βρηκα. Την περασμανη εβδομαδα κανοντας δουλειες στην αποθηκη βρηκα το παλιο μου ενυδρειο ,το οποιο ειχε να χρησιμοποιηθει αρκετο καιρο. Παλια ειχα εκει μεσα 2χρυσοψαρα(τα ειχα δωσει) και ακομα πιο παλια ενα μονομαχο(τον βρηκα νεκρο ενα πρωι 1,5 χρονια αφου τον πειρα). Το ενυδρειο ειναι καπου στα 60-70λιτρα. Μια εβδομαδα τωρα το εχω βαλει σε λειτουργεια και του χω τοποθετησει μεσα φυτα και διακοσμητικα(πετρες, ξυλα και κατι που μοιαζει σε αμφορεα τον οποιον προβληματιζομαι να τον κρατησω η οχι γιατι σε θεμα desing δεν ταιριαζει ιδιαιτερα με το υπολοιπο φυσικο περιβαλλον και λεω να βαλω κατι τυπου σπηλιας που ειδα σε online καταστημα αντι για αυτο). Τεσπα η ουσια ειναι αλλη λοιπον για αρχη πηγα στο πετσοπ της περιοχης μου(δυστηχως οταν ειχα παρει το ενυδρειο εδω υπηρχε μαγαζι μονο για ενυδρεια και ψαρια το οποιο εκανε εκτροφη(;;;;;) δεν ειμαι σιγουρος, παντως ειχε τα παντα απο ψαρια μεσα και με βοηθουσε ιδιαιτερα. Πλεον αυτο το μαγαζι εχει κλεισει .....Ετσι λοιπον πριν μια εβδομαδα πηγα στο πετσοπ της περιοχης για να παρω τα απαραιτητα για να το στησω απο την αρχη και να δω και για ψαρια. Δυστηχως τα παιδια αποδειχτηκαν πληρως ασχετα και δεν με βοηθησαν καθολου. Λοιπον καπως ετσι κατεληξα να ψαχνω σε φορουμ και site για να δω τι ψαρια θα παρω , μετα απο αρκετο ψαξιμο κατεληξα σε γκαπυ(1χαρεμι) , θυμαμαι οταν ημουν σπορος ειχε ο νονος μου και ηταν πολλα φανταχτερα ψαρακια εντονα κινητικα και εδιναν ζωη στο ενυδρειο. Ομως δεν θελω να τα αφισω μονα τους, εχετε καποια ιδεα με τι αλλα ψαρια μπορω να τα βαλω μεσα σε ενυδρειο 60λ ;;( πρωσωρινα μαλλον). Βασικα γενικα θελω να μου πρωτεινεται συνδιασμους ψαριων γιατι ειναι στα σκαρια μεγαλυτερο ενυδρειο που θα ναι καπου στα 180λ(μπορει και πιο μεγαλο απλα επειδη θα ναι δικιας μου κατασκευης κοιταζω κατι που να υλοποιειτε πιο σιγουρα) . Εγω να ενημερωσω πως λατρεια ανεκαθεν ειχα στους μονομαχους αλλα δεν νομιζω να μπορω να τον κρατησω μαζι με γκαπυ, και πως επισης τα χρυσοψαρα μου τα χε κανει δωρο, η κοπελα μου τοτε, και παιζει να ναι το χειροτερο δωρο που μου χουν κανει(δεν μου αρεσουν σαν ψαρια, τα απλα χρυσοψαρα ομως, τα black moor ας πουμε με εξειταρουν σαν ομορφια). Γενικα θελω να μου πειτε συνδιασμους ψαριων, γαριδες, σαλιγκαρια, βατραχακια κλπ και ας μην υπαρχουν guppies μεσα στον συνδιασμο δεν με πειραζει εγω απλος θελω να δωσω λιγο ζωη στο ενυδρειο μην πανε και τζαμπα τα λεφτα που του χω ριξει. ΥΓ αν εχετε να μου πρωτεινεται και κατι σε κοινωνικο ενυδριο με μονομαχο θα το εκτιμουσα ιδιατερα. Έγινε επεξεργασία 4 Απριλίου 2017 - mhtsos23 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 4 Απριλίου 2017 #2 Share 4 Απριλίου 2017 (edited) Καλησπερα ΜHtso. Γενικα αποφευγουμε στο να βαζουμε πλαστικουρες στα ενυδρεια μας εκτος αν κατι δειχνει φυσικο και παλι δεν..... Καλο ειναι πριν βαλεις οτιδηποτε να στρωσεις το ενυδρειο σου και λογικα λογο του οτι ειχες ψαρια μεσα υπαρχει βιολογια σε λυθαργο. Γεμισετο , ριξε τρυμμενη ψαροτροφη και μετα απο 2, 3, μερες κανε ενα τεστ αμμωνιας να δεις που βρισκετε το ενυδρειο σου. Τωρα απο ψαρακια, απο την στιγμη που σου αρεσουν οι μονομαχοι, ναι μπορεις να τα συνδιασεις με γκαπυ γαριδουλες σαλιγκαρια. Τα αληθινα φυτα ειναι παντα καλοδεχουμενα φυσικα και θα τα εκτιμησουν οι κατοικοι. Έγινε επεξεργασία 4 Απριλίου 2017 - Rik Link to comment Share on other sites More sharing options...
mhtsos23 4 Απριλίου 2017 Author #3 Share 4 Απριλίου 2017 (edited) πριν 19 λεπτά, το μέλος Rik έγραψε: Καλησπερα ΜHtso. Γενικα αποφευγουμε στο να βαζουμε πλαστικουρες στα ενυδρεια μας εκτος αν κατι δειχνει φυσικο και παλι δεν..... Καλο ειναι πριν βαλεις οτιδηποτε να στρωσεις το ενυδρειο σου και λογικα λογο του οτι ειχες ψαρια μεσα υπαρχει βιολογια σε λυθαργο. Γεμισετο , ριξε τρυμμενη ψαροτροφη και μετα απο 2, 3, μερες κανε ενα τεστ αμμωνιας να δεις που βρισκετε το ενυδρειο σου. Τωρα απο ψαρακια, απο την στιγμη που σου αρεσουν οι μονομαχοι, ναι μπορεις να τα συνδιασεις με γκαπυ γαριδουλες σαλιγκαρια. Τα αληθινα φυτα ειναι παντα καλοδεχουμενα φυσικα και θα τα εκτιμησουν οι κατοικοι. Κοιτα φιλε μου , βιολογια σε λυθαργο δεν υπαρχει να σου πω την αληθεια οπως ανεφερα το ενυδρειο ειχε να χρησιμοποιηθει πολλα χρονια παροτι ειχα ψαρια , πλεον υπαρχουν μονο αυτα που προανεφερα τα οποια τοποθετηθηκαν προσφατα μεσα, οσο αναφορα τον αμφορεα πλαστικο δεν ειναι σιγουρα μαλλον πυλινο ειναι αλλα ετσι και αλλιως οπως ειπαμε θα φυγει , τωρα για την "σπηλια'' που θελω δεν εχω ιδεα να σου πω την αληθεια. Απο κει και περα ψαροτρφη εριξα σημερα το πρωι πρωτη φορα. Εγω ειχα σκεφτει ενα συνδιασμο να σου πω την αληθεια με γαριδουλες red cherry, gappy και μονομαχο κανα σαλιγκαρι και κανα γλυφτη(τουλαχιστον ετσι το ξερω αυτο το ψαρι δεν εχω ιδεα πως τον λεν). Ομως δεν ξερω πρωτον αν ειναι καταλληλα τα λιτρα του ενυδρειου για αυτα , 2ον αν ζουν ολα στις ιδιες συνθηκες και τρειτων ειχα ακουσει οτι ο μονομαχος μπορει να επιτεθει σε αρσενικα γκαπυ γιατι τα περναει για μονομαχους λογο του εντονου χρωματος τους . Έγινε επεξεργασία 4 Απριλίου 2017 - mhtsos23 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 4 Απριλίου 2017 #4 Share 4 Απριλίου 2017 Κοιτα ο μονομαχος για να πιασει τα γκαπυ μου φαινετε λιγο δυσκολο. Τωρα δεν το εχω δοκιμασει κιολας οποτε σε αυτο ισως σε βοηθησει καποιος αλλος εδω μεσα. Οσο αφορα την βιολογια του ενυδρειου, δεν εχεις την αμμο η χαλικι μεσα απο το παλιο στησιμο; και τα κεραμικα υλικα του φιλτρου δεν ειναι παντα απο το παλιο στησιμο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
mhtsos23 4 Απριλίου 2017 Author #5 Share 4 Απριλίου 2017 πριν 5 λεπτά, το μέλος Rik έγραψε: Κοιτα ο μονομαχος για να πιασει τα γκαπυ μου φαινετε λιγο δυσκολο. Τωρα δεν το εχω δοκιμασει κιολας οποτε σε αυτο ισως σε βοηθησει καποιος αλλος εδω μεσα. Οσο αφορα την βιολογια του ενυδρειου, δεν εχεις την αμμο η χαλικι μεσα απο το παλιο στησιμο; και τα κεραμικα υλικα του φιλτρου δεν ειναι παντα απο το παλιο στησιμο; η αμμος ειναι καινουργια οπως και τα φυτα εννοειται τα αλλα δεν τα αλλαξα . Απο κει και περα να μαντεψω οτι το λες λογο ταχυτητας για τον μονομαχο, δεν το χα σκεφτει να σου πω την αληθεια Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 4 Απριλίου 2017 #6 Share 4 Απριλίου 2017 Δηλαδη τα κεραμικα υλικα που εχει μεσα το φιλτρο σου ειναι τα παλια και δεν τα εχεις πλυνει, ετσι; Μπορει να σου φαινετε παραξενω αλλα αυτο θα σε βοηθησει να παρει ποιο γρηγορα μπρος το ολο συστημα. Βεβαια και ο βυθος ειναι σημαντικος για αυτο κανε λιγο υπομονη και μετρα σε λιγες μερες το νερο σου με τεστ για αμμωνια και αν μπορεις να παρεις και τεστ σε στικακια θα εχουμε την πληρη εικονα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mhtsos23 4 Απριλίου 2017 Author #7 Share 4 Απριλίου 2017 πριν 15 λεπτά, το μέλος Rik έγραψε: Δηλαδη τα κεραμικα υλικα που εχει μεσα το φιλτρο σου ειναι τα παλια και δεν τα εχεις πλυνει, ετσι; Μπορει να σου φαινετε παραξενω αλλα αυτο θα σε βοηθησει να παρει ποιο γρηγορα μπρος το ολο συστημα. Βεβαια και ο βυθος ειναι σημαντικος για αυτο κανε λιγο υπομονη και μετρα σε λιγες μερες το νερο σου με τεστ για αμμωνια και αν μπορεις να παρεις και τεστ σε στικακια θα εχουμε την πληρη εικονα. τα χω ξεπλυνει ολα με καθαρο νερο αλλα ως εκει, ειναι στα υπ' οψιν τα τεστ, γενικα πως να τρεξω ενυδρειο ξερω αλλα δεν ειμαι και κανας "βετερανος" του "αθληματος" απλα τα βασικα. Πιο πολυ ενδιαφερομουν για τα ψαρια, αυτο δεν ξερω τα αλλα τα βρισκω σε τοπικς. Ευχαρισττω για την βοηθεια παντως Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 4 Απριλίου 2017 #8 Share 4 Απριλίου 2017 Οκ. Κοιτα για πλεκοστομους και ανκιστρους ειναι μικρο το ενυδρειο. Μπορεις να δεις για otonciclus για βυθου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mhtsos23 4 Απριλίου 2017 Author #9 Share 4 Απριλίου 2017 πριν 12 λεπτά, το μέλος Rik έγραψε: Οκ. Κοιτα για πλεκοστομους και ανκιστρους ειναι μικρο το ενυδρειο. Μπορεις να δεις για otonciclus για βυθου. Κοιταξα ηδη λιγο τα χαρακτηριστηκα τους ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
bbetta 4 Απριλίου 2017 #10 Share 4 Απριλίου 2017 Ο μονομάχος δεν κάνει με γκάπυ, μεταξύ άλλων, για τον λόγο που προαναφέρθηκε. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
billaus 4 Απριλίου 2017 #11 Share 4 Απριλίου 2017 Καλησπερα και καλη αρχη με το ενυδρειο σου. Καλο θα ηταν να παρεις υγρα τεστ και οχι stick καθοτι τα τελευταια ειναι λιγο εως πολυ ανακριβεις στις μετρησεις τους. Σε αυτα τα λιτρα θα επαιζα με καποιο ειδος νανοκιχληδας σε ενα aquascape αποτελουμενο απο ριζες και καποια φυτα ωστε να δημιουργησω κρυψωνες για τα ψαρακια. Θα εβαζα ενα ειδος μεσα λογο λιτρων ωστε να μπορουσαν να βγαλουν πιο ευκολα συμπεριφορες και ισως με ιδανικες συνθηκες να εβλεπα και γενες. Πρωτα ομως δες πια ψαρακια σου αρεσουν, σε τη συνθηκες ζουν , και αν εισαι διατεθημενος να προσφερεις αυτες τις συνθηκες στο ενυδρειο σου. Π.Χ αν πας σε ψαρια αμαζονιου θα θες οξυνο νερο. Θα χρειαστεις επεξεργασια του νερου η με τυρφη η Α.Ο. Αν πας αφρικη και βαλεις καποιο ειδος κοχυλοψαρου η κριπενσις εκει το νερο ειναι πιο κοντα στα δικα μας νερα και δεν χρειαζεσαι επεξεργασια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mhtsos23 5 Απριλίου 2017 Author #12 Share 5 Απριλίου 2017 πριν 16 ώρες, το μέλος billaus έγραψε: Καλησπερα και καλη αρχη με το ενυδρειο σου. Καλο θα ηταν να παρεις υγρα τεστ και οχι stick καθοτι τα τελευταια ειναι λιγο εως πολυ ανακριβεις στις μετρησεις τους. Σε αυτα τα λιτρα θα επαιζα με καποιο ειδος νανοκιχληδας σε ενα aquascape αποτελουμενο απο ριζες και καποια φυτα ωστε να δημιουργησω κρυψωνες για τα ψαρακια. Θα εβαζα ενα ειδος μεσα λογο λιτρων ωστε να μπορουσαν να βγαλουν πιο ευκολα συμπεριφορες και ισως με ιδανικες συνθηκες να εβλεπα και γενες. Πρωτα ομως δες πια ψαρακια σου αρεσουν, σε τη συνθηκες ζουν , και αν εισαι διατεθημενος να προσφερεις αυτες τις συνθηκες στο ενυδρειο σου. Π.Χ αν πας σε ψαρια αμαζονιου θα θες οξυνο νερο. Θα χρειαστεις επεξεργασια του νερου η με τυρφη η Α.Ο. Αν πας αφρικη και βαλεις καποιο ειδος κοχυλοψαρου η κριπενσις εκει το νερο ειναι πιο κοντα στα δικα μας νερα και δεν χρειαζεσαι επεξεργασια. Για τα τεστ το ξερω εχω ενημερωθει και δεν ειχα σκοπο να παρω στικ(δεν επερνα ποτε στικ ετσι και αλλιως). Απο κει και περα την διαρυθμιση την εχω φτιαξει οπως και στο παλιο σε φυτα κλπ, εχει μπολικες κρυψωνες για μωρα εαν πχ εχουμε γεννα(δεν εχω σκοπο να τους βαλω γεννηστρα να σου πω την αληθεια αμμα δεν εχω μονομαχο μεσα, για αυτο και εστιασα αρκετα στα φυτα) Απο κει και περα τα κριμπενσις δεν με τρελενουν κι ολας ειναι πιο νοχελικα απο τα υπερκινητικα γκαπυ(ετσι μου φενεται τουλαχιστον αν και δεν εχω δει ποτε σε κανα ενυδρειο γνωστου). Οσο αναφορα τις συνθηκες περισσοτερο για αυτο εστειλα για να μου πρωτεινεται ψαρια και να ελεγξω τις συνθηκες γιατι δεν γνωριζω πολλα ειδη μικρων ψαριων που να κανουν για 60 λιτρο ενυδρειο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος