Jump to content

νέο ενυδρείο προβλήματα

Recommended Posts

μέτά από 2 χρόνια απουσίας από τον ενυδρείακο χώρο έβαλα μπροστά σε νέο στήσιμο του ενυδρείου αλλά εδψ και 1 μήνα χωρίς ψάρια και το ενυδρείο δεν λεεο να στρώσει :/ οι μετρησεις μου πάρολο που τον ενυδρείο είναι άδειο μόνο ζωντανά φυτά έδειχναν 4 αμμωνία και τα νιτρικά 30 δεν καταλαβαίνω γυ συμβαινει αυτό και τι κάνω λάθος μετά σκέφτομαι ότι ίσως φταίει το φίλτρο κάνει πολύ θόρυβο και είναι ένα κινέζικο υιέ μαρκας resun καινουριο με μπολικο βιολογικο υλικο sip glaxτης haquoss  μετα απο 2 εβδομαδρε το νερο αρχισε να μυριζει τόσο άσχημα(σαν νεκρό ψαρι) που επειδη βρίσκεται στο σαλόνι το αδειασα άλλο και φτου και από την αρχή τα λίτρα μου είναι 100 καθαρά 78 περιπου ψηλο και ο κατοίκος θα είναι ένα χρυσόψαρο οραντα επίσης εκτός από το ψάρι ύο ενυδρείο θα έχει   ανούβιες και βαλισνεριες για υπόστρωμα έχω κοκκινή ηφαιστιακή  άμμο και σκέφτηκα ότι ίσως φταίει αυτή για την μυρωδιά επειδή είναι παλια..έλεγα να αντικαταστισω με πέτρες αλλά το ερώτημα μοθ είναι υπάρχει θέμα μέ το χρυσόψαρο ? επίσης τι κανψ λάθος και το ενυδρείο μου δεν στρώνει? να αλλάξω φίλτρο κάποιο ποιο καλό και αθόρυβο ? 

20170404_163453.jpg

Καλησπερα! Γραψε μας ακριβως αν θες με τι τροπο κανεις το στρωσιμο(βακτηρια,αμμωνια,τροφη...) και τι υλικα περιεχει το φιλτρο σου

λοιπόν το φίλτρο μοθ περιέχει μέσα ένα σφουγγάρι και ένα κόύτκαι με βιολογικό υλικό αυτά τα άσπρα τα μακαρόνια είχε και άνθρακα μέσα αλλά το έβγάλα γιατί μοθ είπαν πως δεν χρειάζεται έριχναν λίγο τρόφή flakes κάθε τρεις μέρες επίσης έβαλα μέσα ανούβιες και βαλισνεριες γιατί άκουσα πως ελλατώνόύν τα νιτρικά βάκτήδια δεν πρόσθεσα γιατί στο παρελθόν μοθ είχαν θολώσει το νερό και γενικά πάλι είχα πρόβλημα με μυρωδιά έπειτα από μια εβδομάδα έκανα τεστ στο πετ σοπ πήγα λίγο νερό γτ δεν ήξερα πως να κάνω και μοθ είπε το παιδί ότι το νερό έχει αμμωνία και άεκεί νιτρικά και πρέπει να τα μέίωσώ κάί νά έλλάτώσώ την τροφή οπότε έτσι και έκανα μετά από 2 εβδομαδες ξανά έκανα τεστ αλλά πάλι έδειχνε 40 νιτρικά και αμμωνία 3 σήμερα το νερό μύριζε έντονα και  θόλωσε οπότε το πέταξα όλο και ξανά έστήσαν το ενυδρείο από την αρχή έβαλα μέσα μόνο τις ανούβιες περιμένω να έρθεία και μια ρίζα ξύλο για άντίκάτάστησω το ψεύτικο σπιτακι και θέλω να κάνω και τοίχο πο βαλισνεριες στην πλατη του για αυτό και ειχά βάλει μέσα και flourish  κάτι τέτοιο για τα φυτά δεν ξέρω αν αυτό έφταιξε η επειδή ή άμμος είναι παλια τώρα θα περιμένω ρίχνοντας λίγο τροφή μια εβδομάδα και θα ξανά κανω μέτρίσες μπολι φοβάμαι να ζητήσω από το πετ σοπ μην έχει αρρωστιες μιλάω για εκείνο στην Αριστοτέλους Θεσσαλονίκη δεν ξέρω κατά πόσο καθαρά είναι πάντως ένα παιδι που δουλεύει έκει με βοήθησε αρκετά και μοθ έκανε εντύπωση που ήξερε για το πόσα λίτρα θέλουν τά χρυσόψαρα οπότε τον έμπίστέύτηκά αλλά ακόμα το νερό δεν είναι κάταλληλο και μου έρχεται να τα παρατήσω ..δεν ξετω τι να κανώ

αυτά έχει το φίλτρο και ήτροφή που χρησιμοποιω 

20170404_193027.jpg

Διαβασε αυτο το αρθρο

για το στρωσιμο.Δεν εχεις κατι λαθος απλος ο τροπος που διαλεξες ειναι πολυ χρονοβορος και θελει μια σχετικη εμπειρια.Το καλυτερο απ'ολα ειναι να βαλεις μια αγγελια για μπολι.Θα βρεις πολυ ευκολα.

• Like 1

σε ευχαριστώ :) μένω Θεσσαλονίκη αν είναι κάποιος κοντά πως κάνω αγγελία ?

Πηγαινε στις ''ΑΓΓΕΛΙΕΣ'' και βαλε μια οτι ζητας μπολι στην Θεσ/νικη.Σιγουρα θα βρεις ευκολα:)

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...