Jump to content

Αρχάριος ζητά συμβουλές

Recommended Posts

Καλησπέρα και απο εμένα νέος στο χόμπι ακόμη πιο νέος στο forum.
Πάντα μου άρεζε και έτσι 4 μήνες πριν ξεκήνισα τη διαδικασία.
Έχω λοιπόν ένα ενυδρείο 56 λίτρων (50 καθαρά) με Eco-filter 300lt/h
θερμοστάτη 50watt σε θερμοκρασία 24° - 27° C και λάμπα 15watt αυτήν που είχε το ενυδρείο. Από ψαράκια έχω 2 Χρυσόψαρα (τα πρώτα ) 
2 Ξιφοφόρους , 2 Melanotaenia praecox, 1Pterophyllum scalare (Αγγελόψαρο), 1 Sahyadria denisonii

Θα ήθελα κάποιες συμβουλές σχετικά με το αν ταιριάζουν τα ψάρια αν είναι πολλά για τα λίτρα του ενυδρείου και οτιδήποτε άλλο πρόβλημα υπάρχει.

IMG_0325.JPG

IMG_0326 (1).JPG

IMG_0327 (1).JPG

καλως ηρθες στην παρεα μας διαβασε λιγακι το προφιλ των ψαριων σου για να παρεισ μια ιδεα.καλη διαμονη.

Προφίλ ψαριών γλυκού νερού

πριν 1 ώρα, το μέλος manos0000 έγραψε:

καλως ηρθες στην παρεα μας διαβασε λιγακι το προφιλ των ψαριων σου για να παρεισ μια ιδεα.καλη διαμονη.

Προφίλ ψαριών γλυκού νερού

Τα έχω διαβάσει για κάποια φίλος. Και ξέρω πως το roseline barb (denisonii) και οι μελανό ταινίες πάνε κοπάδια. Επίσης το σκαλαρι με τα χρυσόψαρα δεν ταιριάζουν. Απορώ βέβαια πως μου τα πούλησε στο pet shop λέγοντας μου ότι μια χαρά θα είναι. Ισχύουν αυτά ; και σε τι βαθμό υπάρχει λάθος. Πχ είναι επιτακτική η αφαίρεση κάποιων ψαριών ;

το επιτακτικο ειναι καπως σχετικο,εαν θελεις ενα ομορφο ενυδρειο που να το χαιρεσε εσυ και τα ψαρακια σου χωρις ιδιαιτερα προβληματα, τοτε ναι ειναι επιτακτικο,για να το πετυχεις αυτο πρεπει να κανεις αρκετες αλλαγες στο ενυδρειο σου.ριξε και μια ματια εδω να παρεις ιδεες  Ενυδρεία μελών τα παιδια εδω εχουν ορεξη να σε βοηθησουν και εσυ να κανεις ενα κοπο να συμπληρωσει τη Φόρμα Παρουσίασης παντως  για νεος στο χομπι ξεκινησες πολυ καλυτερα απο μενα καλη συνεχεια.

Υπάρχουν τσακάλια εδώ μέσα που θα σε βοηθήσουνε αρκετά φίλε μου αρκει να έχεις υπομονή και θέληση που απότι φαίνεται από τα λεγόμενά σου την έχεις...Καλωσήρθες και από μένα και καλές βουτιές...!!! όπως λέει και ο Μάνος συμπλήρωσε την φόρμα παρουσίασης και πες μας πόσο καιρό τρέχει το ενυδρείο σου, τί τιμές νερού έχεις(αν κάνεις τεστ) και γενικά τα υπόλοιπα της φόρμας και θα σε βοηθήσουμε και για τα ζωντανά..Γενικά έχεις ψαράκια που δεν ταιριάζουν με τα υπόλοιπα..Σε γεννικές γραμμές βλέπεις επιθετικότητα μεταξύ ειδών ψαριών?

Φίλε μου καλώς ήρθες στην ενυδρειοπαρέα μας!

Τα ψαράκια που έχεις στο ενυδρείο δυστυχώς είναι ασύμβατα μεταξύ τους και ακατάλληλα για τα λίτρα, είναι θέμα χρόνου για να αρχίσουν τα προβλήματα...

Πρέπει άμεσα να αποφασίσεις τι ψάρια σου αρέσουν και ταιριάζουν στο ενυδρείο σου και τα υπόλοιπα να τα δώσεις.

Να διαβάσεις πρώτα τις απαιτήσεις του κάθε είδους και να προσαρμόσεις το ενυδρείο στα ψάρια που θα μείνουν...

Καλή συνέχεια.

πριν 9 ώρες, το μέλος south έγραψε:

Φίλε μου καλώς ήρθες στην ενυδρειοπαρέα μας!

Τα ψαράκια που έχεις στο ενυδρείο δυστυχώς είναι ασύμβατα μεταξύ τους και ακατάλληλα για τα λίτρα, είναι θέμα χρόνου για να αρχίσουν τα προβλήματα...

Πρέπει άμεσα να αποφασίσεις τι ψάρια σου αρέσουν και ταιριάζουν στο ενυδρείο σου και τα υπόλοιπα να τα δώσεις.

Να διαβάσεις πρώτα τις απαιτήσεις του κάθε είδους και να προσαρμόσεις το ενυδρείο στα ψάρια που θα μείνουν...

Καλή συνέχεια.

Τι αλλαγές θα μου πρότεινες φίλε ? Πχ μου ειπαν οτι πρεπει να βγαλω τα χρυσόψαρα. 

Mόλις κάνω μετρήσεις του νερού μου (προς το παρόν σε petshop) θα συμπληρώσω την φόρμα και θα το συζητήσουμε.  Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας. 

πριν 9 ώρες, το μέλος Lobbie έγραψε:

Mόλις κάνω μετρήσεις του νερού μου (προς το παρόν σε petshop) θα συμπληρώσω την φόρμα και θα το συζητήσουμε.  Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας. 

Συμπληρωσε τη φορμα με οτι πληροφοριες εχεις,οτι δεν ξερεις η οτι δεν εχεις,αφησε το κενο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...