Jump to content

ΕΡΩΤΗΣΗ!

Recommended Posts

το ενυδρειο μου ειναι 240 λιτρα για φιλτρο εχω το fluval u4 με βιολογιο υλικο μεσα μπολικο που παιζει με 1000λιτρα την ωρα ειναι καλο?

Συνήθως το φίλτρο πρέπει να γυρίζει περίπου τρεις φορές τα λίτρα του ενυδρείου. Όμως τα λίτρα που δίνουν οι εταιρείες είναι τα ονομαστικά και χωρίς να λαμβάνουν υπ όψιν τα υλικά που τα γεμίζουμε που στην πραγματικότητα κόβουν την κυκλοφορία. Στην δική σου περίπτωση θεωρώ ότι είσαι οριακά καλά, αλλά θα εξαρτηθεί και από τα ψάρια που θα φιλοξενήσεις.:)

• Like 1

Συμφωνο μαζι σου οτι με τα υλικα πεφτει η ροη αλλα επειδει εκατσα και το παρατηρουσα επεσε πολυ λιγο σχεδον καθολου για μενα αυτο το φιλτρο ειναι αρκετα καλο αποψη αυτο και απο προβλημα ασθενεις η κατι αλλο δν ειχα τιποτα το νερακι ειναι παντα κρυσταλο καθαρο αυυο μ δινει την εντυπωση οτι σαν φιλτρο με καλυπτει επειδη δεν ξερω και πολλα οπιος ξερει περισσοτερα ας μου πει εαν ειμαι καλημενος με το φιλτρο αυτο

Έγινε επεξεργασία - Ba1a22

Δεν είπα ότι το φίλτρο δεν είναι καλό, αλλά η επάρκεια του θα κριθεί από πολλούς παράγοντες.

Τι ψάρια έχεις μέσα?:)

3 μποτια 2 γεωφαγους 1 μπλου ακαρα ελεκτρικ 1 πλεκο το μονο ενηλικο απο αυτα ειναι το μπλου ακαρα τα αλλα ειναι μικρα

Τα ψάρια σου είναι απαιτητικά από άποψη φαγητού ειδικά το acara και οι γεωφάγοι.

Ποιους γεωφάγους έχεις?

Δεν το θυμαμε καλα νομιζω πως ειναι η surinamensis καπως ετσι λεγονται

Τα surinamensis είναι απίστευτα ψάρια. Τα είχα πριν ένα χρόνο, αλλά μεγαλώνοντας θέλουν μεγάλο ενυδρείο.

Γεια σου φιλε. Με αυτα τα ψαρια σιγουρα θα χρειαστεις μεγαλυτερο φιλτρο και μεγαλυτερο ενυδρειο!

Greetings from the dark side!

• Like 1

Γινετε να μου εξηγησετε το θεμα με το φιλτρο?

Tο φίλτρο που χρησιμοποιούμε πρέπει να έχει αρκετό χώρο, ώστε να δέχεται το βιολογικό υλικό που χρειάζεται για να διαχειριστεί τους ρύπους που παράγονται από τα ψάρια μας. Τα ψάρια που έχεις μεγαλώνουν αρκετά, χρειάζονται καλό τάισμα, και το βιολογικό υλικό που έχει το φίλτρο σου δε θα μπορέσει να κάνει τη δουλειά που χρειάζεται όσο μεγαλώνουν τα ψάρια. Επίσης η πραγματική ροή του ενυδρείου δεν επαρκεί για να καλύψει ενυδρείο με τέτοια ιχθυοφόρτιση, ειδικά αν λάβουμαι υπ' όψη μας ότι το μικρό μέγεθος του ενυδρείου (σε σχέση με τα ψάρια που υπάρχουν), δεν αφήνει πολλές ανοχές.  Ένα φίλτρο που μπορεί να καλύψει τις ανάγκες σου, αν θέλεις να επιλέξεις την ίδια μάρκα (είναι αξιόπιστη επιλογή), είναι το fluval 306 και ακόμα καλύτερα το 406.

Επειδή όπως είπα και πριν, τα ψάρια μεγαλώνουν αρκετά, και όπως όλες οι κιχλίδες χρειάζονται αρκετό χώρο για να εδραιώσουν την περιοχή τους, θα χρειαστεί μεγαλύτερη (κυρίως μακρύτερη) γυάλα. Έχε λοιπόν και αυτό στο νου σου όταν επιλέξεις φίλτρο, ώστε να σε καλύψει και σε κάπως μεγαλύτερη γυάλα.

Για μεγαλυτερο ενυδρειο ειναι δυσκολο γτ δεν ειμαι μεγαλος σρ ηλικια αυτο που μπορω να κανω ειναι να παρω το φιλτρο το 406 fluval λεω να το παρω το καλοκαιρι για τωρα ειμαι καλα με αυτο φιλτρο. Η ερωτηση μου ειναι εαν θα χω θεμα με το θορυβο.

Είναι καλής ποιότητας φίλτρα και δε θα έχεις πρόβλημα με το θόρυβο. Μέχρι να πάρεις το φίλτρο φρόντιζε να κάνεις συχνές αλλαγές, ελέγχοντας παράλληλα και την ποιότητα του νερού, εφόσον έχεις τεστ.

Οπως ειχα πει προβλημα δεν ειχα η πιοτητα του νερου ειναι καλη αλλαγες γινονται στην ωρα τους παντα. Τα ψαρια ειναι υγιες δεν ειχα κανενα προβλημα ισα ισα που οι γεωφαγοι ηταν φαγωμενοι αρκετα και εχουν μεγαλωσει τα πτερυγια σε λιγοτερο απο 1 μηνα αυτο μου δινει την εντυπωση οτι το φιλτρο κανει αρκετη δουλεια οπως βιολογικο υλικο ειναι γεματο και το νερακι ειναι καθαρο 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...