DIMITRIOS 29 Ιανουαρίου 2018 #26 Share 29 Ιανουαρίου 2018 Εξαιρετική δουλειά με πολύ μεράκι και νομίζω η κατάσταση των ψαριών είναι ανταμοιβή των κόπων σου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aliens 29 Ιανουαρίου 2018 #27 Share 29 Ιανουαρίου 2018 Σίγουρα έχεις ρίξει μπόλικη δουλειά και αρκετό διάβασμα. Τα ψάρια σου είναι τυχερά που έπεσαν σε σένα Έτσι πρέπει να είναι οι λίμνες με ΚΟΙ. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
minoas64 2 Φεβρουαρίου 2018 Author #28 Share 2 Φεβρουαρίου 2018 (edited) Εδώ προσέθεσα καθαρό οξυγόνο από Συμπυκνωτή οξυγόνου για καλύτερα αποτελέσματα ( υπάρχει βεβαία και Η λύση με φιάλες οξυγόνου , καλύτερη άλλα είναι φασαρία να κουβαλάς οξυγόνο , και είναι ακριβό , αγόρασα αυτον τον Συμπυκνωτή οξυγόνου από τα μεταχειρισμένα 50 ευρό. Είχε πρόβλημα αλλά το επιδιόρθωσα και δουλεύει μια χαρά video-1517578043.mp4 Έγινε επεξεργασία 2 Φεβρουαρίου 2018 - minoas64 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
minoas64 10 Φεβρουαρίου 2018 Author #29 Share 10 Φεβρουαρίου 2018 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
minoas64 16 Μαρτίου 2018 Author #30 Share 16 Μαρτίου 2018 είπα να κάνω κάποιες αλαλαγές θα παρουσιάζω την πορεία των εργασιών Link to comment Share on other sites More sharing options...
minoas64 16 Μαρτίου 2018 Author #31 Share 16 Μαρτίου 2018 συνέχεια του έργου ,Ο σιδεράς μου απορεί με τις ιδέες μου 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
minoas64 16 Μαρτίου 2018 Author #32 Share 16 Μαρτίου 2018 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
minoas64 24 Μαρτίου 2018 Author #33 Share 24 Μαρτίου 2018 Συνέχειά στο έργο έχει Ο καλουπατζής Ο κυρ Γιώργος, παλιάς κοπής 75 χρονών παρακαλώ σταθερή αξία, με το παραδοσιακό μαντήλι στο κεφάλι. σιδέρωμα κανονικό και κάποιες αναμονές για ρεύμαΣτην προ λίμνη τελικά θα κάνω ένα sub sustem μια και ο χώρος που κερδίζω μετά τις προεκτάσεις είναι παραπάνω από 1,5 κυβικό νερό 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 24 Μαρτίου 2018 #34 Share 24 Μαρτίου 2018 Ο σιδεράς τα χει δει όλα. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
minoas64 29 Μαρτίου 2018 Author #35 Share 29 Μαρτίου 2018 Συνέχεια στο έργο μας με το καλούπωμα να θέλει μερικές λεπτομέρειες για να τελειώσει αν τα καταφέρω το Σαββάτο θα ρίξω τα μπετά ( ψάχνω βοήθεια ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
minoas64 1 Απριλίου 2018 Author #36 Share 1 Απριλίου 2018 Χθες έπεσε και το μπετό , 3 άτομα - 4ωρες μας πήρε να τα ρίξουμε μιας και το μπετό έπεσε με κουβάδες. Τα ψάρια ταλαιπωρήθηκαν αρκετά μιας και το μπετό ξέφυγε σε μερικά σημεία με αποτέλεσμα το νερό να βρομήσει αρκετά , έγινε ταυτόχρονα αλλαγή νερού με φρέσκο για να αντιμετωπίσω το πρόβλημα. Σήμερα μετά από 15 ώρες το νερό έχει καθαρίσει αρκετά και αύριο πιστεύω να επανέρθουμε στα κανονικά επίπεδα , προς το παρόν έχω ροή νερού 22.000 λίτρα την ώρα σε 8 κυβικά περίπου νερού . Αύριο θα ξεκαλουπώσει Ο Κυρ Γιώργος οπότε θα φανεί Η τελική όψη Link to comment Share on other sites More sharing options...
minoas64 2 Απριλίου 2018 Author #37 Share 2 Απριλίου 2018 Σήμερα τέλειωσε και το ξεκαλούπωμα και φάνηκε Η τελική όψη, Μια ξέφυγε λίγο το skimmer προς τα κάτω αλά θα το διορθώσω μετά Καθάρισα τα χοντρά και διόρθωσα μερικές λεπτομερείς Αύριο θα κάνω αλλαγή νερού και καθάρισμα τον φίλτρων και θα περιμένω μερικές μέρες να τραβήξει καλά για να μπορώ να βάλω το μονωτικό και το τελικό μονωτικό-χρώμα Το οποίο θα είναι το ίδιο που είχα βάλει στην αρχή. Μετά από 2/3 εβδομάδες θα μπει και το τζάμι 15 mmX2 triplex extra clear και σε κανένα μήνα θα αρχίσω να βάζω νερό Ιδικές σιλικόνες και σφαγιαστικά θα εφαρμοστούν για να αντέξουν την πίεση που θα έχει στα τζάμια ( θα τις παρουσιάσω στην πορεία) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 3 Απριλίου 2018 #38 Share 3 Απριλίου 2018 (edited) On Sunday, March 19, 2017 at 8:05 ΠΜ, το μέλος minoas64 έγραψε: Παρουσιάζω την λίμνη μου για koi στο Ηράκλειο Κρήτης , Ένα έργο που πέρασε από αρκετές δυσκολίες μέχρι να ολοκληρωθεί . Το σκεπτικό είναι να έχουμε κατάλληλες συνθήκες τα πανέμορφα αυτά ζώα και δευτερεύοντα ρόλο τα φυτά ( κάτι που βλέπω κατά κόρον στις κατασκευές στην Ελλάδα ) Σε πρώτη φάση ανεβάζω μια ανασκόπηση στην προσπάθεια μου που έχει ξεκινήσει από το 2011 και μετά θα συζητούμαι για τις Λεπτομερείς ΑναμφινΒολα αγαπητε φιλε τα συγκεκριμενα ψαρια θελουν τις καταλληλες συνθηκες για να τα φιλοξενισουμε οπως πρεπει αλλα η γυναικα μου θα με ειχε χωρισει 10 φορες εαν ηταν να Χωσω τοσα λεφτα για να εχω ψαρια στον κηπο μου..... Τα φυτα μην τα υποτιμας μια που μπορουν να μας βοηθησουν σοβαρα στην ισοροποια του ολου συνολου αποροφωντας ενα σωρο θρεπτικα σπο το νερο και εχεις λιγα πρακτικα για να μπορεσουν να σε βοηθησουν ουσιαστικα. Εχεις καποΙο φιλτρο για φωσφορικα....ΡΗ που βρισκεσαι? Δωσε γενικες μετρησεις εαν θες....την καλημερα μου!! Έγινε επεξεργασία 3 Απριλίου 2018 - Rik 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
minoas64 4 Απριλίου 2018 Author #39 Share 4 Απριλίου 2018 Γεια σου φίλε μου , Όταν ήθελα να ξεκινήσω την κατασκευή πέρασε από πολλές ζυμώσεις στο τι να κάνω Και αυτό πριν 8 χρόνια , όταν έχεις θέληση και στόχο καταφέρνεις τα πάντα . δεν έχω μετανιώσει για τίποτα εκτός μερικά λάθη που έκανα στην αρχή ( κατασκευαστικά ). Η χαρά που σου δίνουν αυτά τα ζώα δεν πληρώνεται με τίποτα Τουλάχιστον για μένα λειτουργεί αγχολυτικά Σημερινές μετρήσεις Ph.. 7,5 ΝΟ2.. 0mgΝo3 ..14 ORP.. 310 mV σε 18°C Τώρα στο θέμα μας δεν υποτιμώ φίλε μου την χρησιμότητα τον φυτών όποιος ο ρόλος τους είναι αυτός στην φύση . Τώρα εξαρτάται Τι, απατήσεις έχεις από το λίμνη σου, Αν παραδείγματος χάριν έχεις μια λιμνούλα ένα δυο κυβικά με χρυσόψαρα, μια μικρή αντλία με απλά βιολογικά υλικά ,και μερικά φυτά μια χαρά θα τρέξει το σύστημα . Τώρα αν έχεις ένα κλειστό σύστημα 5 ,10 Η 20 κυβικά όπως είναι Η λημνη μου θα χρειαζόσουν πολλά τετραγωνικά μέτρα Η εκατοντάδες μέτρα φυτών για να μπορεί να κράτηση την λίμνη βιολογικά καθαρή Με λίγα λόγια Η λίμνη μας είναι μια συμπιεσμένη μορφή μια κανονικής Η όποια βεβαία δεν δέχεται την ιχθυοφόρτιση που την επιβαρύνομαι , Στην δική μου περίπτωση παράδειγμα έχω 4 κυβικά μέτρα Japanese Matting με 150 λίτρα Crystal Bio στο sub sustem και 200 litra Κ1 με 20 λιτρα biochips στο Nexus 210 με 10.000 λίτρα & 12.000 αντλίες νερού την ώρα συν 110w UV H όποια την χρησιμοποιώ ελάχιστα γιατί δεν χρειάζεται . 1,5 χρόνο που έχω φυτά, είναι ασθενικά γιατί δεν αφήνουν τα βιολογικά μου να αναπτυχθούν σωστά . συν τοις άλλοις είναι εστία μόλυνσης, λόγο κακής ανάπτυξης . Στον χώρο μου επειδή μου αρέσουν τα υδρόβια φυτά και έχω Ίδη αρκετά θα Κάνω ένα μίνι σύστημα αποκομμένο από την λίμνη όπου θα μπορώ να τους βάζω λίπασμα π.χ χωρίς να έχω φόβο ότι θα επιβαρύνω την κυρίως λίμνη . Συγγνώμη για το κατεβατό αλά τα γράφω για να τα διαβάζουν όλοι Ευχαριστώ 3 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 5 Απριλίου 2018 #40 Share 5 Απριλίου 2018 Καλημερα και παλι αγαπητε minoa64..... Καταλαβαινω οτι εχεις επενδυση στην φιλτρανση για να εχεις ενα καλο μηχανικο και βιολογικο αποτελεσμα αλλα εν τελη καθε ποτε αλλαζεις νερο;; Η νιτροποιηση ειναι ενα θεμα αλλα με την απονιτροποιηση τη γινεται και σε τη βαθμο;; Την βιολασπη πως την διαχειριζεσαι;;; Συγνωμη αν σε κουρασα με τις πολλες ερωτησεις....ρωταω απλα για να καταλαβω καλυτερα την ολη ισσοροποια του συνολου σου Εγω σε ευχαριστω!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
minoas64 6 Απριλίου 2018 Author #41 Share 6 Απριλίου 2018 Καλημέρα φίλε , όπως είπα και παραπάνω για τις άλγη έχω βάλει μια UV 110W Συγκεκριμένα αυτήν https://www.dreampond.com/evo-uv-110w.html Και την έχω χρησιμοποιήσει ελάχιστα γιατί δεν χρειάζεται ,λάθος αγορά ( τι λέγαμε παραπάνω ) Τα νιτρικά όταν παταει το σύστημα Φίλτρανσης είναι πολύ χαμηλά για αυτό το λόγο δεν έχω καθόλου άλγη, Τώρα για την βιομάζα κατάλοιπα της απονιτροποιησης δεν υπάρχει γιατί έχω Στην λίμνη Aerated Bottom Drain Κάτι τέτοιο http://www.absolute-koi.com/subcat538.html?c=902 Και δεν μένει κάτω τίποτα , βέβαια μεταφέρεται στα φίλτρα Στα οποία έχω backwash και καθαρίζω τα φίλτρα μου κάθε εβδομάδα (το καλοκαίρι όταν ταΐζω με πρωτεΐνη ) τον χειμώνα λιγότερο , με αυτό ποτίζω τον κήπο μου και έχουν θεριέψει τα φυτά. Δεξαμενές έχουμε στην ουσία που προσπαθούμε να επιβάλουμε ελεγχόμενες συνθήκες Για τα ψάρια μας , καμία σχέση με τις φυσικές λίμνες όπου Η φύση έχει τους δικούς της νόμους Την καλημέρα μου 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
minoas64 6 Απριλίου 2018 Author #42 Share 6 Απριλίου 2018 Αλλαγές νερού να συμπληρώσω είναι κάθε εβδομάδα το καλοκαίρι περίπου 20-30% και τον χειμώνα κάθε 2 εβδομάδες 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 6 Απριλίου 2018 #43 Share 6 Απριλίου 2018 Γεια σου και παλι minoa. Εν ολιγης απο οτι καταλαβαινω το ολο συστημα βασιζεται στις αλλαγες νερου και την απομακρυνση της ιλης. Την ιδια πρακτικη ουσιαστικα που κανουμε κοινως χρηση στα ενυδρεια μας χωρις φυτα. Μπορει η δεξαμενη να μην ειναι σαν μια φυσικη λιμνη αλλα για καποιους αλλους χομπυστες θεωρουν τις αλλαγες νερου συμπτωμα και οχι λυση και για αυτο επενδυουν και στα φυτα οπου ομως και αυτα απαιτουν σαφως χωρο, ηλιοφανεια και λιπασμα κυριως ιχνοστοιχειων μια που οι αζωτουχες ενωσεις και τα φωσφορικα τα παιρνουμε ετσι και αλλιως απο το νερο του ενυδρειου η λιμνης. Θα μπορουσες μελλοντικα να στησεις και καποιο συστημα υδροπονιας στον κηπο σου ετσι ωστε να εχεις και φυτα καλοπιστικα και λαχανικα γιατι απο αυτο που καταλαβαινω απο τις φωτο δεν εχεις ιδιαιτερη ηλιοφανια στον χωρο της λιμνης που σαφως αυτο ειναι καλο στο να μην εχουμε αλγες αλλα απο την αλλη δυσκολα μπορουν να αναπτυχθουν σωστα τα φυτα. Αυτο θα ειχε ως αποτελεσμα την αποροφηση πολλων θρεπτικων απο το νερο εχοντας απο την μια ενα ποιο καθαρο νερο για τα ψαρια( ανεξαρτητα απο τις αλλαγες νερου) και απο την αλλη εαν ωραιο κηπο εχωντας μια φυσικη ισοροποια στο συστημα. Επισης βλεπωντας τις λαμες οπου θα κολλησουν τα τζαμια δεν ξερω κατα ποσο θα βοηθησουν τα τζαμια στις πιεσης. Εγω θα πηγαινα σαν επιλογη σε κιλοδοκο τετραγωνης διατομη....... πιστευω καταλαβαινεις τον λογο.... Την καλημερα μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
minoas64 7 Απριλίου 2018 Author #44 Share 7 Απριλίου 2018 Καλημέρα Σωστή Η προσέγγιση φιλέ μου, Η αλήθεια είναι ότι το σκεπτόμουν Ίσως καμία στιγμή το κάνω , Όσο για την λάμα, σε πρόλαβα λες και ήσουν στο μυαλό μου καλή ανάσταση Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 7 Απριλίου 2018 #45 Share 7 Απριλίου 2018 Χεχε.....τωρα μαλιστα.... αισθανομαι καλυτερα και φανταζομαι θα πατησει το τζαμι απο μεσα μερια της δοκου. Το αποτελεσμα θα ειναι πολυ ομορφο. Μακαρι η μια επιφανεια του τζαμιου να εβλεπε μεσα στο σαλονι σου.....θα ειχες την λιμνη μεσα στο σπιτι σου καλη ανασταση σε ολους!! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 25 Μαίου 2018 #46 Share 25 Μαίου 2018 Καλημερα minoa..... εχουμε εξελιξεις;;; ο λαος περιμενει φωτος!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kohaku 12 Σεπτεμβρίου 2018 #47 Share 12 Σεπτεμβρίου 2018 Η καλυτερη λιμνη που εχω δει μεχρι στιγμης. Ετσι οπως πρεπει 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuzuryuu 27 Νοεμβρίου 2018 #48 Share 27 Νοεμβρίου 2018 πως πάει το πρότζεκ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΟΥΜΑΝ 16 Μαρτίου 2022 #49 Share 16 Μαρτίου 2022 Πολύ καλή δουλειά Γιώργο !!!! Πολύ καλή από όλες της απόψεις ! Ανέβασε καμία φωτό να δούμε την εξεληξη της !! Η αεροαντλια που που εστηλες περυση πυροβολαει !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος