Jump to content

Ποιά ψάρια δεν τρώνε τα αυγά αλλά και το γόνο;

Recommended Posts

Υπάρχουν ψάρια τα οποία δεν δείχνουν ενδιαφέρον στα αυγά άλλων ψαριών αλλά ουτε και στο γόνο?

Υπαρχουν καποια ψαρια απο αφρικη τα οποια αναγνωριζουν το ειδος τους και δεν το πειραζουν.

Ψαχνεις καποια για να βαλεις στο ενυδρειο ή σε ενδιαφερει απλα για να το συζητησουμε?

Απο προσωπικη εμπειρια ενα ειδος ειναι τα neolamprologus similis.Οχι μονο δεν τρωνε οι γονεις τα μικρα αλλα ουτε και τα υπολοιπα ψαρια το ειδους πειραζουν τα μικρα.Εχω ακουσει και για αλλα ειδη αλλα δεν εχω προσωπικη εμπειρια ωστε να το πω με σιγουρια.

• Like 1

Μοου γέννησαν τα Bolivian Ram και αναγκάστικα να μεταφέρω σε άλλο ενυδρείο οτι είχα μαζί τους για να πορέσω να παρακολουθησω την διαδικασία όσο καλύτερα γίνεται χωρίς να φαγωθούν απο άλλα ψαράκια. ΕΚεί λοιπόν μου ήρθε η έμπνευση αν υπάρχει δυνατότητα να τοποθετήσω μέσα ψάρια που αναπαράγοντε χωρίς να αλληλοτρώγοντε... αν και το βρίσκο μάλλον δύσκολο έως αδύνατο...

Καπως ετσι ειχα ξεκινησει και εγω με ραμιρεζι και στην πορεια ψαχνομουν να βρω ψαρια που να εχουν ταπεραμεντο αλλα να αναπαραγωνται και να παρακολουθω την διαδικασια χωρις να χρειαζεται να εχω 10 γυαλες και να τα βγαζω συνεχεια.

Ετσι κατεληξα στην αφρικη.Βεβαια και εκει τρωγονται μεταξυ τους τα περισσοτερα,ομως τοτε δεν το ηξερα.

Καποια ψαρια απο την λιμνη τανγκανικα δεν το κανουν αυτο.Βαζοντας ενα μικρο χαρεμι μπορεις να δεις να σχιματιζεται μια ολοκληρη αποικια και να συνεργαζονται ολα μαζι ωστε να το πετυχουν.Βεβαια πρεπει να κανεις καπου υποχωρησεις.Ειναι ψαρια που θελουν για διακοσμηση πετρεε ή κοχυλια και θα πρεπει να εχεις αποφασισει να απαλαγεις απο τα φυτα,τα ξυλα και απο τα εντονα χρωματα των ψαριων.Εχουν αλλη ομορφια,εχουν προσωπικοτητα.

Ισως υπαρχουν και απο αλλες ηπειρους που δεν εχω ασχοληθει και μπορει να μας απαντησει καποιος φιλος.Κανε λιγο υπομονη να δουμε.

Ωραιο θεμα ξεκινησες,εχει αρκετο ενδιαφερον.

Ξερεις το φανταστηκα σαν.μια μικρη κοινωνια που το καθε ζωντανο μεσα να αναπαραγεται χωρις να τρωει η να του τρωνε αυγα κ μικρα...

Τα κορυντορας(ειδη οπως τα  pygmeus) δεν τρωνε γοννο ....

Βασικα τα κορυ αδιαφορουν ακομα και για τα δικα τους αυγα...

Οι γαριδες επισης πολλες νομιζω(τουλαχιστον οι red cherry που κραταγα μια εποχη)...

Οπως και οι οτοκυκλοι (χωρις να εχω προσωπικη εμπειρια αν και εχω κρατησει κατα περιοδους) απο οτι εχω διαβασει σε ξενα σαιτ...

Οπως επισης και μεγαλο μερος απο το ειδη neolamprologus που κραταει και ο Μιχαλης....

• Like 3

Οι οτικυκλοι οντως δεν ενοχλούν καθόλου... πλησιάζουν  επικύνδυνα αλλά αδιαφορούν για αυγά και γόνο..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...