Jump to content

Bοηθεια προς αρχαριο

Recommended Posts

Καλησπερα σας!

Μου εκαναν δωρο εναν μονομαχο με μια γυαλα για τα γενεθλια μου.Γνωριζω ομως πως οι γυαλες δεν ειναι καταλληλες για οποιοδηποτε ψαρι και αποφασισα να χρησιμοποιησω ενα ενυδρειο που μου εδωσε ενας φιλος μου 20 λιτρων.Δυστυχως ομως ειμαι τελειως ασχετη και δεν ξερω τι πρεπει να κανω.Προσπαθησα να διαβασω σε διαφορα site αλλα μου προκαλεσε μεγαλυτερη συγχυση.Θα μπορουσε καποιος να με βοηθησει και να μου πει αναλυτικα τι πρεπει να κανω με τον εξοπλισμο,τι φυτα μπορω να βαλω και γενικα τις ιδιαιτεροτητες ενος ενυδρειου με εναν μονομαχο.

Σας ευχαριστω πολυ!!

Γεια σου φιλη και καλως ηρθες!
Χρειαζεσαι εναν μικρο θερμαντηρα, ενα μικρο φιλτρακι με χαμηλη ροη γιατι ο μονομαχος ενοχλειται με την δυνατη ροη, λιγη αμμο και ενα ξυλο η ριζα για το ενυδρειο. Αυτα ειναι τα βασικα που χρειαζεσαι. Θα κανεις εβδομαδιαιες αλλαγες νερου γυρω στο 30% με νερο προετοιμασμενο απο πριν ωστε να χει φυγει το χλωριο και να ειναι στην ιδια θερμοκρασια με αυτη του ενυδρειου.
Τωρα για φυτα και τετοια θα σου πουν αλλα παιδια που γνωριζουν περισσοτερα για τα φυτα.
Γενικα εχουμε πολλα θεματα εδω μεσα με μονομαχους που μπορουν να σε βοηθησουν.

Greetings from the dark side!

• Like 4

πριν 9 ώρες, το μέλος Sturm έγραψε:

Ευχαριστωωω πολυ για την γρηγορη απαντηση.Καταφερα να βρω ενα ενυδρειο απο εναν φιλο ο οποιος μου εδωσε μαζι και το φιλτρο,θερμαντηρα και ενα θερμομετρο.Το φιλτρο εχει ενα μονο μαυρο σφουγγαρακι μεσα και στον βυθο εχει μαυρο πολυ ψιλο χαλικι και κατι διακοσμιτικα οπως τρια πλαστικα φυτα,ενα μικρο καραβακι και ενα αλλο σαν βαζο.Μεσα στο ενυδρειο μπορω να βαλω πλαστικα φυτα η θα ηταν καλυτερο βαλω αληθινα;Αν βαλω αληθινα ειναι δυσκολο να τα συντηρησω; ειμαι φοιτητρια και λειπω συχνα απο το σπιτι φοβαμαι μην τα σκοτωσω η ακομα χειροτερα σκοτωσω το ψαρι.Και επισης βλεπω συχνα που αναφερεται το στρωσιμο του ενυδρειου πριν βαλω το ψαρι,πως μπορω να το στρωσω; ποια ειναι τα βηματα;

Πάρε αυτά που σου είπε ο Θοδωρής και από φυτά δέσε μια ανούμπια στη ρίζα και με λίγο κερατόφυλλο είσαι μια χαρά . Τα φύλα της ανούμπιας θα τα εκτιμήσει ο μονομάχος αφού αρέσκεται να ξεκουράζεται πάνω σε πλατιά φύλλα και το κερατόφυλλο θα σου ρίχνει τα νιτρικά...

πριν 44 λεπτά, το μέλος south έγραψε:

Πάρε αυτά που σου είπε ο Θοδωρής και από φυτά δέσε μια ανούμπια στη ρίζα και με λίγο κερατόφυλλο είσαι μια χαρά . Τα φύλα της ανούμπιας θα τα εκτιμήσει ο μονομάχος αφού αρέσκεται να ξεκουράζεται πάνω σε πλατιά φύλλα και το κερατόφυλλο θα σου ρίχνει τα νιτρικά...

+1 Ο δικος μου κανει κατι ξαπλες πανο στην ανουμπια!!! :bigemo_harabe_net-66:

Φιλη fishlover το μικρο σου για να συνεννοουμαστε;
Για το φιλτρο θα παρεις μκρο βιολογικο υλικο οπως το siporax mini η το substrat pro. Εγω θα προτιμουσα το πρωτο. Αν μπορεις βαλε μια φωτο απο τα υλικα που εχεις να τα δουμε για να χουμε καλυτερη αποψη!
Απο πλαστικα διακοσμητικα, κρατα τα καλυτερα για ντεκορ στο σπιτι. Μην τα βαλεις μεσα.
Στο πετ σοπ θα ζητησεις το φυτο ανουμπια. Ειναι πολυ ευκολο φυτο και δεν παθαινει τιποτα.
Μην ανησυχεις τσαμπα. Εσυ αυτο που πρεπει να κανεις ειναι οι εβδομαδιαιες αλλαγες νερου και θα σαι κομπλε.

Για το στρωσιμο του φιλτρου ας βαλεις καποιος το λινκ γιατι ειμαι απο κινητο!

Greetings from the dark side!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...