Jump to content

ροη φιλτρου

Recommended Posts

πριν 21 λεπτά, το μέλος Rik έγραψε:

Απο την στιγμη που δεν μετρας νο2 πιθανοτατα δεν εχεις πια και αμμωνια μια που ολα εχουν μετατραπει σε νο3.... οποτε τωρα αστο το νη4 τεστ μια που εχουν και καποιο κοστος. Τα 25 νο3 ειναι μεσα σε φυσιολογικα πλαισια μην τρελενεσε. Επισης εχεις και φυτα που χρειαζονται λιγα νιτρικα. Οποτε οταν παρεις το φιλτρο βαλε ολο το βιολογικο υλικο σιποραξ που εχεις στο καινουργιο φιλτρο Και τιναξε λιγο τα φυλλα να ρουφιξει καμποσει μπιχλα.

Ευχαριστω πολυ!!!! Το μονο θεμα ειναι λιγο η καφε αλγη αν και υποχωρει λιγο..... καθαρισα το ξυλο και εβγαλε 10 κιλα καφε αλγη την μοςς την εστιλα απο το ενυδρειο γιατι ειχε γινει καφε απο την αλγη και δεν ταιριαζε πολυ επισης εβαλα ενα νεριτ και αλλα δυο μοπανι ξυλα μικρα βεβαια..... και η πρασινη αλγη σχεδον εξαφανιστικε μεσα σε δυο μερες την ριμαξε!!!!! αυτη την εβδομαδα θα παρω φιλτρο και γαριδες αμανο και λογικα ρεντ τσερρυ!!!! :bigemo_harabe_net-108:

Έγινε επεξεργασία - Mr.Angelos

Η καφε αλγη που λες το ποιο πιθανο ειναι η ιδια η μπιχλα που κυκλοφορη μεσα στο ενυδρειο γιατι εχεις πολυ μικρη μηχανικη φιλτρανση δηλαδη λιγο σφουγγαρι λογο του οτι αφαιρεσες μαλλον πολυ για να βαλεις το βιολογικο κεραμικο συν του οτι το νερο περναει απο την γνωστη τρυπα και οχι απο τα σφουγγαρια και αρα ανακυκλωνετε μεσα στο ενυδρειο. Θελω να πιστευω πως θα δεις διαφορα με ενα σωστο φιλτρο.

• Like 1

πριν 38 λεπτά, το μέλος Rik έγραψε:

Η καφε αλγη που λες το ποιο πιθανο ειναι η ιδια η μπιχλα που κυκλοφορη μεσα στο ενυδρειο γιατι εχεις πολυ μικρη μηχανικη φιλτρανση δηλαδη λιγο σφουγγαρι λογο του οτι αφαιρεσες μαλλον πολυ για να βαλεις το βιολογικο κεραμικο συν του οτι το νερο περναει απο την γνωστη τρυπα και οχι απο τα σφουγγαρια και αρα ανακυκλωνετε μεσα στο ενυδρειο. Θελω να πιστευω πως θα δεις διαφορα με ενα σωστο φιλτρο.

θα παω αυριο να δω για φιλτρο γιατι σημερα δεν μπορω.... για αρχη μπορω να βαλω 2 αμανο?

Τελικα πειγα να δω για φιλτρο στην γειτονια αλλα δεν βρεικα κατι, μονο βλακειες ειχε και δεν χοραγαν το σιποραξ μεσα.......

θα παω αυριο πετσουπερ μαρκετ να δω.... εβαλα ακομα ενα νεριτε και ενα ραμσχορν!!!!!! :jig: 

• Like 2

Τελικα παρειγγειλα ενα 300λιτρα/ωρα και εχει λιγο μεγαλιτερο καδο απο αυτο που εχω επισης ενας φιλος μου εδωσε μια τροφη σερα bloodworms αλλα εχει ληξει πριν κατι μηνες αυτη χρισημευει πουθενα?

πριν 8 λεπτά, το μέλος Mr.Angelos έγραψε:

Τελικα παρειγγειλα ενα 300λιτρα/ωρα και εχει λιγο μεγαλιτερο καδο απο αυτο που εχω επισης ενας φιλος μου εδωσε μια τροφη σερα bloodworms αλλα εχει ληξει πριν κατι μηνες αυτη χρισημευει πουθενα?

Καλό είναι τη ληγμένη τροφή να μην τη χρησιμοποιήσεις, μιας και δεν έχει καμία διατροφική αξία για τα ψάρια σου.:)

• Like 1

πριν 26 λεπτά, το μέλος SOTIRIS έγραψε:

Καλό είναι τη ληγμένη τροφή να μην τη χρησιμοποιήσεις, μιας και δεν έχει καμία διατροφική αξία για τα ψάρια σου.:)

Κανει για αποικιες ζωντανης τροφης? πχ grindal 

πριν 1 λεπτό, το μέλος Mr.Angelos έγραψε:

Στο παρελθόν που είχα ασχοληθεί με την καλλιέργεια τους, είχα χρησιμοποιήσει μερικές κροκέτες από τροφή γάτας.:)

• Like 1

εγω αν κανω ποτε καλλιεργεια δεν μπορω να δινω κροκετες γιατι θα τις ριμαξει η γατα μου..... :hysterical:

πειρα ενα κουτι αποθικευσεις 30 λιτρα  αν βαλω το φιλτρο που εχω τορα με ποιο πολυ σφουγκαρη και λιγο σιποραξ μπορω να βαλω γαριδες?

Θεωρητικά βάζοντας υλικά από το παλιό στρωμένο φίλτρο, και μπολιάζοντας το νέο βυθό με λίγο από τον παλιό θα είσαι οκ.

• Like 1

15 hours ago, Mr.Angelos said:

Ναι, δοκιμασμένο!

• Like 1

Λοιπον στο πλαστικο 25 λιτρο εβαλα το παλιο φιλτρο με λιγο σιποραξ 2/5 και το μισο σφουγκαρη απο το καινουργιο εβαλα απο την λιγμενη τροφη ως πηγη αμμωνιας και εκανα μετρισεις ειδα νο2 αυξηθικε και μου το εβγαλε ροζ και τα νιτρικα ειναι 7 και μετρισα ph και ειναι 6,8-7 εδω και 2-3 ωρες  σε ποσο καιρο θα στροσει περιπου? 

Επισης μεσα εβαλα ενα μοπανι και μια βαλισνερια και ενα κλαδεμα πολυσπερμα και ενα ραμσχορν που εχω. 

Πειγα σε ενα πετ και εκανα μετρισεις με υγρο τεστ και στα δυο ενυδρεια και εχω:

ενυδρειο 1                          ενυδρειο 2

no4 1                                    no4 2

no3 20                                 no3 10 τα υπολιπα dkh,ph κτλ τα γνωστα

επισης δεν αντεξα (και εγω ανθροπως ειμαι) και πειρα δυο θηλικες..... τις εβαλα στο 30λιτρο για την ωρα και ειναι μες στο παιχνιδι πανε μαζι παρεα και κολυμπανε γυρο απο το μοπανι και μαζι εβαλα και ενα νεριτε που πειρα και περνανε και το κοιτανε και του ριχνουν τσιμπιες...:jig: παντος για κανα μηνα νομιζω καλα ειναι μετα θα παρω ενα ποιο μεγαλο γιατι θελω να βαλω πλατυ μαζι τους....ετσι κιαλιος με γκαππυ ηταν αλλα τορα ειναι ποιο δραστιριες γιατι τα γκαππυ ηταν παρα πολλα!!!.

πρεπει να παρω μια λαμπα και ενα φιλτρο ακομα (αν και αυτο κανει δουλεια γιατι εκανα πατεντα και τριπισα το καδο μεσα και επικοινωνει με το κατο μερος και εβαλα σιποραξ μεσα και σφουγκαρι.) τι να διαλεξω απο λαμπα μια τ5 καλη ειναι? επισης φιλτρο κατα προτιμιση καποιο κρεμαστο....

ΥΓ. το ενυδρειο ειναι 25-30 λιτρα 40χ25χ25 για κανα μηνα μεχρι να παρω καποιο ποιο μεγαλο κανει? 

Τι εννοείς no4?

πριν 1 λεπτό, το μέλος Mr.Angelos έγραψε:

αμμωνια ενοω δεν λεγετε ετσι? 

ΝΗ4 αμμωνία.

Αν έχεις αυτές τις τιμές που γράφεις τότε το φίλτρο σου είναι εντελώς άστρωτο και θα έχεις πρόβλημα με τα ζωντανά σου.

ακαλα τα μπερδεψα νο2 1 και νο2 2 και αμμωνια 0 και στα δυο μπερδεφτικα νομιζα οτι εγραφα νο2 και οτι ειχα ποιο κατω nh4 0 οτι νανε.....

Επισης τα κοριτσια πειγαν στο 20ρι γιατι εβαλα την μια για να δω συμπεριφορες και ειχα καβγα και τους χωρισα αλλα η μικρη δεν δεχοταν να βγει απο το 20ρι τις αρεσε οποτε τον πειγα στο 30ρι ελα ομως που ξεχασα την μεγαλη και παρα λιγο τον γλιτωσα τον μπαγασα και την πειγα και αυτη στο 20ρι..... παρατιρισα οτι η μεγαλη του εκανε φλαρινκ αλλα την κοιταξα και εχει ασπρο κατω.... η μικρη (και αυτη εχει ασπρο κατω) δεν εκανε φλαρινκ αλλα αντιθετος ηθελε κιολας να παει κοντα του αλλα ο βλακας εκανε επιθεση.... (αλλα την ακουσε απο την μεγαλη) εχει σχεση που η μεγαλη ειναι λογικα αρχηγος? επισης μπορω να βαλω αλλη μια? 

Edit:νομιζω η μικρη ειναι αυγομενη.....

Έγινε επεξεργασία - Mr.Angelos

Επειδή με μπέρδεψες, οι σωστές μετρήσεις πρέπει να είναι αμμωνία (ΝΗ4/ΝΗ3), και νιτρώδη (ΝΟ2) μηδέν. Τα νιτρικά (ΝΟ3) δεν μας πειράζουν, γιατί με τις αλλαγές νερού τα φέρνουμε στο επίπεδο που θέλουμε.:)

• Like 1

Δεν ακούς κανέναν όμως από εδώ μέσα και δεν καταλαβαίνω γιατί...

πριν 3 λεπτά, το μέλος SOTIRIS έγραψε:

Επειδή με μπέρδεψες, οι σωστές μετρήσεις πρέπει να είναι αμμωνία (ΝΗ4/ΝΗ3), και νιτρώδη (ΝΟ2) μηδέν. Τα νιτρικά (ΝΟ3) δεν μας πειράζουν, γιατί με τις αλλαγές νερού τα φέρνουμε στο επίπεδο που θέλουμε.:)

ok απλα μπερδευω την αμμωνια και την γραφω λαθος... μαθαινω ακομα :geek:

υπαρχει κατι που πρεπει να κανω για να πεσει το νο2? αν κανω 40% αλλαγη νερου πχ η να το αφισω ως εχει?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...