Jump to content

ροη φιλτρου

Recommended Posts

πριν 3 ώρες, το μέλος Rik έγραψε:

Καλημερα στην παρεα!

Καταρχας Αγγελε δεν ειμαι εδώ ουτε για να σου κανω κυρηγμα ουτε για να σου τραβηξω τα αυτια. Εισαι ελευθερος στο τελος να κανεις ότι θελεις στην τελικη. Μπορει καποιες φορες να καθυστερω να σου απαντησω όπως και το ότι πολλες φορες σου απανταω μεσω κινητου οποτε οι απαντησεις μου μπορει να σου φαινοντε καπως αποτομες και κοφτες αλλα όπως καταλαβαινεις δεν μπορω να σου γραψω ολοκληρω ποιημα υπο αυτές τις συνθηκες και σου απαντω επι της ουσιας………………………………….    Αυτά προς αποφυγη παρεξηγησης.

Επισης καποιες απαντησεις μου μπορει να μην σου αρεσουν γιατι εχεις προβληματα στο ενυδρειο σου. Τα καλα τα προσπερναω και θελω να συγκεντρωσω την προσοχη σου στα προβληματα για να βελτιωσεις την κατασταση.

Κρατησου λοιπον………… :)

Το χαλικακι σου μπορει (με μεγαλη επιφυλαξη) να είναι χαλαζιακο ΑΛΛΑ…. Δεν εχει σωστη κοκκομετρια ( εχει αναμυκτη κοκκομετρια) και το εχεις αναμειξει μαλλον και με ποταμισιο. Επισης το εχεις λιγο καιρο (το καινουργιο) για να εχει στρωση και που το αναμειξες εκανες λαθος γιατι κατεστρεψες την βιολογια του παλιου που μπορουσε καπως να μας βοηθηση σε αυτά τα πρωτα βηματα. Αυτος ο βυθος καταπηνει πολύ βρωμια και δεν είναι καλο αλλα επικυνδηνο. Μην με κανεις να στο αναλυσω περισσοτερο καποια πραγματα θελουν μεγαλη συζητηση. Λιγο κατανοηση……

Δευτερον το φιλτρο σου εκτος από αστρωτο είναι και ελατωματικο δυστηχως και δεν ρουφαει όπως πρεπει για να δημιουργηθουν οι καταλληλες αποικιες και επισης ολοι η βρωμια ανακυκλωνεται μεσα στο ενυδρειο σου. Από τις φωτογραφιες φαίνεται πολύ καλα ότι τα φυτα και οι ανουμπιες σου είναι γεματες μπιχλα και η μοςς μονο μοςς δεν είναι από την μπιχλα και το κυανοβακτηριο. Μην παρεξηγιεσε!! Στα λεω χυμα αυτή την στιγμη γιατι ταυτοχρονα δουλευω.

Το ότι δεν εχεις και θερμοστατη αυτό καθυστερη περισσοτερο το στρωσιμο λογο χαμηλων θερμοκρασιων και σε καμια περιπτωση δεν θεωριτε στρωμενο ένα ενυδρειο κατω του ενός μηνος και ειδικα υπο αυτές τις συνθηκες.

Επισης μην βαλεις μεσα μεγαλα φυτα όπως πτεροτους και εχινοδορους γιατι το ενυδρειο σου είναι πολύ μικρο και αυτά τα φυτα έχουν μαζα και ογκο……δεν κανουν!! Στο τελος θα βγει ο μονομαχος εξω και θα εχεις μεγαλυτερα προβληματα ροης και σωστης κυκλοφοριας του νερου.

Όταν πηγες και εκανες μετρησεις ΝΗ3 και ΝΗ4 στο πετσοπ και σου λεει 1 και 3 δεν μιλαμε για ΝΟ3!! Αλλα για αμμωνια και αμμωνιο και αυτό είναι πολύ σοβαρο!!!!!  Νο2 εχεις σιγουρα από την στιγμη που εχεις αμμωνια.

Για να είναι στρωμενο το ενυδρειο σου πρεπει να μετρας 0 όλα εκτος από ΝΟ3! Ουτε για ιχθυοφορτωση μιλαμε ουτε για ανακατεμα βυθου. Το προβλημα οξυνθηκε από την στιγμη που εβαλες τις ταμπλετες οπου λογο κοκκομετριας όπως σου ελεγα παραπανω όλα τα θρεπτικα τους βγηκαν μεσα στο νερο και σου πρασινησε ολο το νερο!! Το εξελ δεν εχει καμια σχεση.

Όπως σου ειπε εξ αρχης ο Σωτηρης βαλε μπολι η  παρε τεστ να βλεπεις τη γινεται αλλα και παλι θελει εμπειρια για να το χειριστεις με ψαρι μεσα και βακτηρια το ολο στρωσιμο. Ξερω ότι εχεις ολη την καλη διαθεση να προσφερεις τις καλυτερες συνθηκες στον μπαγασα αλλα λογο αμελιας αυτή την στιγμη του κανεις κακο.

Ευχαριστω πολυ,προς θεου δεν ενοουσα κατι τετοιο και δεν σε κατηγορω... Φιλτρο ειχα παραγγειλει αλλα το καταστημα που το πειρα (δεν λεω ονοματα) μου ακυρωσε την παραγγελεια τελευταια στιγμη...... οποτε πρεπει να παραγγειλω ξανα και θα παρω και τεστακια!!!.Επισης ηθελα να πω οτι ο βλακας στο καταστημα εχει χαλασμενα τεστ λογικα γιατι ειχα παει να δω αν εχει φιλτρο και ενας ανθροπως του εδωσε νερο να του το μετρισει και ειχε ακριβως ιδιες μετρισεις οπως μου ειχε πει και εμενα!!!!, μετραγε με ενα στικακη τις κακιας ωρας και μου φανικε οτι ηταν και χρησιμοποιημενο!!!! :phone: μου φενεται δεν ξαναπαταω σε αυτον......

Επισης τα τεστακια για αρχη θα τα παρω σε στικ μορφη για να δω και ph και σκληροτιτες ποια ειναι καλητερα τα sera ή jbl?

Αν σου εκανε τεστ με υγρα τοτε σου εκανε τεστ αμμωνιας αμμωνιο nh4\nh3. Αν σου εκανε τεστ με στικακια τοτε σου εκανε τεστ νιτρικων και νιτρωδη no3\no2.  Σαν στικακια και οι δυο εταιριες ειναι καλες.

• Like 1

πριν 9 λεπτά, το μέλος Rik έγραψε:

Αν σου εκανε τεστ με υγρα τοτε σου εκανε τεστ αμμωνιας αμμωνιο nh4\nh3. Αν σου εκανε τεστ με στικακια τοτε σου εκανε τεστ νιτρικων και νιτρωδη no3\no2.  Σαν στικακια και οι δυο εταιριες ειναι καλες.

Βρεικα και esha αλλα εχω ακουσει κακα λογια

Εγω εχω βρεθει καλα και με αυτα. Με τις τετρα δεν τα παω καλα. Τελικα με τη μετρησε στο πετ το νερο σου με υγρα διαλυμματα η με στικακια το νερο σου?

πριν 1 λεπτό, το μέλος Rik έγραψε:

Εγω εχω βρεθει καλα και με αυτα. Με τις τετρα δεν τα παω καλα. Τελικα με τη μετρησε στο πετ το νερο σου με υγρα διαλυμματα η με στικακια το νερο σου?

Με στικακια τις κακιας ωρας....... ηταν λιγο βρεχμενο απο πριν μπορει να ηταν χαλασμενο?

Αρα σου μετρησε νιτρικα και νιτρωδη και οχι αμμωνια. Τωρα εαν ηταν βρεγμενα πριν τα βουτιξει στο νερο σου τοτε τη να πω......οτι νανε. Δεν ξερουμε καμια μετρηση και βαδιζουμε στα τυφλα. Τα στικακια ειναι μιας χρησεως.

• Like 1

πριν 2 λεπτά, το μέλος Rik έγραψε:

Αρα σου μετρησε νιτρικα και νιτρωδη και οχι αμμωνια. Τωρα εαν ηταν βρεγμενα πριν τα βουτιξει στο νερο σου τοτε τη να πω......οτι νανε. Δεν ξερουμε καμια μετρηση και βαδιζουμε στα τυφλα. Τα στικακια ειναι μιας χρησεως.

εγω νομιζα ηταν για δυο χρησεις γιαυτο δεν ειπα κατι.....:death:

Έγινε επεξεργασία - Mr.Angelos

Το πρώτο ΟΧΙ μη το πάρεις, είναι πού δυνατό σε ροή, τα άλλα δεν τα γνωρίζω αλλά μάλλον για το κρεμαστό θα πήγαινα. 

• Like 3

Το καλυτερο κατα την γνωμη μου ειναι το κρεμαστο γιατι δεν εχει καθολου ροη και δεν θα κουρασει το ψαρι...

Προσπαθουμε να μετραμε μονο με υγρα τεστ γιατι ειναι πιο αξιοπιστα..

Αν υπαρχει θεμα με το φιλτρο μπορει να ειναι ενας λογος που θα ανεβει η αμμωνια..

Συνηθως μαζι με την αμμωνια ερχεται και η αναλογη μυρωδια ψαριλας- αυγου...

Έγινε επεξεργασία - stathis spithas
  • Like 3

Μόλις τώρα, το μέλος kkgr έγραψε:

Το πρώτο ΟΧΙ μη το πάρεις, είναι πού δυνατό σε ροή, τα άλλα δεν τα γνωρίζω αλλά μάλλον για το κρεμαστό θα πήγαινα. 

Ναι. Δεν τα γνωριζω προσωπικα ....... Αλλα σαν παραδειγμα υπαρχουν αυτες οι εναλλακτικες φιλτρων.

• Like 2

Μόλις τώρα, το μέλος Mr.Angelos έγραψε:

μπορω να κανω κατι για να βαλω κρεμαστο? πχ να κοψω το καπακι? γιατι με ενδιαφερουν πολυ 

Μπορεις αλλα θα ειναι κριμα να το χαλασεις....

Μπορεις ομως να το εχεις τοσο ανοικτο μονο οσο χρειαζεται για να το λειτουργησεις..

• Like 2

πριν 11 λεπτά, το μέλος stathis spithas έγραψε:

Μπορεις αλλα θα ειναι κριμα να το χαλασεις....

Μπορεις ομως να το εχεις τοσο ανοικτο μονο οσο χρειαζεται για να το λειτουργησεις..

μπορω να παρω καποιο ή και να το φιαξω να ακουμπαει με βεντουζες στο τζαμι και να βγαινει στην επιφανεια?

Συνηθως "ακουμπανε"πανω στο τζαμι..

Θυληκωνουν για την ακριβεια...

Αν ομως το τοποθετησεις ψηλα θα αρχισει να γινεται ενοχλητικος ο θορυβος κατα πασα πιθανοτητα...

Αν δεν εισαι σιγουρος οτι μπορει να τοποθετηθει στο ενυδρειο καλυτερα να μην το παρεις και να πας σε αγορα φιλτρου μικρου εσωτερικου ή ακομα καλυτερα εξωτερικου...

Έγινε επεξεργασία - stathis spithas
  • Like 2

πριν 1 λεπτό, το μέλος stathis spithas έγραψε:

Συνηθως "ακουμπανε"πανω στο τζαμι..

Θυληκωνουν για την ακριβεια...

Αν ομως το τοποθετησεις ψηλα θα αρχισει να γινεται ενοχλητικος ο θορυβος κατα πασα πιθανοτητα...

Αν δεν εισαι σιγουρος οτι μπορει να τοποθετηθει στο ενυδρειο καλυτερα να μην το παρει και να πας σε αγορα φιλτρου μικρου εσωτερικου ή ακομα καλυτερα εξωτερικου...

Εγω λεω να παρω ενα εσωτερικο για να τελιονω γιατι αν κανει και θοριβο......:death: ετσι κιαλιος θα παρω εξωτερικο φιλτρο μολις παρω ποιο μεγαλο φιλτρο!!!! :bigemo_harabe_net-117:

πριν 10 λεπτά, το μέλος Mr.Angelos έγραψε:

Εγω λεω να παρω ενα εσωτερικο για να τελιονω γιατι αν κανει και θοριβο......:death: ετσι κιαλιος θα παρω εξωτερικο φιλτρο μολις παρω ποιο μεγαλο φιλτρο!!!! :bigemo_harabe_net-117:

Αν παρεις εσωτερικο κοιτα πιο θα πιανει τον μικροτερο οηκο στο ενυδρειο εχοντας ομως οσο γινεται μεγαλυτερο χωρο για βιολογια και σφουγγαρακι...

• Like 2

Μόλις τώρα, το μέλος stathis spithas έγραψε:

Αν παρεις εσωτερικο κοιτα πιο θα πιανει τον μικροτερο οηκο στο ενυδρειο εχοντας ομως οσο γινεται μεγαλυτερο χωρο για βιολογια και σφουγγαρακι...

Αυτο θα κανω!!!! :bigemo_harabe_net-117:

• Like 1

Βασικα το εξωτερικο στο εβαλα γιατι προσφερει ογκο ο καδος του και μελλοντικη χρηση σε καποιο ενυδρειο ποιο μεγαλο αλλα δεν ξερω εαν θα μπορεσεις να το διαχειριστεις με την ροη του. (υπερβολικο μπουκωμα υλικων φιλτρανσης σε συνδιασμο με σπρει μπαρ)

Το κρεμαστο αν και για τον μονομαχο ειναι εξαιρετικο υπαρχει θεμα με το καπακι σου και αν θελεις και σαλιγκαρια οπως αυτα που πηρες δεν...........

Το εσωτερικο ειναι η ποιο οικονομικη λυση για την ωρα αν και θα σου πειανει ογκο εσωτερικα του ενυδρειου. Το συγκεκριμενο που σου ποσταρα περα απο τα λιτρα ανα ωρα και το σπρει μπαρ κοιταξα και τις διαστασεις ετσι ωστε λογικα να εχει και αναλογο καδο.

Η καλύτερη επιλογή σου πιστεύω είναι αυτή

http://www.petsupermarket.gr/3090/προϊόντα/fluval-u2-φιλτρο-για-ενυδρεία-έως-110lt.html

• Like 2

πριν 5 λεπτά, το μέλος kkgr έγραψε:

Η καλύτερη επιλογή σου πιστεύω είναι αυτή

http://www.petsupermarket.gr/3090/προϊόντα/fluval-u2-φιλτρο-για-ενυδρεία-έως-110lt.html

Και εμενα αυτο ηρθε στο μυαλο μου..

Καπου το εχω και "καθεται" κιολας στην αποθηκη..

• Like 3

πριν 10 λεπτά, το μέλος kkgr έγραψε:

Έχω το U3, πολύ καλή επιλογή!

Δυνατο και αθορυβο και με αρκετο καδο (αν κοψεις λιγο το σφουγγαρακι)για βιολογικο υλικο...

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...