Jump to content

ροη φιλτρου

Recommended Posts

πριν 21 λεπτά, το μέλος stathis spithas έγραψε:

Βγαλε μια φωτο απο την γιαλα..

Αν ειναι green spot (οπως σου εγραψα και πιο πανω) μην ανυσηχεις!!

NH3 και ΝH4 που παραθετεις ειναι αμμωνια και αμμωνιο αντιστοιχα..

ΝO2 ειναι νιτρωδη και ΝO3 νιτρικα..:D

NO2 δεν ειναι σηγουρα 3 NO3 ειναι 3 και NH4 1 απλα μπερδευομαι με αυτα :crazyyyy:

πριν 13 λεπτά, το μέλος Mr.Angelos έγραψε:

NO2 δεν ειναι σηγουρα 3 NO3 ειναι 3 και NH4 1 απλα μπερδευομαι με αυτα :crazyyyy:

Οποτε να υποθεσω οτι εχεις αμμωνιο 1m/l που σε πεχα απο 7 και κατω δεν ειναι επικινδυνο αλλα μαλλον το δικο σου ειναι υψηλοτερο...

Και νιτρικα 30 που αν ανεβουν κι αλλο  πανε προς σημειο που επιβαρυνονται αρκετα τα περισοτερα τα ψαρια...

Θα σου προτεινα μια αλλαγη νερου οπωσδηποτε!!:D

• Like 1

πριν 21 λεπτά, το μέλος stathis spithas έγραψε:

Οποτε να υποθεσω οτι εχεις αμμωνιο 1m/l που σε πεχα απο 7 και κατω δεν ειναι επικινδυνο αλλα μαλλον το δικο σου ειναι υψηλοτερο...

Και νιτρικα 30 που αν ανεβουν κι αλλο  πανε προς σημειο που επιβαρυνονται αρκετα τα περισοτερα τα ψαρια...

αυτο ειχα χθες εκανα αλλαγη νερου 50-40% θα ξανακανω μετρισεις

πριν 22 λεπτά, το μέλος stathis spithas έγραψε:

παντος νομιζω εξαιτιας του φυλλου ειχα τετοια νουμερα... πριν το βγαλο ειχα κανει μετρισεις. 

Το ενυδρειο θεωριται στρωμενω ετσι?

πριν 8 λεπτά, το μέλος Mr.Angelos έγραψε:

παντος νομιζω εξαιτιας του φυλλου ειχα τετοια νουμερα... πριν το βγαλο ειχα κανει μετρισεις. 

Το ενυδρειο θεωριται στρωμενω ετσι?

Αν τρεχει πανω απο 17 μερες με μονιμη πηγη αμμωνιας και βιολογικο υλικο στο φιλτρο τοτε κατα 99% ειναι στρωμενο Αγγελε...

• Like 2

πριν 6 λεπτά, το μέλος stathis spithas έγραψε:

Αν τρεχει πανω απο 17 μερες με μονιμη πηγη αμμωνιας και βιολογικο υλικο στο φιλτρο τοτε κατα 99% ειναι στρωμενο Αγγελε...

το εχω 15 μερες με βιολογικο υλικο με μονιμη πηγη αμμωνιας και πριν απλα με σφουγγαρη ετρεχε 1 χρονω με μονιμη πηγη αμμωνιας αλλα το ξανα στρωνω για σιγουρια

• Like 1

Στρωμενο το φιλτρο..

Δηλαδη απονιτροποιει..

Να εξηγηθω για να μην παρεξηγηθω...

Το ενυδρειο για να βρει ισορροπια ισως χρειαστει καποιους μηνες...

Οποτε αφου ετρεχε χρονο πριν θα εχει γινει και το αναλογο μπολιασμα που θα επιταχυνε το στρωσιμο...

Έγινε επεξεργασία - stathis spithas
  • Like 2

Μία ώρα πριν, το μέλος stathis spithas έγραψε:

Στρωμενο το φιλτρο..

Δηλαδη απονιτροποιει..

Να εξηγηθω για να μην παρεξηγηθω...

Το ενυδρειο για να βρει ισορροπια ισως χρειαστει καποιους μηνες...

Οποτε αφου ετρεχε χρονο πριν θα εχει γινει και το αναλογο μπολιασμα που θα επιταχυνε το στρωσιμο...

Ευχαριστω πολυ!!!

• Like 1

Αν σου ειπε οτι μετρας αμμωνια το ενυδρειο σου δεν ειναι στρωμενο και το ψαρι κυνδηνευει. Και δευτερον πρωτη φορα ακουω το κυανο οτι δεν ειναι κυανο.....και τοτε τη ειναι;;;;;

• Like 1

πριν 15 λεπτά, το μέλος Rik έγραψε:

Αν σου ειπε οτι μετρας αμμωνια το ενυδρειο σου δεν ειναι στρωμενο και το ψαρι κυνδηνευει. Και δευτερον πρωτη φορα ακουω το κυανο οτι δεν ειναι κυανο.....και τοτε τη ειναι;;;;;

γκρην σποτ ειναι..... παντος οτι και αν ειναι με το εξελ εχει μεινει στασιμο και δεν επεκτινεται....

πριν 18 λεπτά, το μέλος Rik έγραψε:

δεν καταλαβα τι ενοεις μπορεις να μου το εξιγισεις καλητερα?

Έγινε επεξεργασία - Mr.Angelos

πριν 59 λεπτά, το μέλος Rik έγραψε:

Αν σου ειπε οτι μετρας αμμωνια το ενυδρειο σου δεν ειναι στρωμενο και το ψαρι κυνδηνευει.

Μπορει να μετραει αμμωνια ακομα και με στρωμενο ενυδρειο...

Μια αποτομη μεγαλη αυξηση ψαροσυνθεσης ή μια αναμπουμπουλα στον βυθο ειναι αρκετα για να ανεβασουν τα επιπεδα της αμμωνιας...

πριν 59 λεπτά, το μέλος Rik έγραψε:

Και δευτερον πρωτη φορα ακουω το κυανο οτι δεν ειναι κυανο.....και τοτε τη ειναι;;;;;

Απλα φωσφορικα...

• Like 2

πριν 2 ώρες, το μέλος stathis spithas έγραψε:

Μια αποτομη μεγαλη αυξηση ψαροσυνθεσης ή μια αναμπουμπουλα στον βυθο ειναι αρκετα για να ανεβασουν τα επιπεδα της αμμωνιας...

Απλα φωσφορικα...

Μεγαλη ψαροσυνθεση δεν εχει. Οσο για τον βυθο δυστηχως εχει κακης ποιοτητας βυθο και αυτο δυστηχως ειναι ενα μειον αλλα επισης βαζωντας ταμλετες με αυτο το βυθο φευγει ολη στο νερο. Τα φωσφορικα δεν ειναι καποιο ειδως αλγης αλλα μπορει να ειναι ο λογος για να αναπτυχθουν πολλα ειδη αλγεων. Οπως και το κυανο σε ελαφρα η βαρια μορφη.

πριν 3 ώρες, το μέλος Mr.Angelos έγραψε:

δεν καταλαβα τι ενοεις μπορεις να μου το εξιγισεις καλητερα?

Το ψαρι σου καιγετε μεσα και εξω και αυτο εχει ως αποτελεσμα το ψαρι η να πεθανει ειτε να αρρωστησει.

πριν 25 λεπτά, το μέλος Rik έγραψε:

Το ψαρι σου καιγετε μεσα και εξω και αυτο εχει ως αποτελεσμα το ψαρι η να πεθανει ειτε να αρρωστησει.

Ειναι κακος βηθος το χαλικη το χαλαζιακο? γιατι θα τρελαθω!!!!!!!! :crazyyyy:

πριν 26 λεπτά, το μέλος Rik έγραψε:

με αμμωνια 1 ??????

Έγινε επεξεργασία - Mr.Angelos

πριν 4 ώρες, το μέλος Rik έγραψε:

πριν 3 ώρες, το μέλος stathis spithas έγραψε:

Απλα φωσφορικα...

Νομιζω οτι σου απαντησα πως γινεται να μετρας αμμωνια με στρωμενο ενυδρειο γιατι αυτη ηταν η ερωτηση..

Θα μπορουσα πιστευω να σου γραψω καμμια δεκαρια ακομα λογους..

Και πως κατι που μοιαζει με κυανο πως μπορει να μην ειναι κυανο...

πριν 28 λεπτά, το μέλος Rik έγραψε:

Μεγαλη ψαροσυνθεση δεν εχει. 

Μετραει απωλειες ομως..

πριν 29 λεπτά, το μέλος Rik έγραψε:

Οσο για τον βυθο δυστηχως εχει κακης ποιοτητας βυθο και αυτο δυστηχως ειναι ενα μειον αλλα επισης βαζωντας ταμλετες με αυτο το βυθο φευγει ολη στο νερο. 

Αν εχει κακης ποιοτητας βυθο δεν το γνωριζω αλλα θα ηταν ενας λογος με αναμπομπουλα να ανεβει η αμμωνια...

Αυτο με τις ταμπλετες δεν το καταλαβα αλλα αν εννοεις οτι η ταμπλετες βγαινουν στην στηλη του νερου και δεν κατακρατουνται στον βυθο το βλεπω παρα πολυ δυσκολο για οποιονδηποτε βυθο...

πριν 32 λεπτά, το μέλος Rik έγραψε:

Τα φωσφορικα δεν ειναι καποιο ειδως αλγης αλλα μπορει να ειναι ο λογος για να αναπτυχθουν πολλα ειδη αλγεων. Οπως και το κυανο σε ελαφρα η βαρια μορφη.

ποτε δεν ειπα οτι τα φωσφορικα ειναι αλγη..

Αλλο φωσφορικα αλλο κυανο...

Αυτο προσπαθουσα να παραθεσω οτι πολλες φορες τα φωσφορικα τα βαπτιζουμε κυανο...

Οπως και να εχει χωρις να εχω μπροστα μου το ενυδρειο γνωμη μου ειναι οτι ολα ειναι υποθεσεις!!

• Like 2

πριν 34 λεπτά, το μέλος Rik έγραψε:

Μεγαλη ψαροσυνθεση δεν εχει. Οσο για τον βυθο δυστηχως εχει κακης ποιοτητας βυθο και αυτο δυστηχως ειναι ενα μειον αλλα επισης βαζωντας ταμλετες με αυτο το βυθο φευγει ολη στο νερο. Τα φωσφορικα δεν ειναι καποιο ειδως αλγης αλλα μπορει να ειναι ο λογος για να αναπτυχθουν πολλα ειδη αλγεων. Οπως και το κυανο σε ελαφρα η βαρια μορφη.

Το ψαρι μου το πειρα απο ενα μπολακι με νερο μεσα στην βρομα..... κανω οτι μπορω γιατι ειμαι και αρχαριος για να ειναι οσο των δυνατων καλυτερα!!!! καλυτερα μην προτρεχεις και μην εισαι αποτομος γιατι και εγω αρχαριος ειμαι και ακομα μαθαινω!!!! πολυ απλα μπορεις πρωτα να με ρωτισεις τι βυθο εχω πριν βγαλεις συμπερασματα και να μου εξιγισεις, τορα το ψαρι πηστευω μπορει να αντεξει γιατι αν δεν αντεχε θα μας ειχε αφισει χρονους τορα.... δεν θα μιλισω για την φυση και τετοια γιατι και προφανος ειναι απο εκτροφη και δεν εχει ζησει ποτε στην φυση και νομιζω οτι στο ενυδρειο ειναι πολυ καλητερα γιατι προσπαθω και το κανω οσο καλητερα μπορω!!! 

πριν 23 λεπτά, το μέλος Mr.Angelos έγραψε:

Ειναι κακος βηθος το χαλικη το χαλαζιακο? γιατι θα τρελαθω!!!!!!!! :crazyyyy:

Οχι το χαλαζιακο χαλικι δεν ειναι "κακος βυθος" (αν μπορουμε να βαπτισουμε βυθο ετσι)....

πριν 22 λεπτά, το μέλος Mr.Angelos έγραψε:

με αμμωνια 1 ??????

Η αμμωνια εχει αμμεση σχεση με το πεχα Αγγελε...

Η τοξικοτητα της δλδ..

πχ.

Αν μετρας 1ml/l αμμωνιο με πεχα 7 η συγκεντρωση της αμμωνιας ειναι 0,006 και δεν θα εχεις θεμα...

Αν μετρας με πεχα 7.5 θα εχεις συγκεντρωση 0,02 που σημαινει οτι ειναι βλαβερη σε μακροχρονια εκθεση για τα ψαρια...

Και αν μετρας με πεχα  πανω απο 9,5 φτανεις σε συγκεντρωσεις  σχεδον 0,72 που ειναι πληρως και αμμεσα τοξικο...

• Like 2

Μόλις τώρα, το μέλος stathis spithas έγραψε:

Οχι το χαλαζιακο χαλικι δεν ειναι "κακος βυθος" (αν μπορουμε να βαπτισουμε βυθο ετσι)....

Η αμμωνια εχει αμμεση σχεση με το πεχα Αγγελε...

Η τοξικοτητα της δλδ..

πχ.

Αν μετρας 1ml/l αμμωνιο με πεχα 7 η συγκεντρωση της αμμωνιας ειναι 0,006 και δεν θα εχεις θεμα...

Αν μετρας με πεχα 7.5 θα εχεις συγκεντρωση 0,02 που σημαινει οτι ειναι βλαβερη σε μακροχρονια εκθεση για τα ψαρια...

Και αν μετρας με πεχα  πανω απο 9,5 φτανεις σε συγκεντρωσεις  σχεδον 00,72 που ειναι πληρως και αμμεσα τοξικο...

Το πεχα ειναι 7 ακριβως και κανω και αλλαγες οποτε θα εχει πεσει σηγουρα ριχνω και βακτηρια οποτε ειμαι καλητερα!!! 

πριν 18 λεπτά, το μέλος Mr.Angelos έγραψε:

Το πεχα ειναι 7 ακριβως και κανω και αλλαγες οποτε θα εχει πεσει σηγουρα

Με 7 πεχα και κατω δεν θα εχεις θεμα αν και καλο θα ηταν να μετραγες μηδεν..

πριν 19 λεπτά, το μέλος Mr.Angelos έγραψε:

ριχνω και βακτηρια οποτε ειμαι καλητερα!!! 

Τα βακτηρια κατα την ταπεινη μου γνωμη βοηθανε μονο στην αρχη του κυκλου μετα για να στηθει μια δυνατη βιολογια θα πρεπει να υπαρχει συνδιασμος ποσοτητας βιολογικου υλικου και τροφοδοσιας των βακτηριων για να φτιαξουν μεγαλες αποικιες...

• Like 2

Μία ώρα πριν, το μέλος stathis spithas έγραψε:

Με 7 πεχα και κατω δεν θα εχεις θεμα αν και καλο θα ηταν να μετραγες μηδεν..

Τα βακτηρια κατα την ταπεινη μου γνωμη βοηθανε μονο στην αρχη του κυκλου μετα για να στηθει μια δυνατη βιολογια θα πρεπει να υπαρχει συνδιασμος ποσοτητας βιολογικου υλικου και τροφοδοσιας των βακτηριων για να φτιαξουν μεγαλες αποικιες...

Εχω ενα σακουλακη siporax mini και σφουγγαρακια που δεν χρειαστικε να τα αφαιρεσω....

Μία ώρα πριν, το μέλος Mr.Angelos έγραψε:

Εχω ενα σακουλακη siporax mini και σφουγγαρακια που δεν χρειαστικε να τα αφαιρεσω....

Για 20 λιτρα νομιζω ειναι αρκετο ειδικα αν υπαρχουν φυτα μεσα...

• Like 1

Καλημερα στην παρεα!

Καταρχας Αγγελε δεν ειμαι εδώ ουτε για να σου κανω κυρηγμα ουτε για να σου τραβηξω τα αυτια. Εισαι ελευθερος στο τελος να κανεις ότι θελεις στην τελικη. Μπορει καποιες φορες να καθυστερω να σου απαντησω όπως και το ότι πολλες φορες σου απανταω μεσω κινητου οποτε οι απαντησεις μου μπορει να σου φαινοντε καπως αποτομες και κοφτες αλλα όπως καταλαβαινεις δεν μπορω να σου γραψω ολοκληρω ποιημα υπο αυτές τις συνθηκες και σου απαντω επι της ουσιας………………………………….    Αυτά προς αποφυγη παρεξηγησης.

Επισης καποιες απαντησεις μου μπορει να μην σου αρεσουν γιατι εχεις προβληματα στο ενυδρειο σου. Τα καλα τα προσπερναω και θελω να συγκεντρωσω την προσοχη σου στα προβληματα για να βελτιωσεις την κατασταση.

Κρατησου λοιπον………… :)

Το χαλικακι σου μπορει (με μεγαλη επιφυλαξη) να είναι χαλαζιακο ΑΛΛΑ…. Δεν εχει σωστη κοκκομετρια ( εχει αναμυκτη κοκκομετρια) και το εχεις αναμειξει μαλλον και με ποταμισιο. Επισης το εχεις λιγο καιρο (το καινουργιο) για να εχει στρωση και που το αναμειξες εκανες λαθος γιατι κατεστρεψες την βιολογια του παλιου που μπορουσε καπως να μας βοηθηση σε αυτά τα πρωτα βηματα. Αυτος ο βυθος καταπηνει πολύ βρωμια και δεν είναι καλο αλλα επικυνδηνο. Μην με κανεις να στο αναλυσω περισσοτερο καποια πραγματα θελουν μεγαλη συζητηση. Λιγο κατανοηση……

Δευτερον το φιλτρο σου εκτος από αστρωτο είναι και ελατωματικο δυστηχως και δεν ρουφαει όπως πρεπει για να δημιουργηθουν οι καταλληλες αποικιες και επισης ολοι η βρωμια ανακυκλωνεται μεσα στο ενυδρειο σου. Από τις φωτογραφιες φαίνεται πολύ καλα ότι τα φυτα και οι ανουμπιες σου είναι γεματες μπιχλα και η μοςς μονο μοςς δεν είναι από την μπιχλα και το κυανοβακτηριο. Μην παρεξηγιεσε!! Στα λεω χυμα αυτή την στιγμη γιατι ταυτοχρονα δουλευω.

Το ότι δεν εχεις και θερμοστατη αυτό καθυστερη περισσοτερο το στρωσιμο λογο χαμηλων θερμοκρασιων και σε καμια περιπτωση δεν θεωριτε στρωμενο ένα ενυδρειο κατω του ενός μηνος και ειδικα υπο αυτές τις συνθηκες.

Επισης μην βαλεις μεσα μεγαλα φυτα όπως πτεροτους και εχινοδορους γιατι το ενυδρειο σου είναι πολύ μικρο και αυτά τα φυτα έχουν μαζα και ογκο……δεν κανουν!! Στο τελος θα βγει ο μονομαχος εξω και θα εχεις μεγαλυτερα προβληματα ροης και σωστης κυκλοφοριας του νερου.

Όταν πηγες και εκανες μετρησεις ΝΗ3 και ΝΗ4 στο πετσοπ και σου λεει 1 και 3 δεν μιλαμε για ΝΟ3!! Αλλα για αμμωνια και αμμωνιο και αυτό είναι πολύ σοβαρο!!!!!  Νο2 εχεις σιγουρα από την στιγμη που εχεις αμμωνια.

Για να είναι στρωμενο το ενυδρειο σου πρεπει να μετρας 0 όλα εκτος από ΝΟ3! Ουτε για ιχθυοφορτωση μιλαμε ουτε για ανακατεμα βυθου. Το προβλημα οξυνθηκε από την στιγμη που εβαλες τις ταμπλετες οπου λογο κοκκομετριας όπως σου ελεγα παραπανω όλα τα θρεπτικα τους βγηκαν μεσα στο νερο και σου πρασινησε ολο το νερο!! Το εξελ δεν εχει καμια σχεση.

Όπως σου ειπε εξ αρχης ο Σωτηρης βαλε μπολι η  παρε τεστ να βλεπεις τη γινεται αλλα και παλι θελει εμπειρια για να το χειριστεις με ψαρι μεσα και βακτηρια το ολο στρωσιμο. Ξερω ότι εχεις ολη την καλη διαθεση να προσφερεις τις καλυτερες συνθηκες στον μπαγασα αλλα λογο αμελιας αυτή την στιγμη του κανεις κακο.

• Like 3

Αρα βρες μπολι ……….αλλαξε φιλτρο, κοιτα να εχει οσο το δυνατον μεγαλυτερο καδο……………Παρε τεστ ΝΗ3ΝΗ4 και εστω στικακια με όλα τα υπολοιπα. Αυτα απο εμενα αν δεν θελεις δεν σε ξαναενοχλω αν νομιζεις οτι σου λεω............

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...