Skoti 30 Μαρτίου 2017 #276 Share 30 Μαρτίου 2017 (edited) Αν είχα το χρόνο και τα χρήματα θα είχα από ένα..Το κάθε είδος έχει τη δική του ομορφιά..Το πιο όμορφο συναίσθημα στο χόμπυ είναι η αναπαραγωγή στο ενυδρείο μας που μπορείς να το πάρεις καλώς η κακώς μόνο στην ομορφιά του γλυκού..Από την άλλη πλευρά το θαλασσινό έχει άλλες ομορφιές και πιο έντονα χρώματα..Διαλέγεις και παίρνεις.. Υπάρχουν πολλά ωραία και ενδιαφέροντα μέρη πάντωςτου γλυκού που μπορείς να ασχοληθείς και να σε συναρπάσει.. Έχω περάσει και από τα δύο για αρκετά χρόνια,αυτή τη στιγμή είμαι στο θαλασσινό κομμάτι αλλά σκέφτομαι πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να πάω σε μεγαλύτερο θαλασσινό και το υπάρχον να γίνει ένα όμορφο φυτεμένο γλυκό! Βέβαια εξαρτάται από πολλά...ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΡΡΩΣΗ!!! Έγινε επεξεργασία 30 Μαρτίου 2017 - Skoti 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.Angelos 30 Μαρτίου 2017 Author #277 Share 30 Μαρτίου 2017 Μία ώρα πριν, το μέλος Skoti έγραψε: Αν είχα το χρόνο και τα χρήματα θα είχα από ένα..Το κάθε είδος έχει τη δική του ομορφιά..Το πιο όμορφο συναίσθημα στο χόμπυ είναι η αναπαραγωγή στο ενυδρείο μας που μπορείς να το πάρεις καλώς η κακώς μόνο στην ομορφιά του γλυκού..Από την άλλη πλευρά το θαλασσινό έχει άλλες ομορφιές και πιο έντονα χρώματα..Διαλέγεις και παίρνεις.. Υπάρχουν πολλά ωραία και ενδιαφέροντα μέρη πάντωςτου γλυκού που μπορείς να ασχοληθείς και να σε συναρπάσει.. Έχω περάσει και από τα δύο για αρκετά χρόνια,αυτή τη στιγμή είμαι στο θαλασσινό κομμάτι αλλά σκέφτομαι πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να πάω σε μεγαλύτερο θαλασσινό και το υπάρχον να γίνει ένα όμορφο φυτεμένο γλυκό! Βέβαια εξαρτάται από πολλά...ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΡΡΩΣΗ!!! Βασικα δεν νομιζω να παω ποτε σε θαλασσινο...ακουσατε θαλασσινοι? γιατι το γλυκο εχει την γλυκα του ενω το θαλασσινο μεζεδες.... περα απο την πλακα το θαλασσινο ειναι οπως το λες εχει εντονα χρωματα και εχει την ομωρφια του ,ενω το γλυκο εχει τις γεννες και τα φυτα του!!!! παντος το χομπι μας ειναι αν οχι το ποιο ωρεο απο τα ποιο ωρεα!!!! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.Angelos 30 Μαρτίου 2017 Author #278 Share 30 Μαρτίου 2017 Εχω μερικες αποριες ακομα: 1. καλυτερα να αγωρασω ετοιμο ενυδρειο ή να φιαξω δικο μου? 2.ποσο εξελ πρεπει να ριχνω γιατι δεν λεει πουθενα? 3.γαριδουλες αμανο μπορω να βαλω? 4.το φιλτρο το εφιαξα με τουλι να παρω προτα τεστακια και μετα αλλο σωστα? 5.τι φυτο αλλο μπορω να βαλω? 6.μπορω να βαλω αλλα δυο αππλακια? αυτα.. Επισης χτες εβαλα ταμπλετες και εξελ και σημερα βλεπω το πολυσπερμα καταπρασινο!!! και στην κορυφη του εχει καφετιασει ειναι καλο?. Ταισα και τον μονομαχο με bloodworms αποξυραμενα και τρελαθικε!!!! δεν περιμενα να του αρεσουν πολυ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathis spithas 30 Μαρτίου 2017 #279 Share 30 Μαρτίου 2017 (edited) Καλημερα απο μενα.. 1.Το αγοραστο ή το χειροποιητο ενυδρειο ειναι θεμα γουστου ή θεμα χωρου οταν προκειται για εργοστασιακα .. 2.Το εξελ εχει στανταρ δοσολογια 5 ml ανα 40 λιτρα νερου σαν αρχη μετα απο καθε αλλαγη και 5 ml ανα 200 λιτρα μετα καθημερινα ή ανα μερα.. 3.Για το αν ταιριαζουν οι γαριδες σου με ποιες μπορεις να δεις στο πινακα υδριβισμου... Οι αμανο συγκεκριμενα αν θυμαμαι καλα δεν υδριβιζουν με καμμια... 4.Δεν καταλαβα τι εργασια εχεις κανει στο φιλτρο αλλα τα τεστ ειναι απαραιτητα σε καινουργιο ενυδρειο και οχι εμπειρο χομπιστα.. 5.Φυτα προτιμησε ειδη μοςς και φυτα ευκολα και στην αναπτυξη αλλα και στο "κουμαντο"... 6.Κανε τις μετρησεις σου και βλεπεις τα apple οσο μεγαλωνουν τοσο περισοτερο επιβαρυνουν την ποιοτητα του νερου.. Φαντασου οτι αντιστοιχει (κατα τα λεγομενα πολλων σελιδων) ενα σαλιγκαρι για 40 λιτρα νερο... Το καφε που βλεπεις ειναι αλγη στρωσιματος.. Διατομικη.. Με τις ταμπλετες να εισαι προσεκτικος και να μην βαλεις πολλες.. Αν τρελαθηκε με τα αποξηραμενα που να δεις τι θα παθει αν τον ταισεις κατεψυγμενα... Έγινε επεξεργασία 30 Μαρτίου 2017 - stathis spithas 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.Angelos 30 Μαρτίου 2017 Author #280 Share 30 Μαρτίου 2017 πριν 1 ώρα, το μέλος stathis spithas έγραψε: Καλημερα απο μενα.. 1.Το αγοραστο ή το χειροποιητο ενυδρειο ειναι θεμα γουστου ή θεμα χωρου οταν προκειται για εργοστασιακα .. 2.Το εξελ εχει στανταρ δοσολογια 5 ml ανα 40 λιτρα νερου σαν αρχη μετα απο καθε αλλαγη και 5 ml ανα 200 λιτρα μετα καθημερινα ή ανα μερα.. 3.Για το αν ταιριαζουν οι γαριδες σου με ποιες μπορεις να δεις στο πινακα υδριβισμου... Οι αμανο συγκεκριμενα αν θυμαμαι καλα δεν υδριβιζουν με καμμια... 4.Δεν καταλαβα τι εργασια εχεις κανει στο φιλτρο αλλα τα τεστ ειναι απαραιτητα σε καινουργιο ενυδρειο και οχι εμπειρο χομπιστα.. 5.Φυτα προτιμησε ειδη μοςς και φυτα ευκολα και στην αναπτυξη αλλα και στο "κουμαντο"... 6.Κανε τις μετρησεις σου και βλεπεις τα apple οσο μεγαλωνουν τοσο περισοτερο επιβαρυνουν την ποιοτητα του νερου.. Φαντασου οτι αντιστοιχει (κατα τα λεγομενα πολλων σελιδων) ενα σαλιγκαρι για 40 λιτρα νερο... Το καφε που βλεπεις ειναι αλγη στρωσιματος.. Διατομικη.. Με τις ταμπλετες να εισαι προσεκτικος και να μην βαλεις πολλες.. Αν τρελαθηκε με τα αποξηραμενα που να δεις τι θα παθει αν τον ταισεις κατεψυγμενα... Ευχαριστω πολυ! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.Angelos 30 Μαρτίου 2017 Author #281 Share 30 Μαρτίου 2017 Δυστιχος βρεικα το σαλιγκαρι εκτος νερου νεκρο..... 10 μετρα μακρια!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.Angelos 30 Μαρτίου 2017 Author #282 Share 30 Μαρτίου 2017 πολυ λυπηθικα πανε και τα δυο....τορα θα παρω αλλο φιλτρο γιατι ετσι οπως το καθαρισα χαλασε αυτο που εκανα με το τουλι και με το νεο φιλτρο θα παρω 3 αππλακια αυτα τα μικρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathis spithas 30 Μαρτίου 2017 #283 Share 30 Μαρτίου 2017 πριν 2 ώρες, το μέλος Mr.Angelos έγραψε: Δυστιχος βρεικα το σαλιγκαρι εκτος νερου νεκρο..... 10 μετρα μακρια!!!!!! Χρειαζεσαι καπακι.. Βγαινουν εξω... Ακομα και οταν μεγαλωσουν τα αυγα τα κανουν εκτος ενυδρειου... 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.Angelos 30 Μαρτίου 2017 Author #284 Share 30 Μαρτίου 2017 Μία ώρα πριν, το μέλος stathis spithas έγραψε: Χρειαζεσαι καπακι.. Βγαινουν εξω... Ακομα και οταν μεγαλωσουν τα αυγα τα κανουν εκτος ενυδρειου... Εχω καπακι αλλα αφισα ανοιχτο το ενα κομματι πισω για να ανακυκλωνεται ο αερας και βγηκε εξω..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.Angelos 1 Απριλίου 2017 Author #285 Share 1 Απριλίου 2017 SOS!!!!! εριξα λιγο excel σχεδον μισω καπακι και ολα μια χαρα τα φυτα με τις ταμπλετες το πειραν πανο τους αλλα....πειρε και η αλγη μεριδιο απο την πιτα και μαζι και το κυανο βακτυριο ξαναρθε!!!!!! παρολο την κυκλικη ροη γεμισαν τα τζαμια και ειναι λαχανη!!!...επισης το ενυδρειο εχει μια απαισια μυρωδια σαν κλουβιο αυγο... Διαβασα οτι φτεει το κυανοβακτιριο τι μπορω να κανω.. Ταμπλετες εχω βαλει τρεις και την καθε μια την μοιραζονται 4-5 ριζες οποτε δεν νομιζω να φτενε αυτες και εξελ εβαλα δυο φορες απο μισο καπακι μερα παρα μερα και μεσα σε μια νυχτα εγινε αυτο το χαλι...... εκανα αλλαγη νερου 2/4 αλλα τιποτα.... στο τελος θα βγαλο τον ψαρι απο μεσα και θα το στειλω..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 1 Απριλίου 2017 #286 Share 1 Απριλίου 2017 (edited) On Monday, March 27, 2017 at 11:45 ΜΜ, το μέλος Rik έγραψε: Μην ριξεις και μην βαλεις ταμπλετες μεχρι να σιγουρευτεις οτι το ενυδρειο σου ειναι καλα στρωμενο. Κοψε λιγο πλαστικο και κολλα το με καμποση σιλικονη στην τρυπα. Βγαλε τις ταμπλετες και αλλαξε ολο το νερο. Έγινε επεξεργασία 1 Απριλίου 2017 - Rik 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.Angelos 1 Απριλίου 2017 Author #287 Share 1 Απριλίου 2017 πριν 31 λεπτά, το μέλος Rik έγραψε: Βγαλε τις ταμπλετες και αλλαξε ολο το νερο. αυτες φταινε ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.Angelos 1 Απριλίου 2017 Author #288 Share 1 Απριλίου 2017 Εκανα 50% αλλαγη νερου και βρεικα τι μυριζε ασχημα ειχα βαλει ενα πλατανοφυλλο και επιδη σαπισε προκαλεσε την μυρωδια τορα για την αλγη αποτι ειδα ειναι greenspot αυτη πως να την βγαλω απλα με μια τηλεκαρτα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 1 Απριλίου 2017 #289 Share 1 Απριλίου 2017 Το υποστρωμα που εχεις δεν κανει για ταμπλετες. Την green spot ναι με τηλεκαρτα. Τα φυλλα μην ταφηνεις πανω απο 2 μερες. Excel μιση δοση μερα παρα μερα. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 1 Απριλίου 2017 #290 Share 1 Απριλίου 2017 Ξεπλυνε και τα υλικα φιλτρανσης μετα απο καμια ωρα απο την στιγμη που καθαρισεις τα τζαμια. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.Angelos 1 Απριλίου 2017 Author #291 Share 1 Απριλίου 2017 (edited) πριν 2 ώρες, το μέλος Rik έγραψε: Ξεπλυνε και τα υλικα φιλτρανσης μετα απο καμια ωρα απο την στιγμη που καθαρισεις τα τζαμια. καθαρισα με νερο που ειχα ετοιμασει το φιλτρο , το νερο εχει ακομα λιγο την μποχα αλλα ευτιχως δεν ειναι οπως πριν.... εγω νομιζα οτι τα φυλλα τα αφινουμε καποιες μερες και το αφισα μια εβδομαδα μεσα και για καποιο λογο σημερα ξεκινισε να μυριζει.... και το νερο δεν αλλαξε καθολου οποτε τζαμπα κοπος λογικα θα παρω catapa Έγινε επεξεργασία 1 Απριλίου 2017 - Mr.Angelos 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 2 Απριλίου 2017 #292 Share 2 Απριλίου 2017 Καλημερα Αγγελε. Δεν χρειαζεται να βαλεις φυλλα ντε και καλα. Για απλη λιπανση υπαρχουν σκευασματα υγρα που μππρεις να διαχειριστεις ευκολα και με ποιο ασφαλεια. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathis spithas 2 Απριλίου 2017 #293 Share 2 Απριλίου 2017 (edited) Υπαρχει και περιπτωση να σηκωσε αμμωνια.. Το εξελ δεν δημιουργει αλγες αλλα κανει ακριβως το αντιθετο... Η green spot ειναι αλγη φυσιολογικοτατη και θα φυγει με τον καιρο ειτε καθαριστει ειτε οχι... Οι ταμπλετες συνηθως αυξανουν τα φωσφορικα και συνηθως αυτο βλεπουμε στα σημεια που τις βαζουμε... Κυανο για να γινει πρεπει να υπαρχουν και αναλογες συνθηκες μη ροης συνηθως... Έγινε επεξεργασία 2 Απριλίου 2017 - stathis spithas 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.Angelos 2 Απριλίου 2017 Author #294 Share 2 Απριλίου 2017 πριν 31 λεπτά, το μέλος stathis spithas έγραψε: Υπαρχει και περιπτωση να σηκωσε αμμωνια.. Το εξελ δεν δημιουργει αλγες αλλα κανει ακριβως το αντιθετο... Η green spot ειναι αλγη φυσιολογικοτατη και θα φυγει με τον καιρο ειτε καθαριστει ειτε οχι... Οι ταμπλετες συνηθως αυξανουν τα φωσφορικα και συνηθως αυτο βλεπουμε στα σημεια που τις βαζουμε... Κυανο για να γινει πρεπει να υπαρχουν και αναλογες συνθηκες μη ροης συνηθως... Και πως καταλαβαινω αν εχουν αυξηθει? επιδη την επομενη εβδομαδα θα παρω τεστ (θα επερνα αυτη αλλα ετυχε κατι και δεν μπορεσα). Πειγα σε ενα πετ με λιγο νερο απο το ενυδρειο και μου μετρισαν nh3-nh4 και μου ειπε οτι εχω αμμωνια 1 και νιτρικα 3 ειναι καλα? αυτος μου ειπε οτι ειναι κακο τα νιτρικα να ειναι 3 αλλα δεν τον ακουσα γιατι δεν μου φανηκε γνωστης...... αφου τον ρωτισα ποσο εχει τις ρεντ τσερρυ και μου εδωσε τροφη για κιχλιδες......... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.Angelos 2 Απριλίου 2017 Author #295 Share 2 Απριλίου 2017 Επισης εχω ενα θεμα, οταν ταιζω τον ψαρι με φυλλαρακια κανει κονξες για bloodworms και μολις του δεινω ενα δυο τρωει απο το δακτυλω μου!!!!! εχω ακουσει οτι δεν κανει καθε μερα εσεις τι λετε? αν δεν του δοσω ξεριζονει το πολυσπερμα!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathis spithas 2 Απριλίου 2017 #296 Share 2 Απριλίου 2017 πριν 26 λεπτά, το μέλος Mr.Angelos έγραψε: Και πως καταλαβαινω αν εχουν αυξηθει? επιδη την επομενη εβδομαδα θα παρω τεστ (θα επερνα αυτη αλλα ετυχε κατι και δεν μπορεσα). Πειγα σε ενα πετ με λιγο νερο απο το ενυδρειο και μου μετρισαν nh3-nh4 και μου ειπε οτι εχω αμμωνια 1 και νιτρικα 3 ειναι καλα? αυτος μου ειπε οτι ειναι κακο τα νιτρικα να ειναι 3 αλλα δεν τον ακουσα γιατι δεν μου φανηκε γνωστης...... αφου τον ρωτισα ποσο εχει τις ρεντ τσερρυ και μου εδωσε τροφη για κιχλιδες......... Τα φωσφορικα πολλες φορες μοιαζουν με προσταδιο πριν το κυανο.. Δημιουργουν πρασινες περιοχες στον βυθο.. Ειχα για χρονια σε μεγαλα ενυδρεια κοντα στα σημεια που ειχα τοποθετησει ταμπλετες(συγκεκριμενα του λιτλ)... Αλλα ποτε δεν γιναν κυανο.. Το κυανο εχει πιο μπλε χρωματισμο.. Υπαρχει βεβαια και τεστ φωσφορικων... Αμμωνια θα πρεπει να μετραγες σχεδον μηδενικη... Νιτρικα 3 εννοεις 30; Ή εννοεις νιτρωδη; πριν 19 λεπτά, το μέλος Mr.Angelos έγραψε: Επισης εχω ενα θεμα, οταν ταιζω τον ψαρι με φυλλαρακια κανει κονξες για bloodworms και μολις του δεινω ενα δυο τρωει απο το δακτυλω μου!!!!! εχω ακουσει οτι δεν κανει καθε μερα εσεις τι λετε? αν δεν του δοσω ξεριζονει το πολυσπερμα!!!!! Τον "κακομαθες"!! 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.Angelos 2 Απριλίου 2017 Author #297 Share 2 Απριλίου 2017 (edited) πριν 12 λεπτά, το μέλος stathis spithas έγραψε: Τα φωσφορικα πολλες φορες μοιαζουν με προσταδιο πριν το κυανο.. Δημιουργουν πρασινες περιοχες στον βυθο.. Ειχα για χρονια σε μεγαλα ενυδρεια κοντα στα σημεια που ειχα τοποθετησει ταμπλετες(συγκεκριμενα του λιτλ)... Αλλα ποτε δεν γιναν κυανο.. Το κυανο εχει πιο μπλε χρωματισμο.. Υπαρχει βεβαια και τεστ φωσφορικων... Αμμωνια θα πρεπει να μετραγες σχεδον μηδενικη... Νιτρικα 3 εννοεις 30; Ή εννοεις νιτρωδη; Τον "κακομαθες"!! νιτρωδη ενοω ειναι κακο? αλλα αυτος μετρισε με κατι τεστ της κακιας ωρας..... τορα για τα φωσφορικα τι μπορω να κανω? Έγινε επεξεργασία 2 Απριλίου 2017 - Mr.Angelos Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathis spithas 2 Απριλίου 2017 #298 Share 2 Απριλίου 2017 Νιτρωδη ειναι πιο επικινδυνα απο την αμμωνια!! Φωσφορικα εκει που τα βλεπεις αρχικα προσθεσε μερικα φυτα.. Ανακατεψε ελαφρα τον βυθο οταν δεν υπαρχει ψαρι κοντα... Κανε οπσδηποτε μια αλλαγη νερου για καλο και κακο!! 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.Angelos 2 Απριλίου 2017 Author #299 Share 2 Απριλίου 2017 (edited) πριν 10 λεπτά, το μέλος stathis spithas έγραψε: Νιτρωδη ειναι πιο επικινδυνα απο την αμμωνια!! Φωσφορικα εκει που τα βλεπεις αρχικα προσθεσε μερικα φυτα.. Ανακατεψε ελαφρα τον βυθο οταν δεν υπαρχει ψαρι κοντα... Κανε οπσδηποτε μια αλλαγη νερου για καλο και κακο!! επιδη μπερδευτικα nh4 εχω 1 και nh3 3 αλλα δεν ειναι και σηγουρο θα παρω τεστακια και θα μετρισω. φωσφορικα δεν νομιζω να εχω πολλα γιατι ο βυθος ειναι καθαρος!!! τα τζαμια εχουν πρασινη αλγη μου μοιαζει γκρηνσποτ γιατι ειναι λαχανη με λιγακη σκουρο πρασινο και δεν επεκτινεται..... Έγινε επεξεργασία 2 Απριλίου 2017 - Mr.Angelos Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathis spithas 2 Απριλίου 2017 #300 Share 2 Απριλίου 2017 (edited) Βγαλε μια φωτο απο την γιαλα.. Αν ειναι green spot (οπως σου εγραψα και πιο πανω) μην ανυσηχεις!! NH3 και ΝH4 που παραθετεις ειναι αμμωνια και αμμωνιο αντιστοιχα.. ΝO2 ειναι νιτρωδη και ΝO3 νιτρικα.. Έγινε επεξεργασία 2 Απριλίου 2017 - stathis spithas 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος