Jump to content

Παρουσίαση aquaterrarium (red eared slider) και μερικές απορίες


Recommended Posts

πριν 4 ώρες, το μέλος LiverPython έγραψε:

#peetchy την ταίζω 1 φορά την ημέρα sticks (3 ειδών, άλλα κάθε μέρα) που είναι το κυρίως γεύμα της και συνήθως το απόγευμα κάποιο λαχανικό/σαλάτα. 2 φορές την εβδομάδα -εκτός απο τα sticks- της δίνω και γαριδούλες βαπτισμένες σε σκόνη ασβεστίου. Όλα τα sticks είναι πάντα ποτισμένα με βιταμίνες & ενισχυτικά κελύφους. Πέραν αυτών, της δίνω περιστασιακά και ζωντανά σκουλήκια. Σε αυτή την δίαιτα κατέληξα μετά απο πολυ διάβασμα (κυρίως απο το εξωτερικό) για να μήν έχω προβλήματα pyramiding κτλ αλλά και να μήν υποσιτίζεται το ζωντανό..

 

Εντωμεταξύ, τι γίνεται ρε γμτ.. Κανένας δεν υπάρχει να μου απαντήσει στις ερωτήσεις που έχω θέσει??

Έχεις δίκιο. Συνήθως ο @Mr_Zoo κάτι ξέρει από αυτά. 

Να σου κάνω κι άλλη μία ερώτηση...Σε ζαλισα 

Την φωτογραφία φόντο την έχεις κολλήσει από τη μέσα μεριά του ενυδρείου ή από έξω ; Έχω κι εγώ παρόμοια. Στο ενυδρείο που έχω τώρα την έχω από έξω . Κολλάνε και μέσα με ειδική κόλλα; Φαίνεται άψογα η δική σου. Πώς το έχεις καταφέρει;

Link to comment
Share on other sites

On 9/3/2017 at 4:26 ΜΜ, το μέλος LiverPython έγραψε:

 

Οι απορίες:

 

     1)      Τελικά έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος αζώτου? Γιατί δεν βλέπω αξιοσημείωτα νιτρικά, ούτε τις τελευταίες 3 εβδομάδες?

 

     2)      Τι γίνεται με την άλγη?

 

     3)      Τι γίνεται με την γλίτσα?

 

     4)      Τι γίνεται με τον αφρό?

 

 

 

Τι κάνω λάθος? Έχω πολύ μεράκι και η χελώνα πραγματικά με αποζημιώνει με αυτά που κάνει όταν με βλέπει (μην ακούτε αυτά που λένε για τις χελώνες ότι δεν θέλουν χάδια κτλ, εδώ βγάζει το κεφάλι και τρίβετε στα δάχτυλά μου, χωρίς να δαγκώνει).. Δεν μπορώ όμως να βρω την άκρη στα ψιλά γράμματα και από ότι έχω καταλάβει, εκεί παίζεται το παιχνίδι..

 

Φίλε μου καλησπέρα. 

 

Κατ αρχάς να πω ότι μου αρέσει πολύ η παρουσίαση σου και το αποτέλεσμα που βλέπω, αν και σύντομα θα μετακομίσεις σε μεγαλύτερο ενυδρείο, μόλις προσαρμοστεί το ζώο και αρχίσει την ανάπτυξη του. Μην προσπαθείς να το περιορίσεις αυτό μειώνοντας την τροφή όπως έγραψες. ...

 

Στις απορίες σου τώρα.....

 

1) Μάλλον ναι, σύμφωνα με αυτά που αναφέρεις 

2) Με την αλγη απλά κουράγιο, δεν μπορείς να κάνεις διαφορετικά,  έτσι κι αλλιώς είναι αλληλένδετη με την φωτοπεριοδο. 

3) Για βγάλε μια κοντινή φωτο από αυτό

4) Ο αφρός είναι το πρωτεϊνικο φιλμ που συγκεντρώνετε λόγο μη αρκετής επιφανειακής αναταραξης, όπως στα περισσότερα ενυδρεία. ...

Link to comment
Share on other sites

#Mr_zoo Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και που δαπάνησες τον χρόνο να ασχοληθείς με τις απορίες μου.. Μία διευκρίνηση μόνο, δεν προσπαθώ να καθυστερήσω την ανάπτυξη της χελώνας, η διατροφή της είναι πολύ ισορροπημένη, απλά δεν βιάζομαι να την μεγαλώσω κιόλας.. ΄Εχω γράψει σε προηγούμεο ποστ ότι το επόμενο σπίτι της χελώνας θα είναι μία εσωτερική λίμνη 180Χ90Χ60 που ήδη έχω σχεδιάσει.

 

1) Σε σχέση με τον κύκλο αζώτου, δεν θα έπρεπε να έχω και αξιόλογα νιτρικά για να θεωρήσω ότι έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος?

2) Αρχίζω να το παίρνω απόφαση αυτό με την άλγη

3) & 4) Αυτή την εβδομάδα έγινε κάτι που με εξέπληξε.. Δεν είχα την λευκή γλίτσα στην στεριά και ο αφρός όσο περνουσαν οι μέρες (απο την τελεταία αλλαγή νερού) μειώνονταν, με αποτέλεσμα την ημέρα της αλλαγής να μήν έχω καθόλου. Δεν άλλαξα απολύτως τίποτα όλη την εβδομάδα στις ρουτίνες μου. Μετά την αλλαγή νερού (απο την επόμενη ημέρα) ξεκίνησε πάλι να δημιουργείται & βαθμιαία να αυξάνετε ο αφρός. Συνεπώς μήπως δεν είναι πρωτεϊνικό φίλμ? Η ανατάραξη της επιφάνειας είναι αρκετά ικανοποιητική (φαίνεται και στις φωτό) και στο παρελθόν έχω πειραματιστεί με αυτό χωρίς να δώ να αλλάζει κάτι, αναταράσοντας περισσότερο..

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

#peetchy Η αφίσα είναι του εμπορίου και είναι κολλημένη απο έξω με απλό σελοτέιπ, όπως οι περισσότερες φαντάζομαι. Δεν υπάρχει λόγος να βάλεις την αφίσα μέσα στο ενυδρείου σου. Φρόντισε μόνο να εφάπτεται καλά πάνω στο γυαλί, τεντώνοντάς την την ώρα που θα την κολλάς στο ενυδρείο..

 

και μερικές ακόμα φωτό με το καπάκι για την νύχτα, που έφτιαξα απο πολυκαρμπονικό & duct tape (αρχικά είχα φτιάξει απο plexiglass αλλά καμπυλώνονταν και δεν βόλευε) καθώς και απο το φίλτρο με τα συμπράγκαλα της χελώνας

 

 

20170311_143329.jpg

20170311_143248.jpg

20170311_143443.jpg

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Πολλή οργανωση. Σίγουρα έχεις μία ευτυχισμένη χελώνα !

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα και πάλι,

 

για 2η εβδομάδα πλέον έχω παρατηρήσει ότι ο αφρός στην επιφάνεια ξεκινάει να σχηματίζεται την επόμενη ημέρα απο την αλλαγή νερού. Σταδιακά αυξάνεται για 2-3 μέρες και έπειτα αρχίζει πάλι να μειώνεται, με αποτέλεσμα την 5-6 ημέρα να έχει εξαφανιστεί τελείως. Την 7η μέρα (εβδομαδιαία αλλαγή 33%) δεν έχω καθόλου αφρό και το νερό είναι κρυστάλλινο..

 

Δεν μπορεί να είναι πρωτεϊνικο φίλμ γιατί όλη την εβδομάδα ταϊζω μέσα στο ενυδρείο βαριές τροφές. Συνεπώς αν ήταν πρωτεϊνικό φίλμ, θα έπρεπε να αυξάνεται με τις μέρες, όχι να μειώνεται.. Πού κάνω λάθος?

 

Μήπως κάνω κάτι εγώ που διαταράσσει την ισορροπία του συστήματος?

 

Μερικές εκταταμένες πληροφορίες της ρουτίνας αλλαγής νερού που ακολουθώ με σειρά..

 

1) Πλένω καλά τα χέρια μου με detol & ξεπλένω ακόμα καλύτερα.

2) Βγάζω την χελώνα απο το ενυδρείο και την τοποθετώ σε μικρότερο (εκεί θα παραμείνει μέχρι να τελειώσω)

3) Αναμειγνύω νερό (βρύσης με εξωτ. φίλτρο και ζεστό νερό απο τον βραστήρα) για να πιάσει μία σχετική θερμοκρασία, ρίχνω αντιχλώριο & βακτήρια (prime/stability), ανακατεύω με το χέρι μου να ομογενοποιηθεί το νερό. Δεν κάνω μετρήσεις θερμοκρασίας στο νερό, φροντίζω (με την αφή) να είναι λίγο πιο ζεστό απο αυτό που έχω στο ενυδρείο, ωστε όταν το ρίξω μέσα να έχει περίπου την ίδια θερμοκρασία. Έπειτα το αφήνω στην άκρη για όταν χρειαστεί.

4) Όσο είναι ακόμα το φίλτρο & θερμοστάτης ανοιχτά: Ξύνω τα άλατα απο τα τζάμια, βουρτίζω με οδοντόβουτρσα τις γωνίες & τις βεντούζες απο τα πράγματα που πιάνουν μία στρώση βρωμιάς - δεν ξέρω αν πρέπει να γίνεται αυτό -, σκουπίζω με σφουγγάρι τα εσωτ. τοιχώματα & τον πάτο. Ειδικά οι βεντούζες πιάνουν πολύ βρωμιά και δεν ξέρω γιατί, ενώ όλα τα άλλα πλαστικά εξαρτήματα δεν πιάνουν.

5) Κλείνω φίλτρο & θερμοστάτη. Με την σκούπα βυθού, μεγάλη ροή, αδειάζω το βρώμικο νερό σε άλλη λεκάνη. Με την ίδια σκούπα αδειάζω το καθαρό νερό στο ενυδρείο, απο την λεκάνη που έχω ετοιμάσει πρίν.

6) Ανάβω φίλτρο & θερμοστάτη. Ανοίγω το σωληνάκι αέρος στην μικρή αντλία για κανα 10λεπτο. Έχω την εντύπωση ότι όταν κυκλοφορεί οξυγόνο στο νερό η μίξη παλαιού & νέου νερού γίνεται πιό γρήγορα, αν κρίνω απο το πώς κινούνται οι μπουρμπουλήθρες.

7) Κλείνω το σωληνάκι αέρος & τοποθετώ την χελώνα ξανά μέσα στο ενυδρείο..

 

Γνωρίζει κάποιος κάτι σχετικά με τα παραπάνω?

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

μακαρι να  βρηκες ακρη με τον αφρο γιατι εχω τα ιδια συμπτωματα ακριβως.....αν τα καταφερεις πες μου τον τροπο σε παρακαλω.

Link to comment
Share on other sites

Κατα αρχας το ενυδρειο σου ναι ειναι στρωμενο... και απο την στιγμη που δεν μετρας αμμωνια αυτο σημαινει πως τα κεραμικα σου επαρκουν τουλαχιστων για την ωρα οσο αφορα τις αποικιες  βακτηριων που φιλοξενουν. Τα νιτρικα σου ειναι φυσιολογικα και σε χαμηλα επιπεδα μια που απο την μια εισαι σχολαστικος στην συντηρηση των φιλτρων και τις αλλαγες νερου και απο την αλλη οι αλγες αποροφουν και αυτες με την σειρα τους ενα ποσοστο νιτρικων. Η υπερβολικη γλιτσα ειναι βακτηρια και ο αφρος λιπη απο τις τροφες και γενικος αποβλητα. Οι ποικιλια στην διατροφη ειναι η καλυτερη λυση. Δεν χρειαζετε να δινεις συνεχεια βιταμινες. 1 με 2 φορες την εβδομαδα ειναι υπεραρκετο. Ειχα αρκετα χρονια πριν την συγκεκριμενη χελωνα. Τα λιτρα ειναι παντα ενας καλος συμμαχος οπως και η φιλτρανση και η τακτικη συντηρηση. Θα πρεπει να πας σε sump με φυτα  για να ανεβεις επιπεδο φιλτρανσης και να εχεις ποιο ευκολη ζωη στην συντηριση του συνολου. Οτι θες ρωτα.... την καλημερα μου.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

πριν 14 ώρες, το μέλος KostasGr έγραψε:

Ο αφρος μπορει να προκαλειται και απο υπερδοσολογια του prime

μονο στο prime συμβαινει αυτο ή και με αλλα αντιχλωρια...εγω πχ χρησιμοποιω της aqueon που ειναι και για αμμωνια (ετσι λεει η εταιρεια βεβαια).

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
On 12/2/2018 at 2:59 ΠΜ, το μέλος KostasGr έγραψε:

Ο αφρος μπορει να προκαλειται και απο υπερδοσολογια του prime

 

On 12/2/2018 at 5:08 ΜΜ, το μέλος corto maltese έγραψε:

μονο στο prime συμβαινει αυτο ή και με αλλα αντιχλωρια...εγω πχ χρησιμοποιω της aqueon που ειναι και για αμμωνια (ετσι λεει η εταιρεια βεβαια).

Ειναι απο τα αντιχλωρια .Το παθαινω κι εγω.Γι'αυτο συμβαινει παντα μετα την αλλαγη.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Update!!

 

1) Τοποθετήθηκε χαλίκι στον βυθό

2) Προστέθηκε μία ρίζα (ψεύτικη) & ένας μισός κορμός

3) Μπήκαν 3 ψαράκια (danio zebra)

 

Η χελώνα δείχνει υπερ- ευχαριστημένη εδώ και 2 μήνες!!

 

Κάποιες φωτό και βίντεο απο την 2 μέρα μετά τις αλλαγές..

 

20181230_113030.thumb.jpg.311dd47c5a07334cb0dd93bae0cd3926.jpg

 

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Ξέχασα να ανεβάζω μου φαίνεται.. Λέει ότι "you are only allowed to upload 4mb"

Τί γίνεται τώρα με τις υπολοιπες φωτό και τα βίντεο?

 

Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, LiverPython said:

Update!!

 

1) Τοποθετήθηκε χαλίκι στον βυθό

2) Προστέθηκε μία ρίζα (ψεύτικη) & ένας μισός κορμός

3) Μπήκαν 3 ψαράκια (danio zebra)

 

Η χελώνα δείχνει υπερ- ευχαριστημένη εδώ και 2 μήνες!!

 

Κάποιες φωτό και βίντεο απο την 2 μέρα μετά τις αλλαγές..

 

20181230_113030.thumb.jpg.311dd47c5a07334cb0dd93bae0cd3926.jpg

 

 

Πολυ ωραίο και πεντακάθαρο! Μπορεις να μου πεις λιγο για τα Danio zebra? τα κυνηγαει η χελωνα ή δεν ασχολεται? Μηπως το δοκιμασω κ εγω. 

Link to comment
Share on other sites

On 5/4/2019 at 2:22 ΜΜ, το μέλος LiverPython έγραψε:

Ξέχασα να ανεβάζω μου φαίνεται.. Λέει ότι "you are only allowed to upload 4mb"

Τί γίνεται τώρα με τις υπολοιπες φωτό και τα βίντεο?

 

 

Τα video τα ανεβάζεις στο youtube και προσθέτεις εδώ τα Links. . .

Τις φώτο μπορείς να τις κάνει resize ακόμη και με το paint. . . :)

Link to comment
Share on other sites

On 5/4/2019 at 5:54 ΜΜ, το μέλος George Viss έγραψε:

Πολυ ωραίο και πεντακάθαρο! Μπορεις να μου πεις λιγο για τα Danio zebra? τα κυνηγαει η χελωνα ή δεν ασχολεται? Μηπως το δοκιμασω κ εγω. 

Αυτη την απορία την εχω και εγω, ειχα 2 αποτυχημενες αποπειρες με guppy και δεν το ξανατολμησα. Μακαρι να σου πετύχει η συγκατοίκηση, θα ειναι πολύ ενδιαφέρον.

Link to comment
Share on other sites

17 hours ago, corto maltese said:

Αυτη την απορία την εχω και εγω, ειχα 2 αποτυχημενες αποπειρες με guppy και δεν το ξανατολμησα. Μακαρι να σου πετύχει η συγκατοίκηση, θα ειναι πολύ ενδιαφέρον.

 

Απτα λίγα που διάβασα σε ξένα φορουμ δεν θα έλεγα οτι μου δώσανε θάρρος για να της βάλω παρέα μέσα....

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
On 9/3/2017 at 4:26 ΜΜ, το μέλος LiverPython έγραψε:

Γενικές Πληροφορίες:
Διαστάσεις Χελωνιέρας: (ΜxΠxΥ): 55εκ Χ 35εκ Χ 35εκ (παραγγελία ενυδρείου)
Συνολικά Λίτρα: Επιτρεπόμενα (67λτ) / Πραγματικά (31λτ)
 

 

Οργανισμοί:
Χελώνες: 1 Χ Red eared slider ( περίπου 2 χρονών), μάλλον θηλυκό

Διακοσμητικά υλικά:
Φόντο: Αφίσα όπισθεν πλάτης ενυδρείου
Πέτρες, Ξύλα, Ψεύτικα Φυτά:  -
Στεριά: 1
medium exo-terra ως basking spot & 1 small exo-terra για ξεκούραση εντός νερού
στερεωμένα με μαγνήτες νεοδμίου
Βυθός: Κενός (διακοσμητική αφίσα με βότσαλο, εκατέρωθεν ενυδρείου)

Φωτισμός:

UVB λάμπα (Αντικατάσταση φώς ημέρας): exo-terra uvb 100 (5.0.) 13W /κάθε 6 μήνες
Άλλες λάμπες:
trixie basking spot lamp 75W με dimmer
Διάρκεια φωτισμού λαμπών: 10 ώρες / μέρα, με ψηφιακό χρονοδιακόπτη
Απόσταση
UVB λάμπας από στεριά: 17-18εκ

Υποστήριξη οργανισμών :
Φίλτρανση:
aquael midikani 800, (σφουγγάρι / κεραμικό μακαρόνι 2λτ / filter wool) με προσαρμοσμένο sparybar κάτω απο το νερό
Θέρμανση/ Ψύξη:
aquael easy-heater 100W
Άλλες τεχνικές ευκολίες: aquael mini plus, λειτουργεί ως μόνιμη αντλία για ανατάραξη επιφάνειας και ως αεραντλία μετά από κάθε αλλαγή νερού για 30 λεπτά, diy καπάκι από πολυκαρμπονικό για την νύχτα (συνθήκες υγρασίας).
Διατροφή:
tetra reptomin sticks / tartamix sticks / αποξ. γαρίδες  κάθε μέρα διαφορετικό trixie ασβέστιο σε σκόνη / taberaqua caparazon / taberaqua vitaminco 2 φορές την εβδομάδα στην τροφή, περιστασιακά λαχανικά/ φρούτα/ σκουλήκια

Παράμετροι:
Αμμωνία (ΝΗ3): 0
mg/lt (τεστ api)
Νιτρώδη (ΝΟ2): 0
mg/lt (τεστ api)
Νιτρικά (ΝΟ3): 5-7
mg/lt (test aquili)
Φωσφορικά (
PΟ4): 0,1mg/lt (τεστ sera)
Μέση Θερμοκρασία (°
C? νερού 26,5 / basking spot 33

Συντήρηση:
Αλλαγές νερού:  Εβδομαδιαία 33% (σκούπα βυθού)  &  2
lt προσθήκη νερού λόγω εξάτμισης στην μέση της εβδομάδας.
Προετοιμασία νερού/πρόσθετα:
seachem prime & seachem stability σε κάθε αλλαγή
Άλλες ρουτίνες συντήρησης: τρίψιμο καβουκιού με οδοντόβουρτσα & εφαρμογή
tropical sanirept (αντισηπτικό καβουκιού) 1 φορά τον μήνα, καθαρισμός με βούρτσα (ατσαλίνα) τους σωλήνες  των φίλτρων  κάθε 2 μήνες, καθαρισμός με μη τοξικό σφουγγάρι σε βυθό & τοιχώματα & βεντούζες υλικών 2 φορές την εβδομάδα, αλλαγή filter wool κάθε 3 μήνες.

 

Φωτογραφίες: συνημμένες (θα ακολουθήσουν και άλλες)

 

Πρέπει να σημειωθεί ότι δεν είχα ποτέ μου ενυδρείο ή κάτι παρόμοιο. Η χελώνα ήρθε ως δώρο που δεν θα χρειάζονταν καθόλου φροντίδα κτλ κτλ. Μπήκα στο internet να δώ πόσες γαρίδες πρέπει να ταίζω την ημέρα και τότε….. τότε ξεκίνησα να ανακαλύπτω τον κόσμο της res και τις απαιτήσεις της.

 

Τα είχα παίξει τελείως από την πολλή παραπληροφόρηση με αποτέλεσμα να κάνω πολύ και τζάμπα δουλειά..

 

Στο αρχικό setup (μικρότερο ενυδρείο) έκανα ολική αλλαγή νερού κάθε εβδομάδα με ολικό καθαρισμό του ενυδρείου, όλων των διακοσμητικών καθώς και του μικρού φίλτρου (μόνο σφουγγάρι) που είχα μέσα. Η χελώνα ταΐζονταν πάντα σε άλλο μέρος, έξω από το ενυδρείο.  Το αξιοπερίεργο είναι ότι όταν (μετά από 1 χρόνο) προμηθεύτηκα υγρά τεστ για αμμωνία / νιτρώδη και έκανα μετρήσεις πριν την εβδομαδιαία αλλαγή, δεν είδα ποτέ αμμωνία ή νιτρώδη.

 

Το σημερινό setup είναι πολύ διαφορετικό με πολλή λιγότερη δουλειά και περισσότερο παιχνίδι / επαφή με την χελώνα..

 

Υπάρχουν όμως και κάποια σημεία που δεν μπορώ να κατανοήσω.. Για αυτό πήρα το θάρρος να απευθυνθώ εδώ..

 

Η ιστορία του νέου ενυδρείου

 

Το νέο ενυδρείο (συνημμένες φωτό), εφόσον πλύθηκε, στήθηκε κτλ, μπολιάστηκε από το petshop που αγόρασα τα περισσότερα πράγματα που έχω. Το μπόλιασμα έγινε μετά από 4 ώρες, μέχρι τότε τα σφουγγάρια που μου είχε δώσει να στύψω ήταν σε σακούλα με νερό του ενυδρείου του. 

 

Έστυψα στο μακαρόνι αλλά και στο νερό και έτσι λογικά ξεκίνησε η υπάρχουσα βιολογία με την χελώνα να γουστάρει από την 1η μέρα το νέο της σπίτι..

 

Άκουσα πολλούς, διάβασα πολύ (ούτε στο πολυτεχνείο τόσο) και δοκίμασα πολλά, τα περισσότερα λάθος και σήμερα κατέληξα σε αυτό που βλέπετε στις φωτό και διαβάζετε στην περιγραφή.

 

Στο εξωτ. φίλτρο περιελάμβανε εκτός από 1λτ κεραμικό μακαρόνι και 1λτ ζεόλιθο της aquael που χρησιμοποιούσα μέχρι να τον αντικαταστήσω από κεραμικό μακαρόνι. Έτσι σήμερα έχω 2λτ κεραμικό μακαρόνι μόνο + σφουγγάρι + filter wool.

 

Τα δεδομένα τους τελευταίους 2 μήνες που έχω πια όλα τα απαραίτητα τεστ.

 

     1)      Δεν έχω μετρήσει ποτέ αμμωνία / νιτρώδη και τα νιτρικά δεν έχουν ξεπεράσει ποτέ τα 7mg/lt. Στο παρελθόν έχω αφήσει χωρίς αλλαγή (μόνο προσθήκη νερού, λόγω εξάτμισης) περίπου 1 μήνα και πάλι δεν είχα αμμωνία / νιτρώδη. Δυστυχώς δεν είχα τότε τεστ νιτρικών και δεν μπορώ να ξέρω.

 

     2)      Έχει σχηματιστεί καφέ άλγη (στίγματα) στα σημεία του basking spot που βρέχεται από νερό. 2 φορές την εβδομάδα τρίβω με οδοντόβουρτσα για να φύγει. Δεν θέλω να μειώσω τις ώρες φωτός γιατί θα είναι λίγες για την χελώνα. Εχω δοκιμάσει να το αφήσω και η άλγη μόνο επεκτείνεται στα πέριξ (τζάμια, θερμοστάτη κτλ), δεν κάνει τον κύκλο της να φύγει.

 

    3)      Κάτω από το basking spot (εντός νερού) δημιουργείται λευκή γλίτσα, στο σημείο που αυτό γειτνιάζει με το τζάμι. Το basking spot είναι πλαστικό, όχι ξύλο..

 

    4)      Έχω μονίμως αφρό μετά την 3 μέρα (από την αλλαγή) στην επιφάνεια του νερού.

 

   

    5)      Πρίν από 3 εβδομάδες έκανα αλλαγή 80% και ξεκίνησα να ρίχνω seachem stability (μικρόβια) κάθε μέρα, για 7 μέρες,  όπως προβλέπεται. Το νερό κρύσταλλο, καθόλου αφρός, ενώ ταυτόχρονα ξεκίνησα και τάιζα μέσα στο ενυδρείο. Όταν σταμάτησα τα μικρόβια (πλέον ρίχνω μόνο στην ποσότητα νερού που ετοιμάζω για αλλαγή, όπως κάνω με το prime), ξεκίνησε πάλι ο αφρός κτλ κτλ..

 

 

 

Οι απορίες:

 

     1)      Τελικά έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος αζώτου? Γιατί δεν βλέπω αξιοσημείωτα νιτρικά, ούτε τις τελευταίες 3 εβδομάδες?

 

     2)      Τι γίνεται με την άλγη?

 

     3)      Τι γίνεται με την γλίτσα?

 

     4)      Τι γίνεται με τον αφρό?

 

 

 

Τι κάνω λάθος? Έχω πολύ μεράκι και η χελώνα πραγματικά με αποζημιώνει με αυτά που κάνει όταν με βλέπει (μην ακούτε αυτά που λένε για τις χελώνες ότι δεν θέλουν χάδια κτλ, εδώ βγάζει το κεφάλι και τρίβετε στα δάχτυλά μου, χωρίς να δαγκώνει).. Δεν μπορώ όμως να βρω την άκρη στα ψιλά γράμματα και από ότι έχω καταλάβει, εκεί παίζεται το παιχνίδι..

 

 

Ευχαριστώ για τον χρόνο που δαπανήσατε!!

 

 

 


 

20161102_154643.JPG

20161102_154422.jpg

20161102_154500.jpg

γεια σου φιλε το aquael midikani 800 απο που το πηρες? 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...