giorgosmarios 6 Απριλίου 2017 #26 Share 6 Απριλίου 2017 Με χαρα μου βλεπω το φιλτατο RIK ξανα στο προσκηνιο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathis spithas 6 Απριλίου 2017 #27 Share 6 Απριλίου 2017 (edited) @manos0000 Θεμα αμυαλιας ειναι!!! Σου αρεσουν οι δισκοι και δεν μπορεις να τους κρατησεις ετσι οπως πρεπει;; Μην βαλεις ρε φιλε!! Τι σου φταιει το ψαρι;; Και εμενα μου αρεσει η πορσε αλλα αν δεν εχω τα γκαγκαλα να την κρατησω δεν μπορω να βαζω ανταλακτικα απο σεατακι και λαδι απο τις ελιες του χωριου!! Ελεος με αυτα τα ψαρια πια και τα βιτσια του καθενος να τα κραταει σε συνθηκες αφρικης κανοντας τα στραβα ματια... Οσον αφορα τους Ελληνες χομπιστες ειναι τα ιδια σκ@τ@ με οποιονδηποτε ξενο... Δεν υπαρχουν διαφορες.. Η μονη διαφορα ειναι οτι ο Ελληνας ψαχνει τροπους να την σκαπουλαρει και να περασει πιο "ανωδυνα" τις δυσκολιες του χομπι και απο θεμα ιδιοσυγκρασιας και απο αποψη οικονομικη πια... Ειναι θεμα ανθρωπου παιδια οπως ολα τα πραγματα στην ζωη μας!! Ειναι εμφανες!!! Οσων αφορα την οσμωση εγω δεν την γουσταρω.. Οχι απο θεμα οικονομικο ή ευκολιας ή οτιδηποτε αλλο!! Υπαρχει στο σπιτι αλλα δεν!! Απλα το νερο για τα ψαρια μου γουσταρω να το "βασανιζω" πρωτου το βαλω στο ενυδρειο με προφιλτρα και τυρφη και οταν το πεχα φτασει 6,3 τοτε (απο βιτσιο επειδη ολοι εχουμε ενα) να μπει!! Έγινε επεξεργασία 6 Απριλίου 2017 - stathis spithas 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pavlos20 6 Απριλίου 2017 #28 Share 6 Απριλίου 2017 Καλησπέρα! Ελπίζω να μην ενόχλησα κάποιον με το ποστ μου και να μην φάνηκα εξυπνάκιας, αφού αυτό δεν ήταν σε καμιά περίπτωση ο σκοπός μου. Απλά έχει χυθεί πολύ σάλιο και μελάνι σε αυτό το θέμα, που κατά την γνώμη μου είναι αρκετά πιο ασήμαντο από άλλα πράγματα που αφορούν τους δίσκους. Τέλος να αναφέρω πως κανείς δεν μίλησε για αλλαγές DNA και γονιδιώματος. Θα ήταν αστείο να μπούμε σε τέτοιες λεπτομέρειες τις οποίες δεν μπορούμε να αποδείξουμε και στην τελική σαν χομπίστες ελάχιστα μας ενδιαφέρει. Όμως, κανείς δεν είπε ότι οι (άγριοι) δίσκοι δεν μπορούν να ζήσουν άνετα σε πιο σκληρό και με υψηλότερο νερό pH. Το ότι ορισμένοι (όχι όλοι όπως ανέφερε και ο φίλος south) ζούνε σε όξινο pH δεν σημαίνει ότι η γονιδιωματική τους ''κατασκευή'' δεν επιτρέπει και υψηλότερα pH. Αυτό δεν το γνωρίζουμε και δεν μπορούμε να λέμε ότι οι δίσκοι είναι κατασκευασμένοι για συγκεκριμένο εύρος pH και πως εμείς είμαστε λάθος όταν τους πιέζουμε σε άλλα pH. Η αρρώστια ή ο θάνατος ενός άγριου δίσκου είναι αδύνατον να οφείλεται στο pH. Δεν είναι το pH που κάνει τους άγριους ενα δύσκολο εγχείρημα 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 6 Απριλίου 2017 #29 Share 6 Απριλίου 2017 πριν 1 ώρα, το μέλος giorgosmarios έγραψε: Με χαρα μου βλεπω το φιλτατο RIK ξανα στο προσκηνιο! Τα χαιρετισματα μου και σε εσενα αγαπητε giorgomario οπως και σε ολους τους ψαροκαμενους του az. Απο οτι βλεπω και εσυ εδω στα παλια λιμερια ..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kadmos 6 Απριλίου 2017 #30 Share 6 Απριλίου 2017 πριν 50 λεπτά, το μέλος Pavlos20 έγραψε: Καλησπέρα! Ελπίζω να μην ενόχλησα κάποιον με το ποστ μου και να μην φάνηκα εξυπνάκιας, αφού αυτό δεν ήταν σε καμιά περίπτωση ο σκοπός μου. Απλά έχει χυθεί πολύ σάλιο και μελάνι σε αυτό το θέμα, που κατά την γνώμη μου είναι αρκετά πιο ασήμαντο από άλλα πράγματα που αφορούν τους δίσκους. Τέλος να αναφέρω πως κανείς δεν μίλησε για αλλαγές DNA και γονιδιώματος. Θα ήταν αστείο να μπούμε σε τέτοιες λεπτομέρειες τις οποίες δεν μπορούμε να αποδείξουμε και στην τελική σαν χομπίστες ελάχιστα μας ενδιαφέρει. Όμως, κανείς δεν είπε ότι οι (άγριοι) δίσκοι δεν μπορούν να ζήσουν άνετα σε πιο σκληρό και με υψηλότερο νερό pH. Το ότι ορισμένοι (όχι όλοι όπως ανέφερε και ο φίλος south) ζούνε σε όξινο pH δεν σημαίνει ότι η γονιδιωματική τους ''κατασκευή'' δεν επιτρέπει και υψηλότερα pH. Αυτό δεν το γνωρίζουμε και δεν μπορούμε να λέμε ότι οι δίσκοι είναι κατασκευασμένοι για συγκεκριμένο εύρος pH και πως εμείς είμαστε λάθος όταν τους πιέζουμε σε άλλα pH. Η αρρώστια ή ο θάνατος ενός άγριου δίσκου είναι αδύνατον να οφείλεται στο pH. Δεν είναι το pH που κάνει τους άγριους ενα δύσκολο εγχείρημα Επειδή εδώ και χιλιάδες χρόνια, οι παρατηρήσεις και καταγραφές φυσιοδιφών (πχ Αριστοτέλης) αλλά και εξειδικευμένων επιστημόνων που ακολούθησαν, σχετικά με το φυσικό μας περιβάλλον, σημειώνουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των οργανισμών, νομίζω πως μπορούμε να πούμε ότι οι οργανισμοί διαφέρουν μεταξύ τους και επί των πλείστων απαντώνται σε περιβάλλοντα με τα οποία ταιριάζουν ή στα οποία έχουν εναρμονιστεί μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα. Δεν χρειάζεται εμείς ν' αποδείξουμε τίποτα σε σχέση μ' αυτό, αφού τό 'χουν κάνει άλλοι, πιο σχετικοί με το θέμα από μας, στη διάρκεια της πορείας του ανθρώπινου είδους. Αν χρειάζεται ν' αποδείξουμε αυτά, εδώ, ας βγάλουμε καλύτερα τις πρίζες απ' τους υπολογιστές, αφού δεν είναι δυνατό να υπάρχουν και μάλλον πρόκειται για πλάνη του μυαλού. Ίσως κανείς δεν είπε ότι οι άγριοι δίσκοι δεν μπορούν να ζήσουν σε σκληρό νερό, όπως και κανείς δεν είπε ότι μπορούν. Προσωπικά τουλάχιστον δεν έχω υπ' όψη μου σχετικό εγχείρημα-πείραμα, διάρκειας 10 ετών και με καλυμμένες όλες τις σχετικές παραμέτρους για ασφαλή συμπεράσματα. Έχουμε λοιπόν ως δεδομένο το ότι όλοι οι οργανισμοί εναρμονίζονται με το περιβάλλον τους (με μικρές ή μεγάλες ανοχές ο καθένας) και επίσης έχουμε ως δεδομένο ότι δεν ξέρουμε τις ανοχές των δίσκων έχοντας βέβαια πάντα ως προτεραιότητα την ευζωία των ψαριών που φιλοξενούμε. Ποιός είναι λοιπόν ο λόγος που αυθαίρετα ή επικαλούμενοι το άλλοθι της "άγνοιας" επιλέγουμε να λειτουργούμε με τρόπο διαφορετικό απ' αυτό που μας δείχνει η φύση; Ρητορικό το ερώτημα. Είμαστε ένα είδος που αντί να προσπαθεί να εναρμονιστεί με το περιβάλλον του, όπως οι περισσότεροι άλλοι οργανισμοί, προσπαθεί να φέρει το περιβάλλον στα μέτρα του. Έτσι λοιπόν όταν παίρνουμε ένα ψάρι από τον Αμαζόνιο, της Βραζιλίας, της Νοτίου Αμερικής, και το βάζουμε σε μια γυάλα στην Αθήνα, (Ελλάδα, Ευρώπη) είναι λογικό να καταβάλλουμε περισσότερη προσπάθεια στο να δικαιολογήσουμε την επιλογή μας να το εντάξουμε στο περιβάλλον της Κυψέλης (και αν είναι δυνατόν μάλιστα ν'αλλάξουμε και το ψάρι), παρά ν' προσομοιώσουμε με τεχνητά μέσα (έξοδα, κόπος κλπ κλπ) της φυσικές συνθήκες. Επειδή θεωρώ ότι ως είδος έχουμε τη δυνατότητα και την ευθύνη πλέον να υπερβούμε τα (παρά φύση;) ένστικτά μας καλό θα είναι ν' ακολουθήσουμε αυτό το δρόμο γιατί απ' ότι φαίνεται, ο άλλος δεν βελτίωσε ούτε εμάς αλλά ούτε και το περιβάλλον μας. Έχουμε αξιοποιήσει με συγκεκριμένο, στεγνό τρόπο τις προαναφερθείσες γνώσεις και δυστυχώς έχουμε απομακρυνθεί από την ουσία και την ισορροπία. Ως ενυδρειόφιλοι λοιπόν (και φυσιολάτρες φαντάζομαι), μας απασχολεί σε μεγάλο βαθμό ο τρόπος που θα φιλοξενήσουμε έναν οργανισμό, ο τρόπος που λειτουργεί η φύση και κυρίως ο τρόπος που θέτουμε τον εαυτό μας σε σχέση με το αντικείμενο. Ο καθένας από μας, μπορεί να ακολουθήσει όποιο μοντέλο συμπεριφοράς από τα δύο παραπάνω του ταιριάζει. Ας έχει όμως τη συνείδηση της επιλογής του ξεκάθαρα, "αντρίκια", ώστε να μην νοιώθει την ανάγκη να παρασύρει και άλλους στον κυκεώνα της σχετικότητας... @Pavlos20, προφανώς δεν υπάρχει κάτι προσωπικό, ούτε τα παραπάνω απευθύνονται αποκλειστικά σ' εσένα. Ίσως πράγματι λίγο πιο σκληρό νερό να μην επηρεάζει την υγεία των ψαριών όσο άλλοι παράγοντες. Όταν όμως κάνουμε την άγνοια και κατ'επέκταση την εύκολη λύση, κανόνα, τα πράγματα σοβαρεύουν αρκετά. Πρέπει να κάνουμε και ένα βήμα παραπέρα και αν αυτό δεν ξεκινάει από χώρους όπως ο δικός μας, δε νομίζω ότι έχουμε λόγο ύπαρξης ως κοινότητα. Ας προσπαθήσουμε ν'ακούσουμε τη φύση. Δε τη γνωρίζουμε όσο νομίζουμε και τα σημαντικότερα μαθήματα δεν τα έχουμε πάρει ακόμα απ'αυτή. Ή ίσως τα έχουμε ξεχάσει... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 6 Απριλίου 2017 Author #31 Share 6 Απριλίου 2017 είμαστε τρελοί, πηραμε τα ψάρια απο το φυσικό τους περιβάλλον και τα βάλαμε στο ενυδρείο και προσπαθούμε να μιμηθούμε το φυσικό περιβάλλον, (τουλάχιστον έτσι λέμε), όμως κανείς μα κανείς δεν προσπαθεί καν να δημιουργείσει φυσικό περιβάλλον στα ψάρια του, αντιθέτως κάνει τα πάντα να μην είναι φυσικό το περιβάλλον όπου ζουν. Αν λοιπόν πάρουμε τους δίσκους και κάθε δίσκο και τα βάλουμε σε σκληρό νερό και μειώσουμε το προσδόκιμο ζωής, τότε μιμούμασται το φυσικό περιβάλλον τους κατά παράδοξο τρόπο ποιο πολύ απο ότι αν τα βάλουμε σε μαλακό νερό και αυξήσουμε το προσδόκιμο ζωή..., σας μπέρδεψα; ο κάθε ένας ας κάνει την επιλογή του και ας βάλει τα ψάρια του όπου θέλει με ότι ακολουθεί, αρκεί αυτό που θα κάνει να μην είναι κάτι το ακραίο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος