Popular Post Χρήστος 6 Μαρτίου 2017 Popular Post #1 Share 6 Μαρτίου 2017 Δεν συνηθίζω να παρουσιάζω ενυδρεία αλλά είπα και εγώ να το κάνω μια και με έχει τρελάνει ο macropodus opercularis με την συμπεριφορά του. Λίγα λόγια για το ενυδρείο έχει εξωτερική θέρμανση και παροχή διοξειδίου, ένα φίλτρο με πολύ πολύ χαμηλή ροή και διάφορα φυτάκια αρκετά σαλιγκάρια που λόγο Ph δεν μπορούν να πάρουν ποτέ το πάνω χέρι. Δεν μπορώ να βάλω μεγάλα φυτά γιατί το καθαρό ύψος του ενυδρείου είναι 25 εκατοστά γενικά το ενυδρείο είναι 60Χ50Χ40. αν και έχω μεγάλο βάθος και θα μπορούσα να το αξιοποιήσω για aquascape δεν το έκανα προκειμένου δώσω πίσω μπόλικο χώρο για κρυψώνες ώστε να αισθάνονται τα ψάρια άνετα. Στο προσεχές μέλλον σκοπεύω να βάλω και μερικά κιλι φις Από ψάρια έχω πλέον 3 macropodus opercularis με τελικό σκοπό να μήνη ένα ζευγάρι, επίσης φιλοξενώ και 5 καρδινάλιους (απομεινάρια από μια διάλυση ενυδρείου) το ένα έχει στραβιά σπονδυλική στήλη, στο προσεχές μέλλον σκοπεύω να βάλω και μερικά κιλι φις. Νερό απο ΑΟ, Ph 6,5 Kh 3 είναι τα μόνα που μετρώ όλα τα αλλά νιτρικά κτλ δεν ξέρω τη μου γίνεται πάντως για να πάνε καλά τα φυτά είναι καλά Λίπασμα ρίχνω πολύ λίγο και αυτό φτιαχτό δικό μου για της ανάγκες του συγκεκριμένου ενυδρείου, άλγες δεν έχω εκτός από κάτι λίγα πρασινίσματα στις πέτρες που θα ήθελα να είναι ποιο έντονα. αλλαγές νερού όποτε με κατέβει από μια φορά την εβδομάδα έως μια φορά το τρίμινο. Σε αυτά που δίνω μεγάλη σημασία λόγο τρέλας είναι να μην φαίνεται τίποτα από τεχνολογία στο ενυδρείο ούτε η έξοδος του φίλτρου με χαλάει την αισθητική και δεν με αρέσει να αναπαριστάνω υπαίθρια φύση, θέλω το περιβάλλων να μοιάζει και να είναι υποβρύχιο. 13 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kon_marma 6 Μαρτίου 2017 #2 Share 6 Μαρτίου 2017 Μπράβο Χρήστο!!! πολύ καλό ,όμορφο και χωρίς υπερβολές ενυδρείο. έτσι πρέπει να είναι αυτό το χόμπι! και εγώ δεν έχω μετρήσει ποτέ τα νιτρικά Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 6 Μαρτίου 2017 #3 Share 6 Μαρτίου 2017 Απλά καταπληκτικό. ...Μπράβο! Είμαι και εγώ της άποψης να μην φαίνεται τίποτα από θερμαντήρες κτλπ κ μου αρέσει που έδωσες πίσω όπως είπες πολλές κρυψώνες στα ψάρια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
baggos777777 6 Μαρτίου 2017 #4 Share 6 Μαρτίου 2017 Μία ώρα πριν, το μέλος DIMITRIOS έγραψε: Απλά καταπληκτικό. ...Μπράβο! Είμαι και εγώ της άποψης να μην φαίνεται τίποτα από θερμαντήρες κτλπ κ μου αρέσει που έδωσες πίσω όπως είπες πολλές κρυψώνες στα ψάρια! +1000 Link to comment Share on other sites More sharing options...
KostasGr 6 Μαρτίου 2017 #5 Share 6 Μαρτίου 2017 Άψογος! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kosmas 6 Μαρτίου 2017 #6 Share 6 Μαρτίου 2017 Υπεροχο!!! Αν θες βγαλε και μια κοντινη σε αυτα τα πανεμορφα ψαρακια Link to comment Share on other sites More sharing options...
kadmos 6 Μαρτίου 2017 #7 Share 6 Μαρτίου 2017 Πολύ όμορφο @Χρήστος. Το παιχνίδισμα κόκκινου και πράσινου από πέτρες, φυτά και ψάρια το κάνει πολύ ενδιαφέρον. Τα opercularis ενοχλούν καθόλου τους καρδινάλιους; Τα κίλι πιστεύεις ότι θα είναι εντάξει με τα opercularis; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Superjay 6 Μαρτίου 2017 #8 Share 6 Μαρτίου 2017 Πολυ ομορφο ενυδρειο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
avraamp 6 Μαρτίου 2017 #9 Share 6 Μαρτίου 2017 Πανέμορφο Χρήστο!!!! Μπράβο.! Υπέροχα χρώματα για φυτά και ψάρια... +1000 για τον κρυμμένο εξοπλισμό... Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathis spithas 6 Μαρτίου 2017 #10 Share 6 Μαρτίου 2017 Πολυ ξεχωριστο!! Μπραβο Χρηστο!! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mega20 6 Μαρτίου 2017 #11 Share 6 Μαρτίου 2017 Πίνακας ζωγραφικής!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnnyman 6 Μαρτίου 2017 #12 Share 6 Μαρτίου 2017 Υπέροχο πανέμορφο. Μπράβο φίλε μου. Greetings from my awesome Gold HTC 10 Link to comment Share on other sites More sharing options...
south 6 Μαρτίου 2017 #13 Share 6 Μαρτίου 2017 Πολύ όμορφο και τα macropodus opercularis υπέροχα ψάρια και ιδιαίτερα ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 6 Μαρτίου 2017 Author #14 Share 6 Μαρτίου 2017 Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. @kadmos τα παραδησόψαρα δεν πειράζουν τους καρδιναλίους και ένα που έδωσα στον κουμπάρο μου ο οποίος έχει πλατι απλά και μακρύπτερα δεν τα πειράζει καθόλου, αλλά ξεπάστρεψε τα νεογέννητα. Από όσο διάβασα δεν πειράζουν αλλά είδη ψαριού και είναι πολύ ειρηνικά. Είναι η πρώτη φορά που έχω τα συγκεκριμένα ψάρια και τα έχω εδώ και 1,5 μήνα οπότε δεν έχω εμπειρία πάνω σε αυτά τα ψάρια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 6 Μαρτίου 2017 #15 Share 6 Μαρτίου 2017 Πολυ ομορφο ενυδρειο Χρηστο!Greetings from the dark side! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kadmos 6 Μαρτίου 2017 #16 Share 6 Μαρτίου 2017 Αν ταιριάξουν με τα κίλλι, θα είναι φοβερός συνδυασμός! Με το καλό! Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 6 Μαρτίου 2017 #17 Share 6 Μαρτίου 2017 πριν 8 λεπτά, το μέλος Χρήστος έγραψε: Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. @kadmos τα παραδησόψαρα δεν πειράζουν τους καρδιναλίους και ένα που έδωσα στον κουμπάρο μου ο οποίος έχει πλατι απλά και μακρύπτερα δεν τα πειράζει καθόλου, αλλά ξεπάστρεψε τα νεογέννητα. Από όσο διάβασα δεν πειράζουν αλλά είδη ψαριού και είναι πολύ ειρηνικά. Είναι η πρώτη φορά που έχω τα συγκεκριμένα ψάρια και τα έχω εδώ και 1,5 μήνα οπότε δεν έχω εμπειρία πάνω σε αυτά τα ψάρια. Πολλά χρόνια πριν στα πρώτα βήματα μου έκανα το λάθος και τα έβαλα εν αγνοία μου με γκαμπυ,τα ξεκληρισαν σε λίγη ώρα. Τουλάχιστον με τα ελάχιστα που είδα τότε, ειρηνικά Χρήστο δεν θα τα έλεγα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 6 Μαρτίου 2017 Author #18 Share 6 Μαρτίου 2017 @DIMITRIOSΜπορεί δεν ξέρω πάντως με ψάρια παρόμοιου μεγέθους ή και μικρότερα δεν είδα πρόβλημα και σε βιντεάκια που κοίταξα στο διαδίκτυο. Όπως είπα τον γόνο απο τα πλατη έως και μισό εκατοστό τα έφαγε, ψάρια μεγαλύτερα τα άφησε στην ησυχία τους. Αναμεταξύ τους όμως ούτε να βλέπονται θέλουν αφού νομίζω πως είναι ένα άλλο είδος μονομάχου Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημητρης Τ 6 Μαρτίου 2017 #19 Share 6 Μαρτίου 2017 Πολυ ομορφο!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisAthanasiadis 7 Μαρτίου 2017 #20 Share 7 Μαρτίου 2017 Πανέμορφο! Βγάλε και καμιά κοντινή όμως να πάρουμε μάτι;)... Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 7 Μαρτίου 2017 #21 Share 7 Μαρτίου 2017 Τέλειο το ενυδρείο Χρηστάρα. Μπορεί να μη μας το είχες παρουσιάσει ως τώρα, άλλα είχαμε πάρει μια πρώτη ιδέα όταν μας είχες πρωτοδείξει τα ψαράκια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 7 Μαρτίου 2017 #22 Share 7 Μαρτίου 2017 Xρηστο τελικα το φυτο που λεγαμε ειναι rotala rotundifolia. Πρεπει να εχεις πολυ χαμηλα νιτρικα γιαυτο και το χρωμα . Για πες καπου διαβασα για το χαμηλο gh. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 7 Μαρτίου 2017 Author #23 Share 7 Μαρτίου 2017 Ναι Νίκο είναι rotala rotundifolia απο τότε που το συζητήσαμε δεν με άφησε ήσυχο και έψαχνα να βρω τη παίζει τελικά το φυτό αυτό μπορείς ανάλογα με την λίπανση, το σίδηρο, το φως, και τα νιτρικά να το δώσεις, κόκκινο, μοβ, ροζ, πορτοκαλί, και κίτρινο χρώμα για αυτό και εγώ δυσκολεύτηκα να το αναγνωρίσω. Για το χαμηλό Gh θα ανοίξω νέο θέμα μάλλον αύριο. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 10 Μαρτίου 2017 #24 Share 10 Μαρτίου 2017 Χρηστο το ιδιο φυτο σε 24gh 22kh ,χωρις λιπασνη ,co2, υποστρωμα. Παρα τις αλγες , λογο ιχθυοφωρτισης του ενυδρειου, εχει καλυτερο χρωμα σε σχεση με το ιδιο σε full λιπανση και co2. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 11 Μαρτίου 2017 Author #25 Share 11 Μαρτίου 2017 καλές η φωτογραφίες αλλά ας δούμε και ένα δίλεπτο βιντεάκι από το ενυδρείο 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος