Jump to content

Καθάρισμα και στήσιμο ενυδρείου πρώτη φορά

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά τελείως άσχετος με όλα αυτά σήμερα πήρα στα χέρια μου ένα ενυδρείο που δεν έχω ιδέα από χωρητικότητα κτλπ και ούτε καν τι περιέχει. Να πω ότι στο τζαμί είναι γεμάτο άλατα και γενικά είναι σε κα κι κατάσταση μιας και είναι πολύ βρώμικο. Πως θα μπορούσα να το καθαρίσω; αδειασα όλο το χαλίκι που είχε μέσα σχεδόν τι να κάνω τώρα για τα άλατα; εκεί που ήταν το φίλτρο επίσης έχει άλατα κτλπ. Αυτό πώς το καθαρίζω; μετά από όλα αυτά τι θα πρέπει να κάνω για να βάλω ψάρια; Και μερικές φωτογραφίες με το πως είναι...

20170220_161005.jpg

Γεια σου φιλε και καλως ηρθες.
Τα αλατα βγαινουν με ζεστο νερακι και ξυδι. Με ενα βετεξ απαλα απαλα μην κανεις γρατζουνιες. Θα δεις μονος σου που πρεπει να τριψεις λιγο παραπανω.
Χωρητικοτητα μετρας υψος επι πλατος επι μηκος.
Το χαλικι τι χαλικι ειναι; μπορεις να το βαλεις φωτο; εγω προσωπικα ειμαι λατρης της αμμου.
Το φιλτρο δουλευει;
Παμε σιγα σιγα και μην αποθαρρυνεσαι. Θα τα βρουμε ολα.
Καθαρισε το πρωτα και γεμισε το νερο σε εξωτερικο χωρο να δουμε αν σταζει απο πουθενα και να ελεγξουμε το φιλτρο και τα υπολοιπα βημα βημα.

Greetings from the dark side!

• Like 1

Καλησπέρα Γιώργο,

Από την φωτογραφία δέν βλέπω κάτι 'σοβαρό'.Με ένα πανάκι/σφουγγαράκι με ξύδι θα κάνεις δουλειά.

Προσοχή μήν το κάνει με σφουγγάρι με την άγρια επιφάνεια γιατί μπορέι να σου κάνει χαρακιές!

Και φυσικά καλώς ήρθες! :welcome:

Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις γρήγορες απαντήσεις και το ενδιαφέρον. Το χαλίκι είναι αυτό το μαύρο παρακάτω και έχει μέσα και μερικά κοχύλια και πετρουλες χρωματιστές 

IMG_20170220_164926_367.jpg

Δεν ειναι ασχημο αλλα εγω οπως ειπα θα βαζα αμμο.
Αν θες ομως να το κρατησεις θα πρεπει να το ζεματισεις καλα και να το ξεπλυνεις επισης καλα.
Βεβαια η επιλογη αν θα το κρατησεις η οχι εχει και τον παραγοντα ψαρια. Καποια ψαρια θελουν αμμο. Οποτε καθαρισε το καλου κακου και βλεπουμε.

Χμμ θα κάτσω σήμερα να το καθαρίσω και όλα τα άλλα θα τα δούμε σιγά σιγά. Εκεί που είναι το φίλτρο κτλπ είναι γεμάτο άλατα αυτο πάλι με τον ίδιο τρόπο το καθαρίζω; Και επίσης αυτό έχει πάνω ενα κοκκινο πράγμα που γυρνάει τι είναι αυτό; φαίνεται λιγο στην φωτογραφία θα το βγάλω σε λίγο ολόκληρο 

Επίσης πόση ώρα βράσιμο το χαλίκι κτλπ; Συγνωμη για τις πολλές ερωτησεις!

20170220_160834.jpg

Έγινε επεξεργασία - Γιώργος Σαλ.

Ναι με τον ιδιο τροπο.
Αυτο ειναι, αν βλεπω καλα, ο ρυθμιστης του θερμαντηρα. Αυτο που ζεσταινει το ενυδρειο.
Ε βραστο ξερω γω κανα δεκαλεπτο μωρε.

Ναι αυτο ειναι ο θερμαντηρας. Και αυτο πρεπει να δεις αν δουλευει. Ρυθμιζει την θερμοκρασια τους ενυδρειου!

Το ενυδρείο είναι 50 λιτρων μόλις το υπολόγισα.  Είναι καλό σαν μέγεθος; τι ψάρια μπορώ να βάλω; κάτι σφουγγάρια που είχε μέσα μαζί με τον θερμαντηρα να φανταστώ είναι για πέταγμα και θέλει αλλα.

Τιποτα δεν θελει πεταμα αν δεν αποδειχθει οτι ειναι για πεταμα. Βαλε τα σφουγγαρια να τα δουμε, βαλε και την μαρκα του φιλτρου, βαλε και τις διαστασεις του ενυδρειου.

Το ύψος είναι 30cm μέχρι εκεί που ήταν το νερό. Αλλιώς οι διαστάσεις είναι 36x30x60. Το φίλτρο πιο είναι; και που γράφεται η μάρκα;

Λοιπον το φιλτρο ειναι εκεινο το μεγαλο κουτι και εχει μεσα την αντλια που γυρναει το νερο. Καπου γυρω γυρω θα γραφει μαρκα και μοντελο. Οι ασπρες πετρες ειναι το βιολογικο υλικο. Αυτα τα ξεπλενεις καλα οπως ειναι στο δυχτακι.

Το βαμβακι το πετας και παιρνεις καινουριο χυμα. Ειναι φθηνο.

Οι μαυρες πετρες μου μοιαζουν με ανθρακα. Ανοιξε τις σε παρακαλω να τις δουμε.

Και τα λιτρα ειναι 60 καθαρα.

Τα λίτρα τα είχα υπολογίσει αντί για 36 30cm γι αυτό λάθος μου. Το φίλτρο δεν είναι αυτό που έστειλα πιο πάνω; το μαύρο το κουτί Πάνω γραφεί wave. Τεσπα. Αυτό που μου ζήτησες στο σακουλάκι παρακάτω .

20170220_193311.jpg

Ναι αυτα τα μαυρα πετα τα! Ειναι ανθρακας και κατα 90% ειναι παλιος και πλεον αχρηστος. Εκει μπορεις να βαλεις εξτρα βιολογικο υλικο ( ασπρα μακαρονια ) η και καινουριο ανθρακα.

Αν μπορεις βρες και το μοντελο του φιλτρου για να δουμε λιγο πως δουλευει για να το στησουμε.

Αυτο που εστειλες πιο πανω ειναι η αντλια του φιλτρου!

Απο οτι καταλαβα ειναι καποια κινεζικη no name μαρκα.. και ολο αυτο το μαυρο κουτι πηγαινε πακετο μιας και βλεπω πως το μονο που γραφει πανω ειναι wave filter και μεσα μετα ολα απλα γραφουν wave οπως η αντλια και ο θερμαντηρας.. και λιγο που το κοιταξα στο internet δεν βρηκα κατι.

ΥΓ. Moλις βρηκα πως γενικα ολο το ενυδρειο πηγαινε πακετο και ειναι η συγκεκριμενη μαρκα.

Η wave ειναι οντως κινεζικη αλλα δεν ειναι no name. Δωσε μου λιγο χρονο να το ψαξω και θα επανελθω.

Συμφωνώ με όσα σου είπε ο sturm.

Το φίλτρο σου είναι μιά χαρά εσωτερικό φίλτρο τριών σταδίων.Μπορείς να το γεμίσεις με ότι υλικά θέλεις και ακόμα μπορείς να το αναβαθμίσεις αν χρειαστεί με ποιό δυνατή αντλία.

εγώ σε αυτού του είδους φίλτρα βάζω ενυδρειακό βαμβάκι στο πρώτο διαμέρισμα για να μαζεύει τα πολλά σωματίδια το οποίο το αλλάζω όποτε χρειαστεί και με αυτό τον τρόπο μένουν τα βιολογικά υλικά καθαρά και δέν μπουκώνουν! :thumbup:

Το δεύτερο εχω φίλε μου το μεγάλο..ωραία παιδιά Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια. Θα ήθελα να βάλω φυτά μέσα. Σε αυτά τα λίτρα να ξανα ρωτήσω τι ψάρια θα μπορούσα να βάλω; 

πριν 6 λεπτά, το μέλος Γιώργος Σαλ. έγραψε:

Το δεύτερο εχω φίλε μου το μεγάλο..ωραία παιδιά Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια. Θα ήθελα να βάλω φυτά μέσα. Σε αυτά τα λίτρα να ξανα ρωτήσω τι ψάρια θα μπορούσα να βάλω; 

Έχεις πάρα πολλές επιλογές....έχεις δεί κάποιο ψάρι που σου αρέσει;

Όχι δεν είδα κάποιο συγκεκριμένο. Γύρο στα πόσα ψάρια χωράνε θα ήθελα να βάλω διαφορετικά είδη αν γινόταν!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...