Spy74 12 Φεβρουαρίου 2017 #1 Share 12 Φεβρουαρίου 2017 Καλησπέρα με αφορμή τις ατελείωτες συζητήσεις περί Λεντς φωτισμού η Τ5 και τον μύθο watt ανά λίτρο θα ήθελα να ακουσω την άποψη σας και την επιλογή σας . Τι φάσματα πιστεύεται ότι είναι τα καταλληλότατα για λάμπες η λεντ για τον ύφαλο σας. Διάρκεια φωτισμού και μέθοδος (χρονοδιακοπτες η κάποιο είδος κοντρολερ ) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Husky_Jim 12 Φεβρουαρίου 2017 #2 Share 12 Φεβρουαρίου 2017 Ένα πράγμα θα γράψω......και θα σιωπάσω....ειτε t8 είτε t5 είτε MH είτε led αυτό που λείπει απο όλες και είναι απαραίτητο είναι η UV ακτινοβολία που ο ήλιος μας δίνει απλώχερα και χαρίζει σε όλα τα ζωντανά κοράλια και μή τα καταπληκτικά τους χρώματα... 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
teoxan 12 Φεβρουαρίου 2017 #3 Share 12 Φεβρουαρίου 2017 Εχω επισυνάψει το φάσμα απο τις πιο διαδεδομένες Τ5 στην αγορά. Παρά τις ελάχιστες διαφορές τους όλες έχουν σαν κοινό φάσμα τα 400-500 nm. Συμφωνώ με τον Δημήτρη για τις UV αλλά νομίζω ότι υπάρχουν στην αγορά έτοιμα φώτα που δίνουν αυτό το φάσμα, όπως η true actinic της ATI. Την έχω και στο ενυδρείο μου. Αν κάνω λάθος, διορθώστε με. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Husky_Jim 13 Φεβρουαρίου 2017 #4 Share 13 Φεβρουαρίου 2017 Η true actinic δεν δίνει UV Η UV-A είναι απο 315 εως 400nm και η UV-B από 280 εώς 315nm https://en.m.wikipedia.org/wiki/Sunlight 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Husky_Jim 13 Φεβρουαρίου 2017 #5 Share 13 Φεβρουαρίου 2017 Πιστεύω ότι άν κάποιος σε reef βάλει μια λάμπα σαν την παρακάτω θα έχει τρομερό αποτέλεσμα... http://www.arcadia-reptile.com/fluorescent-lamps/t5-d3plus-desert/ 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Irakles 13 Φεβρουαρίου 2017 #6 Share 13 Φεβρουαρίου 2017 Μια δοκιμή θα μας πείσει!!! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος