Johnpap 11 Φεβρουαρίου 2017 #1 Share 11 Φεβρουαρίου 2017 (edited) Καλησπερα ηρθε η ωρα να δειξω το ενυδρειο μου, πρωτη φορα σε φυτεμενο τα φυτα θελουν ακομα να μεγαλωσουν ελπιζω να τα πηγα καλα! Γενική κατηγορία ενυδρείου(Κοινωνικό, Φυτεμένο τοπίου)Γενικές ΠληροφορίεςΔιαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ): 80x35x40Συνολικά Λίτρα: 112Sump (λίτρα): -ΟργανισμοίΦυτά: Eleocharis Parvula, Anubias Barteri, Anubias barteri nana, Corymbosa Siamensis, Vallisneria Spiralis, Alternanthera reineckii, Alternanthera reineckii mini, Cryptocoryne wendtii, Microsorum PteropusΨάρια: 4x Angelfish, 4x Balckwidow Tetra, 4x Gold Barb, 5x Tetra Serpae, 1x Bolivian Ram, 1 Common Pleco, 1 Leopard Pleco, 3x Yoyo Loach, 2x Paradise Fish, 2x Zebra Gourami 1x Male Betta, 1x Redtail SharkΆλλα είδη: -Διακοσμητικά υλικάΦόντο: -Πέτρες: 3Ξύλα: 3 DriftwoodΆλλα διακοσμητικά : -Υπόστρωμα: JBL Manado 10LΒυθός: -ΦωτισμόςΠηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος): 1x 24watt ledΔιάρκεια φωτισμού: 8 ωρεςΥποστήριξη οργανισμών Φίλτρανση: Hailea HL-BT700Θέρμανση/ Ψύξη: 100watt Haquoss VulcanoΛίπανση: JBL Algol, JBL FerropolΠαροχή CO2: -Άλλες τεχνικές ευκολίες ή/και παρεμβάσεις: -Διατροφή: JBL Novobel, JBL Novogranomix, JBL Novopleco, JBL NovocolorΠαράμετροιpH: 7,2-7,5Γενική σκληρότητα (GH): -Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):-Αμμωνία (ΝΗ3): 0.3Νιτρώδη (ΝΟ2): 0Νιτρικά (ΝΟ3): 10Φωσφορικά (PΟ4): -Μέση Θερμοκρασία (°C): 24 ΒαθμουςΣυντήρησηΑλλαγές νερού: 25% ΕβδομαδιαιαΠροετοιμασία νερού/πρόσθετα: JBL Biotopol plusΆλλες ρουτίνες συντήρησης:Φωτογραφίες: Έγινε επεξεργασία 11 Φεβρουαρίου 2017 - Johnpap 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Husky_Jim 11 Φεβρουαρίου 2017 #2 Share 11 Φεβρουαρίου 2017 Όμορφο αποτέλεσμα και το μόνο που έχω 'θέμα' είναι η ψαροσύνθεση όπου θα πρέπει να "αποφορτήσεις" το ενυδρείο γιατι στο μέλλον θα έχεις θέματα... οι πλέκο πχ γίνονται 40+ εκατοστά και θα σου ξεριζώσουν τα πάντα και τα σκαλάρια θέλουν παραπάνω χώρο...κατα τα άλλα είναι πολύ ωραίο το αποτέλεσμα!Μπράβο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johnpap 11 Φεβρουαρίου 2017 Author #3 Share 11 Φεβρουαρίου 2017 (edited) πριν 16 λεπτά, το μέλος Husky_Jim έγραψε: Όμορφο αποτέλεσμα και το μόνο που έχω 'θέμα' είναι η ψαροσύνθεση όπου θα πρέπει να "αποφορτήσεις" το ενυδρείο γιατι στο μέλλον θα έχεις θέματα... οι πλέκο πχ γίνονται 40+ εκατοστά και θα σου ξεριζώσουν τα πάντα και τα σκαλάρια θέλουν παραπάνω χώρο...κατα τα άλλα είναι πολύ ωραίο το αποτέλεσμα!Μπράβο! Σας ευχαριστω πολυ για το σχολια σας και τις συμβουλες σας ! Οι Pleco σιγουρα θα βγουν γιατι πανω κατω καθε μερα βλεπω ριζες να επιπλεουν. Τα σκαλαρια ηταν τα πρωτα μου ψαρια οποτε δυσκολο να τα δωσω τα εχω ενα μιση χρονο απο μικρα αλλα θα προσπαθησω! Πιστευεται πως οι Reineckii θα πιασουν; Ειναι αρκετος ο φωτισμος; Έγινε επεξεργασία 11 Φεβρουαρίου 2017 - Johnpap Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 11 Φεβρουαρίου 2017 #4 Share 11 Φεβρουαρίου 2017 Μία ώρα πριν, το μέλος Johnpap έγραψε: Σας ευχαριστω πολυ για το σχολια σας και τις συμβουλες σας ! Οι Pleco σιγουρα θα βγουν γιατι πανω κατω καθε μερα βλεπω ριζες να επιπλεουν. Τα σκαλαρια ηταν τα πρωτα μου ψαρια οποτε δυσκολο να τα δωσω τα εχω ενα μιση χρονο απο μικρα αλλα θα προσπαθησω! Πιστευεται πως οι Reineckii θα πιασουν; Ειναι αρκετος ο φωτισμος; Δυστυχώς ο φωτισμός δεν είναι επαρκής για να διατηρήσουν το κόκκινο χρώμα τους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johnpap 11 Φεβρουαρίου 2017 Author #5 Share 11 Φεβρουαρίου 2017 Θα χρειαστω αλλη μια λαμπα;; το καπακι χωραει τεσσερις και αν ναι στα ιδια watt με αυτη που εχω τωρα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 11 Φεβρουαρίου 2017 #6 Share 11 Φεβρουαρίου 2017 (edited) πριν 14 λεπτά, το μέλος Johnpap έγραψε: Θα χρειαστω αλλη μια λαμπα;; το καπακι χωραει τεσσερις και αν ναι στα ιδια watt με αυτη που εχω τωρα; Επειδή με τα λεντ δεν το έχω ιδιαίτερα, πιστεύω πως χρειάζεσαι σίγουρα άλλη μια λάμπα για να φτάσεις περίπου στο 0,5 watt ανά λίτρο όπου θεωρείται ικανοποιητικός φωτισμός, για αρκετά φυτά. Τώρα για τα κόκκινα για να διατηρούν το χρώμα τους και τα φύλλα τους έως κάτω πιστεύω, πως χρειάζεσαι ακόμα παραπάνω, και φυσικά και την κατάλληλη λίπανση. Έγινε επεξεργασία 11 Φεβρουαρίου 2017 - SOTIRIS Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johnpap 11 Φεβρουαρίου 2017 Author #7 Share 11 Φεβρουαρίου 2017 Ευχαριστω για την συμβουλη σας θα ψαξω να βρω τοτε αλλιως αν δεν βρω led να παω σε t5; Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotosgreek 12 Φεβρουαρίου 2017 #8 Share 12 Φεβρουαρίου 2017 Καλησπέρα, όντως έχεις ωραίο στήσιμο. Εγώ στο ξεκίνημα με τα φυτά στο ενυδρείο μου είχα βάλει reinecki και δεν πίστευα ποτέ οτί θα πιάσουν (δν χρησιμοποιούσα ούτε co2 ούτε λιπάσματα). Φαντάσου πολλά εύκολα φυτά έλιωναν και τα πετούσα. Παραδόξως η reinecki ευδοκίμησε και τη λάτρεψα. Κλάδευα συνεχώς και έδινα κλαδέματα. Αστα να προσαρμοστεί στο ενυδρείο σου. Μέχρι που την άφησα και μεγάλωσε και εκτός νερού να φανταστεις. Τρομερό, θα βρω φωτογραφια να σου στειλω. Μετά από πολύ καιρό πήρα μια λάμπα που είχε και λίγο "μωβ" φως και είδα απλώς γρηγορότερη ανάπτυξη! Συγγνώμη που θα σε στενοχωρήσω αλλα το hair grass χωρίς co2 μου φαινεται απίστευτο να πιάσει. Καλή επιτυχια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotosgreek 12 Φεβρουαρίου 2017 #9 Share 12 Φεβρουαρίου 2017 (edited) Τώρα είδα ότι εχεις μια μόνο λάμπα. Βάλε μια θερμού φωτός στο πίσω μέρος και την λευκή μπροστά για θέμα ομορφιάς και θα εισαι έτοιμος! Έγινε επεξεργασία 12 Φεβρουαρίου 2017 - sotosgreek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johnpap 12 Φεβρουαρίου 2017 Author #10 Share 12 Φεβρουαρίου 2017 Ευχαριστω πολυ για τα σχολια και τις συμβουλες σας! Τις reineckii τις κλαδεψα χτες και μεταφυτεψα τα κλαδεματα αλλα λογο των πλεκοστομων που εχω ειδα παλι 2-3 σημερα να περιφερονται μεσα στο ενυδρειο..ο Eleocharis ειδα οτι δεν εχει πολλες απαιτησεις ουτε σε co2 ουτε σε φως, υπαρχει καποιο πιο ευκολο γρασιδι; Τωρα για την λαμπα τι ακριβως μου προτεινετε; Link to comment Share on other sites More sharing options...
tkalamat 12 Φεβρουαρίου 2017 #11 Share 12 Φεβρουαρίου 2017 Πολλή ωραιο στήσιμο έχεις κάνει, αμμωνία πρέπει να μετράς 0 το φίλτρο σου δεν σε καλύπτει για τα ψάρια στα είπαν ειναι πολύ μικρο το ενυδρειο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johnpap 12 Φεβρουαρίου 2017 Author #12 Share 12 Φεβρουαρίου 2017 Kαλησπερα και σας ευχαριστω! Θα γινουν αλλαγες και στην ψαροσυνθεση τοτε θα ψαξω πρωτα για μια λαμπα ακομη και μετα θα αλλαξω και φιλτρο αφου δνε με καλυπτει..τι φιλτρο μου προτεινετε; Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotosgreek 12 Φεβρουαρίου 2017 #13 Share 12 Φεβρουαρίου 2017 πριν 1 ώρα, το μέλος Johnpap έγραψε: Ευχαριστω πολυ για τα σχολια και τις συμβουλες σας! Τις reineckii τις κλαδεψα χτες και μεταφυτεψα τα κλαδεματα αλλα λογο των πλεκοστομων που εχω ειδα παλι 2-3 σημερα να περιφερονται μεσα στο ενυδρειο..ο Eleocharis ειδα οτι δεν εχει πολλες απαιτησεις ουτε σε co2 ουτε σε φως, υπαρχει καποιο πιο ευκολο γρασιδι; Τωρα για την λαμπα τι ακριβως μου προτεινετε; Χωρίς co2 δύσκολο να πιάσει κάποιο φυτό σαν χαλί. Επισης, θέλει πολύ φως για να πιάσει καλύτερα. Μπορείς να δοκιμάσεις κάτι σεν staurogyne repens ή lobelia cardinals "mini". Έχω δει ενυδρεία χωρίς co2 που έπιασαν αυτα αλλά μην φανταστείς ταιράστια ανάπτυξη! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johnpap 12 Φεβρουαρίου 2017 Author #14 Share 12 Φεβρουαρίου 2017 Μία ώρα πριν, το μέλος sotosgreek έγραψε: Χωρίς co2 δύσκολο να πιάσει κάποιο φυτό σαν χαλί. Επισης, θέλει πολύ φως για να πιάσει καλύτερα. Μπορείς να δοκιμάσεις κάτι σεν staurogyne repens ή lobelia cardinals "mini". Έχω δει ενυδρεία χωρίς co2 που έπιασαν αυτα αλλά μην φανταστείς ταιράστια ανάπτυξη! Ενταξει θα δω πως θα παει ο eleocharis αν δεν πιασει θα τον αλλαξω, co2 δυσκολα να μπορεσω να βαλω λογο οικονομικων δυσκολιων ισως το καλοκαιρι! Σας ευχαριστω πολυ!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johnpap 12 Φεβρουαρίου 2017 Author #15 Share 12 Φεβρουαρίου 2017 (edited) Και δυο φωτογραφιες που τραβηξα σημερα!! Έγινε επεξεργασία 12 Φεβρουαρίου 2017 - Johnpap Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος