Luminous 11 Φεβρουαρίου 2017 #1 Share 11 Φεβρουαρίου 2017 Γεια σας. Μπορεί κάποιος να διαγνώσει τι είναι αυτό το "χνουδι" με τα μαυρα στίγματα που αναπτύσεται επάνω στο γρασίδι? Το αφαιρώ όσο μπορώ αλλα μέσα σε μια βδομάδα ξαναεξαπλώνεται. Ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Husky_Jim 11 Φεβρουαρίου 2017 #2 Share 11 Φεβρουαρίου 2017 Χμμμμμ....τα μαυρα στίγματα με προβληματιζουν....στο χερι σου τα έχεις πιάσει;διαλύονται στα δαχτυλα σου άν τα τρίψεις; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luminous 11 Φεβρουαρίου 2017 Author #3 Share 11 Φεβρουαρίου 2017 Οχι δε διαλύονται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Husky_Jim 12 Φεβρουαρίου 2017 #4 Share 12 Φεβρουαρίου 2017 Το γρασίδι αυτό τί είναι; Και πώς το φύτεψες; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luminous 12 Φεβρουαρίου 2017 Author #5 Share 12 Φεβρουαρίου 2017 Monte Carlo είναι. Το ενυδρείο έχει ξεκινήσει με dry start και έτσι μπηκε και το γρασίδι. Το στησιμο του ενυδρείου και το φυτεμα του γρασιδιού είναι εδώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luminous 12 Φεβρουαρίου 2017 Author #6 Share 12 Φεβρουαρίου 2017 Πιο συγκεκριμένα είναι αυτό το παράσυτο που έχει επάνω αυτούς τους μαυρους "σπόρους" στο μέγεθος σουσαμιού (και μικρότερο) Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 26 Φεβρουαρίου 2017 #7 Share 26 Φεβρουαρίου 2017 Το χνουδι που βλεπω ειναι αλγη και μαλλον καποια τριχοειδη. Συμπληρωσε τη φορμα με ολες τις πληροφοριες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 26 Φεβρουαρίου 2017 #8 Share 26 Φεβρουαρίου 2017 (edited) τώρα το είδα το θέμα δεν το είχα προσέξει. Utricularia gibba είναι και μοιάζει πολύ με άλγη αλλά δεν είναι είναι ένα υδρόβιο σαρκοφάγο φυτό. Έγινε επεξεργασία 26 Φεβρουαρίου 2017 - Χρήστος Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luminous 25 Απριλίου 2017 Author #9 Share 25 Απριλίου 2017 Τώρα είδα και εγώ τις απαντήσεις... Τελκά μοιαζει να λύθηκε το πρόβλημα. Δεν έχω καταλάβει αν τελικά ήταν Utricularia gibba ή άλγη. Γενικώς το ενυδρείο πέρασε μια μακρα περίοδο "παρακμής" , χώρίς επαρκής συντήρηση και λίπανση λόγω απουσίας μου από την πόλη. Το περισσότερο έφυγε μετά από μερικές μέρες συσκότισης. Τώρα που έχω βάλει πάλι το ενυδρείο σε ρυθμούς κανονικότητας , μοιάζει να έχει εξαφανιστεί τελείως, Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος