Rik 15 Μαίου 2017 #151 Share 15 Μαίου 2017 οι ταμπλετες βοηθουν ειδικα τις κρυπτο αλλα σε ενα τοσο μικρο συστημα ειναι δυσκολο να τις διαχειριστεις και το παχος του υποστρωματος πρεπει να ειναι μεγαλο για να φυτεύονται βαθεια και να μην βγαινουν τα θρεπτικα στην στηλη του ενυδρειου μα αναλογα προβληματα......... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Constantinos_S 15 Μαίου 2017 #152 Share 15 Μαίου 2017 (edited) 12 minutes ago, Stergios Liapis said: Απορώ γιατί μου έδωσαν αυτές τις ταμπλετες. Η συσκευασία έχει μέσα πάνω από 300 ταμπλέτες και εγώ χρειάζομουν μόνο μία . και είχα ρωτήσει αν υπάρχει κάτι μικρότερο ή κάτι άλλο... Τι να πει κανείς... Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Για να πουλησουν 9 minutes ago, Stergios Liapis said: Κάνω μια φορά την εβδομάδα. Νιτρικά δεν έχω. Το ph είναι από 7.5 μέχρι 8. Αλλά οι σκληρότητες είναι πάντα πολύ ψηλά 15kh Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Νομιζω 8ph ειναι ψηλο για μονομαχο, ιδανικά θελει και 7 και ακομα πιο κατω. Οξινο δηλαδη εαν ειναι ψηλο και το ph και η σκληροτητα μετα ξεκινανε fin rot και τρεχα γυρευε. Θελει και προσοχη στην θερμοκρασια αλλαγης νερου να μην εχει μεγαλη αποκλιση. Δεν ειμαι expert αλλα οπως βλεπω τις φωτο εχουν φαγωθει τα πισω του πτερυγια. Παλι χωρις να σε παρω στον λαιμο μου ισως καποια θεραπεια για fin rot να βοηθησει. Έγινε επεξεργασία 15 Μαίου 2017 - Constantinos_S Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stergios Liapis 15 Μαίου 2017 Author #153 Share 15 Μαίου 2017 Έχω βάλει siporax μίνι στο φίλτρο. Κάποιες φορές βάζω και απιονισμενο νερό για να κατέβει η σκληρότητα. Τι άλλο να κάνω για να βελτιώσω τις τις συνθήκες; Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Constantinos_S 15 Μαίου 2017 #154 Share 15 Μαίου 2017 (edited) 6 minutes ago, Stergios Liapis said: Έχω βάλει siporax μίνι στο φίλτρο. Κάποιες φορές βάζω και απιονισμενο νερό για να κατέβει η σκληρότητα. Τι άλλο να κάνω για να βελτιώσω τις τις συνθήκες; Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Δοκιμασε και φυλλα catappa η ετοιμο συσκευασμενο εκχυλισμα με catappa. Περα οτι εχει ευεργετικες ιδιοτητες για τα betta, αντιμικροβιακες, αντισηπτικες ριχνει καπως και το ph και κανει το νερο οξινο. Εαν δεν σε ενοχλει το κιτρινο χρωμα του νερου θα σου προτεινα να το δοκιμασεις. Παραλληλα ισως μια ηπια θεραπεια με melafix (η μιση δοσολογια απο την προτεινομενη στο μπουκαλι) να βοηθουσε στην αναπλαση της ουρας του. Έγινε επεξεργασία 15 Μαίου 2017 - Constantinos_S 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 15 Μαίου 2017 #155 Share 15 Μαίου 2017 Το στρες και οι πολλες διακυμανσης δεν κανουν καλο στα ψαρια γενικος, μπορει μεχρι και να σου αρρωστήσει ασχημα.......... Για την ωρα κοψε τους πολλους πειραματισμους με τα φυτα, καθαρο νερακι και λιγο μελαφιξ και ο τσίφτης θα επανελθει. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stergios Liapis 15 Μαίου 2017 Author #156 Share 15 Μαίου 2017 Σαν συμπεριφορά πάντως είναι μια χαρά. Πάντα τρώει κολυμπάει. Αλλά θα δοκιμάσω την θεραπεία για καλύτερα Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 15 Μαίου 2017 #157 Share 15 Μαίου 2017 Οι σκληροτητες ειναι ενα θεμα αλλα το κυριωτερο ειναι το καθαρο νερακι και οχι πολυ χημεια και λιπασματα σε αυτο τον βαθμο. Απο την αλλη μην φοβασε το μελαφιξ, μονο καλο θα του κανει και θα μυριζει και ωραια το ενυδρειο σου. μιση κουταλια του γλυκου καθε μερα για μια εβδομαδα. Στην αρχη μπορει να τον τσουξη λιγο αλλα στην ουσια θα του κανει αντισηψία το εκχύλισμα του τσαγιου. Τα καταπα αστα για αργοτερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathis spithas 15 Μαίου 2017 #158 Share 15 Μαίου 2017 Ποτε μελαφιξ σε λαβυνθοψαρα!! Παλια το προτεινα και εγω.. Αλλα.. Αν διαβασετε σελιδες απο το εξωτερικο θα δειτε πολλες περιπτωσεις που το συγκεκριμενο φαρμακο θεωρηθηκε υπαιτιο για την θνησιμοτητα των συγκεκριμενων ειδων καθως και καποιων ειδων μικροψαρων..... 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
avraamp 15 Μαίου 2017 #159 Share 15 Μαίου 2017 Το melafix δεν θα στο πρότεινα για χρήση σε μονομάχο. Έπαθα πρόσφατα ζημιά με το συγκεκριμένο φάρμακο και κάνοντας μια αναζήτησή στο google βρήκα ότι μπορεί να σκοτώσει κάποια είδη ψαριών όπως labyrinth fish & pencilfish. Μπορεί να το επηρεάσει άμεσα με τον θάνατο του ψαριού να επέρχεται πολυ σύντομα, έως και καθολου, δλδ να κάνεις κανονικά την θεραπεία και το ψαρι να μην πάθει τίποτα. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 15 Μαίου 2017 #160 Share 15 Μαίου 2017 Αυτο ειναι απλα εικασια παιδια.Greetings from the dark side! Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathis spithas 15 Μαίου 2017 #161 Share 15 Μαίου 2017 Δεν μπορουμε να ειμαστε σιγουροι οτι υπαρχει καπνος χωρις φωτια... Απλα δεν μπορουμε να ειμαστε σιγουροι... 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Constantinos_S 16 Μαίου 2017 #162 Share 16 Μαίου 2017 (edited) 3 hours ago, stathis spithas said: Ποτε μελαφιξ σε λαβυνθοψαρα!! Παλια το προτεινα και εγω.. Αλλα.. Αν διαβασετε σελιδες απο το εξωτερικο θα δειτε πολλες περιπτωσεις που το συγκεκριμενο φαρμακο θεωρηθηκε υπαιτιο για την θνησιμοτητα των συγκεκριμενων ειδων καθως και καποιων ειδων μικροψαρων..... 3 hours ago, avraamp said: Το melafix δεν θα στο πρότεινα για χρήση σε μονομάχο. Έπαθα πρόσφατα ζημιά με το συγκεκριμένο φάρμακο και κάνοντας μια αναζήτησή στο google βρήκα ότι μπορεί να σκοτώσει κάποια είδη ψαριών όπως labyrinth fish & pencilfish. Μπορεί να το επηρεάσει άμεσα με τον θάνατο του ψαριού να επέρχεται πολυ σύντομα, έως και καθολου, δλδ να κάνεις κανονικά την θεραπεία και το ψαρι να μην πάθει τίποτα. Υπαρχει και το bettafix στην αγορα που στην ουσια ειναι η ποσοτητα του melafix κομμενη στο μισο και στην ουσια ειναι το ιδιο φαρμακο απλα με μικροτερη δοσολογια. Γι αυτο προτεινα ηπια θεραπεια με melafix το 1/4 της δοσολογιας που γραφει στο μπουκαλι. Εχω δει και εγω καποιες αναφορες οποτε κινουμαι εκ του ασφαλους. Έγινε επεξεργασία 16 Μαίου 2017 - Constantinos_S 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Constantinos_S 16 Μαίου 2017 #163 Share 16 Μαίου 2017 4 hours ago, Stergios Liapis said: Σαν συμπεριφορά πάντως είναι μια χαρά. Πάντα τρώει κολυμπάει. Αλλά θα δοκιμάσω την θεραπεία για καλύτερα Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Εαν τελικα αποφασισεις και πας για melafix παρε μια συριγγα του 1 ml απο ενα φαρμακειο. Στα δικα σου λιτρα βαζε του 0,60ml για 7 μερες. Ειναι το 1/4 της προτεινόμενης δοσολογιας. Το bettafix εχει 0,2% Melaleuca ενω το Melafix 1%. Link to comment Share on other sites More sharing options...
avraamp 16 Μαίου 2017 #164 Share 16 Μαίου 2017 8 hours ago, Sturm said: Αυτο ειναι απλα εικασια παιδια. Greetings from the dark side! Όχι Θοδωρή δεν είναι εικασία. Από τη στιγμή που έριξα το melafix μέσα σε μια ώρα άρχισαν όλα τα ψάρια να τουμπάρουν, το ένα πίσω από το άλλο. Άρχισα αμέσως να τα πιάνω με απόχη και να τα βγάζω σε ένα κουβά. Αυτά που είχαν επηρεαστεί από το φάρμακο πέθαναν αμέσως, τα υπόλοιπα που δεν επηρεάζονταν μπήκαν πάλι στο ενυδρείο, συνεχίστηκε η θεραπεία τις υπόλοιπες ημέρες κανονικά όπως ανέφερε το φάρμακο και δεν πάθαιναν τίποτα. Δεν ξέρω για ποιο λόγο, αλλά δεν επηρέασε όλα τα ψάρια, μιλάμε για ίδιο είδος ψαριού εννοείται και όχι για διαφορετικά είδη, καθώς άλλα ψάρια δεν τα επηρέασε καθόλου. Φίλε @Constantinos_S σίγουρα η δοσολογία που προτείνεις είναι μικρή και μπορεί να μην επηρεάσει το ψάρι, αλλά είναι ρίσκο, εγώ μετά από αυτά που είδα με το μελαφιξ δεν ξέρω αν θα το χρησιμοποιούσα ξανά ή θα το πρότεινα. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 16 Μαίου 2017 #165 Share 16 Μαίου 2017 Χμμμ.....αν και ειχα για αρκετα χρονια μονομαχο σε κοινονικο η αληθεια ειναι πως δεν χρειαστηκε ποτε να κανω χρηση μελαφιξ στο συγκεκριμενο ενυδρειο. Απο την αλλη για να υπαρχει και το betafix σκεφτομε οτι καποιος λογος θα υπαρχει για το συγκεκριμενο ψαρι οποτε δεν θα το ρισκαρα σε αυτη την περιπτωση μια που μπορει λογο λαβυρινθου να επηρεάζει σε καποιο βαθμο το ψαρι. Επισης καθισα και διαβασα λιγο στα γρηγορα το ολο θεμα και ισως το οτι καθρεπτιζετε το ψαρι με το λεγομενο flaring μπορει να στρεσαριστικε το ψαρι. http://www.apifishcare.com/product.php?id=621#.WRqm1rg8rUI 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
avraamp 16 Μαίου 2017 #166 Share 16 Μαίου 2017 (edited) Για να γίνω και πιο συγκεκριμένος, δεν χρησιμοποίησα το melafix σε μονομάχο. Τα ψάρια που είχα μέσα στο ενυδρείο και επηρεάστηκαν όμως ήταν οι νανόστομοι. Στις οδηγίες δεν έλεγε τίποτα σχετικά με μη χρησιμοποίηση του φαρμάκου σε συγκεκριμένα ψάρια. Έτσι λοιπόν έψαξα στο google και βρήκα σε κάποια άρθρα στο εξωτερικό ότι καλό είναι το συγκεκριμένο φάρμακο να μην χρησιμοποιείται στα ψάρια που ανέφερα και παραπάνω (labyrith fish & pencil fish) καθώς κάπου τα επηρεάζει, όχι όλα βέβαια γιατί τα μισά από τα δικά μου δεν έπαθαν τίποτα, ενώ τα υπόλοιπα έφυγαν μέσα σε μια ώρα. To άρθρο θυμάμαι ανέφερε συγκεκριμένα για μονομάχους, γκουράμι και pencil fish. Έγινε επεξεργασία 16 Μαίου 2017 - avraamp 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 16 Μαίου 2017 #167 Share 16 Μαίου 2017 Μια ζωη μαθαινουμε φιλε μου......απο την στιγμη που υπαρχει εστω και θεωριτικα η αναλογη απειλη δεν υπαρχει και λογος να το ρισκαρουμε....... ειναι ανοητο να επιμενουμε οταν δεν ειμαστε σιγουροι........ισχυει ακομα και για εμπειρους χρηστες. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 16 Μαίου 2017 #168 Share 16 Μαίου 2017 Μακη, το οτι σου πεθαναν καποια ψαρακια και συνεπεσε με την χρηση του φαρμακου δεν ειναι τεκμηριωμενη αποδειξη. Πιστευω το καταλαβαινεις τι εννοω. Ισως και να ισχυει αλλα θα πρεπει να ειναι τελμηριωμενο αυτο που λες. Θα πρεπει να ξερουμε τι ειχε το ψαρι κτλ. Αν πχ γραψω εγω οτι το esha σκοτωνει τα τετρα γιατι οταν εβαλα μου ψοφησαν μερικοι καρδιναλιοι σημαινει οτι εχω δικιο;Greetings from the dark side! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
avraamp 16 Μαίου 2017 #169 Share 16 Μαίου 2017 1 minute ago, Sturm said: Μακη, το οτι σου πεθαναν καποια ψαρακια και συνεπεσε με την χρηση του φαρμακου δεν ειναι τεκμηριωμενη αποδειξη. Πιστευω το καταλαβαινεις τι εννοω. Ισως και να ισχυει αλλα θα πρεπει να ειναι τελμηριωμενο αυτο που λες. Θα πρεπει να ξερουμε τι ειχε το ψαρι κτλ. Αν πχ γραψω εγω οτι το esha σκοτωνει τα τετρα γιατι οταν εβαλα μου ψοφησαν μερικοι καρδιναλιοι σημαινει οτι εχω δικιο; Greetings from the dark side! Το ψάρι το συγκεκριμένο δεν είχε τίποτα, αλλά επηρεάστηκε από το φάρμακο, καθώς ψόφησε μέσα σε μια ώρα. Επίσης δεν ψόφησε ένα ψάρι, αλλά τα μισά ψάρια από όσα είχα και μόνο από το συγκεκριμένο είδος. Το φάρμακο μπήκε στο ενυδρείο για κάποιο άλλο ψάρι που είχε πρόβλημα και όχι για τον νανόστομο. Άρα οι νανόστομοι ήταν υγιέστατοι, δεν είχαν κάτι. Τα άλλα που ήταν άρρωστα δεν έχασα κανένα από το μελαφίξ. Όταν λες τεκμηρίωση ότι το ψάρι πέθανε από το μελαφίξ τι εννοείς; Επιστημονική τεκμηρίωση; Δεν μπορώ να σου δώσω γιατί είναι μακριά από το γνωστικό μου αντικείμενο. Μπορώ όμως να σας πω την εμπειρία μου, από την στιγμή που μπήκε το φάρμακο μέσα σε μια ώρα έχασα 20 ψάρια. Τα έβλεπα μπροστά μου εκεί που κολυμπάνε να πέφτουν ξερά, ενώ πριν δεν είχαν κάτι. Τι άλλο θες να σου πω για να στο τεκμηριώσω; Εσύ πάντως αν μπορείς τεκμηρίωσέ μου ότι το μελαφίξ δεν επηρεάζει τα συγκεκριμένα ψάρια. Το google πάντως έχει πολλές πληροφορίες πάνω στο συγκεκριμένο θέμα. Δεν θέλω να ανεβάσω κάτι σχετικά καθώς αν κάποιος ψάξει θα βρει πολλά άρθρα και συζητήσεις σε ξένα φόρουμ σχετικά με το θέμα. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Constantinos_S 16 Μαίου 2017 #170 Share 16 Μαίου 2017 Σιγουρα για να βγει το συγκεκριμενο φαρμακο σε 0,2% ποσοτητα του melafix και να ονομαστει bettafix κατι πρεπει να υπαρχει που δεν καθεται σωστα. Εχω δει πολλες αναφορες στα ξενα forums για το συγκεκριμενο σκευασμα οι μισοι το καταδικαζουν και οι αλλοι μισοι λενε οτι θα το χρησιμοποιουσαν ξανα. Βεβαια πρεπει να λαβω υποψη μου οτι στην περιπτωση του melafix ειναι πολυ ευκολη η υπερδοσολογια επειδη ειναι πιο συμπυκνωμένο και αυτο οντως να επηρρεαζει καποια ψαρια. Αλλο δηλαδη να παρω μια ασπιρινη επειδη ποναει το κεφαλι και αλλο να παρω 10. (Εφυγα σουμπιτος για πλύση στομαχου) Πρεπει επισης να λαβω υποψη μου τις συνθηκες κατω απο τις οποιες καποιος εκανε θεραπεια με melafix, δηλαδη τυπου το ψαρι να ειναι σε γυαλα, χωρις αναταραξη της επιφανειας, χωρις φιλτρο, να ηταν σε προχωρημενο σταδιο η παθηση που ειχε, να υπηρξε ισως υπερδοσολογια του σκευασματος και αλλα διαφορα. Προσωπικα κανω πολυ ηπια θεραπεια για ενα σαν σπυρακι που εχει στο κεφαλι του αλλα στην δοσολογια που ανεφερα πιο πανω, δηλαδη το 1/4 της προτεινομενης δοσολογιας (γιατι και εγω ειμαι επιφυλακτικος) και δεν εχω διαπιστωσει τωρα δευτερη μερα κατι περιεργο. Ο λογος που προτεινα melafix αντι για bettafix ειναι οτι η τιμη τους ειναι η ιδια παρολου που το bettafix ειναι σε πολυ μικροτερα ml απο οτι το melafix και η δραστικη τους ουσια ειναι η ιδια. Οπως και να εχει καλο ειναι να ειμαστε επιφυλακτικοι οταν υπαρχουν και αρνητικες αναφορες σε ενα προϊόν. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Constantinos_S 16 Μαίου 2017 #171 Share 16 Μαίου 2017 13 hours ago, Stergios Liapis said: Σαν συμπεριφορά πάντως είναι μια χαρά. Πάντα τρώει κολυμπάει. Αλλά θα δοκιμάσω την θεραπεία για καλύτερα Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Εαν μπορεις παρε του και βιταμινουλες για να του δινεις 2-3 φορες την εβδομαδα. Κακο δεν θα του κανει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stergios Liapis 16 Μαίου 2017 Author #172 Share 16 Μαίου 2017 Πριν λίγο το τράβηξα αμέσως μετά το φαγητό Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 16 Μαίου 2017 #173 Share 16 Μαίου 2017 πριν 5 ώρες, το μέλος avraamp έγραψε: Το ψάρι το συγκεκριμένο δεν είχε τίποτα, αλλά επηρεάστηκε από το φάρμακο, καθώς ψόφησε μέσα σε μια ώρα. Επίσης δεν ψόφησε ένα ψάρι, αλλά τα μισά ψάρια από όσα είχα και μόνο από το συγκεκριμένο είδος. Το φάρμακο μπήκε στο ενυδρείο για κάποιο άλλο ψάρι που είχε πρόβλημα και όχι για τον νανόστομο. Άρα οι νανόστομοι ήταν υγιέστατοι, δεν είχαν κάτι. Τα άλλα που ήταν άρρωστα δεν έχασα κανένα από το μελαφίξ. Όταν λες τεκμηρίωση ότι το ψάρι πέθανε από το μελαφίξ τι εννοείς; Επιστημονική τεκμηρίωση; Δεν μπορώ να σου δώσω γιατί είναι μακριά από το γνωστικό μου αντικείμενο. Μπορώ όμως να σας πω την εμπειρία μου, από την στιγμή που μπήκε το φάρμακο μέσα σε μια ώρα έχασα 20 ψάρια. Τα έβλεπα μπροστά μου εκεί που κολυμπάνε να πέφτουν ξερά, ενώ πριν δεν είχαν κάτι. Τι άλλο θες να σου πω για να στο τεκμηριώσω; Εσύ πάντως αν μπορείς τεκμηρίωσέ μου ότι το μελαφίξ δεν επηρεάζει τα συγκεκριμένα ψάρια. Το google πάντως έχει πολλές πληροφορίες πάνω στο συγκεκριμένο θέμα. Δεν θέλω να ανεβάσω κάτι σχετικά καθώς αν κάποιος ψάξει θα βρει πολλά άρθρα και συζητήσεις σε ξένα φόρουμ σχετικά με το θέμα. Αυτο ακριβως εννοω. Επιστημονικη. Αλλιως ειναι εικασια και δεν μπορεις να εισαι τοσο κατηγορηματικος. Τα ψαρια μπορει να ειχαν κατι που εσυ δεν γνωριζες και με το μελαφιξ επιβαρυνθηκαν. Εγω δεν μπορω να αποδειξω και γιαυτο δεν λεω κατηγορηματικα οτι δεν σκοτωνει τα λαβυρινθοψαρα. Ισως και να το κανει. Σεβαστη η εμπειρια σου αλλα αυτο ακριβως ειναι, η εμπειρια σου. Στο google λεει και καλα και κακα πραγματα. Ποιο να πιστεψεις; πριν 3 ώρες, το μέλος Constantinos_S έγραψε: Σιγουρα για να βγει το συγκεκριμενο φαρμακο σε 0,2% ποσοτητα του melafix και να ονομαστει bettafix κατι πρεπει να υπαρχει που δεν καθεται σωστα. Εχω δει πολλες αναφορες στα ξενα forums για το συγκεκριμενο σκευασμα οι μισοι το καταδικαζουν και οι αλλοι μισοι λενε οτι θα το χρησιμοποιουσαν ξανα. Βεβαια πρεπει να λαβω υποψη μου οτι στην περιπτωση του melafix ειναι πολυ ευκολη η υπερδοσολογια επειδη ειναι πιο συμπυκνωμένο και αυτο οντως να επηρρεαζει καποια ψαρια. Αλλο δηλαδη να παρω μια ασπιρινη επειδη ποναει το κεφαλι και αλλο να παρω 10. (Εφυγα σουμπιτος για πλύση στομαχου) Πρεπει επισης να λαβω υποψη μου τις συνθηκες κατω απο τις οποιες καποιος εκανε θεραπεια με melafix, δηλαδη τυπου το ψαρι να ειναι σε γυαλα, χωρις αναταραξη της επιφανειας, χωρις φιλτρο, να ηταν σε προχωρημενο σταδιο η παθηση που ειχε, να υπηρξε ισως υπερδοσολογια του σκευασματος και αλλα διαφορα. Προσωπικα κανω πολυ ηπια θεραπεια για ενα σαν σπυρακι που εχει στο κεφαλι του αλλα στην δοσολογια που ανεφερα πιο πανω, δηλαδη το 1/4 της προτεινομενης δοσολογιας (γιατι και εγω ειμαι επιφυλακτικος) και δεν εχω διαπιστωσει τωρα δευτερη μερα κατι περιεργο. Ο λογος που προτεινα melafix αντι για bettafix ειναι οτι η τιμη τους ειναι η ιδια παρολου που το bettafix ειναι σε πολυ μικροτερα ml απο οτι το melafix και η δραστικη τους ουσια ειναι η ιδια. Οπως και να εχει καλο ειναι να ειμαστε επιφυλακτικοι οταν υπαρχουν και αρνητικες αναφορες σε ενα προϊόν. Σωστα τα λες ειδικα οσον αφορα την καταστση των ψαριων. Ισως και η εταιρεια να ελαβε υποψην της τα αρνητικα σχολια και να εβγαλε αυτο το προιον για να καταλαγιασει τους καχυποπτους! Link to comment Share on other sites More sharing options...
avraamp 16 Μαίου 2017 #174 Share 16 Μαίου 2017 31 minutes ago, Sturm said: Αυτο ακριβως εννοω. Επιστημονικη. Αλλιως ειναι εικασια και δεν μπορεις να εισαι τοσο κατηγορηματικος. Τα ψαρια μπορει να ειχαν κατι που εσυ δεν γνωριζες και με το μελαφιξ επιβαρυνθηκαν. Εγω δεν μπορω να αποδειξω και γιαυτο δεν λεω κατηγορηματικα οτι δεν σκοτωνει τα λαβυρινθοψαρα. Ισως και να το κανει. Σεβαστη η εμπειρια σου αλλα αυτο ακριβως ειναι, η εμπειρια σου. Στο google λεει και καλα και κακα πραγματα. Ποιο να πιστεψεις; Σωστα τα λες ειδικα οσον αφορα την καταστση των ψαριων. Ισως και η εταιρεια να ελαβε υποψην της τα αρνητικα σχολια και να εβγαλε αυτο το προιον για να καταλαγιασει τους καχυποπτους! Δεν νομίζω μια εταιρεία να βγάζει ένα προϊόν στην αγορά απλά για να καταλαγιάσει τους καχύποπτους. Δεν είμαι κατηγορηματικός, κατέθεσα την εμπειρία μου και τα συμπεράσματά μου (μπακαλίστικα όπως πολλοί λένε τελευταία) με βάση αυτά που διάβασα στο διαδίκτυο. Αν δεις πιο πάνω αναφέρω στον φίλο ότι μπορεί αν θέλει να ακολουθήσει την θεραπεία απλά υπάρχει ρίσκο, έστω και μικρό, οπότε καλό θα είναι να το γνωρίζει. Ούτως ή άλλως εδώ νομίζω ότι είμαστε φόρουμ ενυδρειακό και όχι επιστημονικό, όπου καταθέτουμε τις απόψεις - εμπειρίες - γνώσεις - ανησυχίες μας γύρω από το χόμπι μας, αλλιώς θα διαβάζαμε τα επιστημονικά άρθρα και τις έρευνες και δεν θα υπήρχε λόγος να μπαίνουμε στα φόρουμ και να ψάχνουμε. Καλά είναι τα επιστημονικά άρθρα και μακάρι όσα λέμε γύρω από το χόμπι να τεκμηριώνονται επιστημονικά, αλλά αυτή την στιγμή δεν γνωρίζω αν υπάρχει κάποια επιστημονική τεκμηρίωση για να σου πω σχετικά με το θέμα. Αυτό με το μελαφίξ το έπαθε και άλλος φίλος στο ενυδρείο του με νανόστομους και πάλι δεν πέθαναν όλα τα ψάρια, αυτά που πέθαναν ήταν μόνο νανόστομοι. Τα υπόλοιπα ψάρια που έζησαν είναι καλά και τα έχω ακόμα και σήμερα χωρίς να έχουν κάποιο θέμα (τα δικά μου και του φίλου μου). Αυτό δεν τεκμηριώνει επιστημονικά ότι το μελαφίξ δεν κάνει για αυτά τα ψάρια, αλλά σύμπτωση που επαναλαμβάνεται παύει να είναι σύμπτωση. Στο google και στα φόρουμ υπάρχουν καλά και κακά πράγματα, αλήθειες και ψέματα, σωστά και λάθη. Ο καθένας διαβάζει, κρίνει και επιλέγει τι θέλει και πράττει ανάλογα στο ενυδρείο του... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 16 Μαίου 2017 #175 Share 16 Μαίου 2017 Μακη επιστημονες δεν ειμαστε εχεις δικιο, εμπειριες λεμε εχεις δικιο αλλα αλλο να λες πχ την ανουμπια την δενουμε και δεν την φυτευουμε, αλλο να λες το ταδε ψαρι ειναι παλιοψαρο με δυσκολο χαρακτηρα και αλλο να λες ενα προιον σκοτωνει ψαρια. Πως σκοτωνει τα ψαρια, γιατι σκοτωνει τα ψαρια; αυτα ειναι ερωτηματα που πρεπει να απαντηθουν τεκμηριωμενα και οχι με εικασιες του στυλ εβαλα μελαφιξ και πεθαναν τα ψαρια. Καπου ειχα ανοιξει ενα θεμα με το bactopur. Για το κατα ποσο το bactopur βοηθαει η επιβαρυνει τα ψαρια. Εκει μεσα λοιπον εχουν αναφερθει και θανατοι ψαριων απ το συγκεκριμενο φαρμακο. Και σε αυτο θα μπορουσες να πεις πως η επαναλαμβανομενη συμπτωση δεν ειναι συμπτωση. Αν ομως προσεξει καποιος καλα θα δει και καποιες αλλες παραμετροι που οδηγησαν σε θανατους ψαριων και οχι μονο το bactopur που στο κατω κατω ειναι χημικο σκευασμα και εχει και αντενδειξεις! Greetings from the dark side! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος