GreenMachineGR 4 Φεβρουαρίου 2017 Author #26 Share 4 Φεβρουαρίου 2017 πριν 39 λεπτά, το μέλος Χρήστος έγραψε: τα ψάρια μάλλον πέθαναν απο δηλητηρίαση, δεν έχει νόημα να ψάχνουμε άδικα τα αίτια. Το θέμα είναι ότι το ενυδρείο ήταν άκατάλιλό για τα ψάρια. Εκεί που θα έπρεπε να επικεντρωθούμε τώρα είναι το πως ο φίλος να στήσει ένα κατάλληλο ενυδρείο. Για την ιστορία αν θέλουμε να μάθουμε τη πήγε στραβά θα πρέπει να σκεφτεί ο φίλος βήμα βήμα τη έκανε και τη έγινε στο ενυδρείο του, πχ απο που έβαλε νερό κτλ. και να περιγράψει ακριβός πως συμπεριφέρθηκαν τα ψάρια απο την αρχή που τα έβαλε στο ενυδρείο έως ότου ψόφησαν και πάλι δεν είναι σίγουρα αν βρεθεί το αίτιο. To νερο το εβαλα απο την βρυση προσθεσα της τετρα το ακουα σαιφ το αφησα κανα 20 λεπτο με θερμοστατη μεσα και μετα το εβαλα στο ενυδρειο που το ειχα ξεκινησει με dry start επειδη το ειχα σπειρει , μολις φυτρωσαν οι σποροι το γεμισα με νερο εβαλα μεσα 4 μλ special blend και με το φιλτρο στην πριζα το αφησα για κανα μηνα ετσι .. Προχτες λοιπον αποφασισα να προσθεσω 4 γκαπυ , οταν εκανα τις απαραιτητες διαδικασίες τα εβαλα στο ενυδρειο οπου τα 3 απο αυτα πεθανα σε διαστημα λιγων λεπτων και τοτε εκανα μια αλλαγη 80% για να δω τι φταιει μετα την αλλαγη το NO2 &NO3 επεσαν στο 0. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gyristroula 4 Φεβρουαρίου 2017 #27 Share 4 Φεβρουαρίου 2017 Από την ημέρα που έριξες τα βακτήρια και μετά, έριχνες τροφή στο ενυδρείο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
GreenMachineGR 4 Φεβρουαρίου 2017 Author #28 Share 4 Φεβρουαρίου 2017 πριν 36 λεπτά, το μέλος gyristroula έγραψε: Από την ημέρα που έριξες τα βακτήρια και μετά, έριχνες τροφή στο ενυδρείο; οχι θα επρεπε?? τιποτα δεν εριχνα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fishermen1234 4 Φεβρουαρίου 2017 #29 Share 4 Φεβρουαρίου 2017 Βαλε αγγελια για μπολι φιλε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
gyristroula 4 Φεβρουαρίου 2017 #30 Share 4 Φεβρουαρίου 2017 Μία ώρα πριν, το μέλος GreenMachineGR έγραψε: οχι θα επρεπε?? τιποτα δεν εριχνα Νομίζω πως ναι.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dio45 4 Φεβρουαρίου 2017 #31 Share 4 Φεβρουαρίου 2017 Εγω σκεφτομαι αλλα 2 πραγματα ακομη: 1) Μηπως με την μεθοδο drystart μπορει να δημιουργηθουν μικροοργανισμοι-τοξινες που μπορει να βλαψουν τα ψαρια και δεν πρεπει να μπουν ψαρακια τοσο γρηγορα? 2) Πολλοι σποροι εμβαπτιζοντε σε διαλυμα μυκητοκτονων για να μην σαπιζουν. Μηπως δεν ηταν για απευθειας σπορα στο ενυδρειο? Σκεψεις κανω τωρα,μην βαρατε Link to comment Share on other sites More sharing options...
GreenMachineGR 4 Φεβρουαρίου 2017 Author #32 Share 4 Φεβρουαρίου 2017 πριν 18 λεπτά, το μέλος Dio45 έγραψε: Εγω σκεφτομαι αλλα 2 πραγματα ακομη: 1) Μηπως με την μεθοδο drystart μπορει να δημιουργηθουν μικροοργανισμοι-τοξινες που μπορει να βλαψουν τα ψαρια και δεν πρεπει να μπουν ψαρακια τοσο γρηγορα? 2) Πολλοι σποροι εμβαπτιζοντε σε διαλυμα μυκητοκτονων για να μην σαπιζουν. Μηπως δεν ηταν για απευθειας σπορα στο ενυδρειο? Σκεψεις κανω τωρα,μην βαρατε φαντασου πως την μερα που τους εσπιρα 3 φιλοι μου κανανε ακριβως το ιδιο και τωρα εχουν γαριδες μεσα , αρα δεν ειναι οι σποροι το θεμα , μακαρι καποιος να μπορεσει να μου δωσει λιγο μπολθ Link to comment Share on other sites More sharing options...
gyristroula 4 Φεβρουαρίου 2017 #33 Share 4 Φεβρουαρίου 2017 φαντασου πως την μερα που τους εσπιρα 3 φιλοι μου κανανε ακριβως το ιδιο και τωρα εχουν γαριδες μεσα , αρα δεν ειναι οι σποροι το θεμα , μακαρι καποιος να μπορεσει να μου δωσει λιγο μπολθΓια μπόλι βάλε αγγελία, κάποιος θα βρεθεί Στάλθηκε από το βυθό του μπικίνι [emoji222] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dio45 4 Φεβρουαρίου 2017 #34 Share 4 Φεβρουαρίου 2017 Εγω απλα κανω σκεψεις γιατι μου εκανε εντυπωση ο τοσο ξαφνικος θανατος!Μηπως τοτε το μικρο σκαθαρι με το CO2?Μπολι καλο ειναι να βρεις και αν δεν παρεις τεστ αμμωνιας να σιγουρευτεις οταν θα μετρας μηδενικα νιτρωδη σταθερα (ΝΟ2). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Force 5 Φεβρουαρίου 2017 #35 Share 5 Φεβρουαρίου 2017 Έχεις θερμοστάτη στο ενυδρείο, και τι θερμοκρασία έχεις μέσα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 5 Φεβρουαρίου 2017 #36 Share 5 Φεβρουαρίου 2017 Με βάση τις αναγραφόμενες μετρήσεις (ΚΗ και PH) του νερού δεν τίθεται θέμα υπερβολικού co2 στο νερό με βάση το ενδεικτικό πινακάκι υπολογισμού του CO2. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
avraamp 5 Φεβρουαρίου 2017 #37 Share 5 Φεβρουαρίου 2017 @GreenMachineGR Με τι έκανες τις μετρήσεις; Stick ή υγρά τεστ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
GreenMachineGR 5 Φεβρουαρίου 2017 Author #38 Share 5 Φεβρουαρίου 2017 πριν 4 ώρες, το μέλος avraamp έγραψε: @GreenMachineGR Με τι έκανες τις μετρήσεις; Stick ή υγρά τεστ; με τα tetra stick Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fishermen1234 5 Φεβρουαρίου 2017 #39 Share 5 Φεβρουαρίου 2017 με τα tetra stickΤα υγρα ειναι καλυτερα, τα στικ μπορει να εχουν αποκλισεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
GreenMachineGR 10 Φεβρουαρίου 2017 Author #40 Share 10 Φεβρουαρίου 2017 ολα πλεον προχωρουν μια χαρα εκανα αλλαγες νερου 60% και πηρα ενα νεο κοπαδακι απο γκαπυ , μεχρι στιγμης ολα ειναι αψογα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fishermen1234 10 Φεβρουαρίου 2017 #41 Share 10 Φεβρουαρίου 2017 ολα πλεον προχωρουν μια χαρα εκανα αλλαγες νερου 60% και πηρα ενα νεο κοπαδακι απο γκαπυ , μεχρι στιγμης ολα ειναι αψογαΟπα, οπα: δεν ειναι δυνατον να πανε ολα καλα οταν πηρες κι αλλο κοπαδακι guppy. Εχεις υπεεερβολικη ιχθυοφορτιση και τα ψαρια σου υποφερουν. Πες πως εχεις πανω κατω οχτω ψαρακια σε 25 λιτρα 25:8, σχεδον 3lt ανα ψαρι= εκγλημα. Δωσ τα ολα πισω η παρε μεγαλυτερο ενυδρειο ≥ 60lt. Μην βιαζεσαι, μην ενθουσιαζεσαι υπερβολικα και μην ακους τις μπουρδες που πιθανον σου ειπαν στο πετ σοπ. Ακου τις συμβουλες που θα σου δωσουν τα παιδια και αν εχω κανει οποιοδηποτε λαθος στο παραπανω διορθωστε με.Επισης γιατι τωρα ειδα πως τα τρια στα τεσσερα αρχικα ψαρια παιθαναν εχεις περιπου 5 ψαρια σε 25lt αρα 5lt/ ψαρι οποτε παλι δεν ειναι καλα. [emoji22] Link to comment Share on other sites More sharing options...
GreenMachineGR 10 Φεβρουαρίου 2017 Author #42 Share 10 Φεβρουαρίου 2017 (edited) πριν 3 λεπτά, το μέλος Fishermen1234 έγραψε: Οπα, οπα: δεν ειναι δυνατον να πανε ολα καλα οταν πηρες κι αλλο κοπαδακι guppy. Εχεις υπεεερβολικη ιχθυοφορτιση και τα ψαρια σου υποφερουν. Πες πως εχεις πανω κατω οχτω ψαρακια σε 25 λιτρα 25:8, σχεδον 3lt ανα ψαρι= εκγλημα. Δωσ τα ολα πισω η παρε μεγαλυτερο ενυδρειο ≥ 60lt. Μην βιαζεσαι, μην ενθουσιαζεσαι υπερβολικα και μην ακους τις μπουρδες που πιθανον σου ειπαν στο πετ σοπ. Ακου τις συμβουλες που θα σου δωσουν τα παιδια και αν εχω κανει οποιοδηποτε λαθος στο παραπανω διορθωστε με. ειπε κανεις οτι εχω οχτω ψαρια??διαβασε καλυτερα και δες οτι το προηγουμενο κοπαδι που πηρα το εχασα ολο και οταν λεω κοπαδι εννοω 4 ψαρακια,μετα πες την γνωμη σου Έγινε επεξεργασία 10 Φεβρουαρίου 2017 - GreenMachineGR 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fishermen1234 10 Φεβρουαρίου 2017 #43 Share 10 Φεβρουαρίου 2017 Το διορθωσα αμεσως. Δες επανω φιλε. Μπορεις αν ειναι ευκολο να μας δωσεις τον αριθμο των ψαριων; Δλδ ποσο μεγαλο ειναι το κοπαδακι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος