Jump to content

θανατος ψαριων σε λιγα δευτερολεπτα

Recommended Posts

καλησπερα , εχω ενα προβλημα που αντιμετωπιζω πρωτη φορα στα τοσα χρονια που γενικα ασχολουμε με το χομπυ. Αγόρασα απο ενα μαγαζι 4 γκαπυ εκανα κανονικα τις διεργασίες για να εγκλιματιστουν και οταν περασαν τα 40 λεπτα τα εβαλα μεσα στο ενυδρειο , και τοτε συνεβη μεσα σε 4 λεπτα πεθαναν ολα...... εκανα μετρησεις οι οποιες ειναι

NO3=30MG/L

NO2=1MG/L

GH=8D

KH=15D

PH=8

CL=0

TO ενυδρειο μου ειναι 25 λ 

Ηξερες οτι 25 λιτρα δεν κανουν για ψαρι;

Σορρυ, εχεις νιτρωδη! Αρα αστρωτο φιλτρο και νιτρικα 30! Το πολυ δεκαπεντε στα δευτερα και το πολυ μηδεν στα πρωτα. Πολλα πρβλμτα μαζι... Ισως απο αυτα. Πολυ φοβαμαι πως θα πρεπει να το ξαναστησεις απο το 0. Και εχεις πολυ σκληρο νερο... Πολλα προβληματα... Καλα ξεμπερδεματα...[emoji53] [emoji6]

Και οτι χρειαστεις εδω ειμαστε.

Είναι στρωμένο το φίλτρο σου; Αμμωνία μέτρα αλλιώς δεν θα ξέρεις τι φταίει.

Επίσης, το νερό του μαγαζιού το μετρήσεις;

πριν 6 λεπτά, το μέλος Fishermen1234 έγραψε:

Ηξερες οτι 25 λιτρα δεν κανουν για ψαρι;

Σορρυ, εχεις νιτρωδη! Αρα αστρωτο φιλτρο και νιτρικα 30! Το πολυ δεκαπεντε στα δευτερα και το πολυ μηδεν στα πρωτα. Πολλα πρβλμτα μαζι... Ισως απο αυτα. Πολυ φοβαμαι πως θα πρεπει να το ξαναστησεις απο το 0. Και εχεις πολυ σκληρο νερο... Πολλα προβληματα... Καλα ξεμπερδεματα...emoji53.pngemoji6.png

Και οτι χρειαστεις εδω ειμαστε.

ήσουν πλ κατατοπιστικος 

• Like 1

πριν 6 λεπτά, το μέλος kkgr έγραψε:

Είναι στρωμένο το φίλτρο σου; Αμμωνία μέτρα αλλιώς δεν θα ξέρεις τι φταίει.

Επίσης, το νερό του μαγαζιού το μετρήσεις;

για στρωσιμο φιλτρου εριχνα βακτηρια της special blend . το ενυδρειο το εστησα τα Χριστουγεννα με νεο  φιλτρο και σημερα εβαλα για πρωτη φορα ψαρια

Για να βλέπεις Νο2 σημαίνει ότι το φίλτρο είναι αστρωτο ακομα.

Τι φίλτρο έχεις; Βιολογικό υλικό έχεις μέσα; Αν θες Μπόλι πες.

Οι σκληρότητα για guppy είναι οριακά αλλά η μέτρηση με τα χαρτάκια που κάνεις είναι στο περίπου. Αν είσαι Αθήνα το ph σου λογικά είναι 7.6-7.8 και ΚΗ 8-9

Εγω δεν πιστευω οτι φταινε ουτε τα νιτρωδη ουτε τα νιτρικα ουτε καν αμμωνια(αν οντως γιναν μετρησεις ή αν μετρησες σωστα)....

Ουτε φυσικα το kh ή το gh....

Για να χαθουν 4 ψαρια  μεγεθους γκαμπυ ακομα και σε 1 λιτρο μεσα σε 5 λεπτα...

• Like 3

Αμμωνια δεν μετρηθηκε απο οτι βλεπω.Αλλα για να ψοφησουν τοσο γρηγορα θα πρεπει να ειναι σε πολυ υψηλα επιπεδα. Μηπως υπαρχει κατι αλλο πιο τοξικο στο νερο? Σκεψου απο οταν το εστησες μηπως εγινε κατι λαθος.Πως το καθαρισες,υποστρωμα,διακοσμητκα,υλικα στο φιλτρο.

πριν 12 λεπτά, το μέλος Dio45 έγραψε:

Αμμωνια δεν μετρηθηκε απο οτι βλεπω.Αλλα για να ψοφησουν τοσο γρηγορα θα πρεπει να ειναι σε πολυ υψηλα επιπεδα. Μηπως υπαρχει κατι αλλο πιο τοξικο στο νερο? Σκεψου απο οταν το εστησες μηπως εγινε κατι λαθος.Πως το καθαρισες,υποστρωμα,διακοσμητκα,υλικα στο φιλτρο.

ενας κοντινος μου φιλος εκανε μια σκεψη, προσφατα μου εσπασε το bubble counter  και προχτες ειχα κατι επισκεψεις και ενα παιδακι-διαβολακι μου πειρα3ε την μπουκαλα του co2 αυξανοντας την παροχη αεριου λετε αυτο να δηλητηρίασε το νερο??? τιποτα δεν πλύθηκε με τοξικα , μπολι δεν εχω δυστυχώς πιστευα οτι ενα μηνα μετα το φιλτρο θα ειχε στρωσει.... 

πριν 33 λεπτά, το μέλος stathis spithas έγραψε:

Εγω δεν πιστευω οτι φταινε ουτε τα νιτρωδη ουτε τα νιτρικα ουτε καν αμμωνια(αν οντως γιναν μετρησεις ή αν μετρησες σωστα)....

Ουτε φυσικα το kh ή το gh....

Για να χαθουν 4 ψαρια  μεγεθους γκαμπυ ακομα και σε 1 λιτρο μεσα σε 5 λεπτα...

τι λες να φταιει σταθη??

πριν 42 λεπτά, το μέλος kkgr έγραψε:

Για να βλέπεις Νο2 σημαίνει ότι το φίλτρο είναι αστρωτο ακομα.

Τι φίλτρο έχεις; Βιολογικό υλικό έχεις μέσα; Αν θες Μπόλι πες.

Οι σκληρότητα για guppy είναι οριακά αλλά η μέτρηση με τα χαρτάκια που κάνεις είναι στο περίπου. Αν είσαι Αθήνα το ph σου λογικά είναι 7.6-7.8 και ΚΗ 8-9

δυστυχως δεν ειμαι απο Αθηνα αλλα απο Λακωνια..

πριν 9 λεπτά, το μέλος GreenMachineGR έγραψε:

τι λες να φταιει σταθη??

Κατι αλλο νομιζω επηρεασε την ποιοτητα του νερου σου μαλλον...

Τα ψαρια σου ειχαν ασπρισει;;

Ξεκινησαν ακουμποντας στον  νωχελικα στον βυθο και χαθηκαν περνοντας ανασες στην επιφανεια ή απλα χανονταν χωρις να ανεβουν ποτε επιφανεια;;

Γιατι αυτα που σου αναφερω ειναι μερικα σημαδια δηλητηριασης...

Υποθεσεις παντα μπορουμε να κανουμε αλλα το σιγουρο ειναι οτι δυσκολα 4 ψαρακια οχι σε 25 αλλα ακομα και σε 1 λιτρο νερο μεσα σε 5 λεπτα δυσκολα χανονται μονο και μονο απο αυτα που τα ιδια αποβαλλουν!!

Ταπεινη μου γνωμη παντα και ευχερη για οποιονδηποτε σχολιασμο...

Υψηλες συγκεντρωσεις CO2 ειναι μεν δηλητιριωδεις για τα ψαρια αλλα δεν θα τα σκοτωναν τοσο γρηγορα. Οταν εκανες την προσαρμογη προσθετες κανονικα νερο απο το ενυδρειο στη σακουλα και να αφαιρεις απο το συνολο της σακουλας ωστε να εξομοιωθουν σιγα-σιγα. Γιατι αν το εκανες ετσι το πιο πιθανο ειναι να τα ειχες χασει απο την σακουλα ακομα αν ειχες κατι τοσο τοξικο στο νερο.

πριν 10 λεπτά, το μέλος stathis spithas έγραψε:

Κατι αλλο νομιζω επηρεασε την ποιοτητα του νερου σου μαλλον...

Τα ψαρια σου ειχαν ασπρισει;;

Ξεκινησαν ακουμποντας στον  νωχελικα στον βυθο και χαθηκαν περνοντας ανασες στην επιφανεια ή απλα χανονταν χωρις να ανεβουν ποτε επιφανεια;;

Γιατι αυτα που σου αναφερω ειναι μερικα σημαδια δηλητηριασης...

Υποθεσεις παντα μπορουμε να κανουμε αλλα το σιγουρο ειναι οτι δυσκολα 4 ψαρακια οχι σε 25 αλλα ακομα και σε 1 λιτρο νερο μεσα σε 5 λεπτα δυσκολα χανονται μονο και μονο απο αυτα που τα ιδια αποβαλλουν!!

Ταπεινη μου γνωμη παντα και ευχερη για οποιονδηποτε σχολιασμο...

το πετ που τα πηρα δεν διατηρει και τις καλυτερες συνθηκες υγιεινης στα ενυδρεια του .. οταν τα εβλεπα εκει ηταν μια χαρα ζωηρα ζωηρα.. οταν τα εριξα στο νερο κολυμπουσαν γρηγορα και μετα απο λιγο με τις κοιλιες τους αναποδογυρισμενες 

πριν 2 λεπτά, το μέλος Dio45 έγραψε:

Υψηλες συγκεντρωσεις CO2 ειναι μεν δηλητιριωδεις για τα ψαρια αλλα δεν θα τα σκοτωναν τοσο γρηγορα. Οταν εκανες την προσαρμογη προσθετες κανονικα νερο απο το ενυδρειο στη σακουλα και να αφαιρεις απο το συνολο της σακουλας ωστε να εξομοιωθουν σιγα-σιγα. Γιατι αν το εκανες ετσι το πιο πιθανο ειναι να τα ειχες χασει απο την σακουλα ακομα αν ειχες κατι τοσο τοξικο στο νερο.

δεν προσθεσα νερο απο το ενυδρρειο στην σακουλα απλα αφησα την σακαουλα να επιπλεει μετρησα τις θερμοκρασιες ενυδρειου -σακουλας και οταν αυτες ηταν οι ιδιες τα εριξα μεσα

πριν 1 λεπτό, το μέλος GreenMachineGR έγραψε:

δεν προσθεσα νερο απο το ενυδρρειο στην σακουλα απλα αφησα την σακαουλα να επιπλεει μετρησα τις θερμοκρασιες ενυδρειου -σακουλας και οταν αυτες ηταν οι ιδιες τα εριξα μεσα

Αρα η αιτια ειναι στο ενυδρειο.Αν μπορεις να τσεκαρεις και την αμμωνια καλο θα ηταν για να αποκλειουμε καποια πραγματα σιγα σιγα

πριν 14 λεπτά, το μέλος gyristroula έγραψε:

Να είχαν κάτι τα ψαράκια δηλαδή;

Μπα..

Κατι τρεχει με το νερο του ενυδρειου του...

Σιγουρα δεν ηταν οσμωτικο σοκ εκτος αν ειχε μεγαλες συγκεντρωσεις διοξειδιου...

• Like 1

Μα γι'αυτό ρώτησα,γιατί κ εγώ πιστεύω πως κάτι παίχτηκε στο ενυδρείο.. 40 λεπτά στη σακούλα τα ψαράκια κομπλέ, μόλις τα έβαλε στο ενυδρείο πέθαναν όλα.. 

• Like 1

οσο περιεργο και να ακουστει απο τα 4 ψαρια που εριξα τα 3 τα εχασα στα πρωτα λεπτα οπως ειπα ενα απο αυτα ομως που το ειχα σιγουρα για νεκρο καταφερε και εδειξε σημαδια ζωντανιας μολις εκανα αλλαγη νερου 80% απο εκει λοιπον που ειχε το κεφαλι κατευασμενο και κολυμπουσε με την κοιλια προς τα πανω μολις το ειδα να κολυμπα κανονικα και σιγουρα ποιο ζωηρα απο πριν.....

• Like 1

τα ψάρια μάλλον πέθαναν απο δηλητηρίαση, δεν έχει νόημα να ψάχνουμε άδικα τα αίτια.

Το θέμα είναι ότι το ενυδρείο ήταν άκατάλιλό για τα ψάρια.

Εκεί που θα έπρεπε να επικεντρωθούμε τώρα είναι το πως ο φίλος να στήσει ένα κατάλληλο ενυδρείο.

Για την ιστορία αν θέλουμε να μάθουμε τη πήγε στραβά θα πρέπει να σκεφτεί ο φίλος βήμα βήμα τη έκανε και τη έγινε στο ενυδρείο του, πχ απο που έβαλε νερό κτλ. και να περιγράψει ακριβός πως συμπεριφέρθηκαν τα ψάρια απο την αρχή που τα έβαλε στο ενυδρείο έως ότου ψόφησαν και πάλι δεν είναι σίγουρα αν βρεθεί το αίτιο.

• Like 3

Αρα ο οποιος παραγοντας σκοτωσε τα ψαρακια με την αλλαγη νερου μειωθηκε αλλα σιγουρα υπαρχει ακομα και πιθανον να ειναι ακομα επικινδυνο. Μακαρι αυτο το ψαρακι να τα καταφερει.

Δεν εχει στρωσει και το ενυδρειο και το φιλτρο οποτε πρεπει να το δουμε για να μην πολυλογω οπως λεει ο Χρηστος πιο πανω.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...