Lfterr 1 Φεβρουαρίου 2017 #1 Share 1 Φεβρουαρίου 2017 Καλησπέρα Aquazone. Έχω πρόχειρο ένα 60αρι ενυδρείο της Juwel και θέλω να το στήσω. Η λάμπα που έχει είναι μια απλή Τ8, οικονομίας 15 Watt, αλλα θέλω να αναβαθμήσω το φωτισμό. Σε μία επίσκεψη μου σε μαγαζί με ηλεκτρολογικό εξοπλισμό μου δείξαν τις OSRAM Fluora , με ποσα watt είμαι καλυμμένος για το 60άρι ? Αξίζει να αναβαθμήσω σε Led ? Πόσα watt led αντιστοιχούν στα 60 λίτρα ? Έχω μπερδευτεί λίγο μ αυτό το θέμα. Απο φυτά δε θα βάλω τπτ δύσκολο κανα moss και καμιά Egeria Densa, αναλόγως τι θα βρώ εκείνη τη στιγμή. Σαν υπόστρωμα σκέφτομαι to Tetra Complete Substrate και χαλίκι απο παραλία, με πέτρες. Ψάρια που θα φιλοξενηθούν θα είναι Mollies , ισως και 2 corridors. Ευχαριστώ για το χρόνο σας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Husky_Jim 1 Φεβρουαρίου 2017 #2 Share 1 Φεβρουαρίου 2017 Καλησπέρα! H Fluora βγαίνει στο σωστό μήκος για το Record?Για ψάξτο... Για Egeria και Java με μιά τέτοια λαμπα και ανακλαστήρα είσαι εντάξει...για παραπάνω πρέπει να κάνεις αναβάθμιση.... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lfterr 1 Φεβρουαρίου 2017 Author #3 Share 1 Φεβρουαρίου 2017 (edited) Σ ευχαριστώ για την απάντηση, νομίζω ναι, αν κ θα το τσεκάρω. Να πάρω καμιά 30αριά watt να μην έχω πρόβλημα ή φτανουν τα 15-17 watt ? Θέλω να βάλω και Staurogyne Repens επίσης. Έγινε επεξεργασία 1 Φεβρουαρίου 2017 - Lfterr Link to comment Share on other sites More sharing options...
Husky_Jim 1 Φεβρουαρίου 2017 #4 Share 1 Φεβρουαρίου 2017 Με 30watt θα είσαι πολύ καλύτερα αλλά και με τα 18 αν και οριακά μια χαρά θα πάνε άν μείνεις σε αυτά και με την παραδοχή του ανακλαστήρ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lfterr 2 Φεβρουαρίου 2017 Author #5 Share 2 Φεβρουαρίου 2017 Λόγω υψηλού Ph στη πόλη μου (7.8 - 8.0), μήπως μπορείς να μου προτείνεις κάποιο είδος Corydoras, γι αυτά τα PH ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Husky_Jim 2 Φεβρουαρίου 2017 #6 Share 2 Φεβρουαρίου 2017 χμμμμμ...δύσκολο....θα το σκεφτώ και θα σου πώ..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dio45 2 Φεβρουαρίου 2017 #7 Share 2 Φεβρουαρίου 2017 Απο ενα βιβλιο που εχω εδω προχειρο οσα κορυ αναφερει δινει Ph εως 7.5. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 2 Φεβρουαρίου 2017 #8 Share 2 Φεβρουαρίου 2017 Μόλις τώρα, το μέλος Dio45 έγραψε: Απο ενα βιβλιο που εχω εδω προχειρο οσα κορυ αναφερει δινει Ph εως 7.5. τα περισσότερα ναι, αλλά το Corydoras aeneus από όσο έχω ακούσει το κράτησαν αρκετοί έως και Ph 8. φυσικά δεν το γνωρίζω στην πράξει καθώς εγώ είμαι του όξινου νερού και τα δικά μου κόρυ τα είχα σε 6,5. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dio45 2 Φεβρουαρίου 2017 #9 Share 2 Φεβρουαρίου 2017 πριν 23 λεπτά, το μέλος Χρήστος έγραψε: τα περισσότερα ναι, αλλά το Corydoras aeneus από όσο έχω ακούσει το κράτησαν αρκετοί έως και Ph 8. φυσικά δεν το γνωρίζω στην πράξει καθώς εγώ είμαι του όξινου νερού και τα δικά μου κόρυ τα είχα σε 6,5. Πολυ πιθανο Χρηστο.Ισως και αλλα ειδη κορυ να αντεχουν.Ισως και αυτοι που γραφουν τα βιβλια θελουν να ειναι σιγουροι.Με την προσωπικη παρατηρηση ολα τα δεδομενα μπορει να αλλαζουν κατα καιρους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Husky_Jim 2 Φεβρουαρίου 2017 #10 Share 2 Φεβρουαρίου 2017 Paleatus και Aenaus είναι οι επικρατέστερες επιλογές....άν το ph μπορεί να πάει στο 7,5 όπως αναφέρατε τότε υπάρχουν πολλές περισσότερες επιλογές! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lfterr 3 Φεβρουαρίου 2017 Author #11 Share 3 Φεβρουαρίου 2017 Σας ευχαριστώ για όλες τις απαντήσεις, θα τσεκάρω και στο πετ σοπ τι έχουν. Υπάρχει πρόβλημα αν προσθέσω ξύλο απο καστανιά στο aquascaping ? Φυσικά τα ξύλα θα βραστούν πρώτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kon_marma 3 Φεβρουαρίου 2017 #12 Share 3 Φεβρουαρίου 2017 Εγώ έχω 2 Corydoras sterbai 6 μήνες τώρα. μεγαλώνουν κανονικά!!! Επίσης να προσέξεις αν βάλεις Corydoras ,θέλουν άμμο αλλιώς θα χαλάσουν τα μουστάκια τους... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lfterr 3 Φεβρουαρίου 2017 Author #13 Share 3 Φεβρουαρίου 2017 (edited) Θα μπεί ψιλό χαλίκι θάλασσας, πολύ στρογγυλοποιημένο,σε διάφορα μεγέθη, με ένα υποστρωματάκι της Tetra Plant (Complete Substrate). Έγινε επεξεργασία 3 Φεβρουαρίου 2017 - Lfterr Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 3 Φεβρουαρίου 2017 #14 Share 3 Φεβρουαρίου 2017 πριν 14 λεπτά, το μέλος Lfterr έγραψε: Θα μπεί ψιλό χαλίκι θάλασσας, πολύ στρογγυλοποιημένο,σε διάφορα μεγέθη, με ένα υποστρωματάκι της Tetra Plant (Complete Substrate). Δεν ξέρω αν έγραψες λάθος εκ παραδρομής αλλά με τίποτα δεν θα βάλεις μέσα χαλίκι θάλασσας θα σου ανεβάσει το ph στα ύψη. εκτός και αν τα διαχωρίσεις με το χέρι ένα ένα χαλικάκι και κρατήσεις τα μη ασβεστολιθηκά και πάλι το χαλίκι αν δεν είναι στρογγυλεμένο δεν θα μήνη μουστάκι για μουστάκι στα κόρυ. Από την στιγμή που θα βάλεις κόρυ ή βάζεις άμμο χαλαζιακή, ή στρογγυλεμένο ψιλό χαλίκι, (το δεύτερο δεν το προτείνω απλά συμβιβάζομαι). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lfterr 3 Φεβρουαρίου 2017 Author #15 Share 3 Φεβρουαρίου 2017 3 minutes ago, Χρήστος said: Δεν ξέρω αν έγραψες λάθος εκ παραδρομής αλλά με τίποτα δεν θα βάλεις μέσα χαλίκι θάλασσας θα σου ανεβάσει το ph στα ύψη. εκτός και αν τα διαχωρίσεις με το χέρι ένα ένα χαλικάκι και κρατήσεις τα μη ασβεστολιθηκά και πάλι το χαλίκι αν δεν είναι στρογγυλεμένο δεν θα μήνη μουστάκι για μουστάκι στα κόρυ. Από την στιγμή που θα βάλεις κόρυ ή βάζεις άμμο χαλαζιακή, ή στρογγυλεμένο ψιλό χαλίκι, (το δεύτερο δεν το προτείνω απλά συμβιβάζομαι). Η αλήθεια είναι πως είχα αυτό το φόβο, γι΄αυτό και η αρχική σκέψη ήταν να βάλω μόνο Mollys h Guppies που σηκώνουν τέτοια νερά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kon_marma 3 Φεβρουαρίου 2017 #16 Share 3 Φεβρουαρίου 2017 Αυτό είναι αλήθεια. τα Cory εγώ δε τα ταΐζω, τρώνε απο την άμμο. την καθαρίζουνε συνέχεια! Είναι εκπληκτικά ζώα και τα πλέον δραστήρια στο ενυδρείο μου!πολύ κρίμα που έχω μόνο δυο γιατί επίσης είναι και κοπαδόψαρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος