Popular Post Vogias 1 Φεβρουαρίου 2017 Popular Post #1 Share 1 Φεβρουαρίου 2017 (edited) Καλησπέρα φίλοι και συγχομπίστες! Θα κάνω μια μικρή εισαγωγή… Παρακολουθώ το φόρουμ από το 2008, και είμαι μέλος από τον Ιανουάριο του 2009. Ήμουν μέλος τότε, για κάποια περίοδο, του project team και φτιάχναμε τα προφίλ των ψαριών γλυκού νερού! Γνωρίζω αρκετούς από τους παλιούς εδώ μέσα. Κάποιοι απέχουν πλέον όπως απείχα κι εγώ και κάποιοι συνεχίζουν. Στα χρόνια που πέρασαν μέχρι σήμερα, σχεδόν πάντα είχα ένα ενυδρείο καθώς η αρρώστια δεν κόβετε!!! Στο φόρουμ έμπαινα ανά τακτά χρονικά διαστήματα και διάβαζα διάφορα αλλά δεν ήμουν ενεργός. Πρόσφατα έφτιαξα δυο ενυδρεία και σήμερα είπα να παρουσιάσω το ένα και να αρχίσω να συμμετέχω ξανά μέσα στο φόρουμ όσο προλαβαίνω. Καλώς σας ξαναβρήκα λοιπόν… Συγνώμη αν σας κούρασα, αλλά είπα να ξαναγνωριστούμε, τουλάχιστον με τα πιο καινούρια άτομα του φόρουμ! ΥΓ. Aquazone είσαι αρρώστια!!! Γενική κατηγορία ενυδρείου Βιότοπος Kerala-Ινδία, ΑσίαΓενικές Πληροφορίες Διαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ):60x30x36 Συνολικά Λίτρα:63 ltr Sump (λίτρα):-Οργανισμοί Φυτά: 1)cryptocoryne parva, 2) Cryptocoryne beckettii, 3) Vesicularia dubyana (java moss), 4) Limnophila sessiliflora, 5) Hygrophila difformis, 6) Rotala rotundifolia, 7) Lagenandra meeboldii 'Red', 8) Limnophila aromatica, 9) Hygrophila pinnatifida, 10) microsorum pteropus trident, 11) Anubias barteri var. Nana (Τα δύο τελευταία εκτός βιοτόπου) Ψάρια: 6 Carinotetraodon travancoricus (Dwarf Puffer), Ξέρω ότι είναι πολλά (μην βαράτε), τα οποία είναι πολύ μικρά σε ηλικία (< ή= 1cm) και μόλις γίνει αναγνωρίσιμο το φύλο τους στο μέλλον θα μείνουν μάλλον 2 αρσενικά και 3 θηλυκά ή 1m και 4f ή 1m και 3F αναλόγως της συμπεριφορά τους. Άλλα είδη:3 Caridina japonica (Amano shrimp) (εκτός βιότοπου αλλά ήθελα και κάποιον να “καθαρίζει” το ενυδρείο)Διακοσμητικά υλικά Φόντο:- Πέτρες: Πολλές σε διάφορα μεγέθη μη ασβεστολιθικές, μαζεμένες μια μια με τα χεράκια Ξύλα: redmoor wood Άλλα διακοσμητικά : Υπόστρωμα:- Βυθός: Λευκή χαλαζιακή άμμοςΦωτισμός Πηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος):1 Τ8 sylvania grolux 8500K 15 W+ ανακλαστήρας και θα προστεθεί μια juwel Novolux 60 led Διάρκεια φωτισμού: 8 ώρεςΥποστήριξη οργανισμών Φίλτρανση: εσωτερικό φίλτρο juwel 280 ltr/h με full sera siporax Θέρμανση/ Ψύξη: juwel 50w (καβάτζα eheim jager 125w) Λίπανση: seachem flourish tabs Παροχή CO2: όχι αλλά το σκέπτομαι για το μέλλον Άλλες τεχνικές ευκολίες ή/και παρεμβάσεις:- Διατροφή: σαλιγκάρια, live worms grindal, κατεψυγμένες: bloodworms, artemia, dafnia εναλλάξ ανά ημέρα για ποικιλία μπορεί και σε συνδυασμό κάποιες μέρες άλλα με φειδώ! Όταν ταΐζω κατεψυγμένη προσπαθώ να είναι τόσο όσο πρέπει για να μην μένουν περισσεύματα!Παράμετροι pH: 7 Γενική σκληρότητα (GH): έχει λήξει Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ): έχει λήξει Αμμωνία (ΝΗ3):0 Νιτρώδη (ΝΟ2): έχει λήξει Νιτρικά (ΝΟ3): έχει λήξει (πρέπει να πάρω) Φωσφορικά (PΟ4):- Μέση Θερμοκρασία (°C):25,5Συντήρηση Αλλαγές νερού: κάθε 10 ημέρες το 30% με 40% Προετοιμασία νερού/πρόσθετα: Σε βαρέλι προετοιμασίας 30 ltr 3 μέρη νερό από ΑΟ και ένα μέρος νερό βρύσης(PH 8 με 8,5) Άλλες ρουτίνες συντήρησης: Το ενυδρείο είναι καινούριο και τρέχει περίπου 10 με 15 μέρες. Στήθηκε με μπόλι, πολύ βρώμα, νερό και λίγη άμμο (για να μην έχουν πρόβλημα οι αμανο), από το μεγάλο ενυδρείο που έχω. Πρόσθεσα και καινούρια άμμο και ξεκίνησα το στήσιμο. Οι πέτρες συλλέχθηκαν από μέρος που ήξερα ότι είναι κομπλέ, καθώς είχα ξαναστήσει άλλο ενυδρείο μαζί με τον κολλητό μου και συγχομπίστα @parisMJT , όταν έφτιαχνε το δικό του ενυδρείο. Έλεγα χρόνια να ασχοληθώ με τα συγκεκριμένα ψαράκια, καθώς έβλεπα από βιντεάκια και από αυτά που είχα διαβάσει ότι έχουν τρομερό χαρακτήρα! Στο μέλλον αν όλα πάνε καλά και μεγαλώσουν τα ψάρια θα προσπαθήσω και αναπαραγωγή. Είναι αρκετά δύσκολα ψάρια και θέλουν λίγο εμπειρία, καθώς θέλουν ιδιαίτερη προσοχή στο τάισμα και στις αλλαγές του ενυδρείου. Επίσης λόγω μεγάλου ph βρύσης (8-8.5) έκανα πολλές δοκιμές στο να φτιάξω το νερό της αλλαγής μαζί με νερό ΑΟ (ph 6-6.5). Κατέληξα λοιπόν ότι αν βάλω 3 μέρη νερό από την ΑΟ και 1 μέρος νερό από την βρύση βγάζω ph 7. Δεν ξέρω τι γίνεται με το gh και το kh καθώς τα τεστ που έχω έχουν λήξει και δεν μπορούν να είναι αξιόπιστα. Αυτό το φοβάμαι λίγο γιατί μπορεί να μην υπάρχει καλή ισορροπία, αλλά βλέποντας και κάνοντας. Τα φυτά που έβαλα είναι πολλά. Λόγω μεγάλου πληθυσμού, ήθελα πολλές κρυψώνες και όταν φουντώσουν πιστεύω θα δώσουν ένα καλό και πολύ όμορφο αποτέλεσμα. Συγνώμη αν σας κούρασα με τα πολλά λόγια! Ότι θέλετε να το συζητήσουμε ευχαρίστως... Φωτογραφίες: Συλλογή πέτρας Το ενυδρείο: Έγινε επεξεργασία 1 Φεβρουαρίου 2017 - Vogias 11 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vogias 1 Φεβρουαρίου 2017 Author #2 Share 1 Φεβρουαρίου 2017 Και οι κάτοικοι: 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vogias 1 Φεβρουαρίου 2017 Author #3 Share 1 Φεβρουαρίου 2017 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bbetta 1 Φεβρουαρίου 2017 #4 Share 1 Φεβρουαρίου 2017 (edited) Δεν υπάρχει καλύτερο από το να επανέρχονται μέλη που φαίνεται με την πρώτη ματιά στο κείμενο που έγραψες για να μας παρουσιάσεις το ενυδρείο, ότι έχουν να προσφέρουν σε γνώση και ιδέες. Μου αρέσει το στήσιμο και φυσικά έχει περιθώρια βελτίωσης αφού είναι στην αρχή. Δεν ξέρω αν ακολουθεί πιστά το βιοτοπικο στυλ αφού δεν έχω ασχοληθεί με τον συγκεκριμένο βιότοπο , αλλά βγάζει την απαραίτητη "αγριάδα". Βασίλης Έγινε επεξεργασία 1 Φεβρουαρίου 2017 - bbetta 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
avraamp 1 Φεβρουαρίου 2017 #5 Share 1 Φεβρουαρίου 2017 Δεν γνωρίζω για τη βιοτοπικότητα του εγχειρήματος σου, αλλά το αποτέλεσμα μου αρέσει!!! Πολύ ωραίο ενυδρείο! Καλή επάνοδο λοιπόν!!! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vogias 1 Φεβρουαρίου 2017 Author #6 Share 1 Φεβρουαρίου 2017 3 minutes ago, bbetta said: Δεν υπάρχει καλύτερο από το να επανέρχονται μέλη που φαίνεται με την πρώτη μάτια στο κείμενο που έγραψες για να μας παρουσιάσεις το ενυδρείο, ότι έχουν να προσφέρουν σε γνώση και ιδέες. Μου αρέσει το στήσιμο και φυσικά έχει τεράστια περιθώρια βελτίωσης αφού είναι στην αρχή. Δεν ξέρω αν ακολουθεί πίστα το βιοτοπικο στυλ αφού δεν έχω ασχοληθεί με τον συγκεκριμένο βιότοπο , αλλά βγάζει την απαραίτητη "αγριάδα". Βασίλης Μόλις φουντώσει λίγο θα δείχνει πολύ καλύτερο πιστεύω! Σιγουρά μπορεί να βελτιωθεί πολύ ακόμα. Θα γίνει πιο σκούρο το νερό στο μέλλον, το ποσό θα το δούμε γιατί είναι και τα φυτά στο μέσον! Πρέπει να ωριμάσει κι άλλο το ενυδρείο για να έχει το αποτέλεσμα που φαντάζομαι! Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vogias 1 Φεβρουαρίου 2017 Author #7 Share 1 Φεβρουαρίου 2017 2 minutes ago, avraamp said: Δεν γνωρίζω για τη βιοτοπικότητα του εγχειρήματος σου, αλλά το αποτέλεσμα μου αρέσει!!! Πολύ ωραίο ενυδρείο! Καλή επάνοδο λοιπόν!!! Ευχαριστώ πολύ Link to comment Share on other sites More sharing options...
kosmas 1 Φεβρουαρίου 2017 #8 Share 1 Φεβρουαρίου 2017 πολυ ομορφο!!! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 1 Φεβρουαρίου 2017 #9 Share 1 Φεβρουαρίου 2017 Καλως μας ξαναρθες λοιπον! Υπεροχα ζωντανα τα παφερ!! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jimarvan 1 Φεβρουαρίου 2017 #10 Share 1 Φεβρουαρίου 2017 Απιστευτο το ενυδρειο σου και τα παφερακια ειναι τρεεελα, επειδη και εγω ειμαι στο στησιμο παρόμοιου ενυδρείου για να φιλοξενήσει puffer να σε ρωτησω τις πετρες και τα ξύλα που τα βρήκες και επίσης τι διαδικασία ακολούθησες για ναείναι έτοιμες για ενυδρειακή χρήση; 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
parisMJT 1 Φεβρουαρίου 2017 #11 Share 1 Φεβρουαρίου 2017 Γιωργη, τα ειπαμε κι απο κοντά αλλά ως ειθισται, θα υποβαλλω κι από το forum το θαυμασμό μου για το κοσμηματακι που έφτιαξες! Συγχαρητήρια φίλε μου, πανέμορφο το αποτέλεσμα, να το χαρείς όσο δεν πάει! 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathis spithas 1 Φεβρουαρίου 2017 #12 Share 1 Φεβρουαρίου 2017 Πανεμορφο!! Ειναι ευτυχημα που μερικοι χομπιστες εχουν κατι ξεχωριστο να δειξουν απο τα συνηθισμενα!! 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astra 1 Φεβρουαρίου 2017 #13 Share 1 Φεβρουαρίου 2017 (edited) Αγαπημένο ψαράκι και υπέροχο ενυδρειο. Καλώς ήρθες πίσω σύντροφε projectteamάκια Έγινε επεξεργασία 1 Φεβρουαρίου 2017 - Astra 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μήτσος 1 Φεβρουαρίου 2017 #14 Share 1 Φεβρουαρίου 2017 Φίλε Σύγαυρε φοβερό ενυδρείο !!! Καλωσόρισες κ πάλι !! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημητρης Τ 1 Φεβρουαρίου 2017 #15 Share 1 Φεβρουαρίου 2017 (edited) Καλως ξαναματαηρθες.πολυ ωραιο αποτέλεσμα.σκαλαρια βλεπω στην φωτο....... Έγινε επεξεργασία 1 Φεβρουαρίου 2017 - Δημητρης Τ 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 1 Φεβρουαρίου 2017 #16 Share 1 Φεβρουαρίου 2017 Καλως ξαναρθες φιλε! Κι ελπιζω να ξαναρθει κι ο Παρης πισω. Απο Λεσβο να φανταστω ε;Υπεροχο το ενυδρειο σου και τα ψσρακια σου!Greetings from the dark side! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Husky_Jim 1 Φεβρουαρίου 2017 #17 Share 1 Φεβρουαρίου 2017 Καλό ξανα-ξεκίνημα!!!! Μόλις φουντώσει όπως είπες θα γίνει απίστευτο, για τα παφεράκια δέν υπάρχουν λόγια!Πολλά μπράβο! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Husky_Jim 1 Φεβρουαρίου 2017 #18 Share 1 Φεβρουαρίου 2017 ααα και μήν αναφέρεις χρόνια....κοντεύουμε να γίνουμε ενυδρειακοί δεινόσαυροι........αχαχαχχαχαχχαχα 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 1 Φεβρουαρίου 2017 #19 Share 1 Φεβρουαρίου 2017 ωραίο το ενυδρείο αλλά θέλει ακόμη δουλειά και χρόνο για να τελειωποιηθεί 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 1 Φεβρουαρίου 2017 #20 Share 1 Φεβρουαρίου 2017 πριν 48 λεπτά, το μέλος Husky_Jim έγραψε: ααα και μήν αναφέρεις χρόνια....κοντεύουμε να γίνουμε ενυδρειακοί δεινόσαυροι........αχαχαχχαχαχχαχα 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 1 Φεβρουαρίου 2017 #21 Share 1 Φεβρουαρίου 2017 Όμορφο ενυδρείο και πανέμορφα ψάρια τα παφεράκια!!! Καλή επάνοδο λοιπόν 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vogias 1 Φεβρουαρίου 2017 Author #22 Share 1 Φεβρουαρίου 2017 8 hours ago, kosmas said: πολυ ομορφο!!! 8 hours ago, argy1 said: Καλως μας ξαναρθες λοιπον! Υπεροχα ζωντανα τα παφερ!! 8 hours ago, Jimarvan said: Απιστευτο το ενυδρειο σου και τα παφερακια ειναι τρεεελα, επειδη και εγω ειμαι στο στησιμο παρόμοιου ενυδρείου για να φιλοξενήσει puffer να σε ρωτησω τις πετρες και τα ξύλα που τα βρήκες και επίσης τι διαδικασία ακολούθησες για ναείναι έτοιμες για ενυδρειακή χρήση; Ευχαριστώ πολύ παιδια για τα καλά σας λογια @Jimarvan Τα ξύλα μπορείς να τα βρεις σε οποιοδήποτε pet shop και είναι redmoor wood. Τις πέτρες απο την εξοχή με ένα aquaforte στο χέρι και ψάξιμο για να δεις εάν αφρίζουν ή όχι (όπως φαίνεται στις φωτογραφίες πιο πάνω)! Με άλλα λόγια να δεις αν είναι ασβεστολιθικές ή μη ώστε να μην σου επηρεάσουν το ph στο ενυδρείο! Φυσικά μπορείς να πάρεις και πέτρες από πετσοπ ή από μαγαζιά με είδη κήπων. Αφού τις έφερα σπίτι τις ξέπλυνα με νερό βρύσης και τις έβαλα σε βραστό νερό. Επειδή όμως στο παρελθόν την έχω πατήσει με πέτρες που δεν άφριζαν και μου είχαν επηρεάσει το ph, αφού στέγνωσαν τις έβαλα σε νερό από όσμωση και μέτρησα εκείνη την στιγμή το ph του νερού όπου ήταν 6.5. Τις άφησα μια μέρα ή και παραπάνω και ξανά έκανα μέτρηση! Το ph είχε μείνει το ίδιο που σημαίνει ότι μπορούσα να τις χρησιμοποιήσω! Ελπίζω να σε βοήθησα λίγο και να μην σε μπέρδεψα 7 hours ago, parisMJT said: Γιωργη, τα ειπαμε κι απο κοντά αλλά ως ειθισται, θα υποβαλλω κι από το forum το θαυμασμό μου για το κοσμηματακι που έφτιαξες! Συγχαρητήρια φίλε μου, πανέμορφο το αποτέλεσμα, να το χαρείς όσο δεν πάει! Παρούλη σε ευχαριστώ ιδιαιτερα πολυ!!! Θα ερθεις σπίτι να πιουμε καφε με την πρώτη ευκαιρια. 7 hours ago, stathis spithas said: Πανεμορφο!! Ειναι ευτυχημα που μερικοι χομπιστες εχουν κατι ξεχωριστο να δειξουν απο τα συνηθισμενα!! Ευχαριστω πολυ 7 hours ago, Astra said: Αγαπημένο ψαράκι και υπέροχο ενυδρειο. Καλώς ήρθες πίσω σύντροφε projectteamάκια Ευχαριστώ πολύ και καλως σε ξαναβρήκα 7 hours ago, Μήτσος said: Φίλε Σύγαυρε φοβερό ενυδρείο !!! Καλωσόρισες κ πάλι !! Ευχαριστώ φιλε μου! Καλως σε βρήκα και σου ευχομαι πολλά ακόμα πρωταθλήματα 7 hours ago, Δημητρης Τ said: Καλως ξαναματαηρθες.πολυ ωραιο αποτέλεσμα.σκαλαρια βλεπω στην φωτο....... Ευχαριστώ πολύ φιλε μου. Ναι έχω 5 σκαλάρια manacapuru στο μεγάλο ενυδρείο! Αυτα είναι η μεγάλη μου αγάπη! Κάποια στιγμή μπορει να σας τα παρουσιάσω κι αυτα 6 hours ago, Sturm said: Καλως ξαναρθες φιλε! Κι ελπιζω να ξαναρθει κι ο Παρης πισω. Απο Λεσβο να φανταστω ε; Υπεροχο το ενυδρειο σου και τα ψσρακια σου! Greetings from the dark side! Καλως σε βρήκα φίλε μου και ευχαριστώ πολύ! Ναι είμαι και απο τη Λέσβο και απο την Μυτιλήνη (βλεπε Τσιπρα)ΕΙσαι κι εσυ απο τα μέρη μας απο ότι μου έχει πει ο Πάρης! Ηταν να τα πούμε το καλοκαιρι που μας πέρασε αλλά δεν έκατσε, οπότε ελπίζω να τα πούμε και απο κοντα όταν ερθεις πάλι στα πατρια εδαφη. Απο ποιο μέρος εισαι ακριβώς;;; 6 hours ago, Husky_Jim said: Καλό ξανα-ξεκίνημα!!!! Μόλις φουντώσει όπως είπες θα γίνει απίστευτο, για τα παφεράκια δέν υπάρχουν λόγια!Πολλά μπράβο! 6 hours ago, Husky_Jim said: ααα και μήν αναφέρεις χρόνια....κοντεύουμε να γίνουμε ενυδρειακοί δεινόσαυροι........αχαχαχχαχαχχαχα χαχαχαχαχα...εεε ήμασταν παιδάκια και τώρα λίγο μεγαλύτερα, αλλα παραμένουμε παιδάκια, δεν μας πήρανε και τα χρόνια!!! Δημήτρη ευχαριστώ πολύ και καλως σε βρήκα! Η γνώμη σου και ότι λες μετράει πολύ για εμενα (αυτό το λες και γλείψιμο)! Συγχαρητήρια και για το ταξίδι στον αμαζόνιο! Ενα όνειρο πολλών απο εδω μέσα, όπως και δικό μου το έκανες πραγματικότητα! 5 hours ago, Χρήστος said: ωραίο το ενυδρείο αλλά θέλει ακόμη δουλειά και χρόνο για να τελειωποιηθεί Ευχαριστώ πολυ Χρηστο και καλως σε ξαναβρήκα. Περιμένω τις απόψεις και τις γνώσεις σας για να το βελτιώσουμε παρεα! 4 hours ago, rastaman said: Όμορφο ενυδρείο και πανέμορφα ψάρια τα παφεράκια!!! Καλή επάνοδο λοιπόν Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια και καλώς σε βρήκα Θα σας κρατάω ενήμερους με την εξελιξη αλλα και με φωτογραφιες, ίσως και με κανενα βιντεάκι Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 2 Φεβρουαρίου 2017 #23 Share 2 Φεβρουαρίου 2017 Θα τα πουμε σιγουρα και φετος φιλε Γιωργη. Θα κανονισουμε και με τον Παρη. Απο Ερεσσο ειμαι φιλαρακι!Greetings from the dark side! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jimarvan 2 Φεβρουαρίου 2017 #24 Share 2 Φεβρουαρίου 2017 1 hour ago, Vogias said: Ευχαριστώ πολύ παιδια για τα καλά σας λογια @Jimarvan Τα ξύλα μπορείς να τα βρεις σε οποιοδήποτε pet shop και είναι redmoor wood. Τις πέτρες απο την εξοχή με ένα aquaforte στο χέρι και ψάξιμο για να δεις εάν αφρίζουν ή όχι (όπως φαίνεται στις φωτογραφίες πιο πάνω)! Με άλλα λόγια να δεις αν είναι ασβεστολιθικές ή μη ώστε να μην σου επηρεάσουν το ph στο ενυδρείο! Φυσικά μπορείς να πάρεις και πέτρες από πετσοπ ή από μαγαζιά με είδη κήπων. Αφού τις έφερα σπίτι τις ξέπλυνα με νερό βρύσης και τις έβαλα σε βραστό νερό. Επειδή όμως στο παρελθόν την έχω πατήσει με πέτρες που δεν άφριζαν και μου είχαν επηρεάσει το ph, αφού στέγνωσαν τις έβαλα σε νερό από όσμωση και μέτρησα εκείνη την στιγμή το ph του νερού όπου ήταν 6.5. Τις άφησα μια μέρα ή και παραπάνω και ξανά έκανα μέτρηση! Το ph είχε μείνει το ίδιο που σημαίνει ότι μπορούσα να τις χρησιμοποιήσω! Ελπίζω να σε βοήθησα λίγο και να μην σε μπέρδεψα Με βοηθησες παρα πολυ σε ευχαριστω 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vogias 2 Φεβρουαρίου 2017 Author #25 Share 2 Φεβρουαρίου 2017 Τιποτα, να εισαι καλα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος