Jump to content

Salt After ...X!!!

saxlina

Recommended Posts

Παιδιά χθες έλειπα, σήμερα γύρισα, δεν βλέπω πουθενά ούτε το μελανουρι ούτε τον καρδιναλιο... Έχω νιτρικά 10,νιτρώδη 0,5 και αμμωνία. 
Το μελανουρι γενικά δεν έτρωγε, προχθές το είδα ότι κολυμπούσε δεν κολυμπούσε. Ο καρδινάλιος έτρωγε μόνο κατεψυγμένη οπότε δεν ξέρω αν πέθαναν,αλλά έφταιγε το νερο μου ή η διατροφή ?εδώ βάζω φωτογραφίες από την άλγη και ένα άσπρο στίγμα που έχει το κλοουνακι κάτω στο πίσω πτερύγιο.

DSC_0177.JPG

DSC_0176.JPG

DSC_0172.JPG

Έγινε επεξεργασία - saxlina

.Το νερό φυσικά ,εύχομαι να μην ψωφησουν όλα τα νιτρωδη ειναι τοξικά.Κανε μια αλλαγή και βακτήρια.

Θα κάνω μια αλλαγή σήμερα όσο νερό προλάβω να ετοιμάσω... 

Από φαγητό από τι άλλο να ανέβηκαν ?

πριν 13 λεπτά, το μέλος saxlina έγραψε:

Από φαγητό από τι άλλο να ανέβηκαν ?

Είναι άστρωτο ακόμα, επομένως λογικό να ανέβηκαν. Έχεις και ψάρια μέσα βοηθάνε και αυτά.

Πάντως τώρα που το σκέφτομαι και τα δύο αυτά έτρωγαν μόνο κατεψυγμένη αρτεμια, καθόλου στικ ή φιλαρακι, το μασουσαν και το εφτυναν, ίσως είχαν εντερικα. 

Χριστος Ανεστη. Τελικά τα δύο ψαράκια τα έχασα. Από χθες ταΐζω φυλλαράκι με σκορδιζουμο γιατί ένα κλοουνακι έβγαλε άσπρο χνουδι, λεμφικυστες ?
Πριν λίγο πάλι είδα αυτά τα γκρι σκουληκάκια ?στην άλγη ?

DSC_0180.JPG

Αντιφωσφωρο οπωσδηποτε,δεν βαζεις ψαρια καθολου,περιμενεις να δεις αντιδραση απο το ψαρι.Χριστος Ανεστη Σταυρο.

Έχω βάλει αντιφωσφωρο φίλε εδώ και μια εβδομάδα... Επίσης έκανα αλλαγή νερού 50λιτρων προχθές... 

Ενώ είμαι έτοιμος για αλλαγή είδα αυτά τα άσπρα κουκουλια κάτω από τη Ξένια τι είναι να ανησυχώ ?

DSC_0178.JPG

Σφουγγαρια ????Σοβαρά ???:jig:

Ωραία ωραία... Επειδή αυτά τα ασπράδια δεν έφυγαν ακόμη από το κλοουνακι, σκέφτομαι να μην βάλω άλλο κάτοικο μέχρι να φύγουν και να στρώσει λίγο ακόμη το νερο μου. Από την άλλη βλέπω αρκετές αγγελίες με φραγκακια. Σκέφτηκα λοιπόν να βάζω αυτό το διάστημα ότι βρίσκω σε λογικές τιμές και εύκολα πράγματα χωρίς απαιτήσεις. Αυτά που έχω πάντως πάνε μια χαρά μέχρι τώρα. Έχω στο νου μου button polyps mutuki και star polyps, συν αυτό το γρασίδι ρε παιδιά πως λέγεται ?

Αύριο μετά την αλλαγή θα κάνω μετρήσεις και βλέπουμε.

Ερώτηση μπορεί και χαζή, αν βάλω κοράλλια πάνω στην τριχοειδή άλγη θα την σταματήσουν ?

Θα την καλύψουνε με τον καιρό ?

πριν 2 λεπτά, το μέλος saxlina έγραψε:

Ερώτηση μπορεί και χαζή, αν βάλω κοράλλια πάνω στην τριχοειδή άλγη θα την σταματήσουν ?

Θα την καλύψουνε με τον καιρό ?

Με την καμια.

Άρα ή βγάζω τους δύο βράχους να πεθάνει δεν ξέρω και τι άλλο μαζί της ή περιμένω να δράσει ο αντιφωσφωρος ?κάποιους αιώνες ?

Πάντως και που την έβγαλα την μια και την ετριψα ξανά φούντωσε.... Εκεί που δεν έφυγε καλά. 

Ξέρετε αν πουλάει κάποιο κατάστημα αυτά τα καβούρια που τρώνε την άλγη ?

On 4/23/2017 at 11:32 PM, saxlina said:

Άρα ή βγάζω τους δύο βράχους να πεθάνει δεν ξέρω και τι άλλο μαζί της ή περιμένω να δράσει ο αντιφωσφωρος ?κάποιους αιώνες ?

Πάντως και που την έβγαλα την μια και την ετριψα ξανά φούντωσε.... Εκεί που δεν έφυγε καλά. 

Και να τις βγάλεις να τις καθαρίσεις αν δεν καταπολεμήσεις την αιτία που είναι τα νιτρικά και τα φωσφορικά ,θα ξαναφουντώσει..Οπότε το αφήνεις να κάνει τον κύκλο του το ενυδρείο καθώς ακόμη δεν τον έχει ολοκληρώσει..άσε τον αντιφώσφορο να δράσει και αλλαζέ τον ανα 15-20 μέρες..Έχεις refugium?

10 hours ago, saxlina said:

Ξέρετε αν πουλάει κάποιο κατάστημα αυτά τα καβούρια που τρώνε την άλγη ?

Ναι στις παραλαβές τους που βλέπω τα καταστήματα εκτός από σαλιγκάρια -καθαριστές κατα περιόδους φέρνουν και καβουράκια αλγοφάγους..Αποψή μου πάντως καλύτερα τα σαλιγκάρια, όχι όμως οτι και τα καβουράκια δεν κάνουν δουλειά! :)

Τα τροχους έχω ποία αλλά να βάλω -

πριν 13 ώρες, το μέλος Skoti έγραψε:

Ναι στις παραλαβές τους που βλέπω τα καταστήματα εκτός από σαλιγκάρια -καθαριστές κατα περιόδους φέρνουν και καβουράκια αλγοφάγους..Αποψή μου πάντως καλύτερα τα σαλιγκάρια, όχι όμως οτι και τα καβουράκια δεν κάνουν δουλειά! :)

Εκτός του gibensi crab

• Like 1

πριν 6 ώρες, το μέλος saxlina έγραψε:

Τα τροχους έχω ποία αλλά να βάλω -

Turbo.

Αυτό το καβούρι να βάλω ή να αποφυγω εννοείς ?

Μία ώρα πριν, το μέλος saxlina έγραψε:

Αυτό το καβούρι να βάλω ή να αποφυγω εννοείς ?

Εγώ το είχα και μια χαρά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...