Jump to content

Salt After ...X!!!

saxlina

Recommended Posts

Οκ. Πάνω από το ράγισμα έχω βάλει μια ταινία... 

1 φωτογραφία 

Η εισαγωγή μέσα στο νερό είναι επίσης σπασμένη, δεν ξέρω αν επηρεάζει αφού είναι όλη μέσα στο νερό. 

2 φωτογραφία 

Το κυπελλάκι έχει μαζέψει μόνο αυτό τον αφρό και είναι τέρμα κάτω από χθες. 

Επίσης φαίνεται ο διακόπτης του αέρα. Από κει και πάνω τραβάει αέρα και η εισαγωγή

3 φωτογραφία 

DSC_0082.JPG

DSC_0084.JPG

DSC_0085.JPG

Και οι καινούργιοι κάτοικοι... 

DSC_0086.JPG

DSC_0087.JPG

• Like 1

Νομιζω το προβλημα ειναι στην φωτογραφια 1

Η εισαγωγη εχει μεγαλυτερο μηκος συμφωνα με τον κατασκευαστη κοντα στο υψος της αντλιας

Διορθωσε το με καποια πατεντα

mhagk4vjk3a.Jpeg

Έγινε επεξεργασία - vasilis4x4
  • Like 1

Δίκιο έχεις!

Θα δω τι θα κάνω, εν τω μεταξύ διάβασα και στις οδηγίες και λέει ότι πρέπεινα το αφήσω να ηρεμήσει ;

https://www.aquazone.gr/forums/applications/core/interface/file/attachment.php?id=77363

Και μετά από δύο τρείς μέρες θα αρχίσει να βγάζει αφρό!μήπως στρώνει κάπως και μετά δουλεύει κανονικά?

Έγινε επεξεργασία - saxlina
  • Like 1

Το σκιμερ θελει περιπου ενα μηνα για να στρωσει.

Αυτό. Επηρεάζει. Και την λειτουργία του στο θέμα μου ?

πριν 41 λεπτά, το μέλος saxlina έγραψε:

Αυτό. Επηρεάζει. Και την λειτουργία του στο θέμα μου ?

Οχι

14 hours ago, saxlina said:

Δίκιο έχεις!

Θα δω τι θα κάνω, εν τω μεταξύ διάβασα και στις οδηγίες και λέει ότι πρέπεινα το αφήσω να ηρεμήσει ;

https://www.aquazone.gr/forums/applications/core/interface/file/attachment.php?id=77363

Και μετά από δύο τρείς μέρες θα αρχίσει να βγάζει αφρό!μήπως στρώνει κάπως και μετά δουλεύει κανονικά?

Αν πιστεύεις οτι τα έχεις κάνει όλα έτσι όπως πρέπει να τα έχεις κάνει..Αν η λειτουργιά του δείχνει οκ(τραβαει νερο, δε βγαζει φουσκαλες και αφήνει νερό ξανά στο ενυδρείο)άστο να δουλέψει κάποιες μέρες και αν είναι εντάξει στη βδομάδα επάνω θα σου δείξει το ίδιο αν έχει αρχίσει να δουλεύει αλλά για να στρώσει εντελώς θέλει καιρό όπως λέει και ο Νικόλας πιο πάνω!! 

Το μόνο που έμεινε είναι να το πάω σε ένα κατάστημα με ακρυλικά να μου κολλήσει την είσοδο κανονικά και να πάρω ένα σωλήνα κάθετο λίγο μεγαλύτερο μήκος. 

34 minutes ago, saxlina said:

Τα ανεμiστηράκια υπολογιστή γνώμη μου οτι δεν θα σε καλύψουν, και γενικά αν το σπίτι σου το καλοκαίρι πιάνει 40 βαθμούς μην περιμένεις να σου κάνουν μεγάλη δουλεια τα ανεμιστηράκια δυστυχώς. Τα ανεμiστηράκια είναι όντως μια λύση για το καλοκαίρι αλλά μόνο στις περιπτώσεις που θέλεις να προσαρμόσεις το ενυδρείο 1-2 άντε βαριά 3-4 βαθμούς παρακάτω από την θερμοκρασία δωματίου..:) Το λινκ στο ebay καλό μηχανηματάκι μου φαίνεται αλλά στο ξαναλέω μόνο για την περίπτωση που σου εξήγησα παραπάνω.. Για τις ledοταινίες δεν γνωρίζω οπότε δεν απαντώ...Θα σου πούνε τα τσακάλια!! :)

Ναι κι εγώ το κόβω μάλλον για air condition φέτος... 

Τα led ρυθμίζεις από το χειριστήριο διάφορα χρώματα και αποχρώσεις του μπλε ίσως έχει και την royal blue... 

• Like 1

11 minutes ago, saxlina said:

Ναι κι εγώ το κόβω μάλλον για air condition φέτος... 

Τα led ρυθμίζεις από το χειριστήριο διάφορα χρώματα και αποχρώσεις του μπλε ίσως έχει και την royal blue... 

Είμαι στη φάση αναβάθμισης φωτιστικού γιατί θέλω να παίξω με σκληρότερα κοράλλια και το σκέφτομαι πολύ σοβαρά για led..Είμαι στη φάση του διαβάσματος αλλά είναι ψιλοχάος να βρεις φάσματα και επαρκή φωτισμό συγχρόνως αλλά δεν έχω φτάσει ακόμη στα χειριστήρια :P  :P Τα ζωντανά σου πώς πάνε? Τρώνε? Βάλε μας καμμία φώτο από τα κοραλλάκια σου και τα ψαράκια και φυσικά από τον αχινό :P

Ο αχινος χθες έφυγε καραντινα μου έσπασε ένα κοραλι και μαζί τα νεύρα. Δεν ξέρω αν την παλεψει. 

Ναιαιαιαιαιαι!!!!:thumbsu: 

Κι όμως δούλεψε!!! 

Πριν από κάνα δίωρο χώρις να κάνω τίποτα άρχισε να βγάζει αφρό φουλ. Το ανέβασα κιόλας γιατί υπερχειλισε σαν νερό.... Πιστεύω τελικά ότι ήθελε λίγο χρόνο παραπάνω! 

DSC_0092.JPG

Έγινε επεξεργασία - saxlina
  • Like 2

Χθεσινές Μετρήσεις :

Mg: 980

Ca: 380 

NO3: 10

NO2 0 

NH4 0

KH : 10,4 Σήμερα αλλαγή νερού 25-35 λίτρα 

Ευχάριστα νέα, άρα καλά λέγαμε αστο να πάρει λίγο το χρόνο του και καλά έκανες που δεν το πείραξες και το αφησες να δεις πώς θα πάει.. :thumbsu: Και απότι βλέπω τουμπάνιασε γρήγορα..Το χεις ανεβάσει στο main ή το χες κάπου αλλού μέχρι να πάρει μπρος?

Όσο για τις τιμές σου ,αν μας πεις και το ph σου και είναι σε καλά επίπεδα , είναι καλές για τα ψάρια χωρίς να χουν προβλήματα σε γενικές γραμμές αλλα θέλει buff το μαγνήσιο σου και ένα μικρό ανέβασμα το Ασβέστιό σου..Ποιο αλάτι είπες οτι χρησιμοποιείς? Σε γενικές γραμμές τα αλάτια είναι δομημένα έτσι ώστε να σου δίνουν τιμές κάτω του μέσου όρου που χρειάζεται ένα reef για να μας δίνει το ελεύθερο να το φτάσουμε εμείς εκεί που θέλουμε με τις ανάλογες προσθήκες αλλά το μαγνήσιο μου παραφαίνεται χαμηλό..Ξανακάνε μία μέτρηση να σιγουρευτείς είναι η άποψή μου και μετά αν όντως είσαι χαμηλά ξαναμέτρα μετά την αλλαγή και θα σου πρότεινα να προσθέσεις reef complete να ανεβάσεις τις τιμές του μαγνησίου κυρίως αλλά και του ασβεστίου.. Το συγκεκριμένο ανεβάζει αυτές τις δύο τιμές.Τα παιδιά ίσως έχουν να σου προτείνουν και κάτι άλλο..Προσωπικά όταν έχω πρόβλημα ασβεστίου μαγνησίου με αυτό παίζω.. :) 

Λέω να μην αρχίσω με τα πρόσθετα ακόμη, να δω λίγο με το Reef salt σε σχέση με το sea salt της aquaforest και μετά να μπω σε αυτή τη διαδικασία. Στο main ήταν το σκιμερ.... 

Το μαγνήσιο ανέβασε το από χτες όπως σου λέει ο @Mario.Κατω από 1100 τα ψάρια ψοφανε.

Έγινε επεξεργασία - niknik

Περίεργο... Αφού στη συσκευασία του αλατιού λέει 1350! 

Και τα ψάρια είναι ζωηρά... 

Θα ξανατσεκαρω σε λιγότερο.έκανα αλλαγή νερού. Το complete κάθε πότε το βάζεις ?

Mg 1020 

Μία ώρα πριν, το μέλος saxlina έγραψε:

Θα ξανατσεκαρω σε λιγότερο.έκανα αλλαγή νερού. Το complete κάθε πότε το βάζεις ?

Οπότε το χρειάζεσαι. 

• Like 1

2 hours ago, saxlina said:

Κάθε Δευτέρα -Τετάρτη από 5ml για κάθε 80 λίτρα...Άρα εσύ χρειάζεσαι 20ml(βέβαια αυτό το καταλαβαίνεις και με τις μετρήσεις σου..αν δεις οτι σταθεροποιείται το σύστημά σου δεν είναι απαραίτητο να το ρίχνεις) δυο φορές την εβδομάδα..

Δεν το γνωριζα και γω αυτό που είπαν τα παιδιά για κάτω από 1100 έχουν πρόβλημα τα ψάρια..Εγώ ήξερα μόνο για τα κορράλια παίζει ρόλο γιατί και στα fish only  δε βλέπω μετρήσεις μαγνησίου..Ενδιαφέρον!!

Κοίτα ούτως ή άλλως θα έπαιρνα αλάτι, οπότε πήρα σήμερα ένα 10κιλο reef salt. Θα κάνω μια καλή αλλαγή την Κυριακή, καμία 60 λίτρα και μετά ξανάμετραω. Τώρα αν δεν δω κάποια μεγάλη διαφορά σε μία εβδομάδα θα πάρω και το complete. 

Πάντως και τα ψάρια είναι ζωηρά όπως προείπα και τα κοράλλια μου είναι ανοιχτά... 

9 hours ago, saxlina said:

Κοίτα ούτως ή άλλως θα έπαιρνα αλάτι, οπότε πήρα σήμερα ένα 10κιλο reef salt. Θα κάνω μια καλή αλλαγή την Κυριακή, καμία 60 λίτρα και μετά ξανάμετραω. Τώρα αν δεν δω κάποια μεγάλη διαφορά σε μία εβδομάδα θα πάρω και το complete. 

Πάντως και τα ψάρια είναι ζωηρά όπως προείπα και τα κοράλλια μου είναι ανοιχτά... 

Καταρχήν καλημέρα,

Εκανα λάθος έγραψα Δευτέρα -Τεταρτη ενώ βάζω Κυριακή -Τεταρτη και επίσης όπως είπε ο Νικόλας όποτε χρειάζεται να προσθέτεις, εγώ έκανα Restart το ενυδρείο μου γιαυτό και χρησιμοποώ αυτή τη στιγμή και γρήγορα θα το σταματήσω καθώς υπήρχε βιολογία και απλά ήθελα να βοηθήσω λίγο και οι τιμές μου πλεον εδω και 2-3 βδομάδες έχουν σταθεροποιηθεί(είμαι σε αρκετά καλά επίπεδα). Με ποιο τεστ ειπαμε μετράς το ασβεστιο και το μαγνήσιο? 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...