saxlina 30 Ιανουαρίου 2017 #1 Share 30 Ιανουαρίου 2017 Γενική κατηγορία ενυδρείου FOWLR by INDONESIAΓενικές ΠληροφορίεςΔιαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ):120x40x60Συνολικά Λίτρα: 320 Οργανισμοί Κοράλλια : όχι ακόμηΨάρια: Προσεχώς Ανατολικής Ασίας - Ινδονησίας-ΜπαλίΆλλα είδη: Διακοσμητικά υλικάΦόντο: Εκτυπωμένη Αφίσσα με θέμα τον σκοτεινό βυθό Βράχος: 9 κιλά ζωντανός , 10 νεκρόςΒυθός: 10 κιλά Αραγωνίτη τριμμένο κοράλλι, με 15 κιλά θαλασσινή άμμοΦωτισμόςΠηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος): 2 x 39 watt t5 4000 Κ, προσεχώς 1 coral και μία blue plus ATIΔιάρκεια φωτισμού:1 ώρα 16:00 με 17:00 και θα αυξάνω σταδιακά, blue light μισή ώρα πριν και μετά τον κυρίως φωτισμόΥποστήριξη οργανισμών Φίλτρανση: sunsun 303hw 35 watt,1500 lt/h με uv 9wattΘέρμανση: jager 250Άλλες τεχνικές ευκολίες ή/και παρεμβάσεις: αεροτουρμπίνα reff pump 5000lt/h, 38 λίτρα αναπλήρωση με νερό όσμωσης, κυκλοφορητης 600 lt/hΠαράμετροι: ( Σήμερα)PH= 8.2 NH4= 4 ppm N02= 0,25 ppm NO3=5 ppm KH= 5,7 Μέση Θερμοκρασία (°C): 25 Καλησπέρα παιδιά... μετά από ένα χρόνο περίπου στασιμότητας και σκέψεων να παρατήσω το χόμπι, επανέρχομαι και μάλιστα δυναμικά... Υπήρχαν κάποια προβλήματα υγείας με την μικρή όπως και κάποιες άλλες προτεραιότητες... Αφού εδώ και 10 μήνες δεν έφυγε τελικά από τις συχνά ανανεωμένες αγγελίες , την δημιουργία της μεγαλύτερης γεννήστρας 320 λίτρων για 6 μήνες με mbuna του κουμπάρου ... Φτάσαμε στο σημείο Μηδέν... Ξεκινάω λοιπόν δειλά δειλά ένα aquascape FOWLR,με ζωντανό βράχο περίπου 8 κιλά και νεκρό 10... Η άμμος είναι θαλασσινή και αραγωνίτη περίπου 25 κιλά. Το ενυδρείο γέμιζε 48ώρες με όσμωση και χθες έβαλα βακτήρια. Οι μετρήσεις έδειξαν ΚΗ 5,7 αλατότητα 1024. Θα ξεκινήσω με τις πρώτες φωτογραφίες μαζί με το συνεργείο που μεγάλωσε και τώρα ΒΟΗΘΆΕΙ ουσιαστικά... Άλλωστε για αυτούς ξεκίνησα τέτοιο project όχι ότι δεν το ήθελα , αλλά όλη η οικογένεια και η LINA επέμενε για θαλασσινό. Θα ενημερώνω λοιπόν καθημερινά και θα ζητάω τις πολύτιμες συμβουλές σας. Ξεκίνησε το γέμισμα με όσμωση Ο 1ος Βοηθός Ο νεκρός βράχος Όλοι μαζί Η 2η Βοηθός μου δίνει ταιραπς για να δέσω το βράχο Υ.Γ. Ενα μεγάλο ευχαριστω στον φίλο μου Πετρο Φρυγανίωτη που είναι μέλος του φόρουμ και μου ΧΑΑΑΑΡΗΣΕ όλο το βράχο και το σκίμερ του... Θέλω να ευχαριστήσω και τον Νίκο dream waters για τον ζωντανό βράχο και βέβαια όλους εσάς που στο θέμα ... http://www.aquazone.gr/forums/forums/topic/103946-είναι-τρελοί-οι-αλμυροι/ Με βοηθήσατε να ξεστραβωθώ... Το αλάτι είναι της aquaforest sea salt αφού δεν παω για reef,δεν ήθελα ακριβό και εμπλουτισμένο. Αργότερα βλέπουμε.Αφού γέμισα το μισό με όσμωση ,πρόσθεσα την ποσότητα που ήθελα λίγοοο λιγότερο από 10 κιλά και μετά με την αεροτουρμπίνα και τον θερμοστάτη την έλιωσα....εεε μαλλον ο Χάρης την έλιωσε. Στην συνέχεια πρόσθεσα την βρασμένη άμμο εναλλάξ με τον βράχο που ήθελα, όπως και στα νταμάρια να πατάει καλά. Το σκεπτικό στο στήσιμο του βράχου ήταν από χαμηλά αριστερά να ανεβαίνω σιγά σιγά δεξιά ώστε η τουρμπίνα να φυσάει σε όλο το μήκος μέχρι την άλλη πλευρά. Επίσης και τα βακτήρια της aquaforest και ολα στο μέλλον μάλλον για να είναι απόλυτα συμβατά μεταξύ τους. Εννοείται δεν εχω κάτι με τις άλλες μάρκες -εταιρίες αλλά αυτή ήταν παρα πολύ οικονομική και είχε απλό αλάτι. Σε λίγο θα κάνω πρώτες μετρήσεις και θα τις βάλω. Τα δύο απο τα αριστερά κομμάτια είναι ζωντανός βράχος και δεξιά χαμηλά εχω και καποια μικρό μανιτάρι? 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
saxlina 30 Ιανουαρίου 2017 Author #2 Share 30 Ιανουαρίου 2017 Πρώτες μετρήσεις Επειδή έχω τα τεστ της ΑPI fresh water set ειπα να τα δοκιμάσω σε αντιστοιχία με τα salifert τα οποία παρότι έληξαν μου είπαν ότι μπορεί να μετράνε καλα... Οπότε TEST API NH3-4 4 ppm NO2 0.25 ppm NO3 5 ppm TEST salifert NH3-4 0 ppm NO3 5 ppm Επειδή το τεστ της NH3 - 4 της salifert ειχε οδηγίες στα γερμανικα μόνο μπορει να έκανα λάθος μέτρηση...αν και νομίζω ότι έληξε. Θα ξανα μετρήσω σε δύο μέρες να δώ τι θα βγάλει... Στο ΝΟ3 πάντως βρήκανε ίδιο απολύτως αποτέλεσμα... Το συμπέρασμα μου για αρχή είναι ότι τα fresh water μετράνε και αλμυρο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
fishbone! 31 Ιανουαρίου 2017 #3 Share 31 Ιανουαρίου 2017 Καλώς όρισες και επίσημα στα αλάτια ! Καλη αρχή σου εύχομαι και να χαίρεσαι την οικογένεια σου !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
saxlina 31 Ιανουαρίου 2017 Author #4 Share 31 Ιανουαρίου 2017 Ευχαριστώ φίλε να σαι καλά... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Husky_Jim 31 Ιανουαρίου 2017 #5 Share 31 Ιανουαρίου 2017 Καλή αρχή!Θα γίνει πολύ όμορφο! Απο ψάρια τί σκέφτεσε; Link to comment Share on other sites More sharing options...
saxlina 31 Ιανουαρίου 2017 Author #6 Share 31 Ιανουαρίου 2017 Όπως λέω και στην αρχή, Ινδονησίας -Μπαλί... Πήγα μήνα του μέλιτος τις καλές οικονομικά εποχές οπότε θα κοιταξω να βρω τέτοια είδη... Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 31 Ιανουαρίου 2017 #7 Share 31 Ιανουαρίου 2017 Καλως ηρθες στην αλμυρα εκπληκτικη παρουσιαση μπραβο στα παιδια που σε βοηθησαν.Να χαιρεσε την οικογενεια με υγεια.Βαλε λιγο ανθρακα μεχρι να ξεθολωσει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
saxlina 31 Ιανουαρίου 2017 Author #8 Share 31 Ιανουαρίου 2017 Ευχαριστώ φίλε για τα πολύ καλά σου λόγια, επίσης για τις πολύ σημαντικές συμβουλές που θα τις χρειαστώ και στην συνέχεια.... Καταρχήν έκανα μια λάθος μέτρηση στο KH είναι 9,0 Και δεύτερον, θέλω να δούμε λίγο το φωτισμό ώστε να μην γεμίσω άλγη λόγω λαμπτήρων... Ati coral, blue, blue plus? Eheim? Κάποια άλλη με διπλάσια διαρκεία ή lumen? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 31 Ιανουαρίου 2017 #9 Share 31 Ιανουαρίου 2017 πριν 1 ώρα, το μέλος saxlina έγραψε: Ευχαριστώ φίλε για τα πολύ καλά σου λόγια, επίσης για τις πολύ σημαντικές συμβουλές που θα τις χρειαστώ και στην συνέχεια.... Καταρχήν έκανα μια λάθος μέτρηση στο KH είναι 9,0 Και δεύτερον, θέλω να δούμε λίγο το φωτισμό ώστε να μην γεμίσω άλγη λόγω λαμπτήρων... Ati coral, blue, blue plus? Eheim? Κάποια άλλη με διπλάσια διαρκεία ή lumen? Τισκεφτεσε για κυριο φωτισμο,ποσες λαμπες?Εγω θα σου ελεγα 3 μπλε μια coral και βγαλε τελειως τις 4000 που ευνοουν τις αλγες.Επισεις προσθεσε σε ενα φιλτρο πχ αντιφωσφωρο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
saxlina 31 Ιανουαρίου 2017 Author #10 Share 31 Ιανουαρίου 2017 Κοιτα επειδη παμε για fish only , δεν θα προσθεσω εξτρα φωτιστικο. Δηλαδη πάω για δυο λαμπες μόνο , τωρα μου ειπε ενας φίλος ότι η hybrid της ΕΗΕΙΜ βγάζει περισσότερα lumen και διαρκεί περισότεο απο τις ati.... σαν δεύτερη μια μπλέ ή ακτινική? Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 31 Ιανουαρίου 2017 #11 Share 31 Ιανουαρίου 2017 πριν 8 λεπτά, το μέλος saxlina έγραψε: Κοιτα επειδη παμε για fish only , δεν θα προσθεσω εξτρα φωτιστικο. Δηλαδη πάω για δυο λαμπες μόνο , τωρα μου ειπε ενας φίλος ότι η hybrid της ΕΗΕΙΜ βγάζει περισσότερα lumen και διαρκεί περισότεο απο τις ati.... σαν δεύτερη μια μπλέ ή ακτινική? Μπλε Link to comment Share on other sites More sharing options...
saxlina 31 Ιανουαρίου 2017 Author #12 Share 31 Ιανουαρίου 2017 αυτες λέω https://www.eheim.com/en_GB/products/aquariums/lighting/light-tubes-t5_marinepower_hybrid_24W https://www.eheim.com/en_GB/products/aquariums/lighting/light-tubes-t5_marinepower_actinic-blue_24W θέλω μία μπλε και μία λευκή ή γαλάζιά? τι βγάζουν οι coral Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 31 Ιανουαρίου 2017 #13 Share 31 Ιανουαρίου 2017 πριν 29 λεπτά, το μέλος saxlina έγραψε: αυτες λέω https://www.eheim.com/en_GB/products/aquariums/lighting/light-tubes-t5_marinepower_hybrid_24W https://www.eheim.com/en_GB/products/aquariums/lighting/light-tubes-t5_marinepower_actinic-blue_24W θέλω μία μπλε και μία λευκή ή γαλάζιά? τι βγάζουν οι coral Η κοραλ βγαζει ενα κοκκινο-ασπρο κατα κυριο λογο.Για μενα μπλε-coral Link to comment Share on other sites More sharing options...
saxlina 31 Ιανουαρίου 2017 Author #14 Share 31 Ιανουαρίου 2017 Βρήκα αυτό που με βοήθησε να καταλάβω... http://korallszirt.hu/ati-blue-plus-t5-fenycso-24w-549mm.html αρα θέλουμε το 2 και το 3.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAN 31 Ιανουαρίου 2017 #15 Share 31 Ιανουαρίου 2017 πριν 2 ώρες, το μέλος saxlina έγραψε: Κοιτα επειδη παμε για fish only , δεν θα προσθεσω εξτρα φωτιστικο. Δηλαδη πάω για δυο λαμπες μόνο , τωρα μου ειπε ενας φίλος ότι η hybrid της ΕΗΕΙΜ βγάζει περισσότερα lumen και διαρκεί περισότεο απο τις ati.... σαν δεύτερη μια μπλέ ή ακτινική? Όλες οι Τ5 διαρκούν το ίδιο τα υπόλοιπα απλά ειναι μαρκετινκ φίλε μου... Στην δικια σου περίπτωση που πας για fish only θα κρατήσουν αρκετά περισσότερο απο οτι σε reef που θέλουμε το μέγιστο δυνατό.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
saxlina 1 Φεβρουαρίου 2017 Author #16 Share 1 Φεβρουαρίου 2017 Και πόσες ώρες να τις έχω μέγιστο ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
baggos777777 1 Φεβρουαρίου 2017 #17 Share 1 Φεβρουαρίου 2017 Μία ώρα πριν, το μέλος saxlina έγραψε: Και πόσες ώρες να τις έχω μέγιστο ? Εγώ θα σου έλεγα 8. Link to comment Share on other sites More sharing options...
saxlina 1 Φεβρουαρίου 2017 Author #18 Share 1 Φεβρουαρίου 2017 Εγώ 5-6 έλεγα οπότε είμαι οκ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
baggos777777 1 Φεβρουαρίου 2017 #19 Share 1 Φεβρουαρίου 2017 ναι δεν έχεις θέμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
saxlina 1 Φεβρουαρίου 2017 Author #20 Share 1 Φεβρουαρίου 2017 Ο συνδυασμός διαφορετικής μάρκας θα έχει θέμα ? Δηλαδή eheim με ati?γιατί το μαγαζί που θα πάω δεν έχει blue plus Link to comment Share on other sites More sharing options...
saxlina 1 Φεβρουαρίου 2017 Author #21 Share 1 Φεβρουαρίου 2017 Δεν έχω εξάτμιση είναι νωρίς ή φταίει κάτι ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
saxlina 1 Φεβρουαρίου 2017 Author #22 Share 1 Φεβρουαρίου 2017 ...και κάτι ακομη, άσπρο χνουδι στον βυθό, είναι αλήθεια λόγω του κύκλου ή κςτι άλλο ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 1 Φεβρουαρίου 2017 #23 Share 1 Φεβρουαρίου 2017 πριν 5 ώρες, το μέλος saxlina έγραψε: Ο συνδυασμός διαφορετικής μάρκας θα έχει θέμα ? Δηλαδή eheim με ati?γιατί το μαγαζί που θα πάω δεν έχει blue plus Η ati ειναι απο τις πολυ καλες για ρωτησε τα αλλα καταστηματα μηπως εχουν.Προφανως μπορεις να βαλεις οποια μαρκα θες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 1 Φεβρουαρίου 2017 #24 Share 1 Φεβρουαρίου 2017 πριν 4 ώρες, το μέλος saxlina έγραψε: Δεν έχω εξάτμιση είναι νωρίς ή φταίει κάτι ? Θα εχεις σιγουρα μην ανχωνεσε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 1 Φεβρουαρίου 2017 #25 Share 1 Φεβρουαρίου 2017 πριν 2 ώρες, το μέλος saxlina έγραψε: ...και κάτι ακομη, άσπρο χνουδι στον βυθό, είναι αλήθεια λόγω του κύκλου ή κςτι άλλο ? Για παιξε λιγο με την κυκλοφορια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος