Jump to content

60 λιτρο ενυδρείο

Recommended Posts

Καλησπέρα ! Αγόρασα προσφάτως ένα 60 λιτρο και θέλω τις απόψεις σας σχετικά με το τι ψάρια να βάλω! Δεν βιάζομαι ,πρώτα θα φτιάξω το scape και θα ελέγξω τη βιολογία και μετα .Δε θέλω γκαπυ.Κάποια γνώμη?

Υπαρχουν διαφορες επιλογες κατα τη γνωμη μου ακομα και σε αυτα τα λιτρα. Το κλασσικο θα ηταν ενας μονομαχος, μερικες γαριδες και φυτα. Παρολα αυτα μπορεις αν θες να ψαχτεις λιγο και να δεις τι σου αρεσει, ωστε να κανεις και κατι διαφορετικο αν θες. 

Για παραδειγμα μια ομαδα απο τετρα, barbs ή danio της αρεσκειας σου (π.χ. νεον, cherry barb, galaxy rasbora) μαζι παλι με καποιο corydoras.

Αλλη επιλογη θα ηταν μια ομαδα ιriatherina werneri ή Pseudomugil spp. με οτοκυκλους η παλι καποιο μικρο γατοψαρο π.χ. kuhli loach και γαριδες αν θες. 

Ενας αλλος συνδυασμος που θα ηθελα και εγω να εχω ειναι μια ομαδα white cloud mountain minnow μαζι με macropodus opecularis, αν και στα λιτρα σου εισαι λιγο οριακα.

Take your time και οτι σου αρεσει το λες :)

οι αφρικάνοι τι λενε? καποιες μικρες κιχλιδες δεν θα μπορουσε να βαλει που εχουν ζωηραδα κι ομορφα χρωματα?

Από Αφρική μεριά δεν ξέρω τίποτα γιατί δεν έχω ασχοληθεί ποτέ.

Έχω δει όμως και νομίζω ότι θα μπορούσε να βάλει κάποιο είδος από κοχυλόψαρα (δε θυμάμαι την ονομασία του).

Απλά μια φορά που τα είδα μου φάνηκαν πιο ακίνητα και από τους δίσκους μου...:D

Πάντως σε αυτά τα λίτρα νομίζω θα μπορούσε να βάλει ένα ζευγάρι ραμ ή απιστόγραμμα ή κανένα ζευγάρι ancistrous.

• Like 3

σκεφτόμουν και 2 fancy τα οποια βεβαια ειναι οριακα

διαβασα 30 λιτρα για καθε ψαρι .οποτε 2

και αυτά μου άρεσαν macropodus opecularis, .Αλλα πόσα μαζι?

Απο Αφρικη μπορεις να βαλεις μια ομαδα Neolamprologus, θελουν ομως πολυ καλη φιλτρανση

• Like 1

πριν 5 λεπτά, το μέλος leniag έγραψε:

και αυτά μου άρεσαν macropodus opecularis, .Αλλα πόσα μαζι?

Eνα ζευγαρι, που και παλι εισαι οριακα.

Τωρα για τα χρυσοψαρα μου φενεται λιγο δυσκολο,καθως καλο ειναι να υπαρχουν σε ομαδα αν δεν κανω λαθος και 30 λιτρα για χρυσοψαρο νομιζω ειναι λιγα

• Like 1

Μία ώρα πριν, το μέλος leniag έγραψε:

Μαλλον ραμιρεζι τελικα

Πολυ ωραια λοιπον. Ενα ζευγαρι με μερικα τετρα θα ειναι ιδανικα. Η μονη μου παρατηρηση ειναι οτι θα πρεπει να εισαι τακτικη στις αλλαγες νερου γιατι ειναι ευαισθητα ψαρακια και καλο θα ειναι να μαλακωνεις το νερο (π.χ. α\ο ή τυρφη). 

• Like 1

Τα "φοβαμαι" λιγο τα τετρα σε περιπτωση που εχουμε ζευγαρι στα ραμ και γεννησουν. Θα γινει λιγο πανικος στα 60 λιτρα. Οπως λεει και ο Ορεστης , ειναι αρκετα ευαισθητα ψαρακια :)

• Like 3

πριν 14 λεπτά, το μέλος leniag έγραψε:

Αρα μονα τους;

Αυτο ειναι το ιδανικο αν βρεις ζευγαρακι...

Θα δεις  συμπεριφορες που θα τα λατρεψεις...

• Like 3

Δεν καναμε τιποτα , την γνωμη μας και μερικες εμπειριες μοιραστηκαμε :)

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...