lege 20 Ιανουαρίου 2017 #1 Share 20 Ιανουαρίου 2017 καλησπερα, εχει θολωση το τζαμη απο μεσα σε 110 λιτρα και εχο 6 μερες με θερμοστατη στα 28 κελσ, φιλτρο με ενα σφουγγαρη, και δυο μπουκαλακια αποσκληρυντικο νερου μεσα στο ενυδρειο και δεν γινεται τιποτα, παρακαλω σοβαρη συμβουλη!!!!! ευχαρηστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathis spithas 20 Ιανουαρίου 2017 #2 Share 20 Ιανουαρίου 2017 (edited) Το φιλτρο εχει μονο σφουγγαρι; Εχεις πεταξει βακτηρια;; Μηπως ειναι το χρωμα του νερου σου λευκο και δεν ειναι μονο το τζαμι; Έγινε επεξεργασία 20 Ιανουαρίου 2017 - stathis spithas Link to comment Share on other sites More sharing options...
lege 20 Ιανουαρίου 2017 Author #3 Share 20 Ιανουαρίου 2017 οχι ινε το τζαμι, γιατι στα πλαγια τοιχωματα του ενυδρειου ειναι το τζαμη crystal clear, βασικα εχει μια στρωση στο μπροστινο τζαμη με αλατα αυτο εχω καταλαβη και δεν βγαινη... τι λες? εχω διπλα μου ενα viakal να το κανο λιγο με προσοχη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Husky_Jim 20 Ιανουαρίου 2017 #4 Share 20 Ιανουαρίου 2017 πριν 1 λεπτό, το μέλος lege έγραψε: οχι ινε το τζαμι, γιατι στα πλαγια τοιχωματα του ενυδρειου ειναι το τζαμη crystal clear, βασικα εχει μια στρωση στο μπροστινο τζαμη με αλατα αυτο εχω καταλαβη και δεν βγαινη... τι λες? εχω διπλα μου ενα viakal να το κανο λιγο με προσοχη? Όπα όπα!άλατα;βιακάλ;ΜΗΝ κανεις τιποτα τέτοιο. Βάλε απαραίτητα φωτό/βίντεο να δουμε το πρόβλημα....άλατα ενυδρείο γεμάτο με νερό δεν μπορεί να πιάσει....σιγουρα είναι κάτι άλλο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
lege 20 Ιανουαρίου 2017 Author #5 Share 20 Ιανουαρίου 2017 ανεβαζο βιντεο απο nikon. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lege 20 Ιανουαρίου 2017 Author #6 Share 20 Ιανουαρίου 2017 https://1drv.ms/f/s!AkYKSsDYzADdm9IDmNExBDpUkPM8rQ μερικες φωτο, μεχρι απλοντ Link to comment Share on other sites More sharing options...
lege 20 Ιανουαρίου 2017 Author #7 Share 20 Ιανουαρίου 2017 https://1drv.ms/v/s!AkYKSsDYzADdm9IED8fGDds7saT1og βιντεο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darla 20 Ιανουαρίου 2017 #8 Share 20 Ιανουαρίου 2017 (edited) Νομίζω οτι θέλει λευκό ξυδάκι και καλό πλύσιμο αλλά εγω νόμιζα οτι το είχες με νερό γεμάτο. Ας μας πει και κάποιος πο ξέρει καλύτερα. Έγινε επεξεργασία 20 Ιανουαρίου 2017 - Darla Link to comment Share on other sites More sharing options...
Husky_Jim 20 Ιανουαρίου 2017 #9 Share 20 Ιανουαρίου 2017 Πάμε απο την αρχή να καταλάβουμε.... Το ενυδρείο το πήρες τώρα μεταχειρισμένο; Το δουλεύεις μονο αυτές τις 6 ημέρες; Όταν λές "αποσκλυρηντικό" εννοείς αντιχλώριο ή κάτι άλλο; Στο βίντεο φαίνεται στο πίσω τζάμι πράσινη άλγη...έτσι το πήρες; 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Husky_Jim 20 Ιανουαρίου 2017 #10 Share 20 Ιανουαρίου 2017 Μπορεί να είναι και η αφίσα και να το περασα για αλγη έτσι όπως φαίνεται... Link to comment Share on other sites More sharing options...
lege 20 Ιανουαρίου 2017 Author #11 Share 20 Ιανουαρίου 2017 πριν 2 λεπτά, το μέλος Husky_Jim έγραψε: Πάμε απο την αρχή να καταλάβουμε.... Το ενυδρείο το πήρες τώρα μεταχειρισμένο; Το δουλεύεις μονο αυτές τις 6 ημέρες; Όταν λές "αποσκλυρηντικό" εννοείς αντιχλώριο ή κάτι άλλο; Στο βίντεο φαίνεται στο πίσω τζάμι πράσινη άλγη...έτσι το πήρες; το εχω καιρο απο κενουργειο, τωρα μετα απο 1 χρονο το καθαρισα, το μπουκαλακη ειναι hardness reducer δεν ειναι αντιχλωριο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Husky_Jim 20 Ιανουαρίου 2017 #12 Share 20 Ιανουαρίου 2017 Μπορείς να βάλεις ένα λίνκ απο το προιόν που χρησιμοποίησες (hardness reducer)? Μάλλον πάς για άδειασμα και καθάρισμα με ξύδι/ακουαφορτε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
lege 20 Ιανουαρίου 2017 Author #13 Share 20 Ιανουαρίου 2017 οχ περιμενε Link to comment Share on other sites More sharing options...
lege 20 Ιανουαρίου 2017 Author #14 Share 20 Ιανουαρίου 2017 https://1drv.ms/i/s!AkYKSsDYzADdm9IFNwQcyKoy1FW3fg Link to comment Share on other sites More sharing options...
lege 20 Ιανουαρίου 2017 Author #15 Share 20 Ιανουαρίου 2017 αυτο λεει οτι αφερει το αλατι απο το νερο, δηλαδη μειωνη την σκληροτητα του νερου..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Husky_Jim 20 Ιανουαρίου 2017 #16 Share 20 Ιανουαρίου 2017 Δέν το έχω ξαναδεί το συγκεκριμένο προιόν....ούτε κάν στο google δεν βγάζει το προιόν και την εταιρία.... Όπως αναφέρθηκε και απο άλλους, άδειασμα και ξύδι ή ακουαφόρτε με υπομονή και προσοχή! Link to comment Share on other sites More sharing options...
lege 20 Ιανουαρίου 2017 Author #17 Share 20 Ιανουαρίου 2017 οχ ευχαρηστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
kadmos 20 Ιανουαρίου 2017 #18 Share 20 Ιανουαρίου 2017 Θα προτείνω να προτιμήσεις το άκουαφόρτε ως πιο αποτελεσματικό και ασφαλές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathis spithas 20 Ιανουαρίου 2017 #19 Share 20 Ιανουαρίου 2017 Εμενα παντως το συγκεκριμενο θολωμα δεν μου αρεσει μοιαζει το τζαμι για "καμμενο"... Προσπαθησε και με ξυστρα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonis t83 20 Ιανουαρίου 2017 #20 Share 20 Ιανουαρίου 2017 (edited) Παιδιά μου έχει συμβεί 3 4 φορές σε καινούριο ενυδρείο από άλατα. Ο καλύτερος τρόπος είναι με μαγνήτη με ξυραφι ή απλή ξυστρα / ξυραφι τζαμιων. Συμβαίνει σε περιοχές με πολύ σκληρο νερό και πολύ καθαρό τζάμι!!! Παίρνεις δηλαδή ενυδρείο καινούριο, το γεμιζεις νερο και το άλλο πρωί δεν βλέπεις τίποτα!! Έγινε επεξεργασία 20 Ιανουαρίου 2017 - antonis t83 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kadmos 20 Ιανουαρίου 2017 #21 Share 20 Ιανουαρίου 2017 Δραματικό.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 20 Ιανουαρίου 2017 #22 Share 20 Ιανουαρίου 2017 Έγώ δεν θα χρησιμοποιούσα νιτρικό οξύ αλλά υδροχλωρικό οξύ το θεωρώ απο όλες της απόψεις ποιο καλό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kadmos 20 Ιανουαρίου 2017 #23 Share 20 Ιανουαρίου 2017 Δεν έχω υπ' όψη μου τις διαφορές τους Χρήστο. Είναι πιο αποτελεσματικό, πιο ασφαλές....; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 20 Ιανουαρίου 2017 #24 Share 20 Ιανουαρίου 2017 ακουφορτε = aqua fortis = ισχυρό νερό = Νιτρικό οξύ (ΗΝΟ3) πολύ δηλητηριώδες για τα ψάρια μας αν μείνει έστω και λίγο. Πολλές εταιρίες όμως τα έχουν κάνει θάλασσα, και πουλούν το υδροχλωρικό οξύ ως ακουαφορτε. το υδροχλωρικό οξύ ξεπλένεται πάρα πολύ εύκολα με το νερό, έτσι μετά την χρήση του και με ένα ξέπλυμα δεν διατρέχουμε κανέναν κίνδυνο, και είναι καλύτερο για τα άλατα. Και για τους παλιούς (40+) κατεβάζαμε το ΚΗ του νερού με υδροχλωρικό οξύ. Τότε δεν είχαμε τα μέσα που διαθέτουμε σήμερα για μαλακό νερό και για πολούς ήταν μια φτηνή λύση. 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kadmos 20 Ιανουαρίου 2017 #25 Share 20 Ιανουαρίου 2017 Tότε μάλλον κι εγώ το υδροχλωρικό οξύ χρησιμοποιώ που λανθασμένα αναφέρεται (-ουμαι) ως ακουαφόρτε. Πολύ χρήσιμη διευκρίνηση Χρήστο! Παλιά έπαιζε και η θεωρία του ξυδιού, κακώς κατά τη γνώμη μου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος