Jump to content

Θερμομόνωση

Recommended Posts

Απορία. Υπάρχει κάτι που να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν χωρισμα ανάμεσα σε ενυδρείο και ξυλόσομπα σε περίπτωση που είναι δίπλα δίπλα;

Στάλθηκε από το βυθό του μπικίνι [emoji222]

Η πιο απλή λύση είναι το φελιζόλ. Το dow θα έχει καλύτερα αποτελέσματα ως μονωτικό υλικό. Τo xenergy (γκρι χρώματος), είναι ακόμα καλύτερο και λίγο ακριβότερο. Επειδή νομίζω ότι θα χρειαστείς μικρή ποσότητα, προτίμησε το τελευταίο αφού η σόμπα βγάζει αρκετή θερμοκρασία... Θα τα βρεις σε καταστήματα με υλικά μονώσεων ή/και οικδομικά υλικά.

• Like 3

Οτιδήποτε μπορεις να βάλεις ενδιάμεσα θα κόψει την πολύ θερμότητα...Πόσο κοντά είναι η σόμπα στο ενυδρείο;

• Like 1

Δεν θα λιώσει το ντάου; αυτό σκέφτηκα στην αρχή, αλλά θα αντέξει σε μεγάλη θερμοκρασία;

Οτιδήποτε μπορεις να βάλεις ενδιάμεσα θα κόψει την πολύ θερμότητα...Πόσο κοντά είναι η σόμπα στο ενυδρείο;

Δεν είναι ακόμα, σκέφτομαι να το "μετακομίσω"

Θα το βάλεις πάνω στο τζάμι/πλευρά που είναι κοντά στη σόμπα. Αν είναι τόσο κοντά που φοβάσαι μη λιώσει το dow, μάλλον πρέπει ν'αλλάξεις τη θέση του ενυδρείου.

• Like 1

πριν 13 λεπτά, το μέλος gyristroula έγραψε:

Δεν είναι ακόμα, σκέφτομαι να το "μετακομίσω"

Στάλθηκε από το βυθό του μπικίνι emoji222.png

Πόσο κοντά?

Είναι κοντά. Νομίζω μόνο πετροβαμβακα θα κάνεις δουλειά. 

Θα το κοιτάξω κ αυτό που λες ;)
Προς το παρόν βρήκα ένα κομμάτι ντάου γαλάζιο κ το έβαλα στο σημείο που θέλω, να το παρακολουθήσω

• Like 1

Μόλις τώρα, το μέλος gyristroula έγραψε:

Θα το κοιτάξω κ αυτό που λες ;)
Προς το παρόν βρήκα ένα κομμάτι ντάου γαλάζιο κ το έβαλα στο σημείο που θέλω, να το παρακολουθήσω

Κάνε την δοκιμή σου. Απλά στο πρότεινα γιατί το έχω στο τζάκι το ενεργειακό και όταν ανάβει δεν δεν περνάει στην  γυψοσανίδα η θερμοκρασία καθόλου. 

• Like 2

Είναι αυτό το κίτρινο σαν σφουγγάρι που σε πιάνει φαγούρα αν το ακουμπήσεις; πρέπει να έχω τέτοιο στην αποθήκη..

πριν 4 λεπτά, το μέλος gyristroula έγραψε:

Είναι αυτό το κίτρινο σαν σφουγγάρι που σε πιάνει φαγούρα αν το ακουμπήσεις; πρέπει να έχω τέτοιο στην αποθήκη..

Δεν κανει να αναπνέεις πετροβάμβακα/υαλοβάμβακα!!!!Η χρήση τους είναι μόνο εσωτερική για μονώσεις!!!ΜΗΝ το βάλεις είναι επικύνδυνο!!!!!

• Like 1

πριν 3 ώρες, το μέλος Husky_Jim έγραψε:

Δεν κανει να αναπνέεις πετροβάμβακα/υαλοβάμβακα!!!!Η χρήση τους είναι μόνο εσωτερική για μονώσεις!!!ΜΗΝ το βάλεις είναι επικύνδυνο!!!!!

Δημήτρη εγώ δεν το έχω ξανά ακούσει αυτό που λες. Πάντως το τζάκι μού έχει μέσα τέτοιο υλικό. 

πριν 10 λεπτά, το μέλος baggos777777 έγραψε:

Δημήτρη εγώ δεν το έχω ξανά ακούσει αυτό που λες. Πάντως το τζάκι μού έχει μέσα τέτοιο υλικό. 

Για μέσα σε τοίχους όπως είπα είναι μιά χαρά!Γιαυτό είναι φτιαγμένα άλλωστε...αλλά με την επαφή δημιουργούν ερεθισμούς σε δέρμα και τα μικροσωματίδια που επελευθερόνονται στον αέρα με το τρίψημο του υλικού είναι επικύνδυνα...

https://el.m.wikipedia.org/wiki/Πετροβάμβακας

http://ygieini-asfaleia.pblogs.gr/hhmikes-oysies-oikiaka-aporimmata-toxika-apoblhta.html

Εμενα μου φαινεται πολυ κοντα και νομιζω θα εχεις διακυμανσεις στην θερμοκρασια ακομη και αν καλυψεις την πλευρα αυτη. Αν ομως πας στη λυση της μονωσης μπορεις με λεπτο dow να κανεις σαντουιτς τον πετροβαμβακα και να καλυψεις περιφερεικα παλι με κοματια dow (κοβεται ευκολα με φαλτσετα). Αισθητικα παλι ομως δεν ξερω πως θα φαινεται στο χωρο σου. Μια αλλη σκεψη ειναι να παρεμβαλεις ενα χωρισμα απο ξυλο ή μελαμινη οσο πιο μακρια απο την σομπα και να ειναι σε υψος πανω απο το ενυδρειο σου και αν γινεται λιγο πιο μπροστα. Θα ειναι αισθητικα καλυτερο πιστευω, αλλα πρεπει να τσεκαρεις ποσο ζεσταινεται η μελαμινη και απο τις δυο πλευρες οταν η σομπα καιει φουλ. Απο την πλευρα της σομπας μην καει και αν απο πισω κοβει την θερμοκρασια.Δοκιμασε το με καποιο παλιο κομματι αν δουλευει.Μια ιδεα απο μενα γιατι βλεπω το σκεπτικο, διπλα στην σομπουλα χαζευω και τα ψαρακια μου:thumbsu:

• Like 1

Παντως να προσεχεις γιατι αν η θερμοτητα που στελνει η σομπα στο τζαμι  ειναι αρκετα μεγαλυτερη απο την θερμοκρασια που εχει το ενυδρειο τοτε το βαζεις σε κινδυνο.. ..:)

Έγινε επεξεργασία - stathis spithas
  • Like 1

πριν 4 ώρες, το μέλος stathis spithas έγραψε:

Παντως να προσεχεις γιατι αν η θερμοτητα που στελνει η σομπα στο τζαμι  ειναι αρκετα μεγαλυτερη απο την θερμοκρασια που εχει το ενυδρειο τοτε το βαζεις σε κινδυνο.. ..:)

Αυτό προσπαθώ να αποφύγω, γι'αυτό θέλω να βάλω χώρισμα.. :bigemo_harabe_net-66:

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...